Vraag:
Betrapt op negatief tweeten over mijn bedrijf
user1502
2015-08-26 10:46:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn bedrijf had ongeveer een maand geleden een klein teamfeestje dat saai en vreselijk was, en ik heb er iets slechts over getweet. Later raakte ik gefrustreerd door een project en tweette ik meer slechte dingen over het bedrijf. Mijn fout was dat ik de bedrijfsnaam in een van de tweets had opgenomen.

Vandaag kreeg ik een bericht van mijn teamleider, die ook de CTO is. Hij had mijn tweets gezien en vroeg wat het probleem was en dat ik het persoonlijk met hem of met HR had moeten bespreken. Ik vertelde hem dat mijn tweets misschien uit frustratie waren verzonden en dat ik het bedrijf geen kwaad wilde doen. Ik heb de opmerkingen onmiddellijk verwijderd en heb mijn profiel voorlopig privé gemaakt.

Ik heb het gevoel dat ik nu in de problemen zit, hoe kan ik deze situatie omzeilen?

Dit was een ernstige beoordelingsfout, het enige positieve dat je hieruit kunt trekken, is dat je hopelijk hebt geleerd om dat nooit meer te doen. Als je nog niet bent ontslagen, is het onwaarschijnlijk dat je dat zult doen, maar je reputatie is beschadigd, en dat kost tijd om terug te winnen.
Een kleine update, ik werd gebeld door de HR en ze vroeg waarom je dit tweette. Blijkbaar heeft de CTO de tweets gekopieerd en naar haar en twee van mijn supervisors gestuurd. Ik vertelde haar dat het miscommunicatie was tussen mijn leidinggevenden en dat ik de zondebok ben als er iets misgaat met hen. Ze belde ze allebei op en vroeg wat de mogelijke oplossing is. Ze begonnen allebei hun punten te behouden en probeerden me in het nauw te drijven. Ik vertelde hen dat het in een opwelling was en ik heb mijn excuses aangeboden aan de CTO. Wat zou de volgende logische stap van mij moeten zijn?
Ik denk dat het nu niet meer in jouw handen is, veel succes! Als het slecht gaat en je wordt ontslagen, tweet er dan niet over.
Dit is gerelateerd - http://workplace.stackexchange.com/a/11663/2322 - hoewel je houding een stuk beter is dan dat OP. Ik denk dat het heel verstandig is om werk / persoonlijke zaken 100% gescheiden te houden, onlangs werd ons aangeraden om de facebookpagina van ons bedrijf leuk te vinden en opnieuw te posten en ik was geschokt omdat dit iets is dat ik NOOIT zal doen omdat ik een kans van 0% wil op dit soort problemen in mijn leven.
Als er iets echt dwars zit, breng het dan naar hen toe. Het hangt ook af van waar u werkt. In de VS heeft een juridisch precedent het ontslaan van iemand wegens het maken van persoonlijke opmerkingen onwettig gemaakt. Het zou alleen legaal zijn om u te ontslaan als u handelde namens het bedrijf, bijvoorbeeld door te zeggen 'Bedrijf A is waardeloos' onder de socialemediaprofielen van uw bedrijf. Maar als je bereid bent je te verontschuldigen, klinkt het alsof je de baan nog steeds genoeg leuk vindt om hem te behouden. Als dit niet het geval is, zoek dan een andere baan waar u gelukkig zult zijn.
@ps2goat Welk "juridisch precedent" is dit? Ik betwijfel of het op zijn minst niet per staat verschilt, als het überhaupt bestaat.
@user1502 "Ik vertelde haar dat het miscommunicatie was tussen mijn leidinggevenden en dat ik de zondebok ben als er dingen mis gaan voor hen." Dit is de verkeerde manier om te reageren op een leidinggevende die u een vraag stelt, vooral als u zich al in een onstabiele situatie bevindt. Hen vertellen dat je onterecht wordt uitgekozen, klinkt erg bekrompen en onvolwassen als je betrapt wordt op het maken van negatieve opmerkingen over het bedrijf. Het gaat op dat moment niet om hen, het gaat om jou. Je wilt je reputatie niet meer schaden of je onwil tonen om verantwoordelijkheid te nemen. Geef het toe en wijs niet met de vingers.
