Vraag:
Moet ik mijn cv bijwerken als ik niet op zoek ben naar een baan?
swapnesh
2012-09-21 08:46:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is het oké om mijn cv regelmatig bij te werken op vacaturesites, zelfs als ik niet op zoek ben naar een verandering van baan?

Ik maak me zorgen dat ik een paar dagen geleden van mijn collega's hoorde dat het bijwerken van je cv op vacaturesites schadelijk voor je kan zijn, aangezien de HR-afdeling in de gaten houdt wat je updatet, en ze nemen het op zoals je dat gaat doen. stop binnenkort met je baan.

Hoewel ik deze keer niet op zoek ben naar een baanwissel, moet mijn beoordelingsgesprek deze maand plaatsvinden. Gelieve mij te adviseren voor toekomstig gebruik: kan het bijwerken van mijn online cv invloed hebben op mijn beoordelingsgesprek?

Soms kan een verandering van baan u worden opgedrongen door factoren waarover u geen controle hebt. Dus wees voorbereid.
Acht antwoorden:
Michael Durrant
2012-09-21 09:19:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het redelijk en een goed idee is om je cv up-do-date te houden.
Ik zou proberen het buiten het werk of tijdens de lunch te doen, idealiter niet op de bedrijfsapparatuur indien mogelijk.

Er zijn echter voor- en nadelen:

Voordelen:

  • Houdt uw informatie up-do-date zodat u items later niet vergeet
  • Herinnert u aan alle dingen die u er werkelijk in heeft
  • Heeft de nieuwste informatie klaar voor onverwachte kansen
  • Maakt alleen daarvoor een thuiscomputer overbodig (hoewel afzonderlijke apparatuur is nog steeds beter).

Nadelen:

  • Kan koppensnellers triggeren, bijv. als u LinkedIn bijwerkt of het cv daar bijhoudt.
  • Kan bijdragen aan de neiging om een ​​cv te hebben dat te lang is.

Ik betwijfel of HR ernaar kijkt voor een huidige werkgever en zou het niet als een echt factor. Hetzelfde geldt voor uw beoordeling, het is buitengewoon onwaarschijnlijk en in 30 jaar werken heb ik er nog nooit van gehoord of gezien. De meeste managers en HR-afdelingen hebben veel betere dingen te doen met hun tijd dan privéonderzoek doen naar uw persoonlijke updates.

bedankt voor de info ... pro's die er meer motiverend en inspirerend uitzien dan de donkere kant :) In de S / w-industrie moeten we echt aan verschillende fronten werken die misschien een aparte track zijn voor anderen :)
Keith Blakemore-Noble
2012-09-21 16:52:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is een goed idee om altijd een bijgewerkt cv of cv bij de hand te hebben, je weet maar nooit wanneer je die nodig hebt (bijvoorbeeld als iemands baan vanmiddag ontslagen is, kunnen ze door hun bijgewerkte cv onmiddellijk beschikbaar te hebben zoeken naar een baan zonder vertraging).

Door een patroon vast te stellen van het regelmatig bijwerken van iemands cv in de loop van de tijd, ongeacht of men actief op zoek is naar een nieuwe baan of niet, wordt het in feite moeilijker om te zien wanneer iemand op zoek. Ik zal het uitleggen. Neem 2 mensen. Persoon A houdt zijn cv regelmatig up-to-date door projecten toe te voegen die ze hebben gedaan of nieuwe functies die ze hebben bereikt. Persoon B werkt zijn cv pas bij als ze op een dag ineens hun hele cv in één keer updaten. Het wordt duidelijk dat persoon B op zoek is naar een baan wanneer ze die van hen bijwerken, terwijl niemand gemakkelijk kan zien wanneer persoon A begint te zoeken.

Zelfs als iemand niet kijkt, is het handig om zijn cv up-to-date te houden in hun huidige baan - het helpt om een ​​goed overzicht te geven van waar ze zijn, wat ze hebben bereikt, en kan een nuttig document zijn tijdens een beoordeling.

