Vraag:
Hoe beantwoord ik een sollicitatievraag over het omgaan met een harde deadline die ik niet kan halen?
tnkh
2019-08-16 16:42:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben naar een paar interviews gegaan bij projectgebaseerde bedrijven voor functies voor softwareontwikkelaars. Een veelgestelde vraag die ze vaak stellen, die ook het moeilijkst te beantwoorden is, is:

Gegeven een scenario waarin je een project bij de hand hebt en de opgegeven deadline over X dagen is, en je weet dat het niet uitmaakt hoe hard u elke dag probeert om de hele nacht door te brengen, u zult de deadline nooit halen. En de klant zei dat het een moeilijke deadline is.

Welk antwoord moet ik geven? Wat verwachten ze te horen?

Mogelijk duplicaat van [Tough curveball interviewvragen] (https://workplace.stackexchange.com/questions/2965/tough-curveball-interview-questions)
Is dit niet een geheime vraag of u ermee instemt om regelmatig alles te doen en onbetaald overwerk te doen?
X dagen?Tenzij X een groot getal is, had het probleem al lang daarvoor bekend moeten zijn.
Twaalf antwoorden:
Neo
2019-08-16 16:52:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Welk antwoord moet ik geven?

Dit antwoord is voor de rol van softwareontwikkelaar ( geen directe ondergeschikten ) :

Het simpele antwoord hier is de waarheid . En in dit specifieke geval, als u weet de deadline niet gehaald zal worden, is het het beste om de waarheid eerder dan later te vertellen.

In principe willen ze weten dat je het feit dat je je deadline niet gaat halen niet gaat verbergen en zijn niet bang om om hulp te vragen .

@Andrew, Ik ben onduidelijk over uw opmerking.Ik begrijp het punt dat wordt gemaakt, maar waarom zou u als KMO aannemen dat het uw taak is om uw kennis van de situatie die u het beste kent, absoluut niet te communiceren?
@Andrew Dat is geen erg goede oplossing voor die situatie.Dit is een heel reële vraag omdat dit de hele tijd gebeurt.Mensen zeggen dat deadlines moeilijk zijn, maar dat ze niet realistisch zijn.Het enige dat u kunt doen, is terugdringen en de waarheid vertellen.Je kunt niet elke keer stoppen als dit zich voordoet.
Sommige bedrijven willen misschien dat je liegt en de klant aanspreekt totdat ze genoeg hebben, maar ik kan me voorstellen dat de meerderheid van gerenommeerde bedrijven de waarheid zou verwachten.Idealiter zou dit met het management moeten worden besproken voordat de klant.
Dat is precies waarom ik deze vraag stel in interviews, ik wil weten dat de kandidaat op tijd over problemen zal spreken zodat wij er iets aan kunnen doen, of dat nu is om de scope te verkleinen, een ander team om hulp te vragen of zelfs gewoon met de klant te pratenen ze voorbereiden op teleurstelling.
@Andrew Nee, dat is het echt niet.
Dit antwoord is perfect.Het is echt zo simpel als dit.Eigenlijk een beetje bezorgd over hoeveel controverse er is over de vraag - vertellen jullie niet gewoon de waarheid in situaties als deze?Waarom niet?
@Andrew: Nee, bij de interviewvraag wordt ervan uitgegaan dat het management redelijk werk verricht (ook al is het alleen in hun eigen ogen), maar niet altijd goed geïnformeerd is.Ze zoeken personeel dat hen correct informeert als er een probleem is, zodat ze hun werk kunnen doen zonder zich zorgen te hoeven maken dat dingen voor hen verborgen worden gehouden om hun gezicht te redden.Met andere woorden, de vraag probeert hetzelfde probleemgedrag voor technische bedrijven te filteren dat u in uw veronderstelling op het bedrijf projecteert.Het probleem wordt op alle niveaus in een bedrijf veroorzaakt - personeel dat niet spreekt als er een probleem is, maakt er deel van uit.
@Andrew: Natuurlijk is het redelijk om uit te breiden van de vraag voor de kandidaat om in ruil daarvoor een soortgelijke vraag te stellen.Maar direct reageren op die vraag zonder te proberen de vraag te beantwoorden die door de interviewers is geformuleerd, levert u waarschijnlijk geen baan op.Als u het goed beantwoordt, is het het beste om te vragen naar waarborgen voor projectmanagement
Kate Gregory
2019-08-16 16:56:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zo'n baan krijg je nooit door een antwoord te herhalen dat je op een site als deze hebt gekregen. U moet leren hoe u die vraag in uw woorden kunt beantwoorden, gebruikmakend van uw ervaring en voorbeelden waar u daadwerkelijk deel van uitmaakt. Dat gezegd hebbende, kunt u een beter antwoord vinden om ze de volgende keer te geven. Het belangrijkste is om te begrijpen waarom ze het vragen. Ze denken dat ze weten wat ze in die situatie wel en niet moeten doen, en ze willen zien of jij dat ook doet.

