Vraag:
Wanneer moet een bedrijf ontwikkelaars inhuren in plaats van ze uit te besteden?
user3486308
2020-02-14 16:08:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik probeer een web- en mobiele applicatie te maken. Maar ik ben in de war tussen het inhuren van ontwikkelaars of het gewoon uitbesteden van het project.

Sommige mensen zeggen dat het beter is om je project uit te besteden, maar als ik zoek naar andere bedrijven zoals Facebook, hebben ze honderden ontwikkelaars. Waarom hebben ze hun project niet uitbesteed?

Wat is de belangrijkste factor die het beter maakt om een ​​project uit te besteden in plaats van ontwikkelaars in te huren?

Acht antwoorden:
DeepDeadpool
2020-02-15 03:31:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als het een kernactiviteit is, doe het dan zelf, wat er ook gebeurt.

Er is een prachtig essay geschreven door Joel Spolsky genaamd In Defence of not Invented Here Syndroom. Ik zal er hier wat van citeren.

Inderdaad, tijdens de recente dotcom-manie suggereerden een stel kwakzalversbedrijfsschrijvers dat het bedrijf van de toekomst volledig virtueel zou zijn - gewoon een trendy stel dat aan Chardonnay nipt hun woonkamer heeft alles uitbesteed. Wat deze hyperventilerende 'visionairs' over het hoofd zagen, is dat de markt betaalt voor toegevoegde waarde. Twee yuppy's in een woonkamer die een e-commerce-engine kopen van bedrijf A en goederen verkopen die zijn gemaakt door bedrijf B en worden opgeslagen en verzonden door bedrijf C, met klantenservice van bedrijf D, voegt echt niet veel waarde toe. Als u ooit een kritieke bedrijfsfunctie heeft moeten uitbesteden, beseft u dat outsourcing een hel is.

En het klinkt alsof uw website volledig is gebaseerd op de introductie van geavanceerde, nieuwe functies die niemand anders heeft. Als je dat goed wilt doen, doe je het in eigen huis.

  • Stel je voor dat Nintendo de code en ontwikkeling van hun spel uitbesteedt.
  • Zou Apple ooit hun revolutionaire ontwerp uitbesteden?
  • Of heeft Renaissance Technologies de geheime wiskunde achter het Medallion Fund uitbesteed?
  • Zou Salesforce de krachtpatser kunnen zijn als ze hun marketing- en verkoopmedewerkers uitbesteden? Zou Facebook net zo iconisch zijn als ze hun ontwerp zouden uitbesteden?
  • Stel je voor dat Tesla hun batterijproductie uitbesteedt. Oh wacht, dat deden ze voor de korte termijn, en het gaat niet goed, en ze proberen het in-house te krijgen.
  • En besteed nooit de klantenservice uit. Voor uw klanten zijn zij u .

En deze principes en voorbeelden zijn intuïtief logisch. Als een aannemer de visie en richting van Apple, de schaalbare technologieën van Google of de PR van Salesforce zou kunnen verkopen, nou, dan zou die aannemer meer geld verdienen door gewoon zijn eigen bedrijf te zijn.

Maar DDP, dat klinkt moeilijk en duur.

Het opzetten van een succesvol bedrijf is moeilijk en TANSTAAFL. Daarom doe ik het niet.

Ik bewerk dit antwoord om een ​​punt toe te voegen.

Outsourcing kan prima zijn als maatregel op korte termijn, maar alle algemene aspecten van uw de ervaring van de klant die afhankelijk is van uitbestede arbeid, moet worden beschouwd als zwakke punten die moeten worden aangepakt met de juiste prioriteitsniveaus. Hier zijn enkele voorbeelden waarbij het waarschijnlijk ok is om een ​​derde partij te vertrouwen.

