Vraag:
De details verduidelijken van een nieuwe QA-rol waarvoor ik iemand zal aannemen
Conor Mancone
2018-07-15 19:49:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Achtergrond

De eigenaar van het bedrijf vroeg me om een ​​"tester" in te huren (we waren oorspronkelijk geen technologiebedrijf, maar ik werd ingehuurd om te helpen bij het opbouwen van een ontwikkelteam en een nieuw technisch product voor ons bedrijf produceren). We hebben momenteel geen speciale QA-afdeling. Natuurlijk heeft ons ontwikkelingsteam zijn eigen interne beoordelingsproces en we hebben onze eigen best practices met betrekking tot unit- en integratietests om ervoor te zorgen dat alles werkt voordat ze ons bureau verlaten. Nadat alles er aan onze kant goed uitziet, dragen we ze over aan de eigenaar die alles systematisch en uitgebreid test, niet alleen op simpele bugs, maar ook om uit te kijken naar manieren waarop de resultaten kunnen worden verbeterd vanuit een zakelijk perspectief.

Dat laatste deel is belangrijk. Alles begint met de eigenaar die uitlegt hoe het systeem moet werken (we automatiseren effectief grote delen van het bedrijf). Het is allemaal zijn hersenkind, en hij is een expert in zijn branche. We gebruiken onze eigen ervaring om met hem samen te werken om de ideeën te verfijnen en de beste oplossing voor het bedrijf te bedenken. Maar als de stukjes allemaal in elkaar zitten en hij dingen begint te testen, bedenkt hij vaak veranderingen voor ons die niet het resultaat zijn van bugs, maar gewoon het resultaat van het feit dat hij dingen in actie ziet en daardoor een beter inzicht heeft in wat het bedrijf nodig heeft. .

Voor alle duidelijkheid, ik heb geen probleem met dit proces - dit is tenslotte eigenlijk gewoon het hele idee achter agile ontwikkeling. Het eindproduct is nooit ver verwijderd van het oorspronkelijke ontwerp, dus het is niet alsof we veel tijd verspillen. De eigenaar is tijdens dit proces echter in feite ons QA-team geweest. Hij heeft dit tot nu toe graag gedaan (hij is echt de enige persoon die dat kon), maar nu is hij klaar om de regeerperiode aan iemand anders over te dragen en meer tijd te hebben voor andere delen van het bedrijf. Daarom vroeg hij me om een ​​tester in te huren. Toen ik erover nadacht, realiseerde ik me echter dat hij meer doet dan alleen testen - in het bijzonder evalueren hoe goed het past bij de zakelijke behoeften en dingen verfijnen met een nieuwe ontwikkelingsronde. Dat is het lastige gedeelte.

Vraag

Dus in wezen willen we een tester inhuren (onze eerste QA-persoon?). Iemand die alle aspecten van ons systeem met een fijne kam kan doornemen en eventuele bugs kan identificeren die het ontwikkelteam mogelijk heeft gemist. Dat is zeker heel standaard. De eigenaar zou echter ook willen dat deze persoon de onderliggende zakelijke behoeften begrijpt en ook verfijningen suggereert aan de bedrijfsprocessen, de gebruikersinterface, enz ... Dat laatste deel is waar ik denk dat het lastiger wordt. Ik heb nog nooit in een bedrijf gezeten dat groot genoeg is om een ​​eigen toegewijd QA-team te hebben, dus ik weet niet zeker of dit een standaardonderdeel van een QA-baan zou zijn. Dat is eigenlijk mijn vraag / vragen:

 1. Is het 'normaal' (ik weet het, gevaarlijke kwalificatie) om van een tester te verwachten dat hij ook de onderliggende zakelijke behoeften begrijpt en daarom niet alleen de resultaten test van de code voor bugs, maar test ook hoe geschikt de algehele resultaten zijn voor ons bedrijf?
 2. Ik vraag me af of ik misschien gewoon moet adverteren voor een QA / tester-baan, maar specifiek moet screenen op kandidaten met ervaring in onze branche, of die laten zien dat ze meer kunnen doen dan alleen een testscript volgen?
 3. Het komt bij me op dat ik misschien het slachtoffer word van het X-Y-probleem, en wat we nodig hebben is iets heel anders dan waar mij om werd gevraagd. We hebben geen officiële "Product Owner". Dat is zo ongeveer wat de ondernemer heeft gedaan. Misschien hebben we er een nodig en een tester? Of misschien een ander proces?