Een goed antwoord bevat twee dingen. Ten eerste zou u gemakkelijk in staat moeten zijn om uw opties op te sommen: de klant vertellen dat de deadline niet gehaald zal worden, een deel van het werk laten vallen, dat soort dingen. En deze lijst mag geen dingen bevatten die niet werken, zoals het toevoegen van mensen aan het project. Ten tweede zou u moeten kunnen uitleggen hoe u uit die opties zou kiezen en hoe u in de situatie zou communiceren. Als je gewoon zegt "ik zou X" zonder enige uitleg waarom X in plaats van Y, is dat geen goed antwoord.

Als je solliciteert naar een projectmanagementfunctie, verwachten ze enigszins andere opties en denkprocessen dan wanneer je solliciteert als een ontwikkelaar die zonder de ondersteuning van PM werkt, maar de basis "Ik zou een keuze hebben uit X of Y, ik zou A of B niet overwegen, en ik zou X of Y kiezen op basis van Z "zal er nog steeds zijn.

Als je hier geen goed antwoord op hebt en het meer dan eens bent gevraagd, zorg dan voor een goed antwoord. Je hebt dit zeker meegemaakt? Zelfs als je zag dat iemand anders het afhandelde in plaats van het zelf af te handelen? Wat werkte, wat niet, wat heb je eerder in die situatie gedaan? Word beter in het vertellen van dat verhaal.

Dit is ook een gelegenheid om, na het beantwoorden van de vraag , te praten over hoe belangrijk het is om niet in die situatie terecht te komen en wat je doet om dit te voorkomen. Dit kunnen regelmatige statusbijeenkomsten zijn, frequente releases, weerstand bieden aan scoop van de scope, voortgang bijhouden of een aantal andere technieken die u in uw werk hebt geleerd. De interviewer wil weten wat u kunt doen.

Hint, de PM "ijzeren driehoek" is bereik, schema, middel ... Buig een van die of trap vroeg.Ze vragen in feite of je de basisprincipes van projectmanagement kent, wat je blijkbaar niet weet, maar je kunt het wel leren ...
Wat betekent "punt vroeg" in deze context?
"deze lijst mag geen dingen bevatten die niet werken, zoals het toevoegen van mensen aan het project" - meer mensen aan een project laten werken om het later te maken heet [de wet van Brooks, maar er zijn uitzonderingen] (https: // en.wikipedia.org/wiki/Brooks%27s_law).Anders, in een absurde mate opgevat, zou het optimale aantal mensen op elk project met elke deadline 1 persoon zijn.Suggereer je ook dat je dingen die niet werken gewoon volledig moet weglaten?Als dat zo is, hoe zou de interviewer dan weten dat u deze als mogelijkheden heeft afgewezen (in plaats van er mogelijk gewoon niet aan gedacht te hebben)?
Ik zou iets kunnen zeggen als "meer mensen toevoegen werkt zelden, dus dat is geen optie", en dan verder gaan met mogelijke dingen.Maar het belangrijkste is niet om te zeggen "ik zou 5 mensen van een ander team vragen om bij ons te komen", want dat werkt niet.Als het project te laat is, zal het toevoegen van meer mensen het later gewoon redden.Dat is niet hetzelfde als een deadline hebben.
@mxyzplk - Nou ... ik ben erg succesvol geweest als projectmanager en wist niet wat de "ijzeren driehoek" was, hoewel ik begrijp dat reikwijdte, planning en middelen van cruciaal belang zijn.Kate's antwoord was - naar mijn mening - foutloos.Dit is een klassieke "verlies-verlies scenario" -vraag die niet bedoeld is om de projectmanagementvaardigheden van een ONTWIKKELAAR te testen, maar om hun denkprocessen te testen.
@KateGregory - Het toevoegen van meer mensen KAN het project later maken.De sleutel tot Brook's Law is niet dat het toevoegen van meer mensen ALTIJD een laat project laat maken, maar dat, net als bij Amdahl's Law (en ik geloof dat Fred en Gene samenwerkten bij IBM), het toevoegen van meer mensen (of kernen ...) dingen verhoogt.zoals "communicatie overhead".Als ik mensen moest toevoegen om een schema op te halen, zou ik ervoor zorgen dat die interacties tot een minimum werden beperkt of niet bestonden.Als dat niet mogelijk is, dan is het leven waardeloos en tijd om erachter te komen wanneer het project kan worden opgeleverd.
"Punt vroeg" betekent zeggen dat het project niet op tijd zal worden opgeleverd, gezien de beperkingen, zodra het duidelijk wordt.
@GregoryCurrie "Punt" komt van American football (niet voetbal!), Het is een spel waarbij een team dat op het punt staat de bal te verliezen de bal opzettelijk opgeeft maar de bal zo ver mogelijk naar beneden trapt.We zeggen ook dat de persoon die de primaire verantwoordelijkheid heeft, de bal heeft.Dus punteren is het probleem aan iemand anders geven.Vroegtijdig trappen is om niet hopeloos te blijven proberen het op te lossen, maar breng uw supervisor zo snel mogelijk op de hoogte.
Simon B
2019-08-17 02:09:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als softwareontwikkelaar is het niet mijn taak om dat soort problemen met de klant te bespreken, en als softwareontwikkelaar is er niets dat ik persoonlijk kan doen om dit op te lossen het probleem.

