Vraag:
Moet ik de bezittingen van de vorige bewoner van mijn nieuwe bureau halen?
J_Strauton
2014-09-15 01:05:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben net aan een nieuwe baan begonnen. De persoon die eerder mijn bureau had, heeft wat dingen op het bureau laten liggen. Ik heb 2 weken gewacht en ze is niet teruggekomen om ze op te halen. Moet ik deze dingen weggooien?

Dingen die achterblijven:

  • 2 flessen desinfectiemiddel
  • Een notitieboekje met wat notities / wiskundige vergelijkingen
  • Willekeurige papieren uit een of andere presentatie
  • Familiefoto (denk ik)
  • Enkele andere niet waardevolle dingen

Ik ken deze persoon niet.

Je kunt altijd mensen in de directe omgeving vragen die vroeger aan je bureau zaten, de e-mail van die persoon zoeken en ze een e-mail sturen met de tekst 'Goedemorgen, ik denk dat ik geloof dat ik was toegewezen aan je oude bureau (op de 4e verdieping , bij de lift [of een soort detail]). Ik denk dat je hier misschien wat items hebt achtergelaten, waaronder familiefoto's en wat van je andere bezittingen. Als dit klopt, laten we dan een tijdstip afspreken zodat ik deze items kan terugsturen naar u."
Er lijkt een enorm cultureel verschil te zijn tussen werken in de VS en hier in Duitsland. Ik kan geen enkel bedrijf bedenken dat ik ken / waarmee ik heb gewerkt (hoe groot ook) waar iemand zo'n "probleem" zou kunnen hebben of het niet oplost door simpelweg met collega's te praten.
@UweKeim Ik ben in de VS maar ik vind deze vraag ook raar. Ik zie hier veel vragen die echt opgelost zouden moeten worden door een eenvoudig gesprek te voeren met je manager of collega (s).
Ik ben het met Philip eens. Ik ben ook in de VS en ik vind de vraag vreemd. Het lijkt erop dat het gemakkelijk genoeg zou zijn om gewoon met collega's te praten.
Ik vind het ook vreemd dat een vraag waar het voor de hand liggende antwoord is "praat met je collega's: het zijn mensen, weet je!" krijgt meer dan 30 upvotes.
Op basis van de vraag denk ik niet dat we genoeg weten om te zeggen of het OP collega's heeft die misschien iets weten over de voormalige werknemer. Het is mogelijk dat het OP al aan collega's heeft gevraagd, niets heeft bedacht en 2 weken heeft gewacht tot iemand op zoek is naar de items.
Twee antwoorden:
mcknz
2014-09-15 01:48:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik stop ze in een doos / zak en geef ze aan je personeelsafdeling - als ze je vertellen om het weg te gooien, dan kan dat.

Als je ze weggooit zonder instructies, dan je neemt in wezen enige verantwoordelijkheid voor die items.

Bewerken: als je jezelf echt wilt bedekken voor het geval HR je vertelt om de items weg te gooien, kun je een e-mail sturen naar HR, iets schrijven als - - "op basis van jouw instructies heb ik X items weggegooid op datum Y", en vraag hen om te antwoorden om te bevestigen. Op die manier zou je een soort papieren spoor hebben.

Doe dit voor een klein kantoor en geef het door aan uw HR. Voor een grote organisatie in een groot kantoorgebouw zou ik veronderstellen dat je het kunt afgeven bij een "verloren en gevonden" afdeling als je er een hebt, of de beveiligingspost, en dan de HR-afdeling een briefje erover kan mailen. Maar gooi de dingen nooit zomaar weg. De vorige persoon is misschien van plan ze op te halen, maar heeft het momenteel te druk. Als je het contact van die persoon hebt, of het contact kunt krijgen van HR of iemand anders, kun je hem een ​​herinneringsbriefje sturen (het is een aardig gebaar van jouw kant, maar niet noodzakelijk).
Ik zou specifiek voor het notitieboekje willen toevoegen, het aan de voormalige baas van de ex-werknemer laten zien. Het is onwaarschijnlijk, maar het kan waardevolle inhoud bevatten die nooit in "het systeem" is terechtgekomen, en dus moet iemand die dat kan herkennen, de kans krijgen om het te controleren als hij dat wil. HR zou het hoe dan ook aan de voormalige baas kunnen laten zien, maar als je tegen HR zegt "dit zijn de oude dingen van X", zullen ze je misschien geloven zonder in de doos te kijken.
Ik zou eraan willen toevoegen dat het notitieboekje en / of de papieren van de presentatie mogelijk bedrijfseigendom kunnen zijn, als ze gevoelige informatie bevatten.
Ik vermoed dat ze waarschijnlijk eigendom van het bedrijf zijn. Over het algemeen is alles wat tijdens de bedrijfsactiviteiten wordt gecreëerd, eigendom van het bedrijf, niet het eigendom van de voormalige werknemer.
jmoreno
2014-09-15 02:42:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pak een doos, stop de spullen erin, zet de naam van de vorige bewoners erop als je die weet, en geef het dan aan iemand anders: je supervisor, personeelszaken, officemanager.

Jij zou het niet moeten verdragen, en als u het weggooit, bent u de laatste geweest die het heeft aangeraakt en dus het voor de hand liggende doelwit voor eventuele klachten. Omgaan met dergelijke dingen is de reden waarom die posities bestaan.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...