Vraag:
Welke reden heeft een werkgever om alle reisboekingen verplicht te stellen via hetzelfde reisbureau?
gerrit
2012-12-08 02:30:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bij mijn werkgever moeten alle reisboekingen via hetzelfde reisbureau worden gedaan. Zo niet, dan schend ik kennelijk het contract tussen het reisbureau en mijn werkgever (een universiteit in Zweden).

Een boeking die rechtstreeks via een treinmaatschappij wordt gemaakt, is aanzienlijk goedkoper dan dezelfde reis die via de reisbureau. De administratieve overhead voor de werkgever zou vergelijkbaar moeten zijn, want in het ene geval krijgen ze een rekening te betalen, in het andere geval een vergoedingsformulier van de werknemer. Uiteraard heeft het voor mij als medewerker een voordeel om via het reisbureau te boeken; het is aanzienlijk minder werk. Ik vind het echter persoonlijk graag om reisopties uit te zoeken en de volledige controle te hebben, dus boek ik liever alleen, ook al doe ik dit in mijn eigen tijd.

Waarom zou ik een werkgever dwingt alle reisboekingen af ​​via hetzelfde reisbureau, zelfs als het goedkoper is als werknemers rechtstreeks boeken via de spoorweg- of vliegmaatschappij?

Het is misschien goedkoper voor die ene specifieke reis. Weet u wat de afspraak is? Weet u hoeveel de universiteit bespaart op andere reisarrangementen door gebruik te maken van dit bureau?
U geeft zelf het directe antwoord op de gestelde vraag - V: "Waarom zou een werkgever ervoor zorgen dat alle reisboekingen via hetzelfde reisbureau gebeuren, ...?" A: "... alle reisboekingen moeten via hetzelfde reisbureau worden gemaakt. Als ik dat niet doe, schend ik blijkbaar ** het contract ** tussen het reisbureau en mijn werkgever ...." Het overtreden van het contract kan leiden tot gerechtelijke stappen en vervolgens tot bestraffing als uw werkgever schuldig wordt bevonden aan een overtreding.
@GreenMatt Dat zou het antwoord moeten zijn; niet zomaar een opmerking.
@DanNeely: Ik heb er een opmerking bij gemaakt omdat ik niet denk dat dat echt is wat het OP wil weten. (Denk ik) Hij wil weten waarom zijn werkgever zo'n afspraak zou maken.
Ik heb nog nooit gereisd voor mijn werk, maar ik heb voor de lol nogal wat door Europa gereisd, en het is nooit * bij me opgekomen * om een ​​reisbureau te gebruiken. Nooit het nut ervan gezien.
@TRiG: Vroeger was het lastig om alle benodigde telefoontjes te plegen om de beste opties voor vluchten, hotels, enz. Te vinden, dus reisbureaus waren een goede manier om te gaan. Nu het meeste hiervan via één enkele website kan worden gedaan, bieden reisbureaus niet zoveel waarde in vergelijking met wat u zelf kunt doen. Als zodanig, in ieder geval hier in de Verenigde Staten, zijn reisbureaus in verval. (In feite zie ik ze niet echt veel meer.)
@GreenMatt. Nou, ik probeer ook vluchten te vermijden. Maar tussen de Man in Seat 61 en de Thomas Cook European Timetable (en de Thomas Cook Rail Map of Europe), met af en toe een verwijzing naar de website van de Duitse Spoorwegen, die treinen voor heel Europa beslaat, heb ik het gevoel dat ik alles heb wat ik nodig heb. Over het algemeen is de truc om nachttreinen te nemen en daar te slapen: het bespaart geld op hostels.
@TRiG: Helaas zijn de treinopties in de VS over het algemeen niet naar mijn zin (de uitzondering is de oostkust, vooral tussen Washington, New York, Boston en andere punten op die lijnen).
@TRiG - goede reisagenten komen goed tot hun recht als het vol zit, vooral bij langeafstandsreizen naar een andere cultuur. Moet u twee of drie verschillende sectoren bij verschillende luchtvaartmaatschappijen omleiden of opnieuw plannen en hotels opzetten wanneer het 23 uur lokaal is en u een jetlag heeft? Of zelfs van hotel moeten veranderen als je een week bij een klant bent en er een probleem is met de locatie. Reizen voor de lol is anders, maar alles is complexer dan een lokale vlucht met één sector en ik stuur een e-mail naar onze reisagent.
Zes antwoorden:
GuyM
2012-12-08 03:19:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben dezelfde situatie, en waar de reis afkomstig is van (onderzoeks) financiering, is er altijd de verleiding om geld te besparen door je eigen boekingen te organiseren. Ons beleid is voornamelijk van toepassing op vliegtickets, aangezien ons treinnetwerk onpraktisch is voor reizen van stad naar stad. De redenen die we hebben (terecht of ten onrechte) zijn:

 • we krijgen in totaal een korting van onze reisagenten, maar ook van individuele bedrijven zoals luchtvaartmaatschappijen en hotelketens. Deze korting wordt natuurlijk niet pro rata teruggestort naar de teams die het geld hebben uitgegeven, maar dat is een andere kwestie.