Dus de enige verstandige manier van handelen is om zo snel mogelijk contact op te nemen met de programmamanager om hen ervan bewust te maken dat er een probleem is, en met hen te bespreken wat er kan worden gedaan om het project terug te brengen op schema.

Het antwoord kan zijn om meer mensen aan de baan toe te wijzen, om met de klant over een latere deadline te onderhandelen, of verschillende andere opties. Maar de beslissing is niet aan mij.

Dit antwoord laat precies zien waarom mensen deze vraag stellen.Wat als je een sollicitatiegesprek zou voeren op een plek waar geen projectmanagers waren en verwacht werd dat softwareontwikkelaars dit zouden afhandelen?Dit antwoord zou ervoor zorgen dat uw aanvraag niet verder in overweging wordt genomen.(En daar zou je waarschijnlijk opgelucht over zijn.)
@KateGregory Ik denk dat uw kritiek aan twee kanten snijdt.Wat als u solliciteerde op een plaats waar * geen * mensen waren die de relatie met de cliënt beheren?Het zou een behoorlijk slechte vorm zijn om dit nieuws rechtstreeks aan de klant te bezorgen, zonder afstemming met het team of andere verantwoordelijke partijen.Ik zou woedend zijn als een van mijn ontwikkelaars dit soort dingen rechtstreeks aan de klant zou vertellen.
Ja je hebt gelijk.Het antwoord laat zien hoe de geïnterviewde verwacht dat zijn werkplek is.En voor ELK antwoord zullen sommige werkplekken daar goed bij passen en andere niet.Als het bedrijf van PM's verwacht dat ze dit afhandelen en dat ontwikkelaars erbuiten blijven, zal dit antwoord je aannemen.
@KateGregory Dan is het interview geslaagd in zijn taak, in beide richtingen.
Dat was het punt van mijn oorspronkelijke opmerking.Sorry als het niet duidelijk was.
@JohnWu: Alleen omdat ik laat zien dat ik het vermogen heb om het projectwerk te beheren, wil nog niet zeggen dat ik abject weiger om het projectwerk te laten beheren door een toegewijde manager.
Joe Strazzere
2019-08-16 17:10:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Of wat verwachten ze te horen?

Ze willen zien hoe je dit soort vragen overdenkt en verwerkt.

Ze willen niet dat je probeert hen te vertellen wat je denkt dat ze willen horen. Ze willen geen standaardantwoord horen.

Het is moeilijk, maar probeer niet te raden wat ze willen horen. Luister in plaats daarvan naar de vraag, denk erover na en beantwoord eerlijk. Probeer jezelf in de gestelde situatie te verplaatsen en vertel hen hoe je zou reageren.

En als je de situatie daadwerkelijk bent tegengekomen, zorg er dan voor dat je aangeeft dat je dat hebt gedaan, wat je hebt gedaan en of je zou doen hetzelfde weer.