Om samen te vatten: is het redelijk om van een tester te verwachten dat hij niet alleen een programma evalueert op bugs, maar ook evalueert of past het niet goed bij de zakelijke behoeften? Zo nee, eventuele suggesties voor wat ik zoek?

Titels en terminologie verschillen per branche.Wat ben je aan het ontwikkelen, software of iets anders?
@Ben We ontwikkelen software voor bedrijfsautomatisering (webgebaseerd met mobiele apps)
Als ik zelf als software-QA spreek, is het zeker * nuttig * als de tester de zakelijke behoeften kent.Nu ik al een paar jaar in mijn huidige branche heb gewerkt, heb ik gemerkt dat het bedrijf me heeft geholpen om enkele bugs op te sporen die minder bekende testers zouden hebben gemist.Dat gezegd hebbende, kan het maken van kennis van de bedrijfsbehoeften een * harde vereiste * zijn voor de baan, kan uw sollicitantenpool worden beperkt ... Gezien het feit dat de zakelijke invalshoek 'het geesteskind van de eigenaar' is, hoe haalbaar is het om training te krijgen over dit deel vande vergelijking (vermoedelijk van hem?)
Pet ergernis - testen is QC.Hoewel QC absoluut een onderdeel is van QA, bestrijkt QA veel meer gebieden van het bedrijf dan testen.
@LaconicDroid goed aangezien ik het heb over een rol die meer doet dan alleen testen, ik blijf bij mijn QA: p
Zes antwoorden:
Joe Strazzere
2018-07-16 03:14:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is het redelijk om van een tester te verwachten dat hij een programma niet alleen evalueert op bugs, maar ook evalueert of het al dan niet goed aansluit bij de zakelijke behoeften? Zo nee, suggesties voor wat ik zoek?

Zeker is het redelijk. Maar ik zie een paar obstakels:

 • Je beschrijft deze persoon als een "tester". De meeste testers testen gewoon. Een professionele QA Engineer kan echter worden betrokken bij alle aspecten van de ontwikkelingscyclus - van het herzien en verduidelijken van de vereisten tot het testen van iteraties van ontwikkelingswerk, tot het testen van het definitieve systeem, het afhandelen van een bètaperiode en zelfs het doorlopende testen in productie.
 • U lijkt te anticiperen op een watervalbenadering waarbij een voltooid project of een voltooide cyclus wordt overgedragen aan deze tester voor een laatste controle net voordat u naar de productie gaat. Dat is mogelijk, maar het is ook extreem laat in het proces om te valideren tegen vereisten. Hoeveel moeite wilt u weggooien als uw ontwikkelaars onduidelijk waren over de zakelijke vereisten en de verkeerde oplossing ontwikkelden?
 • U vermeldt dat "alles begint bij de eigenaar" en het is allemaal "zijn geesteskind". Misschien betekent dat ook dat er niets wordt opgeschreven? Als u verwacht dat deze tester zowel de vereisten als de eigenaar begrijpt, dan moeten de twee veel tijd samen doorbrengen, of een ander effectief mechanisme vinden om kennis van de vereisten over te dragen.
 • Testers kunnen niet duur zijn. QA Engineers met diepgaande domeinkennis en vaardigheden zijn veel duurder.
 • Elk bedrijf waar ik ooit heb gewerkt, definieert "agile ontwikkeling" anders. Zorg ervoor dat die van jou heel goed gedefinieerd is voordat je deze probeert te veranderen door een tester in het proces te plaatsen.

Mijn advies zou zijn om eerst een aannemer of twee in te huren om erachter te komen wat een tester eigenlijk kan voor jou doen. Het kan zijn dat u er verschillende moet doorlopen om de rol, verwachtingen en tijd die binnen uw ontwikkelingscycli is toegewezen, duidelijk te maken.