 • in het verleden hebben we mensen gehad die opgeblazen teamproject- / programmabudgetten door ongeautoriseerde reisuitgaven. Het beleid is, terecht of ten onrechte, bedoeld om confrontaties over dit soort problemen te vermijden.

 • we hanteren een intern uurtarief dat overheadkosten omvat. Besparingen op korte afstanden rechtvaardigen in termen van alternatieve kosten zelfs zelden de investering van 20 minuten personeelstijd. Evenzo, als hun tijd wordt teruggeboekt op het onderzoeksproject, kan het duurder zijn.

 • mensen kunnen de vrijheid gebruiken voor persoonlijk voordeel (speciale aanbiedingen, punten voor frequente reizigers, selectie van upgrades, het ondersteunen van vrienden, het kopen van kaartjes voor anderen) en verwante kwesties met betrekking tot transparantie / controle van publiek (of aandeelhouders) geld

 • er kunnen fiscale gevolgen zijn in sommige landen, afhankelijk van de regels over hoe de personeelskosten werken.

 • onderschat voor grotere organisaties de werklast die betrokken is bij het verwerken van de honderden onkostendeclaraties en duizenden ontvangsten niet, en zorg ervoor dat deze worden opgeslagen en ingediend voor controle

 • het personeel leest niet altijd de kleine lettertjes over 'budget'-deals, en u kunt zien dat de kosten vrij snel oplopen.

en de belangrijkste (IMHO)

 • Het hebben van een enkel, eenvoudig algemeen beleid dat alle reizen zonder uitzondering dekt, is goedkoper en gemakkelijker in te stellen, te controleren, te controleren, af te dwingen en te wijzigen.

Als u ooit betrokken bent geweest bij het opstellen of handhaven van organisatiebeleid, weet u hoeveel tijd deze discussies (en escalatie ervan) een organisatie kunnen kosten, vooral in de publieke sector.

Voor de goede orde, ik ben het met veel hiervan niet eens, maar dat is niet wat het OP vroeg ...
Chad Thompson
2012-12-08 02:38:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er kunnen een aantal redenen zijn, maar de belangrijkste drie (waarvan ik op de hoogte ben) zijn:

 1. Het reisbureau heeft een contract met de organisatie voor kortingstarieven in termen van kortingen of andere financiële overwegingen; d.w.z. het bureau biedt financiële prikkels om meer reizen bij hen te boeken. (Onderdeel van dat contract.)

 2. Boekhoudkundige overwegingen - het reisbureau verzamelt financiële gegevens.

 3. In openbare instellingen zijn er Er staat vaak ook een aanzienlijke druk om ervoor te zorgen dat alle financiële transacties verlopen via contract- en biedprocedures om verantwoording af te leggen over openbare middelen. (Ja, soms betekent dat dat het uitgegeven dollarbedrag hoger is, en ja, vanaf een strikt dollarbedrag is het vaak niet logisch - maar het PR-fiasco dat vaak optreedt wanneer iemand overheidsgeld uitgeeft aan een niet-contractuele uitgave via iemands broer bedrijf, enz., enz. wordt vaak beschouwd als een veel hogere kostenpost dan uitgaven via een gecontracteerde overeenkomst die vaak meer kost.)

4. Old boys network;)
Steve
2012-12-08 02:39:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de reisbranche worden onderhandelde tarieven voor het grootste deel bepaald door het aantal reizen en boekingen. Dit omvat overnachtingen in hotelkamers, vliegreizen, autoverhuur, enzovoort.

In het zakelijke domein levert het toewijden aan één bureau vaak verschillende voordelen op:

 1. Een gecentraliseerd en gestandaardiseerd reisaankoop- en goedkeuringsproces.
 2. Gemakkelijke toegang tot de verblijfplaats van een werknemer terwijl deze op reis is.
 3. Verlaagde tarieven voor de meeste, zo niet alle, reisbehoeften.
 4. ....