@zfrisch Nee, begrijp me alsjeblieft hier niet verkeerd, ze vroegen expliciet waarom je dit zei, en dit is de waarheid. De tweets waren ongeveer 45 dagen oud en op dat moment werd het project geleid door deze twee mensen. Ik kreeg instructies van Alice, en ondertussen kwam Bob me vertellen dat ik bugs moest oplossen. Toen hij hen vertelde waar ik aan werkte, was Bob altijd woedend op me, wat ik later leerde weten dat hij op de CTO werd onthuld en me slecht uitbeeldde. Maar ik weet dit alleen omdat Alice me dat heeft verteld. Ik weet echt niet hoeveel ik van deze mensen moet geloven.
Om er nog meer aan toe te voegen, heb ik nooit met een vinger gewezen naar het bedrijf dat ze noemde. Ik schreef die tweets vanuit mijn perspectief. Bijv. Wat ik ervan vond toen ik lid werd, maar hoe het eruit kwam te zien etc. Die tweets kunnen de bedrijfsnaam beschadigen, maar vanuit mijn perspectief is het nog steeds de waarheid.
@Random832: http://www.digitaltrends.com/social-media/companies-cant-punish-employees-for-critical-views-on-social-media/, http://www.inc.com/associated-press/ waarom-bazen-niet-veel-doen-als-werknemers-klagen-op-sociale-media.html, http://www.employmentlawfirms.com/resources/employment/employee-rights/can-i-be-fired- for-something-i-posted-my-facebook-page In principe kun je over dingen klagen zolang de post niet lasterlijk is en geen bedrijfsgeheimen prijsgeeft. Als je bijvoorbeeld zegt dat het restaurant waar je werkt rattenvlees in hun hamburgers gebruikt (ik hoop dat dat niet waar is), dan zou je in de problemen komen.
Blijkbaar moet dit aan u worden herhaald omdat u het nog niet hebt geleerd: ** POST GEEN DINGEN OVER UW BEDRIJF OP HET INTERNET **. U bevindt zich op een website die veel HR-professionals bezoeken. U hebt voldoende gedetailleerde beschrijvingen gegeven van de scenario's en gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan, zodat uw HR-persoon de situatie vrijwel onmiddellijk zou herkennen. Kom op!
Het maakt niet uit om op internet over uw bedrijf te posten, zorg ervoor dat uw bedrijf uw internetprofiel niet kan herkennen. Als u openlijk aangeeft waar u werkt of uw bedrijf duidelijk maakt dat u een bepaald profiel bezit, geeft u het bedrijf te veel toegang tot uw privéleven. Gebruik een pseudoniem en zorg ervoor dat uw bedrijf u niet kan traceren.
Of onderhoud een internetprofiel waarvan u volledig op uw gemak bent. En ga er niet vanuit dat u twee profielen kunt onderhouden die nooit met elkaar zullen worden verbonden.
Uhm, "Mijn fout was dat ik de bedrijfsnaam in een van de tweets heb opgenomen.": Ik denk dat jouw fout helemaal tweeten was. Ofwel kunnen ze je opsporen door je profiel te kennen, of door je tweets te zien. D.w.z., zelfs als ik de bedrijfsnaam verberg, kan de persoon ze nog steeds in relatie brengen met het bedrijf, omdat ze misschien weten dat ik voor hen werk. Dus als tweeten, dan anoniem ** en ** anoniem, en dat is moeilijker te bereiken dan je op dit moment denkt.
Vier antwoorden:
Carson63000
2015-08-26 10:51:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je verontschuldigt je, je verzekert je lead dat het niet meer zal gebeuren, en dan zorg je ervoor dat het niet nog een keer gebeurt.

  • En, zoals gesuggereerd door MattP, zou je excuses moeten maak duidelijk dat je de negatieve tweets hebt verwijderd.

Als er directe en onmiddellijke gevolgen zouden zijn (bijvoorbeeld als je zou worden ontslagen voor deze negatieve tweets), is het waarschijnlijk zou al gebeurd zijn. Dus je bent waarschijnlijk veilig op dat front.