Het is niet zozeer een waterval, simpelweg omdat we alles hebben opgedeeld in kleinere ontwikkelsprints.Meestal werken we aan één belangrijke functie tegelijk, waarbij dat doorgaans overeenkomt met 2-3 weken werk voor één ontwikkelaar (maximaal 1-2 maanden).Elk stuk gaat af om te testen nadat het is voltooid.De eigenaar heeft in het verleden dure problemen gehad met het misverstand van de ontwikkelaar, dus het is iets dat we op een paar verschillende manieren vermijden (kortere ontwikkelingscycli is daar een van).
@JoeStrazzere Met betrekking tot niets dat wordt opgeschreven, dat is een legitieme zorg.We hebben dingen opgeschreven - een flink aantal aantekeningen over sommige delen van het systeem, en hij geeft ons meestal wireframes voordat we beginnen.We hebben echter niet zoiets als een testscript, noch hebben we gebruikersverhalen of iets dergelijks.Soms zijn wireframes (en een paar gedetailleerde gesprekken) alles wat we hebben.Dit was eigenlijk geen probleem voor ons (ons ontwikkelingsteam heeft veel ervaring op dit gebied, dus we ontmoeten elkaar eigenlijk in het midden), maar ik zie dat dit veel problemen veroorzaakt voor een tester.
Wat mij doet denken dat als dit enig succes zal hebben, we iemand nodig hebben die veel ervaring heeft met QA en daarom kan communiceren wat ze nodig hebben om het werk goed te doen.De eigenaar is zeer flexibel, dus ik vermoed dat iemand die weet wat hij nodig heeft en zo goed kan communiceren, de zaken in goede banen kan leiden.
Ian Jacobs
2018-07-16 01:07:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het klinkt alsof je op zoek bent naar zowel een QA / Tester-rol als een producteigenaar / BA

Eén persoon kan je een deel van de weg daarheen helpen, maar ik betwijfel of het helemaal zal zijn wat je zoekt.

Een goede tester zal verrassende manieren bedenken om het systeem te doorbreken; dingen die geen normaal mens zou verzinnen. Ze kunnen een vlag hijsen als ze iets zien dat niet ideaal is voor het bedrijf.

Een goede PO / BA kan de bedrijfsprocessen omzetten in bruikbare vereisten voor het ontwikkelingsteam. Dat gezegd hebbende, testen ze het systeem meestal op problemen voordat ze zich afmelden.

BoboDarph
2018-07-20 16:52:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een tester. Uw vragen zijn legitiem. Uw vragen vormen de kern van mijn dagelijkse activiteiten.

1

Ja, elke competente QA-analist moet MOET de behoefte aan het product om te bestaan. Om te kunnen testen, moet ze ook begrijpen, in ieder geval op een hoog niveau, niet per se in details over de implementatie, HOE uw product zijn doel bereikt. Om dat te doen, kan ze een overvloed aan methoden gebruiken die deel uitmaken van haar vak. Ze kan gebruikerstypen profileren, use cases bouwen, scenario's testen, testcases afleiden uit blootgestelde functionaliteit, regressies automatiseren, enz. Maar dat is haar taak, niet die van jou.

Bovendien moet een QA-analist ook begrijpen wie de belanghebbenden van een product zijn en wat hun behoeften zijn. De eindgebruiker is niet altijd de enige gebruiker van een product. Een Project Manager zal andere wensen hebben dan een QA-persoon dan bijvoorbeeld de Front End developer. Een goede tester weet dit en bereidt procedures en artefacten voor om aan de meeste behoeften van de belangrijkste productbelanghebbenden te voldoen.

Ondanks wat generalistische benaderingen zoals ISTQB mensen leren, bouwen testers niet alleen testcases en voeren ze ze uit als gedachteloos automaten. We moeten samenwerken met verschillende teams om testomgevingen op te zetten, bedrijfslogica te begrijpen, gebruiksgegevens te verzamelen, monitoringprocessen op te zetten, risicogebaseerde analyses op ons te testen product op te bouwen, resultaten te verspreiden, feedback te verzamelen over onze acties, artefacten te archiveren en bewaar ze voor later gebruik.

