Vraag:
Kan het werken aan een mobiele app met slechte recensies mijn carrière beïnvloeden?
user7360
2018-01-09 19:32:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een baan om voor een groot bedrijf te werken aan hun mobiele applicatie, en die mobiele app, die door duizenden mensen wordt gebruikt, is zeer slecht ontvangen.

Het is een dilemma voor mij , aangezien ik de kans zou krijgen om de kwaliteit / ervaring ervan te verbeteren en eventuele wijzigingen in de beoordelingen als een prestatie te claimen. Dat gezegd hebbende, dit is een groot bedrijf dat niet direct in de mobiele game zit, en ze hebben zeker een diepe politiek. Het is onwaarschijnlijk dat ik de vrijheid zou krijgen om het brede scala aan wijzigingen aan te brengen die nodig zijn om de beoordeling als app te verbeteren. Ik ben bang dat ze me alleen inhuren om bugfixes te doen.

Ik heb niet veel mobiele ervaring op mijn cv. De laatste mobiele app waaraan ik heb gewerkt, presteert goed in de markt en ik wil geen 1-sterapp aan mijn portfolio toevoegen.

Het zou moeilijk zijn om de bedrijfsnaam zelfs op mijn doorgaan zonder dat iemand de mobiele app onder dezelfde naam gemakkelijk kan vinden.

Ben ik gewoon paranoïde, of moeten ontwikkelaars van mobiele apps slecht ontwikkelde apps vermijden om hun reputatie te beschermen?

Wat is de reden dat de app een lage beoordeling heeft?Als het een bug is en het oplossen van de bugs waarschijnlijk de beoordeling verhoogt, waarom zou u dan bezwaar maken tegen het oplossen van bugs?
Mogelijk duplicaat van [Ik werkte voor een bedrijf dat is aangesloten bij een zeer publiekelijk mislukt project.Moet ik het van mijn cv halen?] (Https://workplace.stackexchange.com/questions/17070/i-worked-for-a-company-affiliated-with-a-very-publicly-failed-project-should-ik)
Jij bent de programmeur, niet de ontwerper.Een toekomstige interviewer zou dat moeten weten.Zelfs als de app verschrikkelijk was, zou je trots moeten zijn op je werk als je kwaliteitscode hebt geschreven.
Elf antwoorden:
user44108
2018-01-09 19:36:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je wordt mogelijk aangenomen om aan de app te werken om deze te verbeteren.

Zelfs als de app nooit boven die ene ster uitkomt, is er niets mis mee om aan het project te werken en dit toe te voegen aan uw portefeuille. Bij grote bedrijven is er tenslotte ontzettend veel politiek, administratieve rompslomp, processen en wanbeheer die allemaal kunnen bijdragen aan een slechte app-ervaring ondanks een verder uitstekend app-ontwikkelingsteam.

Ga voor de kans en maak er het beste van dat je kunt. Als je merkt dat je niet met deze mensen kunt werken, of als de dingen niet in de richting gaan die je wilt, ga dan verder.

Bovendien zou je achteraf kunnen schrijven / vermelden hoe je de app hebt verbeterd, en hoe dat terugkwam op de gebruikersbeoordeling ("Ik verbeterde X, Y en Z en we zagen gebruikersbeoordelingen toenemen en retentie verdrievoudigen").
Je kunt dit zelfs draaien om te laten zien dat je bereid bent om je mouwen op te steken en je handen vuil te maken.Het laatste dat een werkgever wil, is iemand die alleen werkt aan dingen die al perfect zijn.
@JimmyJames: Oh, dat is goed.Deze opmerking zou een geweldig antwoord kunnen zijn zoals het is.
Ervaring met falen geeft u waardevolle vaardigheden: vroege waarschuwingssignalen herkennen, verhoogde stressniveaus in een team beheren en een betere risico-inschatting maken.Als je een mislukt project voor mij verbergt en ik kom erachter, ga ik ervan uit dat je niets hebt geleerd en herhaal ik enthousiast dezelfde fouten.
Dit is een veel beter antwoord dan het geaccepteerde antwoord.
Neo
2018-01-09 20:01:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan het werken aan een mobiele app met 1 ster mijn carrière beïnvloeden?