  • Zijn uw ontwikkelaars achter op schema en moeten ze zich concentreren op functies? Voel je vrij om enkele testers te contracteren voor een paar weken.
  • Heb je in de komende 2 weken een paar shirtontwerpen nodig voor je online winkel en de vorige man is gestopt? Contracteer een ontwerper en houd de hand met hen vast, zodat u tevreden bent met de nieuwe inventaris.
  • Uw kantoorreceptionist en administratie kunnen maar beter rechtstreeks worden aangenomen, maar voel u vrij om de schoonmaakdiensten voor kantoren uit te besteden.
Kwam hier op zoek naar dit antwoord, blij het te zien.+1
Over het algemeen een goed antwoord.Ik ben het gewoon niet eens met de absolute regel met betrekking tot klantenservice.Als u bijvoorbeeld Hertz bent en iemands auto vanuit het midden van Death Valley moet slepen, kunt u het beste iemand uit de buurt inhuren om dit te doen.Hetzelfde geldt voor internationale bedrijven die 24/7 klantenservice nodig hebben en die mensen nodig hebben die vloeiend drie tot vier talen spreken.Soms is het de moeite waard om dat callcenter in Luxemburg in te huren voor eerstelijnsondersteuning in plaats van alles zelf in uw eigen land te moeten doen.
Het eerste voorbeeld is niet erg robuust;de meeste Nintendo Switch-spellen worden bijvoorbeeld gemaakt door externe ontwikkelaars, niet in eigen huis bij Nintendo (en dit is over het algemeen ook de praktijk in de branche voor elke andere hardwarefabrikant).Kijkend naar een [Top 30 lijst met best verkochte Nintendo Switch-videogames] (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_Nintendo_Switch_video_games), zijn er slechts 11 van de 30 intern gemaakt op Nintendo EPD, met 19 van30 door externe ontwikkelaars.
Bij ons bedrijf wordt onze codering niet alleen intern gedaan, we proberen ook geen gebruik te maken van bibliotheken van derden.We zijn geen hotdogverkopers;we weten wat er in ons product zit.
@DanielR.Collins "Hun spellen" betekent precies dat - hun spellen.Zelda, Mario ... Er zijn een paar voorbeelden waarvan ik zeker weet waar ze zijn uitbesteed, maar over het algemeen zijn hun spullen op maat.
DeepDP: het punt van DRC heeft gelijk.Het onderscheid dat u maakt, lijkt nogal willekeurig.Maar zelfs toen had Nintendo een opmerkelijk aantal uitbesteedt uitbesteed toen hun naam het meest prominent was - Tetris NES- en Gameboy-karren (oorspronkelijk ontwerp niet door Nintendo), Pokémon (door Game Freak), veel titels door RARE (zoals RC ProAm), Donkey KongCountry (aanvankelijk RARE, later Retro Studios), enkele Zelda-games (Oracle of Seasons, Oracle of Ages, Four Swords en The Minish Cap, door Capcom), Starfox (geprogrammeerd door Argonaut), Super Mario RPG (Square), Metroid Prime: Trilogy (door Retro Studios)
@EvilSnack, dus u verspilt uw tijd aan het opnieuw uitvinden van wielen in plaats van u alleen te concentreren op wat uw product uniek maakt?Ik hoop dat je veel geld te verbranden hebt
@TOOGAM Je moet niet vergeten dat de Sony PlayStation is ontstaan uit de poging van Nintendo om een cd-console uit te besteden.
@user11153 We vinden wielen opnieuw uit omdat de bestaande wielen niet rollen zoals we willen, of omdat de documentatie ervan zo slecht is dat het minder tijd kost om onze eigen oplossing te coderen dan om de API van de bibliotheek uit te puzzelen.
@EvilSnack eerlijk genoeg, u zou alleen de beste bibliotheken moeten gebruiken als u die gebruikt
@EvilSnack "sommige bibliotheken doen niet wat we willen" is ver verwijderd van "we proberen geen bibliotheken van derden te gebruiken".Ik kan me niet voorstellen hoeveel langzamer het ontwikkelwerk van mijn bedrijf zou zijn zonder bovenop een berg FOSS te bouwen.We zouden niet kunnen functioneren, het domein dat we dekken is te groot.
BigMadAndy
2020-02-14 16:28:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het gaat vooral om de stabiliteit / duur van uw behoeften. Als u weet dat u de komende jaren een fulltime persoon nodig zult hebben om voor u te werken, is het vaak logisch om er een in dienst te nemen. Door iemand rechtstreeks in dienst te nemen, zijn uw initiële kosten hoger. Het omvat onboarding, het verstrekken van middelen aan de persoon, zoals een laptop, enz. Maar de kosten worden terugbetaald wanneer de persoon productief wordt. U heeft een specialist aan boord die de controle over hen heeft.

Als de hoeveelheid werk aanzienlijk moet variëren, bijvoorbeeld als u iemand nodig heeft voor een project van 4 maanden, is het vaak zinvol om dit sindsdien uit te besteden. je bent flexibeler. Indien correct gedaan, zullen de initiële kosten lager zijn. U betaalt gewoon voor wat u krijgt.

Het is echter moeilijk om uw vraag over arbeidsbemiddeling in het algemeen te beantwoorden, aangezien er aanvullende factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Deze omvatten de beschikbaarheid en kosten van arbeid in uw regio, de arbeidswetgeving (is het bijvoorbeeld mogelijk om iemand slechts een dag / week in dienst te nemen?) En ook wat voor soort uitbesteding u bedoelt. In Europa bijvoorbeeld, besteden veel bedrijven momenteel uit aan Aziatische landen. Hoewel dit in sommige gevallen werkt, heeft het vaak ook invloed op de kwaliteit vanwege de culturele verschillen en coördinatieproblemen.

