Vraag:
Hulp nodig om mijn manager ervan te overtuigen dat SQL moet worden ondersteund
chris
2017-11-01 06:24:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk als rapportageanalist voor onze Support Services-afdeling voor een middelgrote bank waarin de gegevens worden opgeslagen op een gehoste SQL-serverdatabase en we gebruiken voornamelijk Report Builder. De mindset hier was dat het oké is om 5 query's te exporteren, ze vervolgens naar één Excel-bestand op verschillende tabbladen te kopiëren en vlookups te gebruiken om rapporten te maken. Ik heb zoveel verbeteringen aangebracht in de algehele rapportage door SQL-subquery's, views, unions, tce enzovoort te gebruiken. Ik begrijp niet waarom mijn manager SQL nog steeds niet als oplossing accepteert. Mijn manager wil SQL niet leren en ontmoedigt me eigenlijk om in SQL te schrijven (zou liever hebben dat ik alleen Report Builder-ontwerper gebruik). Hoe kan ik hem / haar ervan overtuigen dat SQL ondersteund en aangemoedigd moet worden om te gebruiken. Andere afdelingen van de Bank gebruiken SQL vrijelijk om rapporten te maken. Wij zijn ondersteunende diensten en mijn manager zegt dat we het gebruik van SQL van andere afdelingen niet zullen ondersteunen omdat hij / zij het niet weet. Ik weet dat ik het juiste doe, want het gebruik van SQL bespaart ons zoveel tijd en het is herhaalbaar zonder kans op fouten in vergelijking met het kopiëren van Excel-bestanden en het maken van rapporten met Excel-formules. Help me alstublieft te begrijpen waarom mijn manager geen betere manier zou willen gebruiken om ons werk te vervullen?

Update 2 jaar later. Ik gaf niet toe en mijn baas vertrouwt nu volledig op mijn kennis en ik heb veel veranderingen / verbeteringen kunnen doorvoeren. Al onze rapporten worden nu rechtstreeks in SQL gemaakt zonder handmatige manipulatie van gegevens. Ik realiseer me dat dit de andere kant op had kunnen gaan, maar ik had een sterk gevoel bij mijn positie en het doel waarvoor ik werd aangenomen. In het proces heeft het bedrijf deze verbeteringen onderkend en ben ik gepromoveerd tot professioneel sr manager niveau.

Wie onderhoudt uw SQL-vragen wanneer u de baan opzegt?
Misschien voelt ze zich door jou bedreigd.Ik ben eerder in situaties als deze geweest, met een manager die op me neerkeek omdat ik technologieën gebruikte die ze niet kende.Eerst dacht ik dat het gewoon was dat ze me niet vertrouwde, maar zelfs nadat ik daar twee jaar was geweest, vond ze het nog steeds niet leuk dat ik nieuwe manieren probeerde te vinden om de efficiëntie te verbeteren.Je zou kunnen proberen haar te overtuigen, maar hoop niet te veel op.
Overweeg alstublieft om deze muur met tekst op te splitsen in alinea's
Overweeg om uw vragen om te zetten in weergaven, die u verstrekt aan personen die niet bekwaam zijn in SQL.Op die manier kunnen ze nog steeds Excel gebruiken en kunnen de meer gecompliceerde bewerkingen voor hen in sql worden voorbereid.Dit hielp me om acceptatie en Excel-fouten naar beneden te krijgen.
Mogelijk duplicaat van [Mijn manager weigert nieuwe technologieën te accepteren of te leren] (https://workplace.stackexchange.com/questions/56349/my-manager-refuses-to-accept-or-learn-new-technologies)
Hoe groot zijn de datasets?Hoeveel ad-hocrapportage wordt er gedaan?Als het relatief kleine datasets zijn en er veel verzoeken binnenkomen voor verschillende rapporten, views en samenvattingen, dan is Excel wellicht de juiste oplossing.
Issel - dit waren allemaal maandelijkse rapporten die op dezelfde manier werden gedaan op de eerste van de maand.Ik heb 2 jaar later een update aan mijn situatie toegevoegd.
Twee antwoorden:
akaioi
2017-11-01 07:21:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn een paar mogelijkheden om te overwegen, waarvan sommige of alle waar kunnen zijn

