Vraag:
CEO zegt geen loonsverhogingen te verwachten, tenzij je iets heel uitzonderlijks doet. Is dit contraproductief?
KDev
2019-11-18 05:40:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onze CEO heeft onlangs gezegd dat we geen loonsverhogingen mogen verwachten (boven de gebruikelijke jaarlijkse inflatiecorrectie) tenzij je een overpresteerder bent of iets heel uitzonderlijks doet. Is dit contraproductief voor de moraal, het behoud en de productiviteit van het personeel of moet het worden gezien als een uitdaging om het beter te doen?

@JoeStrazzere Ik denk dat het probleem hier is dat het moeilijk te kwantificeren is wat "uitzonderlijk" betekent, aangezien niet is gezegd van welke statistieken dit zou afhangen en het is erg subjectief.Ik vond het nogal een demoraliserende bewering, maar misschien is het niet wat anderen het zien, ik denk dat mijn vragen meer te doen waren als ik de opmerking correct aan boord nam, omdat ik eerst niet zeker wist wat ik ervan moest denken (Ik heb mijn vraag aangepast om te reflecteren)
Is dit een uitzonderlijk bedrijf met uitzonderlijke mensen en een uitzonderlijke CEO?Dan zal het misschien de productiviteit ten goede komen.Maar als een normaal persoon te horen krijgt dat hij / zij de uitzonderingsloterij gaat spelen met uitzonderlijk lage winkansen, waarom zouden ze het dan proberen?
Pas op: in sommige landen zijn de inflatie-maatregelen exclusief huur, en daarom wordt de feitelijke stijging van de reguliere uitgaven die huishoudens maken ernstig onderschat.Dus zelfs als ze het "alleen door inflatie" verhogen, kunt u, afhankelijk van hoe de inflatie wordt gemeten, nog steeds een reëel inkomen verliezen.
Heeft uw CEO uitzonderlijke verhogingen beloofd voor uitzonderlijk werk?Of gewoon normale?Of werd het niet vermeld.Ik bedoel, ga je collectief op een alles of niets Viking-inval om jezelf in rijkdom te bedekken, of ga je gewoon je reet kapot maken voor megre-opbrengsten.Hoe is dit verkocht?
Ik zou maar ik weet niet hoe of mag het gewoon niet .. :)
Je kunt je afvragen of dit plafond voor verhogingen van de totale beloning ook geldt voor het senior management.Misschien kunt u zich afvragen hoeveel de totale vergoeding van de senior executive is - niet het salaris;salaris is peanuts voor leidinggevenden - stijgt jaar na jaar, en welk "uitzonderlijk" gedrag dit rechtvaardigt.
@KDev Zelfs als er metrische gegevens worden geleverd, vertrouw ze niet op het eerste gezicht.Als er meer dan 1 meetwaarde is, kan het management gemakkelijk 1 waarde over het hoofd zien en zich concentreren op een andere specifieke meetwaarde.Ik had ooit een manager die nauwelijks zei dat ik op de meeste gebieden boven verwachting presteerde, en hij concentreerde een werknemersbeoordeling bijna volledig op het feit dat ik dat jaar 5 of 6 late urenstaten had en mij slecht beoordeelde.Let wel, "laat" omvatte 20 minuten ** vóór ** de deadline, omdat dat "te dichtbij kwam"
@davnicwil het is zeker een `interessante vraag over management, economie, strategie enz. Op de werkvloer`.Het is met name een interessante vraag om ** meningen ** te zoeken over deze problemen op de werkplek.Het heeft geen probleem dat het probeert op te lossen en voornamelijk op meningen gebaseerde vragen zijn hier off-topic.
Wie beslist of en wanneer uw werk uitzonderlijk is?en hoe?
Eigenlijk maakt het feit dat de salarissen regelmatig worden gecorrigeerd voor inflatie het naar mijn ervaring bovengemiddeld.Elke plaats waar ik ooit heb gewerkt, werden inflatieaanpassingen nog steeds "verdienstenverhogingen" genoemd.
Vijftien antwoorden:
joeqwerty
2019-11-18 05:44:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is dit contraproductief voor de moraal, het behoud en de productiviteit van het personeel?

Ja, dat is het.

Mensen worden over het algemeen beter in hun werk met meer ervaring, en als hun productiviteit toeneemt, verwachten ze daarvoor gecompenseerd te worden. Als duidelijk wordt dat dit bij deze job niet zal gebeuren, gaan ze op zoek naar een plek waar het wel zal gebeuren. De allerbeste werknemers kunnen, als ze echt goede loonsverhogingen krijgen, blijven, evenals de allerergsten, die gewoon geluk hebben dat ze niet zijn ontslagen, maar een groot aantal van de middenmachten zal vertrekken.

