Vraag:
Hoe antwoord je "wat ga je zeggen als een ander bedrijf je een baan aanbiedt?"
Preeyah
2018-05-29 14:02:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een vraag over een hypothetische sollicitatiegesprek. Stel dat ik solliciteer voor een nieuwe baan en de interviewer wil mijn loyaliteit testen. Dus, zegt hij tegen mij,

Stel dat we je aannemen, en je werkt al een tijdje voor ons. Wat ga je zeggen als een ander bedrijf je belt om je een baan aan te bieden die bij hen werkt?

Deze vraag werd vorig jaar gesteld. Ik ben momenteel niet aan het werk. Ik heb het gevoel dat ik dit op een bepaald moment in een interview opnieuw kan vragen.

Wat zou je het andere bedrijf vertellen als ze je een baan aanboden?
@MaskedMan Ik dacht: "Ik heb me verbonden aan een ander bedrijf"
Waarom zou u hen vertellen dat u zich voor een ander bedrijf hebt gecommitteerd als u de vacature nog niet heeft geaccepteerd?In werkelijkheid zou u het beste bod moeten aannemen.
Is hun vraag hypothetisch "stel dat u al een tijdje voor ons werkt en een concurrent belt u en biedt u een baan aan?"Of is de vraag over de huidige situatie "op dit moment solliciteer je bij ons, maar stel dat een concurrent je de baan aanbiedt in plaats van dat wij jou de baan aanbieden?"
@Brandin de eerste vraag - al een tijdje voor ons werken
@Preeyah Dat maakt uw vraag onduidelijk.Mijn veronderstelling was dat je op meerdere plaatsen tegelijk solliciteert, en een van de bedrijven vraagt wat je zou doen als een ander bedrijf bij wie je solliciteerde je een baan zou aanbieden.Als je al een tijdje bij een bedrijf werkt, waarom zou een ander bedrijf je dan een baan aanbieden als je niet bij hen hebt gesolliciteerd?
@MaskedMan ik heb mijn bericht bijgewerkt ..
@Preeyah Bedankt voor de update.De vraag is echter nog onduidelijk.Is het gebruikelijk in uw locatie of branche dat bedrijven mensen ongevraagd bellen en banen aanbieden?Moet de kandidaat niet eerst solliciteren en sollicitatiegesprekken bijwonen?
@MaskedMan waarom zou het ongebruikelijk zijn om ongevraagd telefoontjes te krijgen van mensen met een jobaanbieding (of op zijn minst een aanbod voor een interview)?Misschien geen telefoontje, maar een berichtje op Linkedin of iets dergelijks klinkt niet zo raar
@Gianluca Ik heb nog nooit gehoord dat iemand een baan aanbiedt via LinkedIn zonder de kandidaat zelfs maar uit te nodigen voor een interview.Een baan aanbieden en uitnodigen voor een sollicitatiegesprek is niet hetzelfde.Dat is wat ik OP heb gevraagd om te verduidelijken.
@MaskedMan Ik las de hypothetische vraag als inclusief een interview, maar ik ben het met je eens dat een directe jobaanbieding van LinkedIn iets heel unieks is (maar ik ken een persoon die ik ...)
@MaskedMan Het is mij niet overkomen en ik weet het niet zeker voor andere mensen.Die vraag is mij pas eerder gesteld tijdens een interview vorig jaar.daarom weet ik niet zeker hoe ik het moet beantwoorden, plus het antwoord dat ik vorig jaar had gegeven lijkt niet goed.
@Preeyah De reden waarom ik aandring op die verduidelijking is dat deze twee gevallen tot verschillende scenario's leiden.Als uw werkgever vraagt wat u gaat doen als u een baan krijgt aangeboden, betekent dit waarschijnlijk ook dat hij vermoedt dat u op zoek bent naar een baan.Als het je gewoon vraagt wat je zou doen als iemand je uitnodigt voor een interview, dan klinkt het een stuk minder serieus.
Drie antwoorden:
dwizum
2018-05-29 17:57:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals u waarschijnlijk al vermoedt, is de vraag bedoeld om uw uithoudingsvermogen te testen: hoe waarschijnlijk is het dat u bij een bepaalde werkgever blijft, in plaats van bij een andere gelegenheid van schip te springen?

Op het eerste gezicht, Als je probeert aangenomen te worden, lijkt het misschien een goed idee om te doen alsof je andere kansen afwijst. "Ik zou ze nee zeggen, wat er ook gebeurt, en voor altijd voor je blijven werken!" Interviewers zullen dat antwoord afwijzen, het komt gewoon niet zo eerlijk over. Aan de andere kant wil je ze zeker niet vertellen dat je van boord zou springen als iemand voor het eerst geld in je gezicht zwaaide!

Dat gezegd hebbende, dit is een geweldige vraag om in een interview, omdat het u de gelegenheid geeft om te praten over wat belangrijk voor u als werknemer is. In plaats van alleen de vraag direct te beantwoorden, bespreek u welke factoren uw beslissing zouden beïnvloeden:

Nou, ik beschouw mezelf als een loyale werknemer. Het type werkgever dat mijn loyaliteit zou verdienen en me in een positie zou brengen waarin ik niet geïnteresseerd zou zijn in andere aanbiedingen, zou een werkgever zijn die ...

... en van daaruit kunt u doorgaan met het beschrijven van de factoren die u belangrijk vindt - of het nu gaat om uitdagende opdrachten, een samenwerkend team, een bepaald niveau van structuur, doorgroeimogelijkheden, enz.

Idealiter, als u uw onderzoek als kandidaat heeft gedaan, zou het bedrijf waarmee u een gesprek voert (degene die deze vraag heeft gesteld) een bedrijf zijn dat deze eigenschappen bezit, dus deze vraag zal hen helpen opnieuw te bevestigen dat u zijn een ideale kandidaat - als ze je antwoord horen en denken: "wauw, Preeyah beschrijft ons bedrijf!" , dan zal dat duidelijk een grote invloed op je hebben. Als ze echter denken: "we kunnen die dingen niet aanbieden" , dan krijgt u mogelijk geen bod van hen, wat - op basis van het scenario - waarschijnlijk een goede zaak is, aangezien u een omgeving die niet heeft wat u zoekt.

Sascha
2018-05-29 14:12:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De dingen die ik duidelijk wil maken zijn:

  • Als dat gebeurt tijdens werktijd, vraag ik ze me later opnieuw te bellen - maak duidelijk dat je dit op het werk niet doet
  • Als er iets verdachts aan is (bijv. een concurrent probeert intellectueel eigendom te verkrijgen), en ze hebben mij op een onverwachte manier geïdentificeerd (ik geef hieronder een voorbeeld), of als dit telefoontje van een voormalige manager was, dan is mijn de huidige werkgever moet dat weten - maak duidelijk dat je geen geld verdient met je huidige functie door kennis te verkopen.
  • Over alle andere dingen: maak duidelijk dat er een zekere hindernis is om je te laten solliciteren.
emory
2018-05-30 01:18:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als de kans groot was dat het aanbod een kans was om mijn levenslot te verbeteren, zou ik verhelderende vragen stellen. Als het bod bijvoorbeeld een hoger salaris had, zou ik informeren naar de mogelijkheid van een verhoging. Ik zou ook naar andere dingen willen vragen - vereist het aanbod een langer woon-werkverkeer, meer uren, enz.

Ik zou nooit zeggen dat mijn loyaliteit aan een werkgever mijn eigen zelfrespect overtroeft. Als een toekomstige werkgever dat van mij wilde horen, dan is het voor alle betrokkenen het beste als we de onderhandelingen staken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...