Misschien heb je de perceptie van je lead over jou beschadigd. Dat is jammer, en als dat het geval is, kun je alleen maar proberen die perceptie in de loop van de tijd te verbeteren door kwaliteitswerk te doen.

En vergeet nooit dingen op internet te plaatsen die je zou niet blij zijn om rechtstreeks in iemands gezicht te zeggen.

Het gesprek was via de chat gebeurd omdat hij nu het land uit is. Ik zei hem dat ik de volgende keer heel voorzichtig zal zijn als mijn laatste regel. Maar ik denk dat de HR me nu zal bellen. Wat moet ik ze vertellen?
Moet ik ze nu een verontschuldigingsmail sturen?
U moet accepteren dat u ongelijk had, bevestigen dat al het materiaal over het bedrijf is verwijderd en u verontschuldigen. Het is al gebeurd, dus u hoeft er niet te veel van te maken, probeer gewoon het probleem op te lossen en verder te gaan.
Stuur hen gewoon een oprechte verontschuldigingsmail naar de HR. Ik ben klaar om verder te gaan, maar ik weet er niets van.
@MattP ja, een goed advies, zal het aan het antwoord toevoegen
+1 "plaats geen dingen op internet die u niet graag rechtstreeks in iemands gezicht zou zeggen"
@user1502 Carsons advies is perfect. De belangrijkste punten zijn om oprecht verontschuldigend te zijn en duidelijk te maken dat je beseft waarom je ongelijk had en dat je beoordelingsfout zich niet zal herhalen.
@user1502 Ik weet niet zeker of je je realiseert waarom je het mis had als je gelooft dat "Mijn fout was dat ik de naam in een van de tweets had opgenomen." Je moet nooit over je bedrijf uitblazen op openbare sociale media en het is eerlijk gezegd ook een slecht idee, zelfs als je profiel privé is.
en zelfs als je iets in iemands gezicht zei, wil dat nog niet zeggen dat je dat met de rest van de wereld moet delen
Door aan het einde "op de nationale televisie" toe te voegen, zou de metafoor nog nauwkeuriger zijn.
@user1502 benieuwd waarom je dit antwoord accepteerde, en ging toen helemaal het tegenovergestelde doen, in een poging om met HR van de haak te slaan en je bazen de schuld te geven voor miscommunicatie en vervolgens te proberen je tot zondebok te maken?
@Carson63000 helemaal het tegenovergestelde? Ik verontschuldigde me bij de CTO dat een paar van mijn tweets de grens waren overschreden. Ik voelde dat echt. Maar toen HR vroeg waarom u het deed, wat had ik dan moeten antwoorden? Ik heb haar net de waarheid verteld. Maar ik denk dat wanneer de CTO terugkomt, hij ook graag een persoonlijk gesprek wil hebben, wat denk je dat ik dan moet zeggen? Het antwoord van de CTO kwam - Dit is niet acceptabel in het bedrijf. Wees alsjeblieft de volgende keer voorzichtig. Hij ccde zijn vrouw (een projectmanager) en een andere manager.
@lxrec, precies. 'plaats geen dingen op internet die je niet graag rechtstreeks in iemands gezicht zou willen zeggen' is niet sterk genoeg - je voelde je misschien op je gemak om dit in hun gezicht te zeggen, maar het is nog steeds geen goed idee om erover te tweeten
@user1502 mijn advies voor wat je tegen HR had moeten zeggen, zit vrijwel in het antwoord: je verontschuldigt je overvloedig, vertel hen dat het een dwaze fout was die werd begaan in een moment van onnadenkendheid, en verzeker hen dat het niet meer zal gebeuren.
Het is niet alleen dat je "op dat internet niets zou moeten zeggen dat je niet in hun gezicht / op televisie / etc zou zeggen", het is ook dat de meeste bedrijven een expliciet beleid hebben met betrekking tot acceptabel gedrag op sociale media. Ik zou ook vrijwillig een opfriscursus willen volgen in de Code of Business Ethics van het bedrijf of gelijkwaardig om u te laten zien dat het niet alleen een suggestie is, maar een schriftelijke regel.
@user1502, de CTO zegt dat je een fout hebt gemaakt en het niet nog een keer doet, dat is het belangrijkste dat je hieruit moet leren, je baan loopt gevaar als je ooit weer iets over dit bedrijf op internet zegt. gelukkig lijken ze je meer een kans te hebben gegeven dan veel bedrijven die je ter plekke zouden hebben ontslagen ..
@user1502: Het zal me verbazen als je over een week nog een baan hebt. Toen HR je die vraag stelde, had je antwoord moeten zijn: "Ik was dom. Ik verzeker je dat ik mijn les heb geleerd en dat het niet meer zal gebeuren." Vervolgens * later * (in ieder geval een paar dagen) benadert u uw manager over eventuele * huidige * problemen die u heeft en vraagt ​​u om advies over hoe u deze kunt oplossen.
@NotMe OK meneer, merkte op. Als de CTO terugkomt en dit gesprek met mij voert, zal ik ze precies dat vertellen. Inmiddels ben ik begonnen met het zoeken van een andere werkplek.
De baan van OP is zeker nog steeds in gevaar. De CTO sprak met hem (of haar), vond de kruiperigheid niet genoeg berouwvol en verwees het door naar HR. HR belde een vergadering en het enige dat OP deed, was proberen de schuld op anderen af ​​te schuiven. Het * kan * helpen om contact op te nemen met iedereen die in die vergadering was en zich niet alleen verontschuldigt voor de originele tweets (anderen hebben bewoordingen gepost), maar ook voor het gedrag in de vergadering. Of het is misschien al te laat, en het OP zal worden ontslagen in een hoeveelheid tijd die in verband staat met de grootte van zijn aanstaande werkgever.
@stannius Nee, als ik zou worden ontslagen, zou het lang geduurd hebben voordat ik contact met mij opnam, aangezien zij ervoor kozen om eerst contact op te nemen met mijn supervisors. Ten tweede was de tijdlijn van evenementen, HR-discussie en vervolgens dat antwoord van e-mail. Dus ik denk dat de baan veilig is, maar ik ben sowieso op zoek naar een andere baan.
Joe Strazzere
2015-08-26 15:57:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het gevoel dat ik nu in de problemen zit, hoe kan ik deze situatie omzeilen?