1) Uw manager is bang voor het onbekende SQL leren is een gedoe totdat u die openbaring krijgt en het is ineens prachtig

2) SQL-getraind ondersteunend personeel kan duurder zijn Het is een waardevolle vaardigheid, en het trainen van iedereen om hierin te specificeren (of erger nog, het inhuren van nieuwe jongens !) kan een behoorlijke last zijn

3) Report Builder genereert stereotiepe, geteste SQL Het vereist veel minder validatie dan handgerolde SQL die door u is geschreven en alleen door u wordt begrepen

Er zijn enkele andere mogelijkheden, maar laten we deze voorlopig houden.

Aanbeveling

Praat met de baas. Niet beschuldigend, niet proberen iets te verkopen. Maar oprecht, met het oog op het begrijpen van zijn zakelijke grondgedachte. Wees eerlijk, vertel hem dat je dacht dat verhuizen naar SQL een grote hit zou worden. 'Kun je me helpen het te begrijpen?' Met andere woorden, zoek de echte reden . Alleen dan kun je zijn aarzelingen wegnemen. Heck, misschien ben je het zelfs met ze eens.

Een ander ding dat je zou kunnen doen, is met hem praten over een lijst met manieren waarop je bent gekomen om verbeteringen aan te brengen. Handgeschreven SQL kan er een van zijn. Maar zorg ervoor dat er anderen zijn. En zorg ervoor gol-durned dat zwevende, niet-bron-gecontroleerde spreadsheets op de lijst staan ​​(huiveren). Bespreek de lijst met de baas. "Vind je een van deze leuk? Waar kunnen we ons proces aanscherpen?"

De "echte reden" is meestal geld (budget) gerelateerd.Veel technische mensen vinden het moeilijk om dit aspect als de prioriteit te beschouwen, wanneer dat het geval is.Technische elegantie is meestal * ver * lager in de lijst.
nee ik heb de indruk dat ze Report Builder alleen gebruiken om gegevens te extraheren en vervolgens aangepaste Excel schrijven om de analyse daadwerkelijk uit te voeren en het ondersteunen van een willekeurige kerel / meiden Excel is veel erger dan SQL correct gebruiken
user44108
2017-11-01 13:21:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe vaak crasht Excel bij u of komt het tot stilstand wanneer u gegevensmanipulaties uitvoert? Hoe complex zijn die formules, opzoekopdrachten, voorwaardelijke opmaak, gekoppelde werkbladen?

U weet duidelijk dat een groot deel van het complexe werk voor deze rapporten eenvoudig kan worden gedaan op de SQL-server en herbruikbaar en veel meer geoptimaliseerd in data-mangling dan Excel ooit zal zijn.

Je weet natuurlijk ook dat de SSRS-rapporten eenvoudiger en schoner zijn wanneer je SQL rechtstreeks gebruikt.

Het andere pluspunt hier is dat datacentrische ontwikkelaars SQL begrijpen - het is behoorlijk endemisch bij elke datagerichte ontwikkelaar en het zal relatief gemakkelijker zijn om iemand met SQL-vaardigheden te rekruteren dan iemand met Excel-vaardigheden.

De belangrijkste probleem hier (denk ik) is dat uw manager de controle wil behouden en deze rapporten wil kunnen ontwikkelen en bijhouden en wil begrijpen hoe ze werken. Maar hij is een Excel-man en geen SQL-man. Op een gegeven moment zal hij moeten leren zijn ontwikkelaars te vertrouwen en te begeleiden en een stap terug te doen van het technische werk, omdat zijn gebrek aan vaardigheden leidt tot efficiëntieverlies.

Wat kun je doen?

Vraag om eigenaar te worden van een paar rapporten en doe ze op jouw manier. Neem na enige tijd wat feedback op basis van hoe snel ze worden uitgevoerd en hoe bruikbaar het eindresultaat is. Ga vanaf daar verder.

Als hij daarna nog steeds in zijn wegen vastzit, zou ik kunnen overwegen om mijn vaardigheden relevanter te maken op een andere werkplek.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...