Vraag:
Is het juist om een ​​meningsverschil per post naar de baas te sturen?
Ramya
2012-11-29 15:59:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben bezig met het uitbesteden van een organisatie. Ik heb met verschillende andere teams en mensen gewerkt tijdens het uitvoeren van een opdracht. Hoe dan ook tijdens het evalueren, op basis van de feedback die uit alle bronnen was verzameld, maakte mijn baas me enkele opmerkingen en enkele conclusies over mijn capaciteiten. Hoe dan ook, ik heb het gevoel dat die conclusies en opmerkingen niet correct zijn. Ik ben welkom op feedback en ik ben blij om te verbeteren, maar ik heb duidelijk het gevoel dat die feedbackcommentaren en conclusies niet correct zijn. In dat geval kan ik mijn investering in die gebieden niet steken om te verbeteren en die feedback hielp me niet om te beseffen waar ik niet goed voor ben en waar ik mijn best moet doen om te verbeteren. Mijn baas zelf is niet bereid om die opmerkingen / conclusies te bewijzen, aangezien die niet voortkomen uit zijn eigen waarneming en uit zijn eigen ervaring met mij. De discussie duurde lang en we maakten ruzie, eindelijk ging mijn baas verder met de volgende stap: mezelf motiveren en voorstellen hoe ik me kan verbeteren. Maar die gaan me niet helpen, want die opmerkingen zijn niet correct. Eindelijk werd de bijeenkomst beëindigd. Toen ging ik naar huis en dacht met een ontspannen geest aan die feedback en bekeek mijn prestatie opnieuw. Ik heb het gevoel dat ik het niet geweldig heb gedaan. Maar niet het ergste. Ik vind dat ik die opmerkingen niet verdien en die opmerkingen over mijn capaciteiten zijn niet correct.

Dus de volgende dag heb ik een e-mail geschreven waarin staat: "Ik hou er echt van om te verbeteren en heel erg bedankt voor je feedback. Op basis van de discussie heb ik me gerealiseerd x, y en z. Ik ben het volledig met x eens en gedeeltelijk Y. Het spijt me echter te moeten zeggen dat ik het niet eens kan zijn met Z. En ook met betrekking tot X en Y gedurende de afgelopen maanden ben ik aanzienlijk verbeterd en ik zal mijn constante inspanningen doen om nog meer te verbeteren. verzoek is geef alstublieft een andere mogelijkheid "

Ik denk dat het een goede baan was. Toen hij die avond toevallig mijn baas ontmoette, vroeg hij me "Waarom heb je zo'n lange post geschreven? Wat verwacht je dat ik doe". Dan voel ik me slecht. Heb ik hier een fout gemaakt? Hoe had ik het beter kunnen doen?

Dit lijkt op het vervolg op [Hoe kan ik professioneel en beleefd het oneens zijn met het management over mijn prestatiebeoordeling?] (Http://workplace.stackexchange.com/questions/6544/how-can-i-professionally-and-politely -on-niet-eens-met-management-over-mijn-prestatie)
@Péter Török inderdaad. :-) Ik denk echter dat de vraag op zichzelf staat.
@DavidSegonds, inderdaad, daarom heb ik niet gezegd dat het een duplicaat was. Ik wilde er alleen voor zorgen dat lezers het grotere plaatje krijgen.
@Péter Török Dit is een heel goed punt.
Ik kan niet zeggen of u het eens of oneens bent met uw baas.
Vijf antwoorden:
David Segonds
2012-11-29 16:19:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als algemeen principe, en voor deze specifieke situatie, zou ik willen verwijzen naar gewoonte 5 van De zeven gewoonten van zeer effectieve mensen die eerst proberen te begrijpen, en dan begrepen worden

Persoonlijk zou ik, in plaats van een bericht te schrijven, de volgende dag naar mijn baas zijn gegaan en een dialoog met hem hebben gehad waarin ik zei dat ik in de war was over punt Z en op zoek was naar aanvullende verduidelijking. Dan zou ik in mijn eentje hebben nagedacht en besloten of een gedragsaanpassing gerechtvaardigd was of niet. Ik zou deze introspectie niet noodzakelijk met mijn baas hebben gedeeld.

Als een persoonlijke ontmoeting niet mogelijk is, zou ik ervoor zorgen dat ik het probeer te begrijpen in de eerste paar regels van het bericht. Dit is belangrijk omdat uw manager, net als u, waarschijnlijk overweldigd wordt door berichten en het belangrijk is hem te helpen berichten sneller te verwerken.

Deze pagina kan u ook helpen om effectiever met uw collega's te communiceren.

Dit gezegd zijnde, uw houding om te verbeteren door feedback te vragen en uw dienovereenkomstig gedrag is bewonderenswaardig.