Ja, dat kan zeker .

Normaal gesproken zou ik om allerlei redenen geen applicatie met één ster installeren. Op basis van mijn ervaring met het aannemen van personeel, zou ik willen voorstellen u dit van uw cv af te laten tenzij u geen andere optie heeft. Als je het op je cv moet laten staan, doe dan wat je kunt (bugs oplossen, verbeteren, enz.) om de beoordelingen te verbeteren.

Een slecht ontvangen sollicitatie op je cv plaatsen hervatten kan zeker de mening van mensen over uw codeervermogen beïnvloeden en uw kansen op een interview of aangenomen worden belemmeren.

Als je het op je cv vermeldt, zullen de recensies waarschijnlijk worden bekeken.

Ik ben het ermee eens, je hoeft de app niet te vermelden, maar je moet het bedrijf vermelden om een carrièrekloof te voorkomen.Het kan ook goed zijn als je het een positieve draai kunt geven, zoals het verhogen van de rating van 1,3 naar 1,8 - dat is behoorlijk substantieel!
Er is hier een basiskeuze.Werk met dit bedrijf of niet.Als je voor het bedrijf werkt, moet je het op je cv vermelden of die kloof wegleggen.Als u niet aan deze app / bedrijf wilt worden gekoppeld, werk dan niet voor hen.U kunt niet beide doen.
Ben Barden
2018-01-09 21:17:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt ervan af hoe je het verhaal vertelt.

Als je in je toekomstige cv gewoon schrijft dat je deel uitmaakte van het team dat aan deze vreselijke app heeft gewerkt, dan ja, dat zou slecht voor je kunnen gaan. Doe dat niet. Als je in plaats daarvan schrijft dat je bent ingeschakeld om te helpen bij het repareren van de vreselijke app (nadat bekend was dat deze al vreselijk was), dan is de kans veel kleiner dat je schade oploopt. Als je kunt helpen het om te draaien, zou zelfs deel uitmaken van een team dat het van één ster naar twee sterren heeft gesleept er best goed uitzien (vooral als je het leuk vindt om in de toekomst meer banen van dezelfde soort te krijgen). Zelfs als het je niet lukt om het te repareren, kun je er lessen uit trekken en die tijdens het interview delen. Bedrijven vinden het leuk als je de lelijke lessen kunt leren op andermans cent.

'Het hangt ervan af hoe je het verhaal vertelt.'- Dat klopt met alles in het leven.Ik ken mensen die amper de middelbare school hebben afgerond en in hogere managementfuncties zijn gekomen.Ze kunnen dingen pakken, soms dingen waar ze geen idee van hebben, en het heel goed uitleggen en mensen aan boord krijgen.
+1 Dit is een van de best mogelijke benaderingen.OP moet ook in gedachten houden dat als het werk daar niet verloopt zoals gepland en ze niet genoeg speelruimte krijgen om de app een boost te geven, ze altijd gewoon kunnen vertrekken ...
motosubatsu
2018-01-09 20:02:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals Snow in zijn antwoord vermeldt, is het waarschijnlijk dat je (als je de baan aanneemt) wordt ingehuurd om de app te verbeteren - en hopelijk tijdens het proces de beoordeling ervan te verhogen. Als je zoiets voor elkaar hebt gekregen, kan het zeer nuttig zijn om op je cv te hebben staan, en eentje die je terecht zou kunnen gebruiken om je eigen trompet te blazen.

Dus kunt u dit doen? In mijn gedachten zijn er een aantal dingen die ik moet overwegen:

  1. Het aantal negatieve recensies dat de app momenteel heeft - als miljoenen mensen het als één ster beoordelen, is het voldoende een aanzienlijk aantal betere beoordelingen om dat gemiddelde naar boven te zien verschuiven. En tenzij het een erg populaire app is, zal dat enige tijd duren.

