Vraag:
Is het acceptabel om een ​​terugkerende dagelijkse agenda-afspraak te maken om lunchafspraken te blokkeren?
Nicolas Holthaus
2017-01-23 20:57:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk in de VS in een kantoor- / onderzoeksomgeving en lunch meestal om 11.30 uur. Mijn schema is meestal vrij open, maar ik heb gemerkt dat mensen de laatste tijd veel, zo niet de meeste, van hun ontmoetingen met mij in die tijd plannen. Af en toe ontmoet ik mensen die volledig volle roosters hebben en lunch is de enige keer dat ze erin kunnen persen, en in die gevallen is het logisch en ik ben blij dat ik het kan doen.

Ik denk echter dat de tijdkeuze vaak slechts een toevallige / willekeurige beslissing is van de kant van de maker van de vergadering. De lunchtijden op kantoor variëren (12.00 en 12.30 uur zijn ook gebruikelijk), dus het lijkt misschien niet als "lunchtijd" voor anderen. Ik heb mijn eigen redenen om waar mogelijk volgens een vast schema te willen eten, en ik heb erover nagedacht om een ​​terugkerende dagelijkse afspraak te maken met de naam 'lunch' als een zacht afschrikmiddel voor mensen die misschien denken dat 11:30 een goede tijd als elke.

Ik maak me echter een beetje zorgen over hoe het loskomt. Ik heb het op andere werkplekken zien doen, maar het is niet gebruikelijk bij mijn huidige baan. Ik wil niet lelijk of passief-agressief overkomen, en ik wil ook niets verzinnen of liegen over waarom ik die tijd voor de meeste vergaderingen wil blokkeren.

Is het over het algemeen acceptabel om "lunch" agenda-afspraken te maken? Zo ja, is er een betere naam voor dat soort afspraak?

Kunt u een opmerking toevoegen waarin staat dat als lunchtijd de enige tijd is, zij elkaar kunnen ontmoeten om rechtstreeks contact met u op te nemen en u graag van dienst zou zijn?De meeste mensen zouden duidelijk sturen, tenzij absoluut noodzakelijk.
Vereist uw bedrijfsbeleid / -cultuur dat u gewoon verschijnt op een vergadering die zij met u plannen, of heeft u de mogelijkheid om alternatieven te ontkennen en voor te stellen?
@PlasmaHH Ik kan en heb, maar ik sta aan de onderkant van de voedselketen als het gaat om het indienen van die verzoeken, en daarom denk ik dat het in de eerste plaats gemakkelijker is om op de vergadertijd te wachten en deze opnieuw te plannen als de opdrachtgevers het al eens zijn.
Kunt u een afspraak aan uw agenda toevoegen maar deze als "voorlopig" weergeven?
Hoe, wanneer mensen vergaderingen opzetten terwijl ze uw agenda bekijken om te zien hoeveel tijd u beschikbaar heeft, moeten ze dan weten dat u die tijdsperiode voor de lunch neemt als u deze niet blokkeert in uw agenda?
dus die persoon heeft lunch om 11:30 uur, die persoon om 12:30 uur, die persoon heeft koffiepauze om 10:30 uur, die andere persoon heeft een koffie na de lunch om 1 uur, al diegenen die in hun agenda zijn gemarkeerd als 'niet beschikbaar', duswanneer moeten we de vergadering plannen?Ik raad u aan om in elk geval te vragen de vergadering indien mogelijk op een ander tijdstip te plannen.Na verloop van tijd zullen mensen je leren kennen en zullen ze weten dat je tijdens je verplichte lunchtijd liever geen vergaderingen hebt.
ook: ik neem aan dat je een heel goede reden hebt om om 11.30 uur te lunchen (anders knoeit je gewoon met de roosters van anderen), dus ik neem aan dat je collega's - in ieder geval die dicht bij je - dat snel zullen begrijpen.
Als laatste punt, als ik, zonder je veel te kennen, een vergadering wilde plannen voor de lunch en zag dat je elke dag een lunch hebt gepland om * 11: 30 *, zou ik beginnen met geïrriteerd te zijn aan je.En zelfs als ik uiteindelijk uw redenen begrijp en accepteer, is de eerste indruk belangrijk.
Een onbeduidende anekdote: in een vorige baan kwam een hogere manager naar ons kantoor op zoek naar een van mijn collega's.Toen hij hoorde dat de collega aan het lunchen was, belde hij hem op en zei hem dat hij zijn lunch moest onderbreken en onmiddellijk terug moest komen naar kantoor.De rechtvaardiging om hem terug te bellen?Blijkbaar * heeft hij zijn afwezigheid niet in zijn agenda vermeld *.Dus volgens deze logica is het niet alleen acceptabel, maar * verplicht * om lunchtijden in Outlook te markeren.
Dat is een heel vreemde tijd om eerlijk te lunchen.Begin je 's ochtends om 5 uur of zo?
@Davor 11:30am is niet vreemd, ik heb op verschillende plaatsen gewerkt waar 11:30 de normale tijd is voor de lunch.In sommige gevallen worden de lunchtijden tussen afdelingen gespreid om congestie te voorkomen, hetzij op de parkeerplaats, in de cafetaria of beide.
@DLS3141 - tenzij je belachelijk vroeg begint, blijf ik bij mijn bewering, dat is een vreemde tijd.De meeste softwareontwikkelaars beginnen niet vroeg en hebben meestal * ontbijt * rond 10 uur. Ik ken niemand die vóór 14.00 uur lunch.Zelfs toen ik aan de bouw werkte, begonnen we om 7.00 uur en dan ontbijten we rond 9 uur, lunch 13-14.
@Davor Ik werk al meer dan 20 jaar professioneel.Elke klus die ik heb gewerkt, begon om 7-8 uur met de lunch om 11.30 uur of 12.00 uur.Ik beschouw mijn ervaringen niet als een reeks statistische uitschieters.Hoewel veel mensen hier softwareontwikkelaars lijken te zijn, zijn velen dat niet.
Ik heb zo'n lunchafspraak, en het helpt niet veel.(Hoewel ik in het algemeen ook anders vaak voor meerdere bijeenkomsten tegelijk word uitgenodigd.)
@Davor Je ervaringen moeten beperkt blijven tot een bepaalde cultuur.Ik zal bevestigen dat de lunch om 11.30 uur, in ieder geval in sommige culturen, helemaal niet ongebruikelijk is.Zelfs voor ontwikkelaars.In feite is het wanneer ik meestal lunch (voornamelijk omdat ik vroeg in de avond met mijn gezin eet).Hoe dan ook, of je het vreemd vindt of niet, is niet echt relevant voor deze vraag, en het is ook niet echt gepast voor commentaar.
@njzk2: Er is een groot verschil tussen lunch- en koffiepauzes (vooral als de lunchpauze door noz betaald wordt).
@njkz2: Wat zou je precies irriteren? In mijn gezelschap (proberen) de meeste mensen te lunchen op dezelfde tijd op een ecery-dag.Zou je geïrriteerd zijn door de beantwoorders (zoals ze allemaal lijken aan te bevelen om het te blokkeren)?
Zes antwoorden:
smooth_smoothie
2017-01-23 21:06:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