Opmerkingen zijn niet voor uitgebreide discussie;dit gesprek is [verplaatst naar chat] (https://chat.stackexchange.com/rooms/101187/discussion-on-answer-by-joeqwerty-ceo-says-not-to-expect-pay-increases-unless-yo).
* als ze echt goede loonsverhogingen krijgen *.Het hangt er echt van af of dit iets nieuws is of niet, of dat je een bedelaar-ceo hebt die normaal wil betalen voor het uitzonderlijke en slecht wil betalen voor het normale.We kunnen het niet weten.
De baas van Dilbert deelde nieuwe titels uit, geen verhogingen, voor uitzonderlijk werk."Zo herkennen we onze beste medewerkers".Dilbert: "Ik dacht dat de beste werknemers naar andere bedrijven vertrokken."The Boss: "Dat is de andere manier om ze te herkennen."
Ze vertrekken niet alleen, ze hebben ook geen prikkel om hun productiviteit te verhogen terwijl ze er nog zijn.
Geen fan van dit antwoord.Merk op dat de vraag luidt "... tenzij je een overachiever bent".Als mensen productiever worden naarmate ze ervaring opdoen, worden ze een overpresteerder.
@Allure productiever worden naarmate je ervaring opdoet, is niet hetzelfde als een overpresteerder zijn, een overpresteerder is iemand die verder gaat dan wat van hem wordt verwacht om uitzonderlijke resultaten te leveren.
@Eloff Ik interpreteer het niet op die manier - overachiever betekent dat je meer bereikt dan je leeftijdsgenoten, en als ervaring er toe doet, zal je uiteindelijk te veel presteren.
@Allure Ervaring opdoen is normaal.Normaal gesproken zou ik van een ervaren persoon verwachten dat hij meer bereikt dan een onervaren persoon.Dat is echter geen eerlijke vergelijking met betrekking tot overprestaties.Een ervaren persoon kan zowel een onderpresteerder zijn (in verhouding tot andere even ervaren mensen) als ook beter presteren dan een onervaren persoon.
@allure Als "mensen productiever worden naarmate ze ervaring opdoen", en als een bepaald individu productiever wordt naarmate ze ervaring opdoen, dan hebben ze alleen maar gedaan wat mensen gewoonlijk doen, dus dat maakt hen niet tot een overpresteerder.Om een overpresteerder te zijn, zouden ze productiviteit * moeten winnen bovenop * wat normaal zou worden opgedaan met ervaring.
@JonBentley juist, en daarom mogen ze niet verwachten dat loonsverhogingen sneller gaan dan inflatie.Ik zie echter in dat wat ik oorspronkelijk schreef, misleidend is.Helaas kan ik het niet meer bewerken.
@JonBentley laten we dit naar de chatroom hierboven linken.
Nat
2019-11-18 15:02:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Worden werknemers in de loop van de tijd waardevoller voor het bedrijf? Hebben ze bijvoorbeeld de neiging om vaardigheden te ontwikkelen die hen productiever maken of relaties te onderhouden die zaken opleveren?

  • Als dat het geval is, zou het logisch zijn om hun beloning na verloop van tijd te verhogen tot weerspiegelen hun toenemende waarde. Anders zou het lijken alsof werknemers zouden vertrekken om elders beterbetaalde functies na te streven, terwijl het bedrijf een reputatie zou opbouwen als een waardeloze werkgever.

  • Zo niet, dan zou het kunnen is logisch om hun compensatie niet veel hoger te maken dan de inflatie. Als / wanneer werknemers stoppen, kan het bedrijf gewoon nieuwe werknemers van dezelfde waarde aannemen tegen hetzelfde tarief. Het bedrijf wil misschien stappen ondernemen om te veel omzet te vermijden, maar het constant verhogen van de beloning van een werknemer boven zijn verwachte marktwaarde is moeilijk te rechtvaardigen.

Ook zou ik vraagtekens bij het gebruik van verhogingen als beloningen voor uitzonderlijk werk.

  • Als de uitzonderlijke prestaties van een werknemer bewijzen dat ze in het verleden waardevoller waren dan hun beloning weerspiegelde, dan zou een bonus kunnen helpen om de verkeerde uitlijning te corrigeren.

  • Als de uitzonderlijke prestaties van een werknemer suggereren dat ze in de toekomst waardevoller zullen zijn dan hun geplande compensatie weerspiegelt, dan kan een verhoging helpen om de verkeerde uitlijning.

  • Als de uitzonderlijke prestaties van een werknemer een weerspiegeling zijn van een verkeerde afstemming in zowel eerdere compensatie als toekomstige compensatie, dan kunnen zowel een bonus (voor het verleden) als een verhoging (voor de toekomst) helpen bij het corrigeren van de verkeerde uitlijning.

In het algemeen zou ik me afvragen of de geplande compensatie van een werknemer afwijkt van de verwachte waarde. Werknemers zouden dus zowel loonsverhogingen moeten ontvangen voor hun verwachte waardevermeerdering voor het bedrijf (bijv. Door toegenomen ervaring) als als aanpassingen doordat zij uitzonderlijke presteerders blijken te zijn, terwijl bonussen geschikter lijken om werknemers te belonen voor prestaties uit het verleden ( afzonderlijk beschouwd van bijgewerkte projecties van hun toekomstige prestaties).

Een klassiek voorbeeld zijn kassamedewerkers in de voedselketen.Aangezien u het bedrijf nieuwe kunt krijgen voor een minimumloon en hun leercurve kort is, krijgen ze minimumloon.
@Nat Het bedrijf ontwikkelt en ondersteunt retailsoftware, dus ja, overwerkmedewerkers worden waardevoller naarmate ze specifieke kennis en vaardigheden verwerven om tegemoet te komen aan de branche.Afhankelijk van hun vaardigheidsniveau kan het een paar weken duren voordat een nieuwe medewerker productief wordt.Er is een bonusregeling geïmplementeerd, hoewel deze vrij ingewikkeld is in termen van de formules die worden gebruikt om bonussen te berekenen, en werknemers hebben er pas recht op na een bepaalde tijd bij het bedrijf.
Uitzonderlijk werk verdient een uitzonderlijk loon (d.w.z. een bonus).Een consistent patroon van beter werk verdient een consistent patroon van beter loon (d.w.z. een verhoging).
Dan
2019-11-19 00:39:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

tenzij je een overpresteerder bent of iets heel uitzonderlijks doet.

