Vraag:
Over een vreselijke manager gesproken in een interview
Alex K
2016-03-09 09:11:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben pas 5 maanden in mijn huidige baan, maar mijn manager is gewoon verschrikkelijk. Ik heb vrijdag een interview met een recruiter en ik wil oefenen om erover te praten zonder in detail te treden over zijn afschuwelijkheid.

Hier zijn enkele van de redenen die ik heb bedacht om te vertrekken:

  • Er is enorm veel omzet geweest in de tijd dat ik er ben (serieus , twee accountants / maand zijn vertrokken, inclusief de controller en de assistent-controller) en ik zou het liefst werken op een stabielere plek.
  • Ik wil verhuizen (het interview met de recruiter is in de stad Ik zou graag willen verhuizen.)
  • Er is niet echt genoeg ruimte om te groeien; Ik heb eigenlijk pas rond het einde van de maand werk en wil ergens zijn waar ik de hele maand productief kan zijn in plaats van de halve maand.
  • Geld! (We hebben het hier al een beetje over gehad - het bedrijf waar ik voor werk betaalt onder het markttarief voor mijn functie.)

Als ze specifiek vraagt ​​naar een hopeloze manager, was ik van plan om iets te zeggen als:

  • Helaas past het gewoon niet goed; hoewel hij een bekwaam accountant is, is het wisselvallig of hij echt antwoord geeft op de vragen die ik heb die mijn productiviteit kunnen belemmeren. We hebben heel verschillende interactiestijlen op de werkvloer.

Eventuele input hierover? Mijn manager is buitengewoon hard, zegt veel dingen die hij gewoon niet zou moeten doen en verwacht dat we altijd onbetaald overwerken. Ik weet dat er drie klachten over hem zijn ingediend bij HR in de tijd dat ik daar ben geweest, de mijne niet meegerekend en twee daarvan zijn afkomstig van zijn medemanagers, dus ik ben niet de enige die door hem wordt uitgedaagd en ik heb het erg moeilijk tijd oefenen klinkt hier vrij neutraal over.

Bij voorbaat dank!

UPDATE: Ik waardeer het professionele advies dat iedereen aanbood enorm. Ik heb het helemaal niet over de vreselijke manager gehad en heb het interview genageld - de recruiters met wie ik heb geïnterviewd, hebben me al aan een paar van hun klanten gepresenteerd en ik heb ook een interview dat onafhankelijk is van de recruiters.

Waar ben je gevestigd? Uw baas die van u verwacht dat u onbetaald overwerk maakt, is hoogstwaarschijnlijk illegaal als u zich in de Verenigde Staten bevindt en een bepaald aantal werknemers in uw bedrijf heeft, volgens Fair Labor Act
Ik ben in de VS. De verwachting van onbetaald overwerk was een van de dingen die ik aan HR heb gemeld, maar ze hebben het niet aangepakt.
Als de recruiter een externe recruiter is, kunt u zich waarschijnlijk meer op uw gemak voelen om in detail te treden over dit soort dingen. Ze zullen je waarschijnlijk vertellen om dit niet te doen in een echt interview met een potentiële werkgever, maar er is geen reden voor de recruiter om niet te weten wat je zoekt en waarom.
Bedankt, Carson! Ik zal dat in gedachten houden - ik mag daarheen gaan als we een goede verstandhouding hebben.
@Joe Strazzere: Omdat minder geld dan u wilt, toch veel beter is dan helemaal geen geld? Maar echt, ik denk niet dat het OP een groot punt zou moeten maken om geld te willen. Concentreer u op het 2e en 3e punt - u wilt verhuizen en beseft dat u te hoog gekwalificeerd bent voor de huidige baan. Noem helemaal geen managerproblemen.
+1 voor het terugkomen en ons vertellen hoe de situatie zich uiteindelijk heeft afgespeeld.
Vier antwoorden:
Kai
2016-03-09 09:28:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is bijna zeker dat ze je in elk interview niet zullen vragen om details over je huidige werksituatie, dus de enige vraag waarop je je moet voorbereiden is: "Waarom ben je op zoek naar een nieuwe baan?" Nou, je hebt al redenen opgesomd die volledig onafhankelijk zijn van je huidige werk waarom je geïnteresseerd bent, zoals dat je wilt verhuizen, en je bent geïnteresseerd in het uitbreiden van je ervaring. Dus geef die, en laat de rest weg.

Als je er echt op aandringt, duik dan niet in details, want dat zal je ongetwijfeld aan de slag gaan met je huidige baan, en negatief zijn is gewoon een slechte weerspiegeling. De interviewers kennen uw situatie niet, en wat ze willen zien is enthousiasme voor de potentiële baan. Zeg gewoon iets in de trant van: "Ik zoek een betere match", en laat het daarbij.

Bedankt, Kai! Het was nuttig om de input over mijn manager weg te laten. Ik ben zo verstrikt geraakt in de situatie dat het moeilijk was om zulke oplossingen te bedenken.
Philipp
2016-03-10 04:29:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een belangrijke regel bij sollicitatiegesprekken is maak nooit kwaad op uw huidige werkgever .

  • Je ziet er uit als een klager en iemand die niet overweg kan met mensen in het algemeen en met gezagsdragers in het bijzonder.
  • Je ziet er wanhopig uit om te vertrekken, waardoor je in een slechte onderhandelingspositie terechtkomt.