2 Niet doen. Neem geen persoon in dienst uitsluitend op basis van hun vermeende technische eigenschappen of ervaring in uw branche. Uw beoordeling van haar testvaardigheden zal hoogstwaarschijnlijk gebrekkig zijn, aangezien u blijkbaar geen ervaring heeft met het evalueren van de competentie van een tester. Bovendien is domeinkennis geen kennis van testen, tenzij je iemand vindt die precies heeft gedaan wat je nodig hebt voor een ander bedrijf. En zelfs dan past die persoon misschien niet bij uw team. In plaats daarvan stel ik voor dat u een bekwame tester inhuurt die bereid is het vak van uw bedrijf te leren, ik kan hier alleen mijn eigen persoonlijke ervaring bieden. Ik ging van het testen van op Java gebaseerde games op telefoons, het testen van webhosting-verkoopsites, het testen van bluetooth-apparaten in auto's, het doen van beveiligingsaudits voor exotische besturingssystemen, het testen van de bluetooth-stack op Android Intel-telefoons, het testen van back-up- en herstelsystemen voor een enorme hosting bedrijf, het testen van de sorteermachine voor verse groenten en tot slot het testen van veilige routers. Testen is voor mij testen, het maakt gebruik van dezelfde mentale vermogens in elk bedrijf waar ik voor werkte. Technische vaardigheden kunnen worden aangeleerd, omgevingen kunnen worden gebouwd, kennis kan worden verzameld en benut, maar het nieuwsgierige en kritische denken dat nodig is om problemen te vinden, blijft overal hetzelfde.

3 IMO het probleem hier is uw vermeende gebrek aan competentie bij het evalueren van wat een "goede" tester zou zijn. Ik kan je hier geen advies geven, je perceptie is die van jou. Als ik jou was, zou ik proberen een tester te vinden die goed bij je team past, die enige domeinkennis heeft en bereid is om je vak te leren.

mcknz
2018-07-18 01:09:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het klinkt alsof de eigenaar een bijna-kloon van zichzelf wil om dit werk te doen. Ik betwijfel of de eigenaar zichzelf zou omschrijven als een tester. U bent dus echt op zoek naar iets dat verder gaat dan waarvoor een tester normaal gesproken verantwoordelijk zou zijn.

Een risico voor het bedrijf is dat alle waardevolle bedrijfskennis en -strategie in één persoon is geconcentreerd: de eigenaar. Dit is duidelijk niet ongebruikelijk in een klein bedrijfsscenario, maar door één persoon aan te nemen en op te leiden om deze rol te vervullen, draagt ​​u in wezen dat risico over en concentreert u het.

 1. Is het "normaal" (ik weet het, gevaarlijke kwalificatie) om van een tester te verwachten dat hij ook de onderliggende zakelijke behoeften begrijpt, en daarom niet alleen de resultaten van de code op bugs test, maar test ook hoe geschikt de algemene resultaten zijn voor ons bedrijf?

Dit is niet normaal of wordt niet verwacht voor een "tester" -rol. Traditioneel vergelijkt een tester het werkelijke resultaat van gedrag met het verwachte resultaat zoals gedefinieerd in een bedrijfsvereiste of de acceptatiecriteria van een gebruikersverhaal.

Hierbij raadpleegt de tester materiedeskundigen van de technische en zakelijke kanten van de organisatie. Een goede tester kan, na enige tijd bij de organisatie, meer te weten komen over het product en de branche en hoeft minder vaak met experts te overleggen. Dit vereist echter toewijding en tijd, en is geen gegarandeerd resultaat.

 1. Ik vraag me af of ik misschien gewoon moet adverteren voor een QA / tester job, maar specifiek screenen op kandidaten met ervaring in onze branche, of die aantonen dat ze meer kunnen dan alleen een testscript volgen?

Alles wat u wenselijk vindt in een kandidaat, moet in de functieomschrijving worden vermeld. Hoe specifieker u kunt zijn over wat u zoekt, hoe hoger de kwaliteit van de kandidaten die u zult vinden. Er zullen altijd kandidaten zijn die de functiebeschrijving niet lezen, maar het kan zijn dat sollicitanten zelf zullen selecteren op basis van wat u nodig heeft, en zich dichter bij wat u hoopt te vinden presenteren.