Dit is willekeurig. In werkelijkheid betekent dit dat de CEO niet bereid is om loonsverhogingen te geven en iedereen zegt het hem niet te vragen. Hij zet het gewoon op een leuke manier om confrontaties te vermijden en aangezien hij willekeurig zegt wat hij wil, kan hij het overal in passen. "Ik heb de afgelopen zes maanden 20 uur extra werk per week gestoken om dit product op tijd uit te brengen. Ik wil een salarisverhoging" "Sorry Jim, maar dit wordt van je verwacht tijd in te brengen en daardoor kan ik geen opslag geven. "

Ik weet zeker dat het ervoor zou zorgen dat mensen willen stoppen, maar ik denk van niet tenzij iemand zin heeft ze steken veel extra werk in de hoop een loonsverhoging te krijgen. Ik vermoed dat dit omslagen zal veroorzaken, maar niet onmiddellijk. Ervan uitgaande dat de gemiddelde persoon binnen +/- 10% van het markttarief voor het gebied wordt betaald, vermoed ik dat de CEO ongeveer 4-5 jaar aan werk van die persoon zal krijgen voordat ze verwachten een salarisverhoging te krijgen waardoor ze vertrekken. Dat veronderstelt dat de positie competitief is, zoals een IT-positie waar iemand waardevoller wordt naarmate iemand ouder wordt in zijn / haar carrière. Ik vermoed ook dat mensen met het verstrijken van de jaren meer nieuwe medewerkers zullen vinden dan ze zijn. In mijn laatste baan was ik het slachtoffer van beide bovenstaande: ik werd met 25% onderbetaald omdat ik langer bleef dan ik zou moeten, maar tegelijkertijd werden nieuwe medewerkers aangenomen tegen een hoger loon dan ik kreeg toen Ik begon voor het eerst en dus "versloeg me" in termen van jaarlijkse stijgingen van de kosten van levensonderhoud.

De cynicus in mij zegt dat dit het juiste antwoord is.
Als het _niet_ iets competitiefs is zoals IT, dan zou ik verwachten dat het 4-5 jaar duurt - anders zou ik verwachten dat iemand binnen 2 jaar vertrekt vanwege dit beleid, en mogelijk al binnen 1 jaar als ze merken dat het beleidheeft waarschijnlijk invloed op hun toekomstige inkomsten.
@LoganPickup Je hebt gelijk, aangezien de meeste zijposities om salarisinformatie zullen vragen.Als u momenteel 30% minder verdient, is het onwaarschijnlijk dat u wordt gematcht met wat u wilt.Ik vermoed ook dat als mensen beseffen dat nieuwe medewerkers meer betaald krijgen dan toen ze begonnen, ze in woede stoppen, tenzij er een grotere kloof of loonsverhoging is tussen hun huidige bedrag.
Ik zou verwachten dat de CEO het ook niet kan schelen.Bij de baan die ik beschreef, maken ze regelmatig grapjes over het vertrek van mensen.Ze noemen het veranderende tijden en ze verwachten gewoon dat mensen zullen vertrekken en dat ze mensen zullen blijven inhuren.Ze worden steeds beter in het behouden van werknemers, maar over het algemeen stoppen mensen in groten getale omdat ze beseffen dat hun loopbaan verouderd is en dat ze niet meer kunnen concurreren op de markt.
Peteris
2019-11-18 22:50:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Liegen is contraproductief

Het is redelijk om aan te nemen dat dit een nauwkeurige beschrijving is van de huidige situatie - dat het bedrijf volledig verwacht het salarisbudget per personeelsbestand gelijk te houden (gezien de inflatiecorrectie) en de budgetten die zijn toegewezen aan kleinere eenheden en middenkader weerspiegelen dat.

Dus wat we bespreken, gaat eigenlijk over de voor- en nadelen van openlijk toegeven dit beleid, in plaats van werknemers te misleiden - wat wordt vaak gedaan. We hebben veel vragen op deze site over de schadelijke gevolgen voor "de moraal, het behoud en de productiviteit van het personeel" als gevolg van het feit dat het management ten onrechte suggereert dat er ophogingen zouden komen, en (opzettelijk) niet resultaat zou opleveren.

Natuurlijk zou het toewijzen van meer middelen aan het personeel waarschijnlijk het moreel en de productiviteit bevorderen - maar als de situatie is zoals die is, zou ik zeggen dat liegen over de situatie veel contraproductiever zou zijn dan eerlijk, realistisch informatie.

Dit is een goed punt.Als er in feite geen geld is voor verhogingen boven de inflatie, is het misschien beter voor de CEO om daar eerlijk over te zijn.Maar dat betekent niet dat mensen niet weggaan.
Emil Vikström
2019-11-18 11:47:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In veel landen verliest geld zijn waarde na verloop van tijd als gevolg van inflatie. De Zweedse financiële politiek heeft bijvoorbeeld een vastgesteld doel van 2% inflatie per jaar. Dit betekent dat mijn salaris volgend jaar ongeveer 2% minder waard zal zijn, tenzij ik een salarisverhoging krijg.

Dus moet je een salarisverhoging verwachten? Ik zou een basisverhoging van 2% per jaar verwachten, omdat ik anders een loonsverlaging krijg, wat betekent dat het bedrijf me elk jaar minder waardeert. Ik zou ook meer verwachten, want mijn toegenomen ervaring zou op zichzelf waardevol moeten zijn. Dit omdat ik dezelfde taken heb als vorig jaar.