In feite is er weinig reden om over je huidige werkgever te praten. Het onderwerp van dit gesprek zijn tenslotte u en uw toekomstige werkgever. Als het onderwerp "waarom wil je weggaan" naar voren komt, wijs dan op de voordelen van de nieuwe baan, niet op de nadelen van je huidige baan.

Oliver Jones
2016-03-10 04:41:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou me concentreren op het overbrengen van deze boodschap: "Ik ben bij firma X gekomen, maar ik heb pas achteraf geleerd dat het niet was wat ik zocht. Ik heb geprobeerd het te laten werken, maar het mocht niet zo zijn. " Iedereen maakt fouten. Iedereen is lid geworden van een bedrijf dat niet helemaal bleek te zijn wat ze verwachtten - en als je het soort man bent dat herstelt van een tegenslag door zichzelf van de grond te halen, zichzelf af te stoffen en het opnieuw te proberen, is dat nauwelijks een kwaliteit zullen de meeste mensen een probleem hebben.

Ja, ik zou, zoals de pest , vermijden om iets te vermelden over je oude baas, HR-klachten of algemene tekortkomingen, hoe gerechtvaardigd ook - of immoreel / illegaal - dat zijn ze. (Zoals het gezegde luidt, als je niets aardigs kunt zeggen, is het beter om helemaal niets te zeggen.) In het beste geval zou de interviewende HR / lijnmanager kunnen denken: "Wordt dit de volgende keer een gesprek over mij, als we deze man aannemen? " - of, erger nog, je wordt misschien gezien als een onruststoker.

Als je wordt gevraagd naar je huidige werkomgeving, glimlach dan zo charmant als je kunt en zeg 'Het is interessant' (en wees bereid om te zeggen minstens één interessant ding erover), en laat het daarbij. Niemand zal je ondervragen over je baas, tenzij je hem daartoe aanleiding geeft.

Concentreer je op wat ze je kunnen bieden (en omgekeerd, wat je ze kunt bieden). Google ze. Bel het bedrijf en doe het Jason Bourne-ding: soms kun je heel veel over een bedrijf leren door je voor te doen als een potentiële klant en wat navraag te doen. Tegen de tijd dat u klaar bent, moet u zich voldoende voorbereid voelen om alle mogelijke motivaties die u heeft om bedrijven te verhuizen te beantwoorden, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het noemen van uw huidige baas. Deze voorbereiding zal u niet alleen geruststellen, het zal ook helpen om indruk te maken op de mensen die u interviewen.

Concentreer u uiteindelijk op waar u wilt zijn , in plaats van waar u bent . Het helpt niet alleen om de aandacht af te leiden van dingen die je niet wilt bespreken (zoals je oude baas), het helpt je ook om te voorkomen dat je opnieuw dezelfde fout maakt (en terechtkomt in een baan die je uiteindelijk haat), omdat je dat niet deed. concentreer je niet op waar je heen ging. Velen van ons hebben dat ook gedaan ...

Last but not least, probeer niet over geld te praten totdat het om een ​​bod komt. Als ze u tijdens het interview vragen wat u verdient, wees dan bereid om hen een goed onderbouwd markttarief te geven als antwoord op die vraag. Het zal ervoor zorgen dat u er niet gek uitziet in het interview - en het betekent ook dat als de marktrente echt niet is waarnaar u op zoek bent, u echt eerlijk tegen uzelf kunt zijn over de vraag of u moet tegelijkertijd ook je carrière veranderen. :)

Veel succes!

MealyPotatoes
2016-03-10 04:02:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Blijf alleen bij positieven / dingen die u niet in een negatief daglicht kunnen stellen. U noemde er een paar:

  • Ik wil naar stad X verhuizen
  • Ik ben graag bezig, maar ze hebben een zeer onvoorspelbare werkdruk
  • Ik ' m op zoek naar iets dat meer in overeenstemming is met het marktgemiddelde voor mijn vaardigheid (of beter)

Zeg niets over uw huidige manager. Het maakt niet uit hoe vreselijk je manager is, en hoe geweldig een werknemer je ook bent, als je iets negatiefs zegt over huidige / vroegere managers (zelfs zo diplomatiek mogelijk (bijvoorbeeld: 'het past niet goed / hij is zeer bekwaam, maar we hebben verschillende stijlen / etc) wat ze uit je mond zullen horen komen is: "Ik ben waarschijnlijk een ontevreden man die moeilijk te beheren is." Tenminste, dat zou ik horen als ik in je interviewpaneel zat.

Waarom? Omdat het managen van mensen moeilijk is, en niet iedereen is er goed in (de meeste zijn dat niet). En hoe belangrijk je technische vaardigheden ook zijn, ik ben erg bezorgd over je interpersoonlijke vaardigheden, en ik zoek iemand die zich aan elke managementstijl zal aanpassen. En hoe vreselijk je huidige baas ook is, als je het maar op zijn zachtst gezegd ergert, ik ga me zorgen maken dat ik maar één kant van het verhaal krijg. En dat doe ik niet ik ken je niet, en ik zal me zorgen maken (oneerlijk of nee) dat je misschien gewoon moeilijk bent.

Voor mij is dat geen dealbreaker, maar • Ik neem eerder de persoon aan die niet klaagt over zijn vorige baas.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...