Je verontschuldigt je (persoonlijk), geeft aan dat je een les hebt geleerd, geeft aan dat de beledigende tweets zijn al verwijderd en dat u het niet meer zult doen.

In de toekomst praat u met de CTO of HR als u een probleem heeft, in plaats van publiekelijk commentaar te geven.

Iedereen maakt fouten. Als dit de eerste is, en als je niet de gewoonte hebt om je fouten te herhalen, zal het waarschijnlijk overwaaien.

Zoals @Lilienthal hierboven heeft toegevoegd: Ga er altijd van uit dat alles wat er gebeurt op een machine waarover u geen controle heeft - direct of via een contract waardoor ze aansprakelijk worden gesteld voor beveiligingsfouten - door de verkeerde mensen kan worden gezien. Ga er altijd van uit dat alles wat je op een socialmediasysteem plaatst, waarover je niet zo'n controle hebt, door de verkeerde mensen wordt gezien. Het gebruik van uw echte naam verhoogt het risico, maar een alias is mogelijk niet voldoende.
matt_jay
2015-08-26 19:38:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat betreft hoe om te gaan met de negatieve blootstelling die u aan het bedrijf hebt gegeven en of dat gerechtvaardigd was of niet, ik denk dat alles al is gezegd in andere opmerkingen / antwoorden.