Heb je samen met je leidinggevende een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld? U moet elk jaar doelen stellen over dingen die u kunt verbeteren. Als je hieraan voldoet, ben je ook waardevoller dan vorig jaar.

Zo ziet je werkgever het niet. Ze lieten al weten dat ze denken dat je elk jaar minder waard bent, tenzij je "uitzonderlijk" bent, wat dat ook mag betekenen. De meeste mensen gedragen zich binnen de beperkingen die hun managers stellen en hebben niet veel speelruimte om iets anders te doen.

Persoonlijk ben ik op dit moment waardevol op de arbeidsmarkt, dus ik zou dit als een enorme rode draad beschouwen vlag en ga op zoek naar andere mogelijkheden. Alleen een uitzonderlijke werkgever is mijn tijd waard.

Als je wilt blijven en uitzonderlijk wilt zijn, zorg dan dat je een afspraak hebt met je manager waar je opschrijft waar je goed in bent en doelen stelt voor het volgende jaar. De doelen moeten specifiek, meetbaar en realistisch zijn. Het behalen van de doelen zou een verhoging waard moeten zijn.

Nee, het bedrijf verliest 2%, tenzij het zijn prijzen verhoogt om de inflatie te evenaren.De verhoging is geen verlies van echt inkomen, maar het behoud van de echte waarde.
Ze moeten de prijzen met 2% verhogen, zelfs als ze u geen verhoging geven om te voorkomen dat ze geld verliezen.Als ze ook je salarissen met 2% verhogen, moeten ze de prijzen nog meer verhogen ... De inflatie wordt grotendeels bepaald door belastingen, en bedrijven gaan dat tegen door hun prijzen te verhogen.
Het OP stelt duidelijk "" we mogen geen loonsverhogingen verwachten (boven de gebruikelijke jaarlijkse inflatiecorrectie) "".
@jwenting: U lijkt een volledig vertekend beeld te hebben van de inflatie.Inflatie heeft invloed op alle prijzen: gekochte onderdelen, betaalde lonen en verkochte goederen.Als alles klopt, is de prijs van verkochte goederen hoger dan de prijs van onderdelen en arbeid, dus er blijft winst over.Als alle prijzen met 2% stijgen, stijgt de winst ook met 2%.
Ik weet niets over Zweden, maar in het VK houdt de algemeen gebruikte Retail Price Index (RPI) -inflatiemaatregel expliciet geen rekening met huur, wat het vrij nutteloos maakt wanneer de kosten die 50% of meer van het gezinsinkomen in gevaar kunnen brengen ineen stad als Londen stijgt met 5% per jaar.Dus als ze "zich aanpassen door inflatie", lees dan de kleine lettertjes.
@MSalters Dat is niet helemaal waar.Wat gewoonlijk wordt aangehaald als inflatie, is de stijging van de prijzen voor een geselecteerd aantal dingen die de statistieken bedenken.Dit is op zijn best in wezen willekeurig, en meestal afgestemd op de doelstellingen van de regering voor wat inflatie "verondersteld wordt" te zijn.Het zijn niet _ alle_ prijzen die met 2% stijgen, noch is het _gemiddelde_ van alle prijzen die met 2% stijgen.Het is nog een ander betekenisloos getal waar regeringen dol op zijn.Dat gezegd hebbende, de mening van jwenting is niet alleen "niet helemaal waar", maar gewoon ronduit verkeerd, zoals je aangeeft :)
@gerrit en in Nederland omvat het geen verhoging van de BTW en brandstofbelastingen, die een belangrijke factor zijn in de vermindering van de koopkracht van burgers.
Hoe kunnen belastingverhogingen worden "weggelaten uit de officiële documenten"?Als de belastingen worden verhoogd, wordt dat zeker weerspiegeld in beide overheidsdocumenten, die een verhoging van het belastingtarief zouden laten zien, en in de financiële overzichten van de vennootschap, die een verhoging zouden aantonen van het effectieve belastingtarief dat door het bedrijf wordt betaald?
@jwenting: Ik zou uw belastingopvatting als "onorthodox" willen omschrijven.De ECB denkt dat rentetarieven de belangrijkste aanjager van inflatie zijn en gebruikt die visie om negatieve rentetarieven te rechtvaardigen.Het belangrijkste probleem met uw mening is dat regeringen bedrijfswinsten belasten, die een "onder de streep" -cijfer zijn.
@MSalters volslagen onzin, en zelfzuchtige uitspraken van de ECB, die blindelings Keynesiaanse economie citeren waarin de regering de economie "stuurt" door de geldhoeveelheid te vergroten en te verkleinen (deels door rentemanipulatie).Keynes is trouwens lang geleden grondig in diskrediet gebracht.
De vraag zegt nu "mag geen loonsverhogingen verwachten (boven de gebruikelijke jaarlijkse inflatiecorrectie)", dus het eerste deel van dit antwoord is niet langer van toepassing.En vrijwel alle discussie is niet relevant.
@DJClayworth Als je naar de bewerkingsgeschiedenis kijkt, maakt de vermelding van inflatoire verhoging deel uit van de oorspronkelijke vraag.Het lijkt erop dat de persoon die dit antwoord geeft geen moeite heeft gedaan om de volledige twee zinnen van deze vraag te begrijpen.
@Myles Dat is wat er gebeurt als ik voordeel van de twijfel geef.Gaat ook deze hele reactiethread markeren.
@jwenting Controle over de geldhoeveelheid is geen puur keynesiaans idee, het werd in feite sterk gesteund door Milton Friedman (die het monetarisme bevorderde en zeer tegen Keynes 'ideeën was om met recessies om te gaan).Afgezien daarvan heeft de economie na 2008 de keynesiaanse ideeën nieuw leven ingeblazen, als "nieuwe keynesiaanse economie", en zelfs de "klassieke" economie is gedwongen om er een paar op te nemen, waardoor ze veranderden in "nieuwe klassieke" economie.Het "in diskrediet brengen" noemen is nogal dwaas.
Eigenlijk is het logischer dat uw salaris stijgt in lijn met een inkomstenindex dan met een inflatie-index.Op deze manier kunt u * meer * dingen kopen dan voorheen wanneer de levensstandaard over het algemeen stijgt, en kunt u * minder * dingen kopen dan voorheen wanneer er een recessie is (die beide redelijk en redelijk zijn).Als de winstindex bijvoorbeeld met 4% is gestegen en de inflatie met 2%, en je krijgt een loonsverhoging van 2%, dan is je inkomen effectief * gedaald * in verhouding tot de groei van de economie, ondanks dat je hetzelfde kunt kopendingen die je eerder kon.
Goose
2019-11-18 06:47:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja. Het is contraproductief. En ja, het is ook een uitdaging. Het hangt gewoon af van de mentaliteit van de luisteraar.