 1. Het komt bij me op dat ik het slachtoffer zou kunnen worden van het XY-probleem, en wat we nodig hebben is iets heel anders dan waar mij om werd gevraagd. We hebben geen officiële "Product Owner". Dat is zo ongeveer wat de ondernemer heeft gedaan. Misschien hebben we er een nodig en een tester? Of misschien een ander proces?

Ja, ik denk dat dit perfect is - het klinkt alsof de definitie van de eigenaar van Tester anders is dan die van de branche. Om het risico voor één persoon dat ik hierboven noemde te verkleinen, wil je dit op teambasis aanpakken.

Huur iemand in die het praktische werk van testen kan doen, maar verspreid de kennis en kunde van de eigenaar over het hele team.

BittermanAndy
2018-07-18 20:33:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is het "normaal" (ik weet het, gevaarlijke kwalificatie) om van een tester te verwachten dat hij ook de onderliggende zakelijke behoeften begrijpt, en daarom niet alleen de resultaten van de code op bugs test, maar ook hoe geschikt de algemene resultaten zijn voor ons bedrijf?

Tot op zekere hoogte - ja. Wat is tenslotte een bug? Wanneer de software niet de juiste / bedoelde / verwachte resultaten oplevert. Wat is in elk geval het juiste resultaat? Om daarop te antwoorden is domeinkennis vereist.

Er zijn natuurlijk grenzen aan die verwachting. Als software bijvoorbeeld in de financiële sector moet worden gebruikt en van uw testers wordt verwacht dat ze alle vaardigheden en kwalificaties hebben die nodig zijn om de wet- en regelgeving op het gebied van financiën te kennen - waarom zijn het überhaupt testers, op 1 / 10e van het inkomen? ze zouden kunnen zijn als ze gewoon in de financiële wereld werkten? In dat geval moet je accepteren dat je testers niet alles kunnen en willen dekken, of je hebt iemand nodig met de relevante kwalificaties die bereid is om te testen (en dienovereenkomstig te betalen).

Ik vraag me af of ik misschien gewoon moet adverteren voor een QA / tester-baan, maar specifiek moet screenen op kandidaten met ervaring in onze branche, of die aantonen dat ze meer kunnen dan alleen een testscript volgen?

Het klinkt alsof je een ervaren senior tester nodig hebt - zeker met meer vaardigheden dan "alleen maar een testscript volgen". Ze hebben ervaring nodig in de branche zelf, of met het verzamelen van vereisten en software-ontwerp.

Over een filosofische kanttekening: ik geloof dat testers die "gewoon een testscript volgen" over een paar jaar niet meer zullen bestaan. Een "testscript" is slechts een verkapte automatiseringstest; waarom iemand betalen om een ​​script handmatig te volgen als de automatiseringstest gratis, automatisch, elke nacht of na elke check-in kan worden uitgevoerd? Testers hebben ofwel domein- en / of ontwerpkennis nodig, zoals hierboven vermeld, of de mogelijkheid om automatiseringstests te schrijven (of beide).

Het komt bij me op dat ik misschien het slachtoffer word van de XY probleem, en wat we nodig hebben is iets heel anders dan waar mij om werd gevraagd.

Mogelijk. Misschien heb je een Product Owner / Business Analist / iets anders nodig, nu of in de toekomst.

Van wat je beschrijft, zou een testfunctie echter nuttig kunnen zijn en een groot positief punt kunnen zijn van het bedrijf. Ik vermoed echter dat "een tester" momenteel misschien niet voldoende is om die testfunctie te vervullen. Zie het meer als een "QA Lead" - het begin van een afdeling - iemand die niet alleen bugs gaat vinden, maar de hele toekomst van QA in uw bedrijf bepaalt. Dit kan inhouden (op een bepaald moment) meer mensen inhuren om onder hen te werken, de QA-functie rechtvaardigen voor de rest van het bedrijf, inclusief de eigenaar, input hebben voor het ontwerp, een automatiseringstestsuite introduceren, enz. Ik wil iemand met ervaring en anciënniteit. Leg de situatie aan het begin van het wervingsproces aan hen uit - en probeer niet goedkoop te zijn. ;-)