... dus het lijkt misschien niet als "lunchtijd" voor anderen.

Bingo, in alle eerlijkheid, als ik een slot zag voor 11:30 - 12 : 00 Ik zou daar een afspraak maken. Dus dat is waarschijnlijk waarom dit gebeurt. Ik zou zeggen dat als mensen je echt moeten bereiken, ze je persoonlijk een bericht sturen of met je praten om te vragen of je eerder kunt ontmoeten, anders zullen ze alternatieven vinden.

Ik zou zeggen dat er niets mis is om een ​​tijdblok als lunch in je agenda te zetten.

Ik heb dit altijd gedaan en voor het grootste deel, en mensen hebben het gerespecteerd, zelfs als ik aan de "onderkant van de voedselketen" bevond, zoals u het uitdrukt.Ik heb in die tijd mensen gehad die me vroegen om elkaar te ontmoeten en ik heb mijn lunch kunnen verplaatsen om tegemoet te komen, of we hebben er een lunchbijeenkomst van gemaakt.
In sommige agenda's is er een optie om een afspraak in te voeren, maar jezelf niet te markeren als "bezet / bezet" maar "vrij / voorlopig".Ik gebruik dit om afspraken of plannen in te voeren die ik bereid ben te veranderen voor een belangrijke vergadering die niet op een ander tijdstip kan zijn dan "kunnen we deze week een keer vijf minuten praten".Sommige afspraken zijn ook slechts een herinnering voor mezelf (om een medicijn te nemen waar ik niet aan gewend ben of zoiets) en alleen gemarkeerd met enkele letters of andere symbolische dingen, zodat mensen misschien niet weten wat ze zouden onderbreken (en zich soms minder slecht voelen overhet).
@DLS3141 aan de onderkant van de voedselketen staan tijdens een lunchbijeenkomst klinkt niet prettig.
@simbabque Ik ben het ermee eens, maar dat was de terminologie die het OP gebruikte in een opmerking over de oorspronkelijke vraag.Dus ik ging ermee akkoord.
Dit hangt waarschijnlijk af van de werkomgeving.Als alle anderen om 12.00 uur lunchen en jij om 11.30 uur, betekent dit dat er nu een venster van 90 minuten is waar niets gebeurt in plaats van een venster van 60 minuten.Of als 12:30 acceptabel is, bijna twee uur.
chooban
2017-01-23 21:09:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het volkomen acceptabel is om een ​​terugkerende afspraak in je agenda voor lunchtijd te maken, vooral omdat 11:30 door veel mensen als een beetje vroeg wordt beschouwd (geen cijfers daarvoor, alleen een gevoel). Als iemand het vraagt, kun je eenvoudig reageren met iets dat lijkt op wat je in de vraag hebt gesteld en zeggen dat je je eigen redenen hebt om vroeg en volgens schema te willen eten. Het is mooi geformuleerd om aan te geven dat er redenen zijn, maar ze zijn privé, dus u nodigt er verder geen vragen over uit.