Dan is er de vraag of HR zelfs weet dat het je cv is. De meeste online bureaus zijn zwaar geanonimiseerd (om te voorkomen dat headhunters kandidaten grijpen zonder door het bureau heen te gaan!), Dus het is onwaarschijnlijk dat HR het weet (tenzij je uniek identificeerbaar bent door je rol). Als het LinkedIn is, dan is er het argument dat veel mensen houden hun profiel daar up-to-date, en het kan zelfs een goed beeld geven van uw werkgever aangezien het prestaties laat zien.

Kortom - het is een goed idee om uw cv of cv up-to-date te houden, en het is onwaarschijnlijk dat HR zal het zien; zelfs als ze dat doen, kun je stellen dat het nuttig is, omdat het je helpt te herinneren aan alles wat je hebt bereikt, zodat je het kunt bespreken in hun beoordeling!

Dit is een heel goed punt om te onthouden voor toekomstige referentie +1 :)
Nog een voorbeeld van waarom het nuttig is, dat is mij onlangs overkomen: mijn bedrijf werd vrijwel uit het niets overgenomen en mijn manager werd gevraagd om de nieuwe bazen op vrij korte termijn kopieën van al onze cv's te geven om ze op de hoogte te houden .
"Het wordt duidelijk dat persoon B op zoek is naar een baan wanneer ze die van hen updaten, terwijl niemand gemakkelijk kan zien wanneer persoon A begint te zoeken." Eigenlijk is dit gewoon niet waar, want publiekelijk is er geen 'geschiedenisrecord' beschikbaar over hoe vaak updates zijn gedaan. In de meeste gevallen is er alleen actuele informatie met of zonder een laatst bijgewerkte datum. De enige andere manier waarop het duidelijk zou zijn, denk ik, zou zijn als je een potentiële kandidaat in de loop van de tijd zou volgen - maanden en jaren. Dat is ook vrij onwaarschijnlijk. De meest recente functie heeft meestal de 'tot'-datum, dus dat ook niet.
onthoud dat veel potentiële kandidaten binnen enkele seconden worden beoordeeld en afgewezen. De daarbij behorende quickscan is meestal gericht op vaardigheden en ervaring, hoe actueler hoe beter.
MathAttack
2012-09-21 09:39:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt af van de site, en je moet subtiel zijn.

Als je profiel openbaar is op LinkedIn, zal iedereen die je kent de veranderingen zien. Over het algemeen geeft iemand die 17 nieuwe vaardigheden aanbrengt of al zijn ervaring herformuleert, aan dat hij op de markt is. De juiste manier om dit te doen, is door de wijzigingen in te stellen op privé en de omschakelingen te maken.

Andere sites hebben deze optie mogelijk niet.

Het voorbehoud bij "Wat als HR actief op zoek is? ? " Op dat moment zou je een nieuwe werkplek moeten zoeken. Vandaag LinkedIn, morgen Facebook ... Als je eenmaal de baan hebt, hoef je niet ZO paranoïde te zijn als je al subtiel bent. Bovendien is HR niet zo belangrijk als uw directe baas.

Interessant punt over het privé maken van je profiel. Meestal heb ik gemerkt dat veel van mijn huidige collega's sowieso via LinkedIn verbonden zijn. Dus het markeren van privé zou niet veel verbergen.
@tehnyit - De sleutel is om uw profiel openbaar te maken, maar niet uw wijzigingen. Het is oké voor uw collega om uw profiel te zien, u wilt gewoon niet dat ze u een dozijn vaardigheden zien toevoegen en uw werkervaring bijwerken.
Hmm, realiseerde me niet dat de beveiligingscontrole in Linkedin zo'n fijne granulariteit heeft. Moet het eens bekijken.
Sahil Mahajan Mj
2012-09-21 11:13:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is veel gezonde discussie over waarom je cv bijwerken , dus ik zal het alleen hebben over waarom je je cv zou moeten updaten om te profiteren van je huidige baan.

Het is geen slecht idee om je cv te blijven updaten, zelfs als je op een goede positie werkt en niet op zoek bent naar een verandering van baan.

