Vraag:
Hoe waardeer je een baan met gevarieerde verantwoordelijkheden?
popctrl
2019-04-17 18:16:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zit ongeveer negen maanden in mijn huidige functie. Ik heb de kans om binnenkort over mijn salaris te onderhandelen en ik wil weten hoe ik kan beslissen wat mijn baan waard is.

Ik doe een mix tussen software-engineering, signaalverwerking en audio-engineering. Het is een complexe klus en vereist een goed begrip van al die vakgebieden. Ik heb mijn collega's nu 9 maanden getraind en ze begrijpen nog nauwelijks hoe ze de systemen in het lab moeten runnen en ontwikkelen.

Ik ben op zoek naar advies dat niet specifiek hoeft te zijn voor deze functie. Het gaat er meer om hoe je een baan waardeert die meerdere rollen heeft en die behoorlijk moeilijk is. Hoe kan ik beslissen wat deze baan waard is? Moet ik het waarderen op basis van de meest waardevolle rol, of is er een betere statistiek om te gebruiken?

Mogelijk duplicaat van [Hoe kan ik een redelijk te vragen salaris bepalen?] (Https://workplace.stackexchange.com/questions/896/how-can-i-determine-a-reasonable-salary-to-ask-for)
Ik denk niet dat het een duplicaat is, want dit is voor een baan waar zelfs de titel niet duidelijk is, oftewel het is een mix van rollen en ik kan geen echte gegevens voor die mix vinden.
Twee antwoorden:
SemiGeek
2019-04-17 18:43:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Begin vanaf het hoogste punt. Let op: dit veronderstelt dat u kunt aantonen dat u gekwalificeerd bent. Als signaalverwerking bijvoorbeeld over het algemeen een master en een certificering vereist, maar je bent een afgestudeerde in het vakgebied die gewoon verstand heeft van de aspecten van signaalverwerking die je doet, is dat misschien een overweging.

Ga vanaf daar naar boven. Je hebt bewijs dat dit een combinatie van disciplines is die niet iedereen met een van hen gemakkelijk kan beheersen. Vervolgens neem je het risico om je kernervaring te verwateren door veel tijd te besteden aan velden die geen deel uitmaken van je kern. Aan de positieve kant, je wordt een heel specifieke expert. Maar deze gespecialiseerde combinatie is van waarde voor een zeer kleine ruimte.

Vertel hen dat je de combinatie interessant vindt en graag verder wilt gaan, maar de afgelopen negen maanden hebben de waarde aangetoond van je kennis van de verschillende disciplines zowel wat betreft wat de combinatie kan bereiken als hoe ongebruikelijk die combinatie is.

Ik neem twee zinnen uit JS-antwoord en vat samen: ** Begin bij het hoogste.Ga vanaf daar omhoog. **
Fattie
2019-04-17 20:41:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In software engineering is de definitie van "nog hoger salaris" als je een gemengde specialist bent.

Ik doe software engineering, signaalverwerking, en audio-engineering

Dus,

Moet ik het waarderen op basis van de meest waardevolle rol, of is er een betere statistiek om te gebruiken?

U zeker niet !! waardeer het op basis van de "hoogste rol".

Voor gemengde specialisten is het de hoogste rol keer minimaal 1.50.

Onderdeel van wat we doen is juist zo "gemengde specialisten" te vinden voor zeer ongebruikelijke producten. Mensen die precies leidende experts zijn op meer dan één ongelijk terrein. Deze mensen krijgen een absurd hoog loon.

Merk OP dat, zoals u uitlegt

  • na 9 maanden uw anderszins competente collega's nergens met de vaardigheden zijn

  • er kunnen zo weinig zijn als tel ze op je vingers mensen op aarde die in de rol kunnen stappen

minimaal 1,5 keer de "hoogste".

Wat kunnen ze doen, iemand anders zoeken? Het antwoord op de retorische vraag is nee, dat kunnen ze niet. Dit is wat Steve Jobs bedoelde met de hele 10x opmerking.

Naar welke 10x opmerking verwijst u?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...