Wat ik tussen las Uw lijnen zijn echter dat u misschien ook een beetje te ver in een defensieve houding bent gegaan. Je schrijft:

Ik werd gebeld door de HR en zij vroeg waarom je dit tweette. (1) Blijkbaar heeft de CTO de tweets gekopieerd en naar haar en twee van mijn supervisors gestuurd. Ik vertelde haar dat het miscommunicatie was tussen mijn leidinggevenden en dat ik de zondebok ben als er iets misgaat met hen. (2)

Wat betreft (1): Zoals u het uitdrukte, heeft uw HR-afdeling een poging gedaan om te begrijpen wat het probleem was dat u ertoe bracht te tweeten wat u deed. Dit is (was?) Een kans voor u om uw bedrijf te confronteren met datgene waarvan u dacht dat het verbeterd zou moeten worden en voor uw bedrijf om ernaar te handelen (u noemde HR op zoek naar "oplossingen").

Wat betreft (2 ): Dit klinkt als een totale terugtrekking van uw kant met de schuld in alle andere richtingen behalve uzelf als reactie op een confrontatie. Ik ben het met de andere posters eens dat je misschien iets hebt gedaan dat je misschien niet had moeten doen en dat de schuld duidelijk bij jou ligt. Nu zou je kunnen zeggen dat dat een zeer redelijke reactie was op elke omstandigheid die je deed handelen zoals je deed , maar als je weigert uit te leggen wat die omstandigheid is, dan is er geen manier om dit op te lossen behalve dat iedereen wegloopt en zich realiseert dat er een onopgelost geschil is, nietwaar?

Nu in al het bovenstaande, Ik heb geen idee hoe verschillende delen van uw organisatie met u hebben gecommuniceerd en wat ze u hebben gegeven om te begrijpen. Afhankelijk van wat voor soort schuld ze je hebben gegeven, kan dat het beeld natuurlijk enigszins veranderen.

Toch denk ik persoonlijk, net als bij elk ander probleem, dat als een boot vol raakt met water, jij zou niet zijn toevlucht moeten nemen tot bespreken wie de emmers heeft gestolen, maar eerder het gat vinden en dichten.

Toen de HR me belde, vertelde ik hen eerst dat ik mijn excuses had aangeboden aan de CTO en dat het mijn fout was. Later begonnen ze te bespreken hoe het ook van invloed is op nieuwe medewerkers die constant zoeken op sociale media enz. vertelde hen de waarheid. Stelt u zich eens voor dat twee van uw senioren een geschil hebben en u de schuld geven als de dingen fout gaan, daar heb ik me misschien teruggetrokken en anderen de schuld gegeven. Tijdens die vergadering leerde ik dat de CTO mijn tweets eerst naar hen beiden had gemaild en me later 's ochtends confronteerde. Ook ik zal dit standpunt niet innemen als ik hem persoonlijk ontmoet
Mohair
2015-08-26 20:57:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beste manier om de situatie te omzeilen, is door een andere baan te vinden die je misschien leuk vindt, want deze vind je niet leuk en je hebt ervoor gezorgd dat iedereen het weet. Op de lange termijn heb je waarschijnlijk je prospects bij dit bedrijf vernietigd, dus het is waarschijnlijk geen slecht idee om verder te gaan.

Aan de andere kant, als je je rotzooi opruimt, je excuses aanbiedt, de volledige verantwoordelijkheid ervoor aanvaardt (alle schuld ligt bij jou en alleen de jouwe), ga je op een professionelere manier handelen en laat zien dat je hebt geleerd door deze ervaring kun je misschien overleven. Veel hangt af van hoe waardevol u bent voor het bedrijf. Het bedrijf moet je op de een of andere manier waarderen, want je hebt nog steeds een baan.

Voor nu, doe gewoon je werk en doe het goed. Wees professioneel in alles wat u doet. Doe niets controversieel. En houd je mening voor jezelf. Als je je gedwongen voelt om een ​​mening te delen, zorg er dan voor dat je dit bij de juiste persoon op het juiste forum doet.

"Op lange termijn heb je waarschijnlijk je prospects bij dit bedrijf vernietigd". Ik zou het hier niet mee eens zijn - het is een slecht bedrijf dat een getalenteerde werknemer * op de lange termijn * zou tegenhouden vanwege een fout die niets te maken heeft met hun kernfunctie. Je ontslaat ze ofwel onmiddellijk, of je vergeeft en gaat verder. (Hoewel vergeven niet is vergeten. Verwacht geen milde behandeling de tweede keer dat je het verpest).


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...