Aan de ene kant van het spectrum zullen degenen die aan het werk komen met de mentaliteit om aan de minimumvereisten te voldoen en klagen over het kleinste ding dat opkomt, het van streek vinden. , demoraliserend enz ... naast zaken als de koelkast is een graad kouder of warmer dan zou moeten, is kantoorverlichting te helder / te donker enz.

Aan de andere kant zijn er mensen met de mentaliteit van "Ik wil iets bijdragen" die het bericht zal lezen als bijdragen die verder gaan dan verwacht, kunnen worden beloond.

Ik ben het van harte met je eens.Ik zou nooit een loonsverhoging verwachten, tenzij ik verder ga dan mijn plicht.Voor mij wordt een loonsverhoging verdiend en dat mag niet worden verwacht door alleen maar op te komen en het absolute minimum te doen.
Als het idee van de CEO hier ook uitzonderlijke verhogingen voor uitzonderlijke mensen omvat, dan is dit een goed antwoord.Als de CEO vooral wilde communiceren dat er geen verhogingen zullen plaatsvinden, is het advies slecht.Dit vereist meer info van OP om te beoordelen.
`degenen die naar hun werk komen met de mentaliteit om aan de minimumvereisten te voldoen en klagen over het kleinste ding dat opkomt, zullen het verontrustend, demoraliserend enz.-> u besteedt uw kostbare tijd en denkkracht aan het leren van de bedrijfsprocessen, zaken, collega's, eigenaardigheden, markt, concurrentie, klanten, enz., naast waarvoor u werd aangenomen: de baan.U zou een salaris moeten verwachten voor meer kennis en bij proxy efficiënter naarmate de tijd verstrijkt.
Ik kom naar mijn werk en wil bijdragen.Maar ik realiseer me dat het onwaarschijnlijk is dat ik iets 'uitzonderlijks' bijdraag, omdat al mijn collega's hetzelfde voelen (dat is wat ik er leuk aan vind). Het komt dus nog steeds neer op "slechts enkelen van ons krijgen loonsverhogingen".
Kevin
2019-11-19 04:14:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit beleid is niet alleen contraproductief, maar het is ook een geweldige manier om het talent te verliezen dat de CEO probeert te belonen!

Stel je een eenvoudige instapbaan voor die betaalt $ 100. Wat denk je dat dezelfde instapbaan zal betalen na een jaar van 2% inflatie voor iemand die net begint? Of iemand die tien jaar later begint? Het salaris gaat omhoog - maar het is niet zo dat het bedrijf "meer" betaalt - het is alleen dat de valuta die ze gebruiken iets minder waard is. Daarom betaalt het basissalaris voor een [Insert-Occupation-Here] meer dan in 2000. Of 1990.

Misschien begin je het probleem in te zien. Als de instapfunctie volgend jaar 2% meer gaat betalen ... en je gaat 2% loonsverhoging uitdelen aan de mensen die er al werken, dan betaal je ze in feite nog steeds alleen het instapniveau. Mensen "alleen inflatie" -verhogingen betalen, impliceert dat ze na een paar jaar werken hetzelfde bedrag aan het bedrijf waard zijn als toen ze voor het eerst begonnen.

Maar hier wordt dat erger. Bob Bobson, de luie IT-computerreparatietechnicus? Hij is waarschijnlijk niet zoveel verbeterd de laatste 5 jaar dat hij daar werkte. Natuurlijk kent hij een paar tips / trucs op kantoor en een paar veelvoorkomende manieren waarop apparaten het laten afweten, maar toen hij begon, voegde hij in feite dezelfde waarde toe aan het bedrijf. Bob, met zijn stijgingen op het niveau van de inflatie, krijgt nog steeds ongeveer het bedrag dat hij waard is. Bob haalt waarschijnlijk niet veel uit het wisselen van bedrijf.

Maar Alice de IT-techneut? Oh, ze werkt hard. Ze leert alles wat ze kan. Ze is een expert geworden in Google, ze wordt erg goed in het oplossen van nieuwe problemen, en ze is echt goed geworden in het vertalen van "user speak" naar "technical speak". De waarde van Alice voor het bedrijf is omhooggeschoten . En, meer ter zake: haar waarde voor iedereen anders die haar wil aannemen, is ook enorm gestegen. Alice, als ze alleen op inflatie gebaseerde verhogingen zou krijgen, zou een enorme financiële prikkel hebben om van boord te springen.