Bijgewerkte cv weerspiegelt de vaardigheden die u hebt opgedaan door in de huidige functie te werken, dus zelfs als het management van het huidige bedrijf uw bijgewerkte cv online in de gaten houdt, zullen zij zich bewust worden van uw vaardigheden en wie u kent zou een goede hogere positie kunnen krijgen bij uw huidige baan.

mhoran_psprep
2012-09-21 16:02:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elk bedrijf waar ik de afgelopen 20 jaar voor heb gewerkt, heeft van ons geëist dat we onze cv elk jaar bijwerken. Meestal rond de tijd van de jaarlijkse evaluatie. Ze gebruiken ze om te reageren op verzoeken om voorstellen. Ze gebruiken ze om hogere tarieven voor klanten te rechtvaardigen. Sommigen hebben het gebruikt voor intern zoeken naar werk, bij het aannemen van een nieuw contract.

Omdat ze erop staan ​​dat je de interne cv actueel houdt, hoewel ze wel beslissen over het formaat van het interne cv, is het logisch dat je de tijd om uw persoonlijke versie bij te werken.

Het gebruik van sites zoals LinkedIn om uw "cv" op te slaan is ook een op te lossen actie, omdat veel werkgevers hun werknemers aanmoedigen om zakelijke contacten te leggen via LinkedIn.

Vink het vakje "op zoek naar een baan" niet aan, anders maakt HR zich misschien zorgen.

profielupdate op Linkedin is een zeer gevoelige kwestie :)
JB King
2012-09-21 10:09:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, maar het kan handig zijn om het regelmatig up-to-date te houden.

Iets om te overwegen is hoe openbaar beschikbaar is uw cv op deze sites? De meeste sites hebben privacy-instellingen waarmee je je cv zou moeten verbergen, in welk geval HR en je baas je cv niet gemakkelijk zouden moeten vinden.

Wees je bewust van hoe openbaar je bent met je cv op verschillende plaatsen . LinkedIn is misschien een beetje anders omdat het meer is voor algemene netwerken en het up-to-date houden kan nuttig zijn, maar pas nogmaals op voor wat je de wereld vertelt. Zeg je: "Vertel me alsjeblieft waar een fatsoenlijke baan is!" of sta je alleen open voor het verkennen van kansen? Er is iets te zeggen over de gebruikte toon en hoe verbonden de mensen zijn die u hierover communiceert.

bedankt voor de privacy-instelling info :)
Rob
2016-08-19 22:55:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik probeer te allen tijde een bijgewerkt cv online te houden - bedrijven waar ik voor werk bezitten mij niet, en het houdt MIJ beschikbaar voor een levendige economie en talloze mogelijkheden - ter vervanging van wat ooit neerkwam op het hebben van een bijgewerkt cv, afgedrukt op fancy papier van 8-1 / 2 "x 11", en in mijn ladekast gestopt. Vroeger werden cv's alleen gezien als je dat wilde, wat natuurlijk niet erg productief is. Gelukkig kunnen cv's vandaag worden bekeken door talloze potentiële werkgevers, die kunnen besluiten om voor u te ruilen, zelfs als u niet actief op zoek bent naar een baan ... hoe geweldig is dat ??

Eventueel werkgever van mij vroeg me waarom ik een bijgewerkt cv online had, ik draaide het gewoon om en vroeg hen "zou je mijn motieven in twijfel trekken als je erachter kwam dat ik een loterijticket had gekocht?" Als het erop aankomt, is het allemaal hier, dus wat is het verschil ?? POST HET !!

MikeP
2016-08-20 02:49:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nog een punt dat ik niet heb gezien ... Stel dat je wordt gereorganiseerd, of je krijgt een nieuwe baas, of je baas stopt, of je krijgt een nieuwe collega, of een andere verandering waar je geen controle over hebt.
Ik heb gezien en gemerkt dat bij veel grotere organisaties, vooral die met meerdere locaties, werknemers LinkedIn gebruiken om dingen te controleren zoals
- wie is mijn nieuwe collega (en wie zijn de huidige mensen die mijn collega's)
- wie is deze persoon die mij een e-mail stuurt alsof ze dingen weten
- waarom kent deze persoon met ____ in hun titel deze dingen niet?

Kortom, ik heb er nooit vragen over gehad bij het updaten van een LinkedIn-profiel - ik zie dat mijn vrienden en collega's regelmatig updaten.
(Zoals anderen hebben gesuggereerd, kun je de meldingen uitschakelen.)

Als u echt vermoedt dat de HR-mensen van uw bedrijf achterdochtig zullen worden en u zullen ontslaan, dan weet u al dat u moet vertrekken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...