Vraag:
Hoe kan ik mijn baas overtuigen om in de ontwikkelaarsomgeving te investeren?
user95291
2013-06-30 05:07:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onze baas zei dat ontwikkelaars minder fouten zouden moeten maken, zodat het bedrijf geld zou hebben voor beeldschermen, servers enz. Een altijd genoemd voorbeeld is het laat ontslaan van een ondermaats presterende collega wiens salaris een deel van deze kosten zou hebben gedekt. ​​

Aan de andere kant is het een paar keer voorgekomen dat het een paar dagen duurde om wat schijfruimte vrij te maken op onze servers, aangezien we geen schijf meer kunnen krijgen. De kosten van mandagen waren beslist hoger dan de kosten van een nieuwe harde schijf.

Een ander voorbeeld is dat we 14-15 "notebooks gebruiken voor ontwikkeling en de meeste ontwikkelaars krijgen externe beeldschermen nadat ze een jaar aan de bedrijf. De prijs van een 22-24-inch display is slechts een kleine fractie van het jaarsalaris van een ontwikkelaar.

Ontwikkelaars zeggen dat ze het bedrijf leuk vinden om andere redenen (code van hoge kwaliteit, interessante projecten enz.) maar dit soort problemen is niet alleen tijdrovend, maar demotiveert ze ook. Volgens de ontwikkelaars lijkt het erop dat de baas in het verleden altijd een probleem kan vinden dat ze beter hadden kunnen doen, dus het heeft geen zin om beter te werken voor een tweede scherm / HDD / wat dan ook.

Hoe kan ik mijn baas overtuigen om meer te investeren in een ontwikkelomgeving? Is het mogelijk om deze eindeloze lus te doorbreken?

Als uw werkgever bezuinigt op harde schijven, heeft u een van de twee situaties: de schijf die ze moeten vervangen, omvat de serverinstallatie, wat mogelijk een regeneratie van het besturingssysteem vereist, op dat moment zijn de kosten van de schijf niet de materiaalkosten - het opnieuw opbouwen van de server is het probleem. Als u tijd moet besteden aan het vrijmaken van ruimte op een harde schijf van $ 99, kan uw bedrijf in een krappe financiële situatie verkeren. De kosten van hardware in die situatie zijn misschien wel de minste van uw zorgen.
De argumenten van je baas zijn slechts * manipulatie *. Wat je ook doet, er is * altijd * iets dat je nog * beter * had kunnen doen. Dat is technisch waar, maar sommige bedrijven slagen er op de een of andere manier toch in om de nodige hardware voor hun ontwikkelaars te kopen.
Als uw werkgever ervoor zorgt dat u notitieboeken gebruikt, zelfs niet om desktopvervangende laptops zo snel mogelijk op de vlucht te slaan.
Twee antwoorden:
Bevan
2013-06-30 05:53:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het klinkt alsof je baas gemotiveerd is door de maximale "waar voor zijn geld" te behalen.

Hoewel de verdiensten van een dergelijke aanpak op zichzelf kunnen worden besproken, kom je waarschijnlijk niet ver.

Maak er in plaats daarvan gebruik van in uw voordeel.

In 2003 publiceerde Microsoft bijvoorbeeld wat onderzoek dat aantoont hoe meerdere monitoren de productiviteit van typische kenniswerkers met meer dan 10% verbeterden, en met name ontwikkelaars tot 40%. Een eenmalige investering van $ 100-200 om 10% meer te halen uit een bron van $ 60k / jaar klinkt behoorlijk overtuigend:

Referenties

Je kunt dit argument toepassen in ook andere gebieden. Joel Spolsky schreef bijvoorbeeld:

Ik wees erop dat, gezien de prijs van harde schijven tegenwoordig, de kosten van deze ruimte aanzienlijk lager waren dan de kosten van het toiletpapier dat ik heb gebruikt.

Investeringen in de ontwikkelaarsomgeving hoeven niet te worden gemotiveerd door de wens om personeel te "ondersteunen" of om "een goede werkgever te zijn". Met de juiste argumenten kan zelfs een baas die puur gemotiveerd is door optimalisatie van de bottom line, worden overtuigd.