Charlie, aan de andere kant, zit er tussenin. Hij doet goed werk. Hij is veel beter in zijn werk dan toen hij begon - hij krijgt dingen sneller, betrouwbaarder en met een betere klantbetrokkenheid gedaan. Hij is meer waard voor het bedrijf (en voor concurrenten) dan toen hij begon. Dus hij heeft ook een financiële prikkel om van boord te springen (alleen niet zo groot als Alice.)

Daarom is wat de CEO doet zo stom. Ze proberen talent te stimuleren ... maar het enige wat ze waarschijnlijk zullen bereiken is het beste talent naar buiten te duwen door ze een financiële prikkel te geven om te vertrekken. De middelmatige werknemers gaan om de enigen te zijn die blijven - omdat zij de enigen zijn die ongeveer hetzelfde waard zijn als toen ze begonnen.

Alice * krijgt misschien * loonsverhoging voor haar uitzonderlijke werk, maar Bob en Charlie hebben geen reden om te verbeteren omdat ze niet worden beloond.Uiteindelijk belandt het bedrijf met Bob die een afdeling nieuwelingen runt, die niet lang blijven.
davnicwil
2019-11-18 16:14:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bonussen of commissie zijn meer gebruikelijke mechanismen voor dit soort dingen.

dwz U krijgt uw salaris voor uw werk, en er is een verwacht niveau van waarde dat u daar levert . Dan krijg je bonussen voor specifieke extra dingen die je er bovenop doet om tastbare extra waarde te leveren.

Er zijn problemen met het motiveren van zulke dingen met salarisverhogingen, simpelweg omdat de salarissen terugkeren. Dat maakt het moeilijk om de beloning die u krijgt voor specifieke extra waarde die u levert, te scheiden van het lopende marktsalaris van uw functie. Dit betekent dat de beloningen oneerlijk kunnen zijn, of andere problemen kunnen oproepen met betrekking tot het salaris op de lange termijn, wat inderdaad slecht is voor het moreel, het behoud en de productiviteit van het personeel.

Een voorbeeld

Je collega doet iets geweldigs in jaar 1, krijgt een salarisverhoging van 10% , jij krijgt geen salarisverhoging. Jaar 2: je doet iets nog beter en krijgt 15% , je collega krijgt er geen. Jaar 3 krijgt u 5% , uw collega krijgt 10% . In totaal blinkt u na verloop van tijd uit op ongeveer hetzelfde niveau, maar uw collega is beter af dan u alleen omdat hij de eerste was.

Nog een

Je doet iets extra dat 2x zoveel waarde oplevert, en krijgt dan een salarisverhoging van X. Je hebt een salaris van 10x - dus een salarisverhoging van 10% . Je collega levert ook 2x waarde op, maar hun salaris is 4x. Als ze een verhoging van X krijgen, is dat een verhoging van 25% . Is dat eerlijk? Oké, dus maak hun raise minder. Maar dan ben je voor hetzelfde meer beloond als je al een hoger salaris hebt. Dat is zeker niet eerlijk.

Another

Laten we zeggen dat verhogingen niet bijzonder gebruikelijk zijn, je moet echt uitblinken om er een te krijgen. Een collega krijgt er een in jaar 1 en geen teamgenoot die op dezelfde manier wordt betaald. Deze collega herhaalt die uitzonderlijke prestatie nooit meer. Nu verdienen ze X% meer, doen ze hetzelfde werk als alle anderen, zonder dat ze voortdurend betere prestaties hebben om dat te rechtvaardigen. Dat is helemaal niet eerlijk. Erger nog, wat als het beleid later wordt geschrapt en teamgenoten elke kans verliezen om ooit in te halen?

Als u het soort relatie heeft met uw CEO waar u openlijk over dit soort zaken kunt praten? dingen, is het misschien de moeite waard om dit te vermelden, omdat ze er misschien niet over hebben nagedacht en mogelijke negatieve gevolgen hebben gezien.

Bonussen en commissie hebben natuurlijk hun eigen problemen, maar ze (en niet het salaris) zijn niet voor niets de meer standaardmanier om dit te doen, en het is misschien de moeite waard om daarover na te denken.

"Bonussen of commissie zijn meer gebruikelijke mechanismen voor dit soort dingen."Ik weet niets van banen met commissies, maar de verschillende plaatsen waar mijn vrouw en ik met bonussen hebben gewerkt, hebben deze bonussen altijd gegeven in combinatie met behoorlijk grote verhogingen (d.w.z. hoger dan de inflatie).
Dragan Juric
2019-11-19 00:25:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We kunnen praten wat we willen, maar het komt allemaal neer op vraag en aanbod op die plaats en tijd.

Als de werknemers in hetzelfde land en dezelfde stad een betere baan kunnen vinden (meer betaald, of beter op andere manieren), kunnen ze bewijzen dat de CEO ongelijk heeft.

Als ze dat niet kunnen, als er geen betere banen zijn voor hetzelfde niveau van vaardigheid en productiviteit, dan heeft de CEO gelijk.

Maar zelfs als ze het nu niet kunnen vinden, kan de situatie veranderen. Het is dus goed voor beide partijen om de andere kant niet te erg te irriteren, want als de situatie verandert, kunnen ze ineens een groot probleem tegenkomen.

