Vraag:
Wat is de typische communicatiemethode om iemand te vragen een referentie te zijn terwijl ik nog bij dat bedrijf werk?
Nickknack
2015-08-14 19:09:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk nog steeds in mijn huidige baan en zal binnen een week klaar zijn. Ik vraag me af wat de typische manier is om iemand te vragen om als referentie op mijn toekomstige cv's te worden vermeld terwijl ik nog in mijn huidige baan ben.

Ik werk als zomerstagiair bij een baan om mijn cv op te bouwen; Ik heb nog ongeveer een week van mijn baan en ik zou mijn supervisor willen vragen als referentie op mijn toekomstige cv's. Is het typisch om iemand per e-mail te vragen om een ​​referentie te zijn, of moet dit persoonlijk gebeuren?

Ik vraag me meestal af omdat het mij een slechte vorm lijkt om hem op het werk te vragen, omdat het in het bijzijn van andere mensen zou zijn die ik niet had gevraagd / het zet hem een ​​beetje op de plek.

Wordt het ook als een slechte vorm beschouwd om een ​​week voordat ik klaar ben om de referentie te vragen? moet ik het vragen nadat ik al weg ben?

'Hé, zou je bereid zijn om een ​​van de referenties te zijn voor mijn zoektocht naar werk?' Het hoeft niet ingewikkelder te zijn dan dat. Als ze nee zeggen, zet ze dan niet onder druk.
Bedankt voor de snelle reactie, maar mijn vraag gaat niet echt over 'hoe' om een ​​referentie te vragen, maar meer over wat het typische medium is om een ​​referentie te vragen en het tijdsbestek van wanneer ik ernaar moet vragen.
Ik denk dat de titel een beetje misleidend is, ik zal hem bewerken.
Ik zou het indien mogelijk persoonlijk doen. Buiten dat denk ik niet dat medium ertoe doet. Het tijdsbestek is zo lang als ze nodig hebben om te beslissen of totdat je concludeert dat ze de vraag ontwijken en verder gaan zonder hen - je vraagt ​​hen om een ​​gunst, je kunt er geen deadline voor stellen, tenzij je bereid om de kans te vergroten dat het antwoord "nee" is.
Ik vraag me meer af in welk tijdsbestek ik zou moeten vragen, bijv. Voor of na mijn vertrek? Ik ken mensen die pas om referentie vragen nadat ze de baan even hebben verlaten.
"Kerel, wil je mijn referentie zijn?" Werkt voor mij, elke keer weer.
Ik heb het gevoel dat dit geen duplicaat is van de gekoppelde vraag, omdat daarin specifiek wordt vermeld dat face-to-face vragen geen optie is en dat dit een stage betreft.
Twee antwoorden:
Lilienthal
2015-08-14 20:53:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mensen vragen hun manager meestal om een ​​referentie nadat ze zijn vertrokken, omdat ze niet willen aankondigen dat ze van baan willen veranderen. Omdat je het specifiek over een stage hebt, is het prima om je supervisor te vragen terwijl je nog aan het werk bent. Er is niets mis mee om hem persoonlijk te vragen, ervan uitgaande dat je het doet als hij het niet te druk heeft. Over het algemeen heb je maar één referentie nodig voor een baan, vooral als het een zomerstage is, dus niemand zou het vervelend moeten vinden dat je het hem niet hebt gevraagd.

Als je je zorgen maakt om hem ter plaatse te krijgen of ben je er niet zeker van dat hij automatisch ja zal zeggen (de meeste stagiaires zouden moeten), zou ik je adviseren om tegen het einde van je stage een kort gesprek met hem aan te vragen. Het doel van die bijeenkomst zou moeten zijn om feedback te vragen over je functioneren, te vragen of je leidinggevende je nog andere tips kan geven of wat je kunt doen om te verbeteren. Vraag hem gewoon om als referentie te dienen wanneer het natuurlijk aanvoelt of aan het einde van de vergadering.

Dank je; Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat ik niets zou doen dat onbeleefd of onprofessioneel zou zijn vanwege mijn gebrek aan ervaring. Dit loste veel van mijn twijfel op.
@Nickknack Maak je geen zorgen, dat is grotendeels waar stages voor zijn. Als je het gevoel hebt dat je leidinggevende niet de meest extraverte persoon is (en dus misschien niet een onderwerp ter sprake brengt dat jullie beiden ongemakkelijk zou kunnen maken), zou je hem daar zelfs specifiek naar kunnen vragen. De meeste mensen vinden het leuk om advies te geven en zouden graag iemand helpen om op de werkplek te komen. Zoals altijd, neem advies met een korreltje zout, niet elke werkplek werkt op dezelfde manier en je wilt geen gewoonten overnemen van een giftige werkplek (hoewel Ik neem aan dat dit niet het geval is voor jou).
Op sommige plaatsen mogen supervisors geen referenties geven, en op sommige werkplekken willen collega's referenties geven, geen supervisors. Overweeg ook om een ​​paar collega's te vragen.
Klopt, maar je zou hopen dat die bedrijven in ieder geval een uitzondering maken voor stagiaires. Wat betreft werkgevers die referenties opvragen bij collega's: ik heb nog nooit gehoord dat dat iets is, omdat collega's iemands prestaties niet echt goed kunnen beoordelen.
user8036
2015-08-14 19:33:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zeg gewoon dat je op zoek bent naar een baan en vraag "Mag ik je naam en contactgegevens op mijn cv zetten?" of "Mag ik je als referentie noemen?" (wat van toepassing is), bij voorkeur mondeling en voordat je vertrekt.

De reden voor die laatste opmerking is: je staat dan in nauw contact met hen, wat de kans vergroot dat ze ja zeggen.

Als ze nee zeggen: "OK, prima, bedankt"
Als ze ja zeggen: "Hé, geweldig, bedankt!" en dan vraag je welke contactgegevens je specifiek kunt opgeven: e-mailadres, telefoonnummer, ...

Tijdsbestek: zoals Keshlam opmerkte zolang het hen nodig heeft om te beslissen . Maar de meeste mensen beslissen ter plekke.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...