Wario X
2018-07-23 23:49:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn antwoord verwijst naar geweldige testers en is niet van toepassing op gemiddelde testers. Ik heb meer dan 10 jaar in QA gewerkt bij 5 verschillende bedrijven (hoofdbanen en bijprojecten). Ik heb ook gewerkt aan gevestigde teams en anderen die ik vanaf nul heb moeten opbouwen.

Is het [realistisch] om van een tester te verwachten dat hij ook de onderliggende zakelijke behoeften begrijpt, en daarom niet testen alleen de resultaten van de code voor bugs, maar test ook hoe geschikt de algemene resultaten zijn voor ons bedrijf?

Ik heb "normaal" vervangen door "realistisch" omdat het minder subjectief is. Testers doen dit in veel verschillende soorten industrieën. Met videogames heb ik als tester problemen ingevoerd die ik als gebruiker niet leuk zou vinden; dus minder bugs en meer bruikbaarheid. Toen ik voor een bedrijf werkte dat voorraadtracering verzorgde, huurden ze intern testers in van de zakelijke kant. Als enige QA-persoon met eerdere ervaring, was het mijn taak om ze eraan te herinneren dat ze naar de zakelijke kant bleven kijken en ze ook hun testvaardigheden moesten laten ontwikkelen. Er zijn nog tal van andere voorbeelden.

Met de kleine omvang van het bedrijf klinkt het alsof u op zoek bent naar een ervaren QA-professional die snel leert. Mogelijk zitten ze al in de branche. De verwachting is dat ze zowel zakelijke problemen als de reguliere bugs moeten invoeren. Een ding om op te screenen is hun proces om ervoor te zorgen dat aan de zakelijke tests wordt voldaan. Onder andere zou ik een vermelding van UAT verwachten. Een uur van de tijd van de eigenaar reserveren voor een semi-begeleide walkthrough van nieuwe functies zou moeten gebeuren.

Ik vraag me af of ik misschien gewoon moet adverteren voor een QA / tester-baan, maar specifiek voor kandidaten met ervaring in onze branche ...?

U moet dit doen om de redenen die ik eerder noemde, maar u moet ook adverteren voor kandidaten met 'aanbevolen' ervaring in de branche. Tenzij het een zeer complexe branche is, zou ik er persoonlijk voor terugschrikken dat het een harde vereiste is. Ik heb veel eersteklas testers ontmoet die zonder eerdere ervaring konden binnenkomen en het oppikken. Er kan in dit geval echter een grotere leercurve zijn, met een grotere uitbetaling aan de achterkant.

... of wie demonstreren de vaardigheid om meer te doen dan alleen een testscript volgen?

Dit is een basisvereiste voor elke tester die ik wil inhuren. Zeker bij een klein bedrijf heb je veelzijdige medewerkers nodig. Geautomatiseerd testen volgt een script, dus een mens zou veel meer moeten kunnen doen.

Het komt bij me op dat ik misschien het slachtoffer word van het XY-probleem, en wat we nodig hebben is iets heel anders dan wat mij werd gevraagd. We hebben geen officiële "Product Owner". Dat is zo ongeveer wat de ondernemer heeft gedaan. Misschien hebben we er een nodig en een tester? Of misschien een ander proces?

Met de verstrekte informatie denk ik dat je een ervaren tester nodig hebt. Dat alles is onderhevig aan verandering op basis van bedrijfsfactoren. Zeer complexe en gespecialiseerde onderneming? Laag budget? Misschien huur je een PO / BA en een QA-lid in.

Om samen te vatten: is het redelijk om van een tester te verwachten dat hij niet alleen een programma evalueert op bugs, maar ook evalueert of het al dan niet een goede match is met de zakelijke behoeften? Zo nee, suggesties voor wat ik zoek?

Het is redelijk. Adverteer de positie gewoon nauwkeurig om precies te vinden wat u zoekt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...