Mijn probleem is precies dit: "Het gaat veel over de stabiliteit / duur van uw behoeften.", Ik heb geen ervaring en idee over de behoeften van projectontwikkeling nadat het met succes is gelanceerd.
* Ik heb geen ervaring en geen idee van de projectontwikkelingsbehoeften nadat het met succes is gelanceerd * dan denk ik dat je de verkeerde vraag stelt, want het begrijpen van die behoeften is ordes van grootte belangrijker dan het bepalen van de arbeidsstructuur voor je personeel.
@dwizum: Hoe kan ik het antwoord op die vragen vinden?
@user3486308 - Vermoedelijk vraagt _someone_ je om dit project te doen.Als dat het geval is, moet u naar hen toe gaan en hen om die antwoorden vragen.Wie worden uw gebruikers?Wat hebben ze nodig om te kunnen doen?Moet je in de toekomst meer functionaliteit toevoegen, of is dit een kortetermijnproject dat wordt uitgeschakeld nadat het niet langer nuttig is (zoals een app om een specifiek evenement uit te voeren, dat achteraf nutteloos is)?Als jij degene bent met het idee, dan moet je deze vragen aan jezelf stellen.
@Bobson: Ik ben eigenaar van het idee en wil zelfs graag de projectmanager van dit project zijn, maar dit is mijn eerste project en ik heb geen idee wat er zal gebeuren en welke vereisten (ik bedoel bugfixes, code-optimalisatie, SEO-dingen, enz.)zou in de toekomst nodig zijn.Maar ik heb mijn roadmap voor de komende jaren en weet hoe de volgende versies van het project eruit zouden zien en dit is de eerste fase!Maar het ding veroorzaakte mijn verwarring was een ander bedrijf met soortgelijk werk in ons land dat hun project uitbesteedt, en ik werd achterdochtig over hen omdat ze een groot en rijk bedrijf zijn.
@user3486308: Een groot bedrijf kan het zich veroorloven om het project als een optionele extra te beschouwen tijdens het opstarten, en als ze aannemers inhuren, kunnen ze het hele ding heel snel schrappen, zonder verspilde kosten aan ontslagen of overgebleven ongebruikte computerkit.Maar zelfs voor hen is de berekening moeilijk.Als het bijvoorbeeld een succesvol product voor hen wordt, kunnen ze spijt krijgen van de voorwaarden van de relatie met de outsourcers en moeten ze kosten betalen om de controle / ontwikkeling in huis te halen.Als groot bedrijf kunnen ze dat risico nemen en later betalen als het de moeite waard lijkt
dan.m was user2321368
2020-02-14 21:36:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In sommige commentaren heeft het OP verklaard dat

ik geen ervaring en idee heb over de projectontwikkelingsbehoeften nadat het met succes is gelanceerd.

en

dit is mijn eerste ervaring en ik weet niet dat het hebben van een dergelijke websitetoepassing aan welke vereisten in de toekomst zal moeten voldoen (nadat deze met succes is gelanceerd)

Als eerste tijd ondernemer , zou u kunnen denken dat u klaar bent met het bouwen van een website en vervolgens geld begint in te zamelen. Dat is niet hoe het werkt. Behalve bij enkele zeer speciale gelegenheden (wanneer specifiek de website een eindige levensduur heeft die aan iets anders is gekoppeld - zoals de lancering van een nieuw product, het aftellen naar een specifieke gebeurtenis, enz.), Ben je nooit klaar met het bouwen van een website.

Elke dag moet u iets aanpassen, een bug oplossen, een nieuwe functie toevoegen, enz., dus tenzij u bereid bent om een ​​permanent contact met het outsourcingbedrijf te hebben, zult u op zijn minst moet het talent in huis hebben dat voldoende is om het project over te nemen zodra het outsourcingbedrijf de eerste versie aan u levert.

O. Jones
2020-02-14 20:44:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van iemand die beide heeft gedaan:

Besteed niet uit om geld te besparen. Doe het omdat je meer talent nodig hebt dan je op je eigen locatie kunt vinden.

Outsourcing vereist opmerkelijke duidelijkheid over wat u wilt, en het vereist het communiceren van die duidelijke visie door middel van documenten, lezingen en uitleg.