+1 voor zeven gewoonten, maar ook voor nadruk op de persoonlijke ontmoeting. In mijn ervaring worden er maar heel weinig problemen of conflicten via e-mail opgelost; in feite hebben e-mails de neiging om situaties te escaleren, niet om ze op te lossen.
"Ik hou er echt van om te verbeteren en heel erg bedankt voor je feedback. Op basis van discussies heb ik x, y en z gerealiseerd. Ik zou graag willen verbeteren op elk van deze gebieden. Voor X _____, Voor Y ______, en Ik heb hulp nodig om Z te begrijpen en hoe ik kan verbeteren. "
Kate Gregory
2012-11-29 18:14:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is niet normaal dat mensen erin slagen om delen van hun evaluatie onjuist te verklaren. Of je nu het gevoel hebt dat een bewering niet klopt ("je zei dat het te lang duurt om X te doen, maar dat komt omdat ik alle moeilijke X'en moet doen") of een aandoening is niet belangrijk ("je zei een aantal van de klanten denken dat ik onbeleefd ben, maar dat maakt niet uit, want ik schrijf geweldige code en dat is wat belangrijk is ") je baas wordt betaald om een ​​aantal dingen te doen waar je (vermoedelijk) nog niet zo goed in bent:

  • u evalueren
  • uw collega's evalueren
  • informatie over u en uw collega's verzamelen van anderen in het bedrijf
  • weten wat belangrijk is voor de bedrijf
  • begrijp de gevolgen op langere termijn van acties op korte termijn

U denkt misschien dat u in deze dingen beter bent dan uw baas. Je hebt misschien zelfs gelijk (hoewel je misschien ook niet). Maar de kans dat je dat aan je baas kunt bewijzen en de gewenste actie kunt ondernemen, is in wezen nihil.

Stel meer vragen. Luister. Onderneem de acties die je baas wil dat je neemt, of ga rustig op zoek naar een andere baan. Of allebei. Er is veel dat je kunt leren van een baas die je eerlijk zal vertellen waar je de fout in gaat, vooral als het jouw fouten zijn om te beslissen wat belangrijker is dan executie. Er valt ook veel te leren door met iemand te werken die je niet erg waardeert, ook wanneer het tijd is om verder te gaan.

GuyM
2012-12-03 02:06:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naar mijn ervaring is e-mail waarschijnlijk het slechtste communicatiekanaal dat u kunt gebruiken voor geschillenbeslechting.

Ik heb heel, heel weinig meningsverschillen gezien die volledig zijn opgelost via e-mail, maar ik ben veel situaties tegengekomen waarin e-mails dienden om de situatie te escaleren.

Ik wel ontdek vanuit een persoonlijk standpunt dat het schrijven van een lange e-mail (of misschien veiliger, een tekstdocument dat niet per ongeluk kan worden verzonden!) een uitstekende manier is om mijn gedachten en gevoelens te ordenen, potentiële discussies te structureren en sleutelzinnen uit te testen, maar dit is ter voorbereiding op een persoonlijke ontmoeting, skype-gesprek of telefoongesprek.

Deze drie (op volgorde) zouden je favoriete kanalen moeten zijn voor elke vorm van conflictoplossing.

E-mails zijn nuttig voor (ongemonteerde) documentatie van feiten (geen opvattingen, gedachten of gevoelens) na een bijeenkomst, waar ze een duidelijk verslag kunnen geven van wat er is besproken dat naar alle partijen kan worden gestuurd voor hun eigen administratie. / p>

Er is veel goed advies over effectief gebruik van e-mails en wanneer je ze moet gebruiken - dit stuk van Harvard Business Scho ol is een goed startpunt.

Om de kern van je vraag te beantwoorden, is het handig om de e-mail die je hebt verzonden vanuit een ander perspectief te bekijken:

U heeft een schriftelijk, formeel communicatiekanaal gekozen om gebieden te benadrukken waarvan u denkt dat het oordeel van uw manager onjuist is. Omdat het gebied dat u hebt gekozen om kritiek te leveren (lijnmanagement) deel uitmaakt van zijn rol, en dus in wezen vertelt u uw lijnmanager dat hij niet weet hoe hij zijn werk goed moet doen.

Hoewel dit misschien niet uw bedoeling was, is het zeker een manier waarop een lange e-mail van dit type kan worden geïnterpreteerd.

Péter Török
2012-11-29 16:19:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van wat je hier hebt geschreven, zie ik geen grote fout. Je hebt blijkbaar gedaan wat ik zelf zou hebben gedaan in een vergelijkbare situatie: wat slapen, kalmeren, de situatie met een helder hoofd analyseren en vervolgens een zorgvuldig geformuleerde mail schrijven om je punt in schriftelijke, aanhoudende vorm toe te lichten.

Het is niet duidelijk hoeveel van het goede advies voor uw vorige bericht u daadwerkelijk hebt gebruikt, dus ik kan de constructiviteit en probleemoplossende efficiëntie van uw mail. Misschien had je het ook korter en duidelijker kunnen maken om tijd voor je baas te besparen en de efficiëntie van je bericht te verbeteren.

In elk geval lijkt het erop dat je baas zijn verstand en is niet bereid zijn beslissing te veranderen. We weten nog lang niet genoeg van het achtergrondverhaal om te kunnen vertellen wat er echt aan de hand is, maar voor mij klinkt het zeker alsof je deze zware strijd niet kunt winnen en een constructieve relatie met je managers kunt opbouwen, dus je best optie kan zijn om op zoek te gaan naar een andere baan ...

vehitha
2012-12-01 19:28:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je hebt geen grote fout gemaakt. Je deed gewoon wat redelijk en acceptabel is.

Maar het lijkt erop dat de situatie niet in het voordeel van je is. Je baas heeft al een besluit genomen en wil niet veranderen. Vraag het hen beleefd of u nog een andere mogelijkheid heeft. Zo niet, vraag hem dan om een ​​gunst door referenties op te geven zodat ze je kunnen helpen.

Poets je cv en zoek ergens anders naar mogelijkheden.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...