Vraag:
Hoe kan ik mijn manager meer ontwikkelingstaken vragen in plaats van onderhoud en bugfixes?
KaliTheGreat
2019-02-13 17:12:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Achtergrond

Ik zit momenteel op een dwarsdoorsnede in mijn carrière bij een bedrijf. Ik werk bijna een jaar als software engineer; in die periode heb ik een team gepasseerd dat zich druk maakte over de back-end- en front-endtechnologieën van het team, bugs oploste (terwijl ik hulp kreeg van de enige teamgenoot die bugs oploste), wat refactoring-statistieken en een POC van ons hoofdproject die dit jaar voor ons was gepland. Op dit moment werken andere teamgenoten aan taken van de projecten, terwijl ik tot nu toe geen enkele taak heb gekregen die verband houdt met het project. Alles wat ik heb zijn bugs en het feit - "jij" moet hem vervangen en alle onderhoudsverantwoordelijkheden van hem overnemen ", ook al heb ik de afgelopen maanden diepgaand onderzoek gedaan en een POC gebouwd.

Mijn vraag

Hoe kan ik van mijn manager vragen om mij bij het project te betrekken, terwijl ze duidelijk tegen me zeiden dat ik de "nieuwe man" ben, en dat iemand al dit vuile werk moet doen?

Schrijf minder bugs?
Drie antwoorden:
Mołot
2019-02-13 17:22:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze hebben iemand nodig om bugs op te lossen. Het lijkt erop dat het voor hen economisch gezien het meest voordelig is om ervaren mensen op een nieuw project te zetten en u om bugs te verhelpen.

De enige kans om die opdracht te veranderen is om het management zakelijke voordelen te bieden om dit te doen. U moet argumenten bedenken die aantonen waarom het niet plaatsen van de minst ervaren persoon de projectkosten (tijd, geld, technische schulden en andere soorten kosten) verhoogt en in feite hen iets.

Als het enige argument dat je aanvoert is "Ik ben niet blij met het oplossen van bugs", loop je het risico dat ze het bedrijfsrisico verminderen door je te vervangen door iemand die graag bugs wil oplossen.


Wat betreft specifieke voordelen, een voordeel van het betrekken van u bij een nieuw project is dat u het genoeg weet om er later bugs in op te lossen. Als u enkele bugs van oudere systemen naar andere werknemers stuurt, betekent dit dat ze genoeg weten over dit oude systeem om ze te repareren als u ooit ziek wordt, overlijdt bij een busongeval, enz. Zal dat genoeg zijn? Ik betwijfel het, waarschijnlijk heeft het management dit al overwogen. Maar het is in ieder geval een begin.

Ook doe je veel kennis op bij het werken aan bestaande projecten.Je krijgt de code te zien van meer ervaren ontwikkelaars en leert al werkend.Dit is soms nodig, zodat u in de toekomst de ervaren ontwikkelaar zult zijn en onderhoudbare code voor de volgende nieuwe persoon zult produceren.
fireshark519
2019-02-13 17:43:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat je dit op de verkeerde manier bekijkt.

Ik begon in een bedrijf waar ik na een tijdje alleen maar "bugfixing" deed, niet zozeer in code als in zaken processen, alles wat ik deed, was dingen repareren als mensen fouten maakten, dit hielp me toen ik degene was die de bedrijfsprocessen ontwikkelde, hielp me nog meer toen ik begon met het oplossen van fouten in de applicaties die we gebruikten, wat ik toen ik begon met ontwikkelen al wist de applicaties goed, dus het codeeraspect was een stuk eenvoudiger (SQL) toen ik toch wist waar de gegevens waren.

Profiteer van het feit dat je zo veel bugs oplost en leer ermee, vind patronen en leer ermee .

U krijgt uw kans wanneer dat nodig is, lijkt altijd bereid om te helpen, als u wordt verteld dat het project een blok aan het been is, vraag dan of u een kijkje kunt nemen en eventueel kunt helpen. Iedereen is nodig en op dit moment ben je nodig bij het oplossen van bugs.

ShinEmperor
2019-02-22 02:06:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Softwareontwikkeling kan opmerkelijk meritocratisch zijn. Kortom, betaal uw contributie. Laat zien dat u bugs snel en goed kunt oplossen. Neem deel aan het ontwikkelingsproces om je heen. Leer meer over interne processen en begrijp het bedrijfsmodel van het platform en los de problemen die voor u liggen vaardig en snel op. Je hoeft niet te vragen om aan een project te werken, ze zullen je gewoon een project toewijzen.

De fundamentele waarheid is dat je in software projecten gaat doen vanwege een van de volgende twee voorwaarden: je bent goed of ze zijn wanhopig. Als je iets wilt bouwen, wees dan goed of werk voor iemand die wanhopig is.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...