Vraag:
Net ontslagen, 54-jarige webdesigner en SEO / SEM-analist, wat nu?
John
2017-04-01 00:54:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben net ontslagen van een baan van 6 jaar. Er kwam een ​​nieuwe kribbe, een nieuwe bedrijfsrichting, ik heb mijn vaardigheden niet meer nodig. Hij stapt over van Drupal / WordPress naar het .NET-framework en geeft niet echt om zoekmachinemarketing.

Mijn vraag is dat ik 54 jaar oud ben en meer dan 15 jaar ervaring heb in webdesign ( Drupal, WordPress) en zoekmachineoptimalisatie / zoekmachinemarketing (AdWords) maar echt, welk bedrijf gaat een 54-jarige inhuren?

Ik heb een klein adviesbureau, maar het gaat de rekeningen niet betalen met twee tieners, een gaat studeren en ik ben een alleenstaande ouder.

Helemaal verloren?

Eventuele suggesties?

John, het spijt me echt van je situatie te horen, en ik kan uit de opmerkingen opmaken dat ik niet de enige ben.Ik heb de vele reacties met tips verplaatst naar [deze chatroom] (http://chat.stackexchange.com/rooms/56456/discussion-on-question-by-john-just-laid-off-54-year-old-web-designer-seo-sem) waar ik hoop dat jullie allemaal het gesprek voortzetten.Succes!
Drie antwoorden:
HLGEM
2017-04-01 01:32:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ten eerste: geen paniek. Het kan even duren om een ​​baan te vinden, maar u kunt er ook een krijgen. Concentreer je eerst op het aanvragen van werkloosheid en kijk naar alle kosten die je thuis tijdelijk kunt besparen en dan bedoel ik alles - mobiele telefoons voor kinderen, kabeltelevisie, maandelijkse abonnementen zoals Netflix, uit eten gaan, manieren om de water- en elektriciteitsrekening te verlagen enz. Uw kind op de universiteitsleeftijd zou nieuw papierwerk moeten indienen voor financiële hulp, aangezien u nu werkloos bent en mogelijk in aanmerking komt voor hulp die hij niet heeft gekregen.

Ga dan zitten en maak een geweldig cv - het is een marketingdocument dus dat zou precies in jouw straatje moeten zijn. Je hoeft niet meer dan tien jaar ervaring aan te geven, dus het zal niet direct opvallen dat je ouder bent dan je 30. Pak een boek als What Color is Your Parachute uit de bibliotheek (je geeft geen geld uit) en werk ermee om te bepalen wat je wilt doen. Stel een voorbeeldportfolio samen van openbare sites die u heeft gemaakt, zodat mensen een deel van uw werk kunnen zien. Zorg ervoor dat ze je willen aannemen lang voordat ze je ooit ontmoeten.

Bedankt HLGEM, geweldig advies, ik heb dat boek jaren geleden gelezen, misschien is herlezen op zijn plaats.Ik heb een bijgewerkt CV, LinkedIn, persoonlijke website (www.johnbernier.com).Het is gewoon mijn leeftijd die me zorgen baart.
Voor wat het waard is (waarschijnlijk niet veel), voor mij is LinkedIn synoniem met spam.Met andere woorden, het zal iemand NIET helpen om mij ertoe te brengen hen aan te nemen.
En ook FWIW, ik zie vandaag op SE, http://stackoverflow.com/jobs/129278/senior-wordpress-php-developer-who-enjoys-digital-pulp?an=46x8Z_5nbsUVD24GhuBQTgcGIGAEEV8Z9b6wMcg_kWbps7FvCz4_kWbps6Fvzl3A% 2F% 2Fstackoverflow.com% 2Fjobs% 2F129278% 2Fsenior-wordpress-php-ontwikkelaar-die-geniet-van-digitale-pulp & sig = 5XU_0Bj_kl2VlA
Jimmy Breck-McKye
2017-04-01 03:55:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat je drie opties hebt: ofwel vind je een andere SEO / design / web dev-rol; je doet nieuwe vaardigheden op - zoals JavaScript-ontwikkeling of .NET-serverprogrammering; of je verdubbelt een bestaande vaardigheid waarvan je denkt dat je je erin kunt specialiseren.

