Vraag:
Etiquette voor professionele aanduiding
Raystafarian
2013-12-17 00:40:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik dacht dat dit een interessant onderwerp zou kunnen zijn en ik kan hier niet veel over vinden. Ik ben in de VS, maar ik ben geïnteresseerd in standpunten van over de hele wereld.

Wat is de etiquette met betrekking tot het gebruik van postnominale letters voor professionele benamingen? Ik weet dat veel mensen educatieve aanduidingen achter hun naam zullen zetten, bijv. "John Smith PhD" en de etiquette daarvoor is om de hoogst behaalde graad binnen een specifieke discipline weer te geven.

Als het gaat om professionele aanduidingen of certificaten, zie ik dat veel mensen ze achter hun naam zetten in een vergelijkbare manier bijv "John Smith CPA". Sommigen hebben ze op deze manier op cv's staan, anderen hebben hun naam op LinkedIn op deze manier opgemaakt, sommigen gebruiken het zelfs in hun e-mailhandtekening.

Mijn vraag is tweeledig:

  1. Wanneer / waar is het gepast om professionele aanduidingen achter uw naam te plaatsen? Voor mij lijkt het erop dat het gebruik ervan in elke e-mail een beetje ‘overijverig’ overkomt. Vandaar het etiquette-gedeelte van de vraag.

  2. Hoe beslist u welke professionele certificeringen "prestigieus" genoeg zijn om achter uw naam te plaatsen in de juiste situaties uit deel 1? Ik zou kunnen zien dat CPA relevant is als u een dienst levert waarvoor het u kwalificeert, maar ik kan me niet voorstellen wanneer CFE (Certified Fraud Examiner) relevant zou zijn, of om het tot het uiterste te voeren, wanneer u dat ooit nodig zou hebben om aan te kondigen dat u een MOS (Microsoft Office Specialist) bezit.

Het verschilt veel tussen culturen. In Oz + NZ heb ik nooit brieven in mijn zakelijke e-mail opgenomen, maar toen ik keek om voor een Amerikaans consluting bedrijf te werken, deden ze dat allemaal en wilden dat ik dat deed. Functietitels lijken daar bij te passen, ik werk met een paar "Engineers" en nog een paar "Programmeurs", maar in een andere culturele omgeving zouden het "Senior Hardware / Software Engineers" zijn, behalve de junior (er is alleen één met minder dan 10 jaar ervaring)
Twee antwoorden:
user8365
2013-12-17 01:09:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit zijn enkele gebieden:

  1. Academia - diploma's behalen en toezicht houden op anderen die hetzelfde proberen is behoorlijk belangrijk op dit gebied en heel gebruikelijk.
  2. Vereiste licentie - op veel gebieden kunt u een bepaalde taak niet uitvoeren zonder een vergunning te hebben. Artsen, advocaten, CPA en sommige ingenieurs dienen deze altijd in professionele omgevingen te gebruiken.
    1. Branchespecifieke bekende certificeringen - veel technologieën (Microsoft, Cisco) bieden certificeringen voor hun producten, dus bij het omgaan met klanten en anderen is professioneel om te laten zien dat u deze inloggegevens heeft.

Daarom is het belangrijk om persoonlijke en professionele e-mailaccounts te scheiden. Natuurlijk kun je handtekeningen wijzigen en doen wat je wilt, maar een vriend beantwoorden met een aantal letters achter je naam en een lange disclaimer onderaan over de vertrouwelijkheid van je bericht, is niet gepast.

FrustratedWithFormsDesigner
2013-12-17 01:01:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wanneer / waar is het gepast om professionele aanduidingen achter uw naam te plaatsen? Voor mij lijkt het erop dat het gebruik ervan in elke e-mail een beetje ‘overijverig’ overkomt. Vandaar het etiquette-gedeelte van de vraag.

Als het professionele e-mails zijn, verzonden vanaf een werkaccount waar u daadwerkelijk als accountant of advocaat werkt, dan is het volkomen van dergelijke aanduidingen achter uw naam plaatsen. rechtmatig. In persoonlijke e-mails kan ik zien hoe het overijverig kan overkomen. Ik bedoel, als je een e-mail stuurt naar een groep vrienden die een uitje proberen te organiseren, kan benamingen achter je naam, afkomstig van een persoonlijk e-mailadres, een beetje te veel zijn. In het algemeen denk ik dat een goede regel is "is het in deze context relevant dat mensen de aanduiding zien?"

Hoe beslist men welke professionele certificeringen voldoende "prestigieus" zijn ...

Het kan afhangen van met wie je communiceert en nogmaals, in welke context en capaciteit. Het plaatsen van "CPA" en "CFE" achter uw naam is waarschijnlijk relevant als u e-mailt in een professionele context en de andere partijen zijn misschien geïnteresseerd om te weten of u een CFE bent. Misschien is het onderwerp van de e-mailthread in feite een fraudeonderzoek. Dat zou uw stem gezag verlenen. Evenzo kan het relevant zijn om "MOS" achter je naam te zetten als je op een IT-afdeling werkt die Office ondersteunt, of als je aan het chatten bent op een forum over kantoor.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...