Als u Outlook gebruikt, kunt u een afspraak als "privé" markeren, zodat anderen alleen zien * dat * u bezig bent, niet * waarom *.IME, mensen hebben de neiging om niet te vragen naar afspraken die op deze manier zijn gemarkeerd, maar kunnen vragen: "Hé, kan je 11:30 worden verplaatst, dit is de enige keer dat de andere 10 mensen die ik nodig heb voor deze vergadering vrij zijn"
@alroc, of neem het op als "voorlopig".
Joe
2017-01-24 04:27:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb bijna hetzelfde probleem en mijn antwoord is om een ​​terugkerende afspraak te maken, maar markeer de tijd als voorlopig . Dat lijkt redelijk goed te werken: mensen zullen mijn lunch meestal niet als vergadertijd gebruiken, maar zullen me af en toe vragen of het oké is om daar een vergadering te plannen, of in het geval van grotere bijeenkomsten, gewoon over plannen en zich verontschuldigen - maar slechts af en toe. Op die manier voel ik me niet slecht voor het plannen van het blok en het heeft een minimale verstoring van dingen (in tegenstelling tot het blokkeren als Bezet ).

Monica Cellio
2017-01-24 08:29:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het gebruik van agenda-items om regelmatig tijd te blokkeren is in mijn ervaring niet ongebruikelijk. (In feite stuurde iemand net vandaag een afdelingsbrede 'vergadervrije woensdag (ochtend)' uitnodiging om iedereen te helpen wat tijd vrij te maken.) Ik heb gezien dat mensen lunchtijden op hun agenda zetten, en ik persoonlijk blokkeert soms maandagochtend (vooral na een vakantie of reis) en vrijdagmiddag, de eerste om me tijd te geven om bij te praten en de laatste om me te helpen daar een beetje vroeg weg te komen als dat nodig is.

Jij kan uw zorgen over hoe het eruit ziet wegnemen door de naam en / of beschrijving te gebruiken om meer informatie over te brengen. "Lunch" is een sterker afschrikmiddel dan "gewenste lunchtijd", en als de beschrijving van de bijeenkomst zichtbaar is voor anderen, zal het helpen om die ruimte te gebruiken om iets te zeggen als "kan hier tegenin plannen indien nodig".

Zoals een ander antwoord wordt voorgesteld, het markeren van uw lunchafspraak als voorlopig in plaats van bevestigd geeft ook een signaal dat u dit kunt aanpassen als dat nodig is. Het bericht dat je wilt sturen is "als het je niet echt kan schelen wanneer we elkaar ontmoeten, vermijd dan deze keer, maar als dit de enige manier is om het te doen, kan ik beschikbaar zijn".

"Gewenste lunchtijd" is briljant, vooral gecombineerd met tentatief.
user44108
2017-01-23 21:09:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, het is acceptabel om je lunchslot te "reserveren" met een terugkerende afspraak.

Ik zie dit redelijk bedrag in de agenda's van mijn collega's en het levert helemaal geen problemen op.

Het is goed om te doen als u regelmatig tegelijkertijd luncht.

@CJM Ik denk dat de vraag is of het acceptabel zou zijn om een geblokkeerde "lunch" -afspraak in zijn eigen agenda te laten staan om te voorkomen dat mensen proberen de tijd te boeken.
Makoto
2017-01-24 00:40:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is gebruikelijk in de kantoren waar ik heb gewerkt, en zelfs het werken met een breed internationaal team (ik was gevestigd in Mountain Time en ze waren meestal Eastern Time) om een ​​periode of een stuk tijd voor je uit te sluiten om pauzes te nemen of te lunchen.

Dit kan als professioneel worden beschouwd, omdat het duidelijk communiceert met alle meetingplanners dat u op dit moment absoluut niet beschikbaar bent, en of ze een dat u op dat moment beschikbaar moet zijn, moeten ze dit van tevoren met u bespreken.

Ik zal zeggen dat, afhankelijk van de aard van de bijeenkomst, ze u kunnen vragen om dubbel geboekt te worden of u om uw lunch te verplaatsen, maar deze communicatie zou niet plaatsvinden als u niet expliciet een tijd voor de lunch blokkeerde.

Ik heb in een fabriek gewerkt waar lunchtijden waren vastgesteld voor mensen binnen een bepaalde divisie, dus het was bijna verplicht om je lunch te blokkeren als je in het hele bedrijf werkte


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...