Vraag:
Hoe kunnen mensen worden geholpen nauwgezet en grondig te worden op de werkplek?
user74934
2020-04-20 20:43:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik leid een team van programmeurs en ik heb een aantal stagiaires / junior programmeurs gehad die in het team zijn gekomen in het afgelopen decennium. Sommigen van hen hebben het goed gedaan en zijn doorgegaan met het worden van ervaren, senior programmeurs. Er is echter een subgroep van mensen die veel enthousiasme hebben en de juiste instelling hebben, maar zelfs na intensieve coachingsessies kan ik ze niet op het juiste niveau krijgen. Vreemd genoeg vind ik dat hun programmeervaardigheden oké zijn (niet geweldig, maar over het algemeen is dit niet het grootste probleem). Het belangrijkste probleem is dat het hen ontbreekt aan meer "administratieve" vaardigheden rond de baan. Ze zijn vooral niet in staat nauwgezet te werk te gaan. Ze missen de vaardigheid om instructies, documentatie, e-mails of ander materiaal te lezen met het niveau van aandacht en grondigheid dat vereist is.

Wat dit uiteindelijk betekent is dat instructies vaak moeten worden herhaald. Dezelfde fouten worden vaak gemaakt. Wanneer de documentatie wordt gelezen, wordt de helft hiervan "geabsorbeerd" en wordt de andere helft bekeken en genegeerd. Als iets niet wordt begrepen, wordt het niet ondervraagd. We hebben lange discussies gehad over wat onduidelijk is of waar mensen vastzitten, en 90% van de tijd komt het erop neer dat we iets niet goed hebben begrepen of iets belangrijks hebben opgepikt.

Ik heb checklists geprobeerd, procedures gedocumenteerd en nauwkeurig de instructies uitgevoerd. Ik kan echter niet alles voorzien en ik heb een bepaald niveau van kritische lees- en reflectievaardigheden nodig - en die zijn gewoonweg niet aanwezig. Maar dit zijn enkele geweldige mensen waarvan ik denk dat ze potentieel hebben. Ik weet dat ik ze niet de bijscholing en begeleiding kan bieden die ze nodig hebben - ik ben er alleen om hun programmeervaardigheden te helpen, maar dit gaat verder dan dat. Wanneer ze echter vertrekken, wil ik ze tips geven over waar ze in de toekomst aan kunnen werken, voordat ze weer in een vergelijkbare programmeerrol gaan. Ik moet opmerken dat ik werk in een land met een slecht onderwijssysteem en ik denk dat verschillende van deze kwesties te maken hebben met een onderwijssysteem waar lezen, reflectie en kritisch denken niet goed ontwikkeld zijn.

Wat voor soort middelen moet ik deze mensen wijzen? Zijn er (hopelijk online en gratis) cursussen die dit soort problemen aanpakken? Hoe zouden ze heten? Nog andere tips?

Voert uw team formele codebeoordelingen uit van elke wijzigingenset voorafgaand aan of als onderdeel van het ontwikkelingsproces?
Ja dat doen we.Houd er rekening mee dat ik me in dit geval afvraag op welke middelen ik mensen moet wijzen nadat ze het team al hebben verlaten.
Ik zie ook dat de vraag is verlaagd - hoe kan ik de reden zien?
@user74934-redenen worden niet gegeven voor downvotes.Er is een goede stemming voor de vraag die niet scherp is.
Ik heb een dochter die dyslectisch is, en wat u zegt, lijkt veel op die symptomen
Drie antwoorden:
dan.m was user2321368
2020-04-21 18:32:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga de term "detailgericht" gebruiken om iemand te beschrijven die "nauwgezet en grondig" is in de manier waarop hij een taak benadert. Ik ga de term 'intellectueel nieuwsgierig' gebruiken om iemand te beschrijven die een document 'ondervraagt' wanneer iets niet wordt begrepen, iemand die kleine experimenten maakt om dingen uit te zoeken, enz. Ik gebruik twee termen omdat ik denk dat ze vertegenwoordigen twee verschillende eigenschappen. Ik denk dat beide nodig zijn om echt succesvol te zijn als software-engineer.

Ik denk dat intellectuele nieuwsgierigheid iets aangeboren is voor een persoon - ze zijn zo geboren of niet. Ik weet niet of dat geleerd kan worden, vooral niet aan een volwassene. Als manager zorg ik ervoor dat ik geen taken toewijs waarvan ik denk dat ze veel intellectuele nieuwsgierigheid vergen aan degenen die er niet toe in staat zijn, en ik probeer er hard op te testen tijdens mijn sollicitatiegesprek en selectieproces.

Gedetailleerde oriëntatie is iets anders, denk ik, in die zin dat het, althans tot op zekere hoogte, als volwassene kan worden geleerd. Hoewel ik niet zeker weet of er een specifieke cursus is om het te onderwijzen, ontwikkel ik het als manager bij mijn personeel door te eisen dat ze een detailgerichte benadering van het oplossen van problemen hanteren.