Als u uitbesteedt, heeft u een sterke productmanager nodig om voortdurend in contact te blijven met uw ontwikkelteam. In Agile-taalgebruik heb je een dagelijkse scrum nodig, en de producteigenaar moet vrijwel elke dag deelnemen (teleconferentie, skype) gedurende het eerste jaar dat je ongeveer met je aannemers werkt.

Je zou moeten plannen je aannemers minstens één keer in het eerste jaar bezoeken. Dat is gemakkelijk als ze een jobshop zijn in de volgende stad, en moeilijk als ze in Azië zijn. Maar je moet het doen om een ​​product van goede kwaliteit te krijgen.

U begrijpt dat outsourcing soms zinvol is als de menselijke hulpbronnen niet lokaal beschikbaar zijn.
Kilisi
2020-02-14 16:13:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Outsourcing geeft je minder controle en meestal nog minder kennis van de mensen.

Het grote voordeel zijn de kosten en als je niet genoeg doorlopend werk hebt om fulltime ontwikkelaars productief te houden.

Dus hoe groter het bedrijf en de productlijn, hoe logischer het is om het intern te doen.

Zaken als product- of informatiebeveiliging spelen ook een rol. Uw product aan onbekenden overhandigen is een sprong in het diepe. Als het klantinformatie of iets dergelijks verzamelt, kunt u dit ook het beste intern doen.

Robin Bennett
2020-02-14 20:39:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou zeggen dat je alleen uitbesteedt als je een heel duidelijke definitie hebt van wat je wilt, zodat je ze een specificatie kunt geven, en je kunt zien en akkoord gaan wanneer het klaar is.

Als je dat niet doet. Als je dit niet hebt, zul je meer tijd besteden aan het afdingen of iets een bug is (dwz al betaald) of een verbetering (dwz meer geld) dan aan echt werk.

Een andere optie is een contractarbeider , waarbij u betaalt voor een afgesproken aantal weken of maanden in plaats van per functie. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken dat een medewerker aan het einde van het project ontslagen wordt.

Tom
2020-02-17 03:52:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn mening is dit:

Het belangrijkste argument voor outsourcing is dat u geen personeel hoeft aan te nemen, wat een investering op lange termijn is. Als je een eenmalige software-ontwikkeling doet, wil je waarschijnlijk uitbesteden, omdat die ontwikkelaars achteraf niets te doen hebben (de meeste hebben er waarschijnlijk een nodig voor het oplossen van bugs en updates).

Het belangrijkste argument voor in-house ontwikkeling is dat je alle expertise en kennis die tijdens de ontwikkeling is opgebouwd, kunt behouden en kunt gebruiken voor andere projecten. Ik heb het niet over codeervaardigheden, maar over domeinkennis, zakelijk inzicht, enz. Het betekent ook dat al die kennis in het bedrijf blijft, wat een factor kan zijn als je handelsgeheimen of andere beschermingswaardige knowhow hebt betrokken. Ja, u kunt NDA's ondertekenen, maar zelfs als ze er niet opzettelijk over praten, zullen de externe ontwikkelaars hun opgedane kennis gebruiken in het volgende project, en dat kan voor uw concurrent zijn.

Insourcing is ook de juiste beslissing als u er zeker van wilt zijn dat u die software over een aantal jaren nog steeds kunt updaten en ondersteunen. Er zijn zoveel stukjes software die nu niet meer worden onderhouden of slecht worden onderhouden door iemand die nauwelijks begrijpt wat ze doen, simpelweg omdat de oorspronkelijke ontwikkelaar failliet ging, of met pensioen ging of het contract gewoon voorbij was.

ItWasLikeThatWhenIGotHere
2020-02-14 16:34:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat Kilisi en BigMadAndy zeiden, maar het is de moeite waard om een ​​andere invalshoek te overwegen.

Als je betrokken bent bij een product met garantie en een periode voor klantenondersteuning, is het logisch om mensen in huis te hebben die zijn bekend met de ontwikkeling en kunnen oplossingen aandragen. Als u een versie 2.0 plant, bespaart interne ontwikkeling u tijd om een ​​[mogelijk nieuwe] externe provider te leren over versie 1.0.

Als u een taak als voltooid kunt beschouwen op het moment dat de ontwikkeling eindigt, zorgt externe sourcing ervoor dat zin. Als u op langere termijn denkt, is in-house de juiste keuze.

Zoals ik tegen BigMadAndy heb opgemerkt, is dit mijn eerste ervaring en weet ik niet dat het hebben van een dergelijke websitetoepassing in de toekomst (nadat deze met succes is gelanceerd) nodig zal hebben.Maar wat ik precies weet is "Natuurlijk, ik denk aan de volgende versies vanaf nu en heb veel ideeën om in de toekomst toe te voegen! Stap voor stap".


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...