Nu kunt u in uw geval mogelijk reisarrangementen vinden en goedkoper maken dan uw bedrijf. Maar uw bedrijf verliest de voordelen en de mogelijkheid om voor betere tarieven te onderhandelen, omdat ze niet gemakkelijk kunnen bepalen hoeveel vliegreizen, autoverhuur, hotelovernachtingen u in het verleden heeft gebruikt.

Het is een korte termijn verlies (nu duurder) maar op lange termijn winst (later goedkoper) voor het bedrijf of de organisatie.

user8365
2012-12-08 02:52:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze hebben misschien niet het gevoel dat andere werknemers zullen vergelijken met winkelen voor de beste deals zoals jij. Voor complexere reizen kunnen ze werknemers wellicht tijd besparen door verschillende verblijfsplaatsen en vervoer samen te stellen.

Als u één enkele locatie heeft, worden betalingen eenvoudiger en krijgt u ook geconsolideerde rapporten over alle reiskosten.

Ten slotte kan iemand bonuspunten krijgen en gratis reizen.

GreenMatt
2012-12-08 03:56:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel ik het punt van uw vraag begrijp en zelf soortgelijke ervaringen heb gehad, is een reden die ik nog niet heb genoemd voor een dergelijk arrangement, dat het reisbureau u kan ondersteunen terwijl u op reis bent. Ik zal dit illustreren met een paar van mijn eigen ervaringen.

Twee keer heb ik problemen gehad met autoverhuur toen ik op reis was, een daarvan was voor werkreizen, de andere was voor persoonlijk reizen:

 • Met het werkincident ontdekte ik bij aankomst in de stad van bestemming dat het autoverhuurbedrijf waar ik een reservering bij had, geen zaken meer deed op die locatie. Een vrij snel telefoontje naar het nummer buiten kantooruren van het reisbureau en ik had de kosten teruggedraaid van het oorspronkelijke bureau en een nieuwe reservering bij een ander bedrijf dat daar zaken deed en ik hoefde me geen zorgen te maken over een prijsverschil.

 • Voor het persoonlijke incident had ik mijn eigen regelingen getroffen. Mijn vlucht was vertraagd en ik kwam pas 's avonds laat aan. Het bureau bij wie ik een reservering had, was voor vanavond gesloten. Ik moest toen dat bureau bellen om de reservering te annuleren en om terugbetaling van mijn aanbetaling te vragen. Toen was ik overgeleverd aan een ander autoverhuurbedrijf, zowel wat betreft de beschikbare voertuigen als de prijs die ik zou moeten betalen.

Dat is een heel goed punt.
Precies, het kan hen veel meer kosten als u gedwongen wordt om met uw eigen reisfouten om te gaan, dan dat het reisbureau het voor u afhandelt. Vaak zullen we ervoor kiezen om verstandig om te gaan met onze beslissingen in plaats van slim te zijn met de dollar. We besparen dus $ 50 aan reiskosten en eindigen met $ 500 aan kosten door verloren tijd en ergernis.
Captain Claptrap
2012-12-10 02:20:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omdat lang geleden iedereen zijn eigen boek mocht boeken, begon de aandacht zich te richten op kostenbesparingen (misschien door een neergang of de invloed van Lean en 6-sigma). Iemand stelde een gelikte presentatie samen met grafieken en grafieken die aantonen dat geld en tijd zou worden bespaard door reisarrangementen uit te besteden. Het werd volledig omarmd en niemand kijkt achterom ... behalve de occasionele reiziger zoals jij die wat heeft gegraven en de waarheid heeft gevonden.

Hoewel het in eerste instantie waarschijnlijk wat tijd en geld heeft bespaard, zijn die voordelen in de loop van de tijd jammerlijk uitgehold tot waar het nu ongeveer net zo efficiënt functioneert als de TSA of het Korps Mariniers. Niemand heeft geverifieerd of het systeem nog steeds geld bespaart. Het is nu de status quo en het is waarschijnlijk gevaarlijk om het aan te vechten. Toch, als je het vraagt, zul je waarschijnlijk deze reactie horen: "we hebben grotere vissen om te bakken."

Wat is de TSA?
[Transportbeveiligingsbeheer] (https://www.google.com/search?q=tsa&hl=en&tbo=u&biw=1366&bih=643&source=univ&tbm=nws&sa=X&ei=uDnFUImQLbPs2AX6xYAI&sqi=2&ved=0CD0QqAI)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...