  2. De reden (en) waarom mensen het een ster geven - als de betreffende app store gebruikers ondersteunt recensies en commentaren, kijk dan eens door enkele van de negatieve en kijk of de problemen iets zijn waarvan u denkt dat u ze kunt oplossen als u de baan aanneemt. Zo ja, dan heb je hopelijk een goede kans om een ​​verschil te maken, zo niet, dan kan het behoorlijk deprimerend zijn om te moeten proberen verbeteringen aan te brengen met een metaforische hand achter je rug gebonden.

  3. Als je (om wat voor reden dan ook) geen verbetering van zijn rating kunt bewerkstelligen tijdens een periode dat je daar werkt, denk ik niet dat dit je professionele reputatie te veel zal schaden. Het zou tenslotte voor iedereen die je wil inhuren duidelijk moeten zijn dat de app bestond (compleet met een slechte beoordeling) voordat je er zelfs maar aan het werk ging, dus ik denk dat ze waarschijnlijk niet zullen vaststellen dat het jouw schuld is als ontwikkelaar en dat het iets is dat je kunt uitbreiden indien nodig in een interview. Aangezien het niet precies lager kan gaan dan waar het nu is, kun je er niet echt slecht uitzien - als je was ingehuurd om aan een app te werken met bijvoorbeeld een viersterrenbeoordeling en het getankt naar één ster in je ambtstermijn dat is misschien een slechte zaak voor je carrière, maar aangezien het alleen kan blijven hetzelfde of verbeteren, denk ik dat je in een win-winsituatie verkeert.

Uitstekend advies.Houd er ook rekening mee dat een slechte / lage recensie op een zakelijke app ook een slechte / slechte recensie kan zijn voor het bedrijf in kwestie, maar ook voor de app zelf.
"er zijn een aanzienlijk aantal betere beoordelingen voor nodig om die gemiddelde verschuiving te zien" Als er een manier is om beoordelingen op datum te filteren, kan het nuttig zijn voor het OP om bewoordingen te gebruiken als "beoordelingen die tijdens mijn ambtsperiode zijn ingediend, waren gemiddeld .5sterren beter dan voorheen "op hun cv.
Old_Lamplighter
2018-01-09 20:12:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is iets vanuit een ander perspectief.

Ik heb carrière gemaakt door rommel op te ruimen. Als je er zeker van bent dat je de app kunt omdraaien, is dit een geweldige kans. Het beste voor mij was het nemen van een proces dat meer dan 10 uur duurde en het terugbrengen tot 6 minuten.

"verbeterde XYZ-app, verbeterde beoordeling van 1 ster naar 3 sterren".

Als je de beoordeling niet zo vaak kunt aanpassen, wil je misschien de specifieke app buiten het cv laten, maar zeg tijdens een interview 'Ik wil graag vermelden dat ik ook aan de XYZ-app heb gewerkt . ABC corp had het moeilijk met de app, en het kreeg een sterbeoordeling toen ik aan boord kwam. Ik heb wat recensies meegebracht, en zoals je kunt zien, zijn ze verbeterd sinds ik begon ".

Als je moedig genoeg bent en denkt dat je het kunt omdraaien, ga ervoor. Niets geeft je betere opscheppen dan een zinkend schip te nemen en het veilig naar de kust te zeilen.

Dat gezegd hebbende, het is een risico. Als je niet goed genoeg bent om van een puinhoop een meesterwerk te maken, kan het je alleen maar pijn doen. Maar als je de uitdaging aankan, kan het je een reputatie geven als een risiconemer, een zelfstarter en de persoon die je moet inschakelen als dingen ontsporen.

Aan jou de keuze. Als je de uitdaging aankan, ga die dan aan, zo niet, loop dan weg.