Ik sta hier sceptisch tegenover.Ik vermoed dat er een, of misschien een klein handjevol, antwoorden is die veel "correcter" zijn dan alle andere.
@SouthpawHare - Nee, want het doel is echt niet "het antwoord"."Onmogelijke vragen" gaan altijd over het onderzoeken van de denkprocessen van de kandidaat.Als ik in deze situatie zou zijn, zou ik de interviewer 2 of 3 vragen stellen om de aard van de projecten en klanten van het bedrijf te begrijpen, en vervolgens mijn antwoord afstemmen op die omstandigheden.Het zou niet zijn om een van de 2 of 3 standaardantwoorden te reciteren, zoals "Ik zou onderhandelen over een nieuwe reeks functies die binnen de gestelde tijd mogelijk was en maximaal voordeel voor alle partijen."Dat klinkt veel als "Ik wil een puppy."
Peter M. - stands for Monica
2019-08-17 01:36:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Grappig dat dit een van de vragen was, mijn antwoord waarop (denk ik) mij een van mijn vorige banen gaf. Het was geen goede baan, want zulke situaties kwamen daar veel voor. Maar het was relevant voor die baan (en zou me een hint moeten geven om het niet aan te nemen).

Ik vertelde wat we deden bij een van de projecten waaraan ik deelnam:

We waren in een onmogelijke situatie: in een klein bedrijf hadden we het contract nodig om ons de komende maanden in leven te houden. Het was een uitbreiding van ons (boekhoud) systeem dat we wilden implementeren, maar de deadline om het te voltooien was onmogelijk. Dus we begonnen het toch te implementeren, met onze beste inschattingen hoe het te doen, en publiceerden een groot document met veel vragen waarin we vroegen hoe ze de nieuwe functionaliteit precies wilden implementeren. En we vertelden hen dat het X maanden zou duren nadat we de definitieve antwoorden zouden ontvangen.

Raad eens: het kostte hen maanden om onderling overeen te komen wat ze precies wilden, terwijl wij implementeerden de beste gok. We hebben het contract, enkele mijlpaalbetalingen van de klant. In de meeste gevallen hadden we het goed geraden, enkele gevallen moesten we opnieuw ontwerpen, enkele functies werden uitgesteld tot fase twee, maar het bedrijf heeft het overleefd om nog een dag te vechten.

Ik weet niet zeker of je zo'n antwoord gewoon kunt vervalsen (omdat dit is een waar oorlogsverhaal, elke vervolgvraag zou je als nep kunnen onthullen als je het niet hebt meegemaakt).

In een situatie waarin je leeft of sterft, wordt je gedwongen om risico's te nemen met hoop dat je geluk zult hebben, want anders gaat het bedrijf toch dood. Niemand schrijft over de honderden mislukte startups, alleen de succesvolle worden genoemd. Zie vooringenomenheid bij overlevingskansen - u gaat ervan uit dat u het zult overleven.

Geweldige strategie, die een van de meest voorkomende oorzaken van het missen van deadlines goed belicht: de klanten weten niet wat ze willen, ze weten gewoon dat ze het willen, en de managers van de ontwikkelaars vragen de klant niet om belangrijke details (omom de verkoop waarschijnlijker te maken), dus voor de ontwikkelaars creëren de vereisten bijna meer twijfels dan ze oplossen, dus de ontwikkelaars zullen te veel gissingen en aannames doen.Als de klant na het bepalen van de deadline maanden nodig heeft om onderling overeen te komen wat hij precies wil, dan zal de ontwikkelaar dat laten raden, dat zal nauwelijks beter zijn.
@SantiBailors - Ik zeg niet dat proberen te raden "beter" is.Ik zeg dat gissen en ontwikkelen, terwijl de klant nadenkt over de antwoorden * beter is dan het contract verliezen dat het bedrijf nodig heeft om te overleven *.
Ik denk dat mijn punt ondersteboven bij je overkwam in vergelijking met wat ik bedoelde, wat zeker niet was dat proberen te raden beter is;met "_ zal nauwelijks beter zijn" wilde ik bedoelen dat het zeer onwaarschijnlijk is dat het beter zal zijn.
Thomas Matthews
2019-08-17 01:53:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens Team Software Process (door Carnegie Mellon University) moet u met de belanghebbenden communiceren zodra het team weet dat de deadline niet kan worden gehaald. Hierdoor kunnen alle geïnteresseerde partijen opnieuw plannen, functies verwijderen of iets doen om het probleem op te lossen (het niet halen van de deadline).