Als je dingen doet omdat dat kan, omdat de andere partij je om wat voor reden dan ook niet kan stoppen of straffen, zodra ze dat kunnen, heb je niet alleen te maken met de reactie op de huidige kwestie, maar ook met de reactie op al die jaren van opgebouwde frustratie.

Graham
2019-11-19 03:24:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is niet contraproductief IF dezelfde regels gelden ook voor de CEO en de raad van bestuur.

Bijna per definitie, geen van deze rollen stellen hen in staat om alles wat uitzonderlijk is uit te voeren. Als het bedrijf een succesvolle winst maakt, zijn dat alleen zij die hun werk normaal uitvoeren. Als blijkt dat ze loonsverhogingen, dividenden, aandelenopties of andere extra's ontvangen terwijl ze de beloning voor alle anderen laag houden, zal het moreel toenemen zoals verwacht.

Een andere vereiste om niet contraproductief te zijn, is als dezelfde regels gelden ook voor de eigenaars of aandeelhouders van het bedrijf. Als het bedrijf een slechte periode heeft gehad, is het normaal dat er een salarisstagnatie is. Als het bedrijf echter een gezonde winst maakt, maar weigert zijn werknemers adequaat te belonen, dan zullen hun werknemers zullen vertrekken.

Het is dus enigszins voorwaardelijk.

* Een andere vereiste om niet contraproductief te zijn, is als dezelfde regels ook gelden voor de eigenaren of aandeelhouders van het bedrijf * hè?Eigenaars en aandeelhouders krijgen - per definitie - de winst die het bedrijf maakt, "betaald", niet een salaris dat onderhevig is aan discretionair of willekeurig verhogingsbeleid.
@dwizum Nee, ze krijgen een dividend uitbetaald dat niet noodzakelijk gerelateerd is aan de winst.Maar zelfs voor zover het enigszins verband houdt met winst, is die winst geld dat iemand een loonsverhoging had kunnen opleveren.Met andere woorden, de CEO heeft er een nulsomspel van gemaakt en het is niet in het belang van de werknemers om harder te werken om het bedrijf succesvoller te maken als de enige voordelen naar de eigenaren of aandeelhouders gaan.
Als de werknemers direct toegang willen tot winst, moeten ze misschien overwegen om investeerder te worden.Waarom zouden ze anders iets anders verwachten dan een salaris?Winst is gebonden aan risico (het risico van investeren en mogelijk falen), niet aan werkproduct.Werkproduct wordt gecompenseerd door salaris.Beweren dat eigenaren en werknemers op basis van hetzelfde model moeten worden betaald, heeft voor mij geen zin.
@dwizum Het punt is dat werknemers * na verloop van tijd * waardevoller worden voor het bedrijf en * dus * vanzelfsprekend een loonsverhoging verdienen die hoger is dan de inflatie.De enige manier waarop dit gerechtvaardigd kan zijn, is als het bedrijf zich in een financiële situatie bevindt waarin ze het zich niet kunnen veroorloven.Als de eigenaren veel winst maken, maken zij en de CEO direct en expliciet misbruik van het vertrouwen van hun werknemers.Onthoud dat het OP vroeg hoe dit acceptabel kon zijn.Als de eigenaren nog steeds grote winsten maken terwijl ze de salarissen drukken, dan faalt dat voor de OP-test.
Time4Tea
2019-11-18 22:52:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De CEO lijkt aan te nemen dat andere vergelijkbare werkgevers in het gebied alleen inflatoire salarisverhogingen geven (gemiddeld) en dat de salarissen voor personeel in hun branche stijgen in lijn met de inflatie.

Dat kan het geval zijn (ik ben niet bekend met de specifieke kenmerken van uw branche / arbeidsmarkt). Als dit echter niet het geval is en de salarissen in de 'markt' sneller stijgen dan de inflatie, dan is het een slechte strategie. Omdat de salarissen die uw bedrijf aan zijn werknemers betaalt na verloop van tijd achterblijven bij andere vergelijkbare werkgevers in de omgeving en veel werknemers vertrekken naar plaatsen waar ze meer verdienen (de besten zullen tenminste). Vroeg of laat zal het bedrijf ook meer moeite krijgen met het aannemen van nieuwe werknemers, omdat het hen geen competitief salaris zal bieden (tenzij ze nieuw personeel meer betalen dan oud personeel, wat inherent oneerlijk is en loyaliteit niet beloont).

Salarisverhogingen gaan niet alleen over het belonen van personeel, maar ook over het bijhouden van de marktwaarde van uw medewerkers, zodat u het beste talent kunt behouden / aantrekken. Naar mijn mening zou uw CEO zich meer moeten bezighouden met het in lijn houden van de salarissen met de huidige marktwaarde, en niet noodzakelijkerwijs met het bijhouden van de inflatie.

Natuurlijk, als hij de beste wil aantrekken en behouden. em> talent, dan kan hij overwegen om boven de momenteel waargenomen marktwaarde aan te bieden. (dat is tenslotte waar inflatie eigenlijk vandaan komt ... d.w.z. concurrentie)

SZCZERZO KŁY
2019-11-18 14:55:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, vanuit het perspectief van de CEO. En correct uitgevoerde methoden voor het meten van de "productiviteit" van werknemers.