Ik vereisen (en herzien) een "aanvalsplan" dat de verschillende stappen beschrijft die nodig zijn om de taak te volbrengen, en de criteria om te bepalen wanneer het voltooid is. Voor een ander voorbeeld, ik zal van hen eisen dat ze de "testcases" voor de software opschrijven, voordat ze de ontwikkeling voltooien (of zelfs starten). In alle gevallen zal ik ze en hun plan ondervragen om er zeker van te zijn dat ze alle details hebben vastgelegd, en zal ik het terugsturen voor een nieuwe test als het ontbreekt.

Ik heb zeker gemerkt dat na dit voor een paar projecten te hebben gedaan, mijn ontwikkelaars het veel beter gaan doen om de details van een taak bij het begin vast te leggen - wat resulteert in betere software en veel nauwkeurigere schattingen van de tijd die een taak nodig heeft.

JayZ
2020-04-20 21:25:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat je vragen anders kunnen worden geformuleerd als:

  • Hoe de soft skills van ontwikkelaars te verbeteren
  • Hoe ontwikkelaars aan te moedigen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen om hen te helpen groeien in hun carrière

Het eerste dat u moet begrijpen, is dat u ze niet kunt forceren. Hoe meer je forceert, hoe harder ze terug zullen duwen.

Het tweede is om het doel van de individuen in je team te begrijpen. Sommigen willen misschien zo min mogelijk code doen, anderen zoveel mogelijk en zo min mogelijk verwerken. Sommigen weten niet eens wat ze willen. Maar hier is maar één kant, andere kanten zijn salaris, werklast, betekenis van taken, interacties met mensen, carrièregroei ... Als je begrijpt wat je ontwikkelaar wil, zul je misschien merken dat sommigen de anciënniteit niet willen en wat het inhoudt, anderen willen het, maar hebben misschien nog niet begrepen wat er nodig is om het te bereiken.

Als je eenmaal weet wat elke persoon wil, kun je hem / haar begeleiden om zichzelf te verbeteren door advies te geven over hoe ze hun doel kunnen bereiken.

Bedankt.De mensen die dit aangaat zijn zelf geïnteresseerd in het verbeteren van hun soft skills - het is niet de bedoeling dat ze dit niet willen.Maar houd er rekening mee dat ik dit probleem niet binnen ons team wil oplossen.Het ontbreekt deze mensen aan vaardigheden die buiten het bereik van mijn en ons bedrijf vallen en ik wil liever dat ze 'teruggaan om te studeren', om zo te zeggen, maar ik weet niet op wat voor soort middelen of ondersteuning ik ze moet wijzen.
@user74934 Verdomme, ik heb een lange bewerking verloren om je opmerking te beantwoorden.Ik zal het hier kort doen: je hebt mentorschap nodig.Laat de senior ontwikkelaars hun vaardigheden onderwijzen, hoe ze werken en waarom ze het zo doen of hebben gedaan en niet meer nodig hebben (maar omdat ze het in het verleden hebben gedaan, zoals het lezen van documentatie)
Simon B
2020-04-21 01:11:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het klinkt alsof je de ontwikkelaars misschien naar een heleboel documenten wijst, en dan in feite verwacht dat de ontwikkelaars het hele stuk lezen en onthouden. Maar dat gebeurt niet, en het zal ook niet gebeuren.

U moet traceerbaarheid instellen. Als module X moet voldoen aan de eisen 5, 6 en 7, dan heb je een traceerbaarheidsmatrix nodig die dat zegt. Je hebt een testmatrix nodig die laat zien dat de tests voor module X aantonen dat aan die vereisten wordt voldaan.

Alles wat deel uitmaakt van de documentatieset moet ook daadwerkelijk deel uitmaken van de documentatieset. Iemand vragen waarom zijn werk niet in overeenstemming is met een e-mail die u drie maanden geleden hebt verzonden, heeft geen zin. Als het ertoe doet, moet het worden toegevoegd aan het overzicht van het werk.

De "definitie van klaar" voor een module houdt in dat wordt getoond hoe het voldoet aan de specificaties / vereisten.

Bedankt, maar ik probeer te achterhalen of er een soort discipline of branche is die mensen leert informatie te lezen en te absorberen, in plaats van dit intern op te lossen.Ik heb vele maanden en soms jaren bij dezelfde mensen doorgebracht en heb ontdekt dat ik een bepaald deel van het werk dat geen verband houdt met programmeren niet kan lesgeven.Ik probeer erachter te komen waar dat soort vaardigheden kan worden aangeleerd of verworven.
@user74934 Misschien moet u na een aantal jaren van proberen accepteren dat het niet gaat gebeuren, en in plaats daarvan uw manier van werken veranderen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...