Volgens de Mythical Man Month, door Fredrick Brooks Jr., zal het toevoegen van meer mensen aan een project de planning niet verkorten.

In termen van projectmanagement is er de driehoek met kanten van scope, tijd en budget. Als een van de zijden verandert (in lengte), moeten de andere twee ook veranderen.

Dus, om de vraag van de interviewer te beantwoorden:

  1. Bereken een nieuwe deadline op basis van de huidige omstandigheden. Bepaal de kans om de deadline met succes te halen.
  2. Bereken de duur die nodig is om de resterende vereisten te voltooien. Bepaal de kans om de deadline te halen met deze techniek.
  3. Bereken een nieuwe deadline op basis van het toevoegen van middelen aan het project. Dothis voor 1 persoon tot 5 personen. Bepaal met deze techniek de kans om de deadline te halen.
  4. Bel een vergadering met de belanghebbenden om de situatie en de herplanning te bespreken. Gebruik de informatie uit items # 1, # 2 en # 3. hierboven.

De informatie van # 1, # 2 en # 3 moet afkomstig zijn van de teamleden (die het werk doen). Ze staan ​​het dichtst bij het project en kunnen met de hoogste mate van zekerheid informatie geven.

IMHO, plan alleen overwerksessies als de doorlooptijd klein is. Er is geen garantie dat overwerk de kwaliteit van het product zal verbeteren; soms kan overwerk meer problemen opleveren en het rooster verlengen.

Bij een winkel waar ik werkte, werden vereisten uit het project verwijderd om de planning te verminderen.

Gregory Currie
2019-08-16 16:57:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit zou mijn antwoord zijn, als mijn rol een projectmanager was:

Als ik denk dat we een deadline niet kunnen halen, moet ik eerst vaststellen is wat er nodig is in termen van mankracht en andere middelen om het doel te bereiken.

Dan moet ik naar mijn management gaan en samen kunnen we beoordelen of het de moeite waard is om de extra middelen te besteden. om het project af te ronden.

Als het management duwt tegen extra middelen, zou ik naar de klant gaan en de situatie uitleggen, en een beperking van de omvang van het werk aanbevelen, totdat het werk haalbaar wordt in het tijdsbestek. Ik zou met de klant samenwerken om het werk te prioriteren om ervoor te zorgen dat de impact van de klant tot een minimum wordt beperkt.

Als de klant weigert de reikwijdte te verkleinen of de werkprioriteit te bespreken, zou ik de vereisten zorgvuldig analyseren om te zien wat de reeks te leveren producten die de schade aan de reputatie van mijn bedrijf beperkt, en bovendien eventuele financiële sancties die van toepassing zijn. Ik zou de klant heel duidelijk willen maken wat er in dat tijdsbestek zal worden geleverd, om de impact van de klant te verminderen.

Ik kan me voorstellen dat klanten in sommige situaties meer ontvankelijk kunnen zijn voor heronderhandeling als ze dat beseffen ze zullen niet alles krijgen wat ze willen, en ze willen een betere controle hebben over wat ze wel krijgen. Ze zijn misschien ook bereid om de "harde" deadline te verleggen.

Het is duidelijk dat het spijtig is dat elk project op een punt komt dat er tegen het einde een grote verrassing is. Idealiter zouden we de voortgang volgen, en dat zou ons in staat stellen de reikwijdte van het werk geleidelijk aan te passen om ervoor te zorgen dat aan de belangrijkste vereisten wordt voldaan.

Sorry, ik heb niet eerder duidelijk gemaakt dat ik een sollicitatiegesprek heb voor een functie als softwareontwikkelaar.
@tnkh Dan is de situatie een stuk eenvoudiger voor u.U moet uw leidinggevende bespreken en eerlijk zijn.
Ik ben het ermee eens dat de vraag het meest geschikt is voor de projectmanager en niet voor een softwareontwikkelaar.Je kunt gewoon niet elke ontwikkelaar bij een project onafhankelijk met een klant laten praten.Zelfs als je een eenmanszaak bent, vervul je meerdere rollen, onder andere als projectmanager en een als ontwikkelaar.
Mast
2019-08-17 16:14:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb eerder een vraag in deze zin gehad, dus het is niet zo ongewoon. Naar mijn mening is het enige juiste antwoord als volgt:

Iemand heeft ergens een fout gemaakt om hier te komen, nu gaan we er het beste van maken door een spoedvergadering te organiseren en te zien wat is mogelijk in plaats van wat niet.