Ik vind je antwoord leuk.Ik ben gewoon bang dat ik geen controle heb over de beslissingen die een betere app zouden opleveren.Ik ben bang dat dezelfde mensen die het in de eerste plaats hebben gebouwd, al hebben besloten wat ze nu gaan doen.Ik heb geen idee of ze gelijk hebben, maar ik betwijfel het.
@cgTag: "Ik ben gewoon bang dat ik geen controle heb over de beslissingen die een betere app zouden opleveren."Dat is een goed punt om u zorgen over te maken, dus controleer dat.Stel in het interview vragen over hoe ze de app verbeteren - als je denkt dat ze niet de goede kant op gaan, overweeg dan of je daar wilt werken.
Ik heb mijn hele carrière opgebouwd met het repareren van ernstig kapotte applicaties en systemen.Het is zeer de moeite waard.Je hebt gelijk over het bewerkstelligen van verandering is een uitdaging.Je moet andere vaardigheden aan de tafel toevoegen dan coderen.Ik was hier toevallig goed in.Dit is de echte vraag: kun je verandering bewerkstelligen?Dit wordt bepaald voordat een taak wordt aangenomen.Je zult niet altijd slagen, maar ik merkte dat het meestal wel lukt als een bedrijf er echt klaar voor is.Bepaal of het bedrijf klaar is voor verandering en laat een leider de leiding nemen.Anders laat u de kans achterwege.Zoek een ander.Proost !!
Mijn persoonlijk record is een PL / SQL-procedure die 15 uur in beslag nam, herschreven en in 7 seconden liep.Ik hou ervan om op die manier optimalisatiewerk te doen, jammer dat er maar weinig gevallen zijn.Als processen niet al te vaak crashen, zijn onze klanten tevreden genoeg om ze met rust te laten, zelfs als ze hilarisch traag en inefficiënt zijn.
@Demonblack Ja, ik denk er altijd aan om niet te denken dat ik een genie ben, maar misschien ben ik gewoon de spreekwoordelijke eenogige man in het koninkrijk van de blinden.
Om eerlijk te zijn tegenover de oorspronkelijke ontwikkelaars, toen het werd geschreven, behandelde het systeem ongeveer 1 / 15e van de gegevens die het uiteindelijk later kon verwerken.De kans is groot dat het vroeger met een acceptabele snelheid werkte (een paar minuten?) En toen de kardinaliteit te veel veranderde, begon Oracle een ander uitvoeringsplan te nemen.Ik heb het meerdere keren zien gebeuren.
Dan
2018-01-09 23:06:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb aan een mobiele app gewerkt die recensies van één ster kreeg. Er was niets verkeerds qua gebruik, alleen miste functies.

Ik heb die app op mijn cv gezet en er is nooit iets over gezegd. Ik zei gewoon dat we de markt voor mobiele apps betraden en dat we X, Y en Z gebruikten. Ik concentreerde me op de gebruikte technologieën en als het 1-sterreview-onderwerp naar voren kwam, zou ik hebben gezegd dat we zojuist zijn gelanceerd met minimale functies om de grondwerk in.

Tegenwoordig heeft de app 3-4 sterren, dus het verbetert veel, maar ik werk daar niet meer.

Stephan Branczyk
2018-01-11 13:53:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben gewoon bang dat ik geen controle heb over de beslissingen die een betere app zouden opleveren. Ik ben bang dat dezelfde mensen die het in de eerste plaats hebben gebouwd, al hebben besloten wat ze nu gaan doen.

Zoek dit uit voordat je hun aanbod accepteert. Dit is waar het interviewproces over gaat. Vraag om uw team te ontmoeten. Kijk waar je gaat zitten. Kijk welke apparatuur uw collega's momenteel gebruiken. Stel indringende vragen. Zoek uit of ze al hebben besloten wat ze nu gaan doen. Zoek uit waarom de app in de eerste plaats zo slecht is.

Als het hogere management zich bemoeit met de app, kijk dan wat ze kunnen doen om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt. Als de omgeving giftig en bureaucratisch is, is het tijd om dit nu uit te zoeken. Als de taak meerdere keren opnieuw is vermeld, kan dat betekenen dat de taak om de een of andere reden giftig is. Als er geen versiebeheersysteem is, of als het bedrijf technisch niet weet wat ze doen, zou dat ook goed zijn om te weten.

