Vraag:
Wat zijn de risico's van een verblijf in gezelschap met zeer slechte PR?
user70347
2017-05-20 22:47:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk bij een van de lokale vestigingen van grote (meer dan 2000 werknemers, vestigingen in alle grote steden in het land) IT-bedrijf in Oost-centraal Europa. Filialen zijn tot op zekere hoogte autonoom, maar hebben allemaal één merk. Marketing, public relations, employer branding etc. wordt centraal beheerd vanuit het hoofdkantoor. Onlangs ging de PR van het bedrijf bergafwaarts.

Aan het begin van het jaar hadden ze een controversiële post op sociale media die werd ontvangen met algemene kritiek en beschuldigingen van seksisme. Ze gingen heel slecht om met de situatie, ontkenden dat er überhaupt een probleem was en reageerden niet op werknemers die vrouwen die commentaar gaven op de post publiekelijk beledigden. Uiteindelijk schraapten ze nog meer posts in de serie, die ik begrijp als een stille overeenkomst met critici.

Snel vooruit naar de huidige tijd, verlaten veel mensen de branche waar ik werk. Een ander team in mijn vakgebied verloor de helft van de leden in slechts drie maanden. Het gerucht gaat over de stad dat mijn werkgever niet eens probeert te voorkomen dat mensen vertrekken, dat de betaling laag is en dat de arbeidsomstandigheden slecht zijn. Een deel van dat gerucht is feitelijk juist, een deel is een slechte mond.

Nu probeer ik meestal mijn eigen ding te doen en afstand te nemen van sociale druk. Ik ben echter bezorgd dat een verblijf bij dat bedrijf mijn toekomstige carrière kan schaden; dat potentiële werkgevers hun slechte mening over dit bedrijf op mij persoonlijk zullen projecteren.

Zijn deze zorgen gegrond? Wat zijn de risico's van een verblijf bij een bedrijf met een eventuele zeer slechte PR?

Ik vind het onwaarschijnlijk dat veel mensen vertrekken vanwege één bericht op sociale media.Het is mogelijk, maar ik denk dat uw opmerkingen over lage lonen en arbeidsomstandigheden de echte reden zijn.
Ik vermoed dat de vraag van het bedrijf Audi is.Ze hadden een openlijk seksistische commercial en toen de sociale media hen erop riepen, beledigden ze de vrouwen door te zeggen dat ze minder betaald krijgen omdat ze op de juiste manier werden betaald voor hun rol.Dealers hebben over het algemeen lage salarissen.Tenzij u een topverkoper bent.
@tima Ik begrijp dat het op deze manier kan worden gelezen, maar ik bedoelde niet te suggereren dat posts op sociale media de reden zijn (vooral de enige reden!) Dat mensen vertrekken.Ik zie dit als twee onafhankelijke gebeurtenissen, die beide bijdragen aan de slechte reputatie van mijn werkgever.
Drie antwoorden:
gprana
2017-05-22 07:22:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, er zijn risico's. Maar het grotere potentiële probleem wordt niet veroorzaakt doordat mensen hun mening over het bedrijf op jou projecteren wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan, aangezien je vrij ver verwijderd lijkt te zijn van de oorzaak van de slechte PR.

Het grotere potentiële probleem wordt veroorzaakt door deze factoren:

  1. Gezien het grote aantal mensen dat ervoor kiest om binnen korte tijd te vertrekken, is het waarschijnlijk dat ten minste enkele van de beste mensen van het bedrijf vertrekken . Dit komt doordat de meest capabele mensen meestal degenen zijn met de grootste kans om snel een nieuwe baan te vinden. Sommigen van degenen die niet zijn vertrokken, willen misschien ook vertrekken, maar hebben gewoon nog geen nieuwe baan gevonden.
  2. Als uw werkplek een onpopulaire keuze wordt voor werkzoekenden vanwege een combinatie van feitelijke nadelen, geruchten, en de recente PR-ramp zullen de beste kandidaten daar minder snel werk zoeken . In combinatie met nr. 1 betekent dit dat de algehele kwaliteit van het personeel geleidelijk zal afnemen, wat resulteert in meer problemen op de werkplek (bijv. Werk van lage kwaliteit, incompetentie van het management).
  3. Vanwege bovenstaande factoren kan het management op een gegeven moment besluit om ofwel te beginnen met het annuleren van verschillende plannen, of probeer plannen uit te voeren zonder voldoende mensen met de benodigde bekwaamheid. De eerste kan leiden tot ontslagen, de tweede tot meer ergernis op de werkplek.
mutt
2017-05-21 00:56:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De waarheid is dat mensen de dingen bekijken zoals ze de dingen zien. Dus zal het de dingen beïnvloeden? Waarschijnlijk, zelfs als het niet zou moeten. Als je wilt en de kans hebt om naar een andere plek te ruilen, doe dat dan, maar als je wilt blijven, dan zou ik kijken naar het plaatsen van 'hoe je het bedrijf verbetert' in je cv en sollicitatiegesprekken, zodat ze 'sommige mensen zullen zien daar verpest, maar je bleef om te helpen met opruimen ". Dit zal hopelijk alle 'slechte vibes' bestrijden die ze voelen bij het zien van je cv-verwijzing naar het bedrijf in kwestie.

Het is helemaal aan jou op welke manier je wilt dat je carrière gaat, maar ik denk dat er nog steeds opties zijn in beide paden.

Bernhard Barker
2017-05-21 05:19:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Slechte PR heeft een behoorlijke kans om te leiden tot een verontschuldiging of gewoon om te waaien en vergeten te worden. Veel bedrijven hebben wat PR meegemaakt dat destijds erg slecht leek, maar waarvan de meeste mensen zich een paar maanden later waarschijnlijk niet eens meer zouden herinneren. Van binnenuit lijkt het waarschijnlijk ook een stuk erger. Hoeveel PR-verhalen kunt u zich (in detail) herinneren voor een bedrijf van meer dan 6 maanden geleden? Er is veel nieuws, mensen vergeten het snel.

Afhankelijk van de ernst van de slechte PR, zou ik het als een slecht teken kunnen beschouwen als een toekomstige werknemer er meteen overheen zou willen springen. Niemand wil in een PR-nachtmerrie terechtkomen, maar het gebeurt wel, dus ik zou niet graag iemand inhuren die er overdreven op reageert. Dus je kunt op zijn minst overwegen om slechte PR niet als reden te gebruiken om te vertrekken.

Weggaan zou ook betekenen dat je op het hoogtepunt van de slechte PR moet zoeken naar een baan, wanneer het is nog vers in ieders gedachten. Hoewel je het kunt veroordelen, zal er nog steeds die associatie zijn in de gedachten van de interviewers, en het zal waarschijnlijk geen positieve zijn.

Als, (gedeeltelijk of volledig) door slechte PR, de aandelen van het bedrijf prijzen dalen tot een punt waarop liquidatie een redelijke optie is, het is een ander verhaal - dat gaat niet weg vanwege slechte PR, maar eerder werkzekerheid.

Als er genoeg ernstige incidenten zijn geweest of de incidenten direct kwamen van het hogere management (niet iets slecht aanpakken, maar er de oorzaak van zijn), zou dat ook een meer gerechtvaardigde reden zijn om te vertrekken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...