Weten dat je gaat falen en het toch doen zou het verkeerde antwoord zijn. Als het niet kan, kan het niet worden gedaan. Toch zul je vaak situaties tegenkomen die eruit zien alsof ze je vragen het onmogelijke te doen.

De absolute sleutel hier is om te achterhalen wat is mogelijk is en van daaruit werken. Dit is geen vraag over hard software engineering. Dit is een vraag over het managen van verwachtingen, omgaan met het onverwachte en een project bij elkaar houden.

Het betekent ook dat ze op zoek zijn naar meer dan iemand die alleen maar code schrijft. Ze zijn op zoek naar iemand met een vleugje leidinggevende capaciteiten of komen er in ieder geval achter of je die hebt. Want welk antwoord je ze ook geeft, hoe je ze het antwoord geeft, zal ze veel vertellen over hoe je over projecten denkt.

Een mogelijke follow-up zou kunnen zijn (ofwel als een vraag van hen of als een antwoord van jou als ze lange antwoorden verwachten) hoe om te gaan met de gevolgen en de kans te verkleinen dat het opnieuw gebeurt.

gnasher729
2019-08-18 00:26:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is dus een deadline en het is onmogelijk deze te halen. Wat je ook antwoordt, wat je ook doet, een ding dat niet zal gebeuren, is dat je de deadline haalt. Dit is wat u en uw manager kunnen doen:

  1. Vertel het uw manager zo snel mogelijk om hem de kans te geven de schade tot een minimum te beperken. Het missen van een deadline met $ 10.000 aan financiële schade is een stuk beter dan het missen van een deadline met $ 100.000 aan financiële schade.

  2. Raak niet in paniek, kalmeer en kalmeer alle anderen. Ernstig. Ik heb in die situaties volwassenen zien fladderen als kippen zonder kop. Ik heb ooit hetzelfde gedaan toen ik een stuk jonger was en daarvan heb geleerd. Nu weet ik dat je in plaats van rond te fladderen en niets gedaan te krijgen, het probleem in je hoofd verandert van het onoplosbare "Hoe haal ik een deadline die onmogelijk te halen is" in "Hoe minimaliseer ik de schade".

  3. De methode die niet werkt, is proberen te haasten, of proberen meer mensen toe te voegen. Wat wel helpt, is om mensen secundaire dingen te laten doen. Als u bijvoorbeeld code moet schrijven en uitprobeert, schrijft u de code en probeert iemand anders het uit. Een andere methode die uw manager kan gebruiken, is uw vermogen om meer uren te werken verbeteren. Er is een leuk hotel 100 meter van mijn werkplek. Ik kan meer uren doen als mijn baas ervoor betaalt dat ik in dat hotel logeer, en gezond eten bestelt om rond lunchtijd aan te komen, en gezonder voedsel om 17.00 uur. Op een keer moest er iemand bij mij thuis zijn om meubels te laten bezorgen. De vrouw van mijn baas deed dat. Ze was niet blij, maar mijn baas had me nodig om te werken. Dat soort dingen is ook behoorlijk motiverend.

  4. Er zijn twee voor de hand liggende methoden om eerder klaar te zijn: kwaliteit verlagen en functies verminderen. Dat moet worden besproken.

  5. Er is een voor de hand liggende methode om een ​​deadline te halen die mensen vaak vergeten (want zie punt 2): verplaats de deadline. Er zijn maar heel weinig deadlines die niet kunnen worden verplaatst. Zie de ingenieuze methode van Peter M.. Gefeliciteerd als je dat voor elkaar kunt krijgen. Makkelijker is vaak om gewoon te onderhandelen. Dat is waarschijnlijk een of twee niveaus boven u gedaan. Maar als je de klant duidelijk maakt dat er geen kans is dat hij het beloofde ding op het beloofde tijdstip krijgt, hebben ze de keuze om de deadline te verlengen of niets te krijgen.

  6. Ik hoop dat het niet zover komt, maar de eerste rat die van een zinkend schip springt, heeft de beste kansen om te overleven.

Joshua
2019-08-18 05:06:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het gevoel dat sommige anderen een te zwakke versie van "harde deadline" construeren.