Bedankt voor het antwoord, Bevan! Ik heb dat geprobeerd, maar het lijkt erop dat het management niet geïnteresseerd is in het verhogen van de productiviteit van de ontwikkelaars.
Waarom? Zijn ze echt dom? Verhoogde productiviteit betekent hetzelfde werk gedaan met minder medewerkers als niets anders ertoe doet
@Petter: Ze geloven gewoon niet in die bespaarde minuten. Voor zover ik zie, denken ze dat ontwikkelaars de bespaarde tijd elke dag een beetje meer zullen gebruiken.
Dus ze zijn dan dom. Hoe kunnen ze zelfs beslissen of ze één of tien ontwikkelaars hebben?
Jason Swett
2013-07-19 20:10:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het klinkt alsof het uw uitdaging is om uw baas bij uw manier van denken te brengen. Dit is naar mijn ervaring erg moeilijk om te doen. Je hebt het voordeel dat je, naar mijn mening, gelijk hebt, maar iemand iets op jouw manier laten zien, is helaas niet alleen een kwestie van jezelf wapenen met de harde feiten en vervolgens je logische zaak verdedigen. Mensen zijn emotioneel en irrationeel en mensen hebben de neiging om vast te houden aan hun eigen ideeën, zelfs als ze feiten aandragen die hun onjuiste opvattingen ontkrachten.

Het boek Hoe vrienden te winnen en mensen te beïnvloeden heeft een hele hoofdstuk over hoe je iemand bij je manier van denken kunt brengen, en ik raad je aan het hele boek te lezen als je dat nog niet hebt gedaan. The 3rd Alternative door Stephen Covey presenteert ook enkele zeer nuttige technieken om twee partijen die het oneens zijn voldoende op dezelfde pagina te krijgen.

Ik denk dat je opties omvatten:

  1. Probeer 'je baas het licht te laten zien'. Dit zal waarschijnlijk niet gemakkelijk zijn en het kan een serieuze tijdsinvestering vergen. Ik raad u aan eerst te proberen te begrijpen waarom uw baas zo denkt. Zijn denken is voor mij duidelijk irrationeel, maar misschien heeft hij een reden voor de manier waarop hij denkt, en misschien, als je die reden begrijpt, kun je jezelf in een betere positie brengen om te proberen hem te overtuigen. Ik stel voor dat je de tijd investeert om die twee boeken te lezen die ik heb genoemd, omdat het waarschijnlijk meer tijdroven zou zijn om te proberen je zaak te verdedigen zonder gewapend te zijn met overredingsvaardigheden.
  2. Koop uw eigen monitor. Dit lijkt misschien slechts een tijdelijke oplossing die het echte probleem niet aanpakt, en het klinkt misschien alsof u in dit scenario nog steeds "verliest". Ik zou zeggen dat 1) je leven over het algemeen iets beter zal zijn als je de monitor zelf koopt in plaats van principieel te weigeren en zonder te weigeren, en 2) misschien zal je baas een toename in productiviteit opmerken of zich slecht voelen, en je terugbetalen voor de monitor. (Dit is echter waarschijnlijk onwaarschijnlijk. Ik kocht mijn eigen monitor op het werk en niemand merkte het. Toch ben ik blij dat ik dat gedaan heb.)
  3. Zoek een andere baan. Ik weet niet of je in het algemeen ontevreden bent over je baan, maar het zou me verbazen als je baas op dit ene punt irrationeel is, maar het absoluut vasthoudt aan al het andere. Als je een betere werksituatie wilt, heb ik gemerkt dat het meestal vele malen gemakkelijker en effectiever is om een ​​andere baan te vinden dan om te proberen de baan die je hebt te veranderen. Banen zijn meestal goed of slecht, afhankelijk van de mensen, en het is notoir moeilijk om mensen te veranderen. Het is veel gemakkelijker om jezelf gewoon naar verschillende mensen te verplaatsen.

Ik zou aanraden om opties 1, 2 en 3 in die volgorde te proberen.

doe nooit 2 het is niet jouw taak om apparatuur te kopen.
Bedankt, Jason! Ik heb gemerkt dat het vinden van een nieuwe baan een stuk eenvoudiger en minder stressvol is dan het overtuigen van de baas ...
@Neuro: argumenten? (Ik ben het met je eens, maar ik kan niet teveel argumenten bedenken. Het zou geweldig zijn om er een paar te zien.)
Nee, koop GEEN eigen spullen op die manier. Als je de situatie in het donker verhelpt, zal de baas gewoon blijven doen wat hij altijd deed.
Ik heb net één argument bedacht om echt je eigen spullen te kopen - als je op productiviteit wordt gerekend in plaats van op de klok - kun je je kleine investering afbetalen door elke dag een uur eerder te vertrekken dan voorheen (alle taken zijn nog gedaan) om te gaan golfen. Op de meeste werkplekken niet echt praktisch, maar het kan meneer Boss laten zien dat hij dat in plaats van jij kan hebben.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...