Een loonsverhoging boven de inflatie zou een beloning moeten zijn voor het doen van meer dan waarvoor u wordt betaald. Als je wordt ingehuurd voor een bedrag van X om Y-dingen te doen, moet je dat ook weerspiegelen als je Y + C doet.
Als je die extra C één keer doet, zou je een bonus moeten krijgen.
Als je het constant doet, dan je zou loonsverhoging moeten krijgen
OF je bedrijf moet je prestaties evalueren en beslissen of ze misschien een andere werknemer moeten aannemen.

Het is logisch als uw prestaties iets zijn dat u (als u en uw werkgever) kunt controleren en meten: Key Performance Indicators, Touchdowns, Tasks, Objectives etc.
Dan weet u wat u moet doen doe en zie dingen die je beter kunt doen. Een plek voor verbetering.

Is dit verkeerd voor het moreel? Alleen voor mensen die beloond willen worden voor het doen van dingen, worden ze al betaald. Het helpt het bedrijf dus degenen uit te bannen die niet bereid zijn iets extra's te doen.

U zegt "nee" en argumenteert dan "ja".Een goed uitgevoerde meetmethode meet alle verbeteringen (daar ben ik het mee eens), niet alleen uitzonderlijke stijgingen (die de CEO wil meten)
@MSalters Ik bedoel "Nee" zoals in "van een CEO POV is het geen tegenproduct".Ik beweer ook dat het alleen zin heeft als je alle verbeteringen meet, want alleen dan kun je informatie krijgen over uitzonderlijke.
De meeste mensen worden meer waard nadat ze een jaar extra ervaring hebben met iets doen.Ze hoeven niet "uitzonderlijk" te zijn.
@DJClayworth De meeste mensen worden aangenomen op basis van taken die ze niet waard zouden moeten zijn.Je leert hoe je iets sneller / beter kunt doen?Dat is het uitzonderlijke werk.U doet iets hetzelfde?Waar is de waardestijging?
Met "waarde" bedoel ik "waarde voor het bedrijf".En iets sneller of beter leren doen is niet "uitzonderlijk".De meeste mensen doen het in de loop van een jaar.Dat is het probleem.De meeste mensen zullen hun waarde voor het bedrijf verbeteren, maar slechts enkelen zullen hiervoor loonsverhoging krijgen.
Peter
2019-11-19 17:41:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is prima, als tijdelijke situatie, als en slechts als het bedrijf in een recessie verkeert. In een dergelijke situatie betekent dit "we hebben geen geld voor loonsverhogingen, maar voor degenen die er echt een verdienen, behouden we ons het recht voor om een ​​uitzondering te maken." .

Het is ook prima in een laaggeschoolde branche, waar het bedrijf verwacht dat heraanwerving en omscholing snel en goedkoop zullen zijn en dat ervaring waardeloos is.

In situaties waarin de ervaring van mensen en de marktwaarde samenhangen - en alternatieve banen zijn beschikbaar - een dergelijk beleid zou duur zijn, omdat het alle werknemers zou dwingen het bedrijf na een paar jaar te verlaten om een ​​loonsverhoging te krijgen.

De gezondheid van het bedrijf doet er niet toe, want medewerkers kunnen altijd vertrekken naar een gezonder bedrijf.Het heeft alleen zin in een nationale / wereldwijde recessie als ze dat niet kunnen.(of een laaggeschoolde industrie, zoals u zegt).Tenzij de CEO misschien het volgende jaar dubbele verhogingen belooft.
Brad Thomas
2019-11-20 12:17:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omgekeerd vanuit het andere perspectief zou dit zijn alsof je tegen de CEO zegt: "Verwacht geen productiviteitstoename tenzij je iets heel uitzonderlijks betaalt". Op die manier uitgedrukt is ook schadelijk voor de relatie, maar maakt het duidelijker waarom ...

In het algemeen moet men vermijden een harde lijn te nemen over de voorwaarden van de relatie, tenzij er een bereidheid is om het risico te vergroten dat de andere partij loopt. Ik denk dat de CEO in deze situatie het risico heeft vergroot dat hun werknemers ergens anders gaan zoeken.

Allure
2019-11-21 06:59:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het woord "overachiever" kan hier verschillende interpretaties hebben, en het antwoord kan daardoor anders zijn. Ik ontdekte dit in een chat met JBentley (bedankt!).

Laten we ter illustratie aannemen dat twee mensen, Alice en Bob, allebei auto's repareren. Het bedrijf verwacht dat nieuwe medewerkers beide tien auto's per dag repareren. Doordat ze ervaring opdoen, verwacht het bedrijf dat ze over een jaar sneller kunnen werken en dus elf auto's per dag kunnen repareren. Alice heeft een jaar gewerkt terwijl Bob een nieuwe aanwinst is, dus Alice is sneller dan Bob.

In de eerste interpretatie van "overachiever" presteert Alice te goed - ze repareert meer auto's dan Bob en is daarom meer waard. In de tweede interpretatie doet Alice niet te veel - ze bereikt gewoon wat gemiddeld is.

Ik durf te veronderstellen dat bij de eerste interpretatie je CEO behoorlijk logisch. Ervaring is niet veel waard als het niet leidt tot een verbetering van de productiviteit. Volgens de tweede interpretatie is je CEO echter niet eerlijk, omdat Alice duidelijk meer waard is dan Bob voor het bedrijf (ze repareert elke dag een extra auto).

Wat jij en ik uiteindelijk denken, is juist interpretatie doet er niet toe; het gaat erom wat uw CEO bedoelde. Het is niet iets waar ik me op mijn gemak bij zou voelen. Als je conclusies kunt trekken op basis van indirecte waarnemingen, zou ik willen voorstellen dat eerst te doen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...