Dit is het moment om vragen te stellen. Dit gaat niet alleen over uw reputatie, het gaat erom ervoor te zorgen dat u alle middelen krijgt om te slagen, want dit zal ongetwijfeld invloed hebben op uw dagelijkse geestelijke gezondheid en uw algehele tevredenheid.

En als ze u beloften doen, zorg er dan voor dat u ze schriftelijk opstelt. Als ze je eisen mondeling hebben aanvaard, maar ze niet willen opschrijven, is dat oké, schrijf ze dan zelf op het contract dat ze je geven met je initialen (en vraag ze om ze ook te paraferen).

De rekruteringsmanager en HR hebben misschien de beste bedoelingen van de wereld, maar als de dag nadat je bent aangenomen, het bedrijf wordt gekocht of een van hen wordt gepromoveerd naar een andere afdeling, kan elke mondelinge belofte ze hebben ervoor gezorgd dat het heel moeilijk zal zijn om te bewijzen.

AnoE
2018-01-09 22:18:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee

Niemand zou weten dat je familie was van die app, buiten het bedrijf? Omdat de app al beschikbaar is, valt deze onder het bedrijfsmerk. Tenzij u het officiële eigendom van de app overdraagt ​​aan uw eigen account, verandert er niets.

Een andere vraag is of dit invloed heeft op uw cv, en nogmaals, nee. Over het algemeen is het normaal om de namen van apps of andere software niet op te nemen in uw cv. U vermeldt uw bedrijf met een algemeen onderwerp 'mobiele apps'.

Hoewel commentatoren opmerkten dat sommige bedrijven inderdaad om individuele apps vragen waaraan u hebt gewerkt, moet een goede wervingsmanager begrijpen dat één enkele ontwikkelaar die aan een grote, slechte, applicatie, is niet noodzakelijk de schuldige. Je kunt altijd een regel gebruiken als 'Ik heb aan deze grote app XYZ gewerkt als een persoonlijke uitdaging, maar was niet in staat om echt te veranderen wat ik dacht dat nodig was om het uit zijn stagnerende staat te krijgen. Ik leerde X, Y en Z uit die ervaring. "

Dus maak je geen zorgen. Waar u zich zorgen over moet maken, is of u in een beerput terechtkomt; een slecht brownfieldproject met gedesillusioneerde collega's, slechte politieke landmijnen, enz .; maar niet of uw app store-beoordeling eronder zal lijden.

"* Over het algemeen is het normaal om de namen van apps of andere software niet op te nemen in je cv. *" Ik heb een duizelingwekkend aantal vacatures voor app-ontwikkelaars gezien waarin werd gevraagd naar de namen van apps waaraan je hebt gewerkt en of zezijn in de App Store.
Als je voor bedrijf XYZ werkt als iOS- of Android-ontwikkelaar, en dat bedrijf heeft één slecht beoordeelde app - dan zouden mensen waarschijnlijk aannemen dat dat is waar je aan hebt gewerkt.Maar hopelijk zijn toekomstige werkgevers slim genoeg om te beseffen dat een individuele ontwikkelaar die aan de app van een groter bedrijf werkt, een heel andere situatie is wat betreft het vermogen om de algehele uitkomst te bepalen, van een * eenzame * ontwikkelaar die persoonlijk de volledige app van een startup schrijft.Als ze dergelijke logica niet kunnen zien, zijn het waarschijnlijk geen mensen voor wie je zou willen werken ...
Bedankt twee, ik heb uw mening aan het antwoord toegevoegd.
Glen Pierce
2018-01-09 20:29:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De kwaliteit van het team waarin je werkt is veel belangrijker dan de kwaliteit van het product waaraan je werkt voor de meeste softwareontwikkelaars.

Heeft het team goede mentoren voor je? Hebben ze toegewijde QA en DevOps? Oefenen ze code-onthullingen?

Hoewel ik me zorgen zou maken over de kwaliteit van elk team dat een slecht product uitbrengt, weet ik dat veel apps in grote teams worden gebouwd en dat de redenen waarom de app slecht wordt ontvangen niet te wijten is aan slechte software-engineering, waarom zou ik dat een ontwikkelaar van dat team kwalijk nemen?