Ik ben nooit premier geweest, maar bij meer dan één gelegenheid heb ik de waarheid moeten vertellen aan de CEO terwijl iedereen, inclusief de premier die het had moeten weten, stil was. We hebben bepaalde wettelijke vereisten, en wanneer de vereisten van de wet veranderen, moeten we onze code aanpassen zodat deze overeenkomt, en de deadlines worden bepaald door de overheid. De waarheid was: "Die dag is al voorbij."

Ik was er al een hele tijd. Ik wist hoe lang het zou duren van interne technische release tot productie. Ik had net de testlogboeken bekeken en wist hoe lang het testen zou duren. Ik had een heel goede schatting van het aantal items dat werd teruggestuurd naar mislukte tests, gebruikte een laag cijfer voor de doorlooptijd en een heel goed cijfer voor de hertesttijd. Ik heb de cijfers bij elkaar opgeteld en er staat dat we -1 dagen hadden om de ontwikkeling voort te zetten. Ik kan me niet herinneren hoe de uitleg van dit alles verliep (wat meteen gebeurde), maar ik herinner me alleen mijn openingsverklaring.

Vanwege beperkingen op het gebied van bronbeheer waar het management eerder niet om gaf, konden we niet besluiten voltooide functies te laten vallen om de testtijd te verminderen, zodat deze dingen niet verbeterd konden worden.

Helaas kon ik ze niet zeggen hoeveel dagen ze realistisch gezien konden verwachten, dus accepteerden ze mijn antwoord niet. Maar bij de interne demo van de wettelijk vereiste functies de volgende week vroeg het management om ingrijpende wijzigingen daarin. Kom maar.

Uiteindelijk leverden we anderhalve maand te laat op.

grambo
2019-08-18 08:10:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tussen een rots en een harde plek? Kom aan de andere kant van de rots. Bied de klant een demo van gedeeltelijke functionaliteit in de helft van de tijd tot hun deadline. Je zult ze overrompelen en ze in het gesprek betrekken. Als je ze wekelijks binnenhaalt om te bespreken welke functionaliteit die week is verbeterd, zul je snel ontdekken dat hun vereisten niet 100% waren van wat ze nodig hadden, en tegen de tijd dat de deadline nadert, heb je misschien wel 'iets' dat ze kunnen gebruiken, zelfs als het voor 80% functioneel is, bent u uw watervalconcurrentie ver voor.

user108032
2019-08-18 00:24:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alles gezegd tegen de nominale waarde, is de beste optie om meer werk aan dit project te beschouwen als tijdverspilling en in plaats daarvan door te gaan naar het volgende project. Dat is niet de beslissing van een softwareontwikkelaar.

Dit gebeurt niet in het echte leven. Ik ben in situaties als deze geweest en de oplossing was in feite om de klant te geven wat ze wilden zien. Die veranderde van onleesbare gegevens (niet helemaal het juiste formaat maar niet opzettelijk) in nepgegevens (gegenereerde of testgegevens die de schrijfroutines doorstaan) naar dingen die met handmatige tussenkomst zijn voorbereid, naar met de hand geselecteerde werkvoorbeelden naar het echte werk.

Dit kan betekenen dat je moet samenwerken met het feitelijke contracterende bedrijf om stroomafwaartse ontvangers te overtuigen om ook het wachtspel te spelen: dingen moeten eruitzien alsof er zo weinig ontbreekt dat het weinig zin heeft om af te breken.

Ik heb onderaannemingscontracten genomen van incompetente aannemers met goede zakenrelaties en goed betalen, waarbij de belangrijkste prioriteit was om altijd je reet te dekken, deadlines veilig te berekenen en werkend en goed gedocumenteerd materiaal te produceren dat je ze elke keer laat ondertekenen aangezien het regeringsproject beslist op weg was naar een noodlanding en je niet de zondebok wilde zijn onder het instortende landingsgestel.

Deze vuilnisbrand werd ongeveer twee jaar na de 'harde' dood geannuleerd. dline, lang nadat ik heb afgeleverd en opgehaald. Dit is de reden dat de juiste reactie op het zeker falen van een harde deadline zelden is om op te geven: sommige deadlines kunnen leiden tot sancties die men wil vermijden. Maar de deadlines die een lopend project voorgoed doden, zijn zeldzaam en de uiteindelijke beslissing kan heel goed vallen op een moment dat u zich niet bewust bent.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...