Ik werk nu ongeveer zeven jaar in de 'webindustrie'. Het is niet je vijftien, maar het is voor mij voldoende geweest om een ​​paar trends te ontdekken. En ik moet je wat slecht nieuws vertellen - van waar ik zit, het tijdperk van de webgeneralist - de mobiele medewerker die een beetje wist over UX, een beetje over SEO, een beetje over branding en net genoeg technische kennis om laat de hele zaak vliegen - dat tijdperk loopt ten einde, in ieder geval voor de nabije toekomst. Mensen nemen toegewijde ontwerpers aan, toegewijde front-end-ontwikkelaars, toegewijde back-end-ontwikkelaars. Zelfs van de technische kant zie ik steeds meer specialisatie, omdat de technologie te groot en te diep wordt om door iemand anders 'full stack' te worden genoemd.

Wat kun je doen? Welnu, UX en design is een gezond vakgebied. Kwalitatief onderzoek, productdenken en grafisch ontwerp zijn een geweldig huwelijk. Maar als u meer praktisch ingesteld bent, kan werken als bedrijfs- / systeemanalist of productmanager goed werken. Je zou een front-end ontwikkelaar kunnen worden als je van de technologie houdt, hoewel de JS-wereld momenteel een serieuze omslag in tools en benaderingen ervaart.

Laten we het hebben over je leeftijd. U bent bang dat werkgevers oudere werknemers over het hoofd zien. Ik zou graag denken dat dat niet het geval is, maar ik verwacht dat leeftijdsdiscriminatie aanhoudt. Maar bedenk - uw leeftijd is echt een pluspunt. Je hebt veel organisaties gezien. U weet precies wat er leverbaar is. U levert al vijftien jaar met succes. En leeftijd geeft je ernst, vooral in een meer managementgerichte baan zoals bedrijfsanalyse. Ik zou veel liever een vijandige verkoopdirecteur aankijken als een vierenvijftigjarige dan als de negenentwintigjarige die ik ben. Onthoud dat bepaalde stereotypen voordelen kunnen hebben - geniet ervan.

Veel succes.

Bedankt Jimmy, ik heb gemerkt, net als in mijn vorige baan, dat veel kleine tot middelgrote bedrijven gewoon niet voor alles het budget hebben.Er was op zoek naar iemand die veel dingen kon doen en multi-tasken, en dat is waar ik van hou.Maar ik begrijp wat je zegt.Ik vind dat mijn sterkste vaardigheden SEO & SEM zijn.Ik ben van plan me daarop te concentreren.
IMHO sommige van deze adviezen zijn sterk afhankelijk van de locatie.Ik woon bijvoorbeeld in Tennessee, VS.Ik zie hier geen specialisatietrend;in feite is er een sterk verlangen van de markt naar "full stack".Begrijp me echter niet verkeerd, dat is tegen advertentiewaarde.De banen zelf blijken vaak een gedeeltelijke stapel te zijn.
waar, ik woon in de buurt van Boston en zo gaat het, maar er zijn enkele kleine bedrijven in de buurt van Cape Cod en Rhode Island die op zoek zijn naar een volledige stapel.Mijn nichtje ging naar de Universiteit van Tennessee, geweldig gebied!
Kirk Broadhurst
2017-04-01 06:51:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zie uw zorgen, en op een ander gebied zou u terechte zorgen hebben, maar de technische en webontwikkeling is nog steeds een hot space.

Uw website is erg glad. Als je goed bent in wat je doet, kan ik niet verwachten dat je problemen zult hebben om indruk te maken op werkgevers.

De beste manier om een ​​baan te vinden is naar mijn mening zonder meer LinkedIn. Netwerk met mensen, zoek banen, of presenteer jezelf gewoon positief tegenover werkgevers of recruiters. Maar als dat niet werkt of je bent niet in een stad met veel activiteit, dan moet je actief zijn op vacaturebanken.

De meeste mensen hebben en vinden banen via persoonlijke contacten. Maak daar zoveel mogelijk gebruik van.

Veel succes!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...