Ik denk dat de vraag is of deze app met een lage score mijn kansen zou verkleinen om toekomstige interviews te laten werken aan mobiele apps.Het is veilig om te zeggen dat ik de redenen waarom in die interviews zou uitleggen.Het gaat over een slechte app-reputatie voorafgaand aan mijn sollicitatie.
@cgTag Geef een werkgever niet van tevoren een reden om u uit de strijd te houden.
Crowley
2018-01-10 23:14:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het sterrenbeoordelingssysteem van apps dat wordt gebruikt om de betrokken ontwikkelaars te beoordelen, is niet nauwkeurig.

Het percentage wordt berekend als een gemiddelde waarde van alle gebruikersrecensies. Zoals al eerder vermeld, is het een aanzienlijke vooruitgang als je helpt om de app van 1,0 sterren naar een app met 1,8 sterren te verplaatsen. Als je een 4-sterren-app naar een 1,8-sterren-app brengt, is dit een aanzienlijke incompetentie. Maar wie weet hoe de app maand, jaar, decennium geleden werd beoordeeld?

De gebruikersbeoordeling is niet de beoordeling van de kwaliteit van de app, maar de houding van de gebruiker ten opzichte van de app. U kunt een app van hoge kwaliteit hebben, maar deze is duur en de rangorde daalt vanwege een slechte functie / kostenverhouding. Je kunt ook een app hebben met agressieve advertenties, maar met een functie van hoge kwaliteit waaraan je hebt gewerkt. Nogmaals, de uiteindelijke beoordeling is laag. Aan de andere kant kun je een slechte, maar gratis app hebben die een hogere beoordeling kan krijgen dan hij verdient.

Het aantal gebruikers dat de app beoordeelt, is aanzienlijk kleiner dan het aantal gebruikers dat de app gebruikt. En niemand kan met zekerheid zeggen dat de beoordeling de algemene houding van alle gebruikers weergeeft. Misschien geven de gebruikers tah de app 3+ sterren zwijgen, maar degenen die aanzienlijk ontevreden zijn, of gewoon 'haters gaan haten', beoordelen het met een 0.

Als je op het punt staat te worden geweigerd vanwege werken op slecht beoordeelde apps, maak je geen zorgen, je zou alleen op het eerste gezicht worden beoordeeld en je wilt in de eerste plaats niet voor hen werken.

Als ze je zullen vragen om meer te vertellen over je werk aan die slechte app, is het een signaal voor jou dat ze meer op je vaardigheden letten dan op je uiterlijk.

Kortom, je kunt deze ervaring in je voordeel laten werken als een indicator of de mogelijke werkgever is het waard om uw werkelijke werkgever te worden of niet.

Chapz
2018-01-11 13:54:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je moet hiervan 2 aspecten evalueren:

  1. Ja, de beoordelingen zijn belangrijk. Ik bevond me in dezelfde situatie en heb de app niet in mijn cv geplaatst (de klant wilde de volledige iOS UI / UX in een Android-app hebben) omdat het slecht was. Ik schaamde me eigenlijk om zoiets met mij in verband te brengen.

  2. De problematische app is werk dat voor iemand anders wordt gedaan. Jij was het niet die met het idee, de gebruikersinterface, de gebruikersinterface en al het andere op de proppen kwam. Een ontwikkelaar kan niet echt de schuld krijgen van negatieve recensies, behalve prestatieproblemen. Ik begrijp dat ik door de klant werd "gedwongen" om slechte functies te implementeren omdat hij erop stond.

Uiteindelijk komt het erop neer dat je genoeg vertrouwen hebt in je code dat je kunt zeggen dat de code niet de reden is voor de slechte recensies. En dat je een werkgever wilt hebben die ook begrijpt dat de ontwikkelaar niet echt de schuld is van slechte recensies (de app is goedgekeurd door het hele hogere management voor release, dus QA, ontwerpers, managers, klanten, enz.). Het enige dat de gebruiker van de ontwikkelaar ziet, is of de app goed presteert en niet stopt / crasht enz.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...