Vraag:
Hoe om te gaan met een lead die denkt dat meer uren doorbrengen en laat op kantoor blijven het zekerste teken van productiviteit is?
user7604
2013-02-12 15:11:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In mijn team denkt de leidinggevende dat alleen wanneer mensen meer tijd op kantoor doorbrengen of laat op kantoor blijven, ze goed werk doen.

Onlangs is er een project gedaan waarbij teamcoördinatie en communicatie met de klant was uitstekend. Dit heeft geleid tot een zeer soepel verloop van het project. Het project won veelvuldig lofbetuigingen van de opdrachtgever zelf en had ook een ongekende kwaliteit. Hier hoefden de teamleden nooit extra uren of weekenden te werken. Iedereen werkte gemiddeld 8-9 uur, desondanks lijkt de lead niet al te blij en vermeldt hij regelmatig dat het team zich tijdens dit project veel heeft ontspannen. De prestaties van dit project worden niet zo enthousiast genoemd als de werkroutine van teamleden tijdens dit project. Hij wordt vaak sarcastisch tegen de teamleden gezegd dat ze veel plezier hebben en helemaal geen werk doen.

Hij heeft teamleden (waaronder ikzelf) vaak ondervraagd in hoeveel DAGEN we hebben gewerkt dit project? Zijn implicatie is duidelijk dat als teamleden op tijd het kantoor verlaten, ze geen werk doen.

Hij besteedt nooit aandacht aan de andere belangrijke dingen en misschien heeft hij er nog nooit van gehoord. Zijn enige idee van werk is vele uren doorbrengen. Komt vroeg. Laat vertrekken. Werken in het weekend. Deze zijn volgens hem normaal in de IT-industrie en er wordt van ons verwacht dat we ze beleefd accepteren. Wanneer mensen vertrekken na 9 uur en niet in het weekend komen, beschouwt hij dit als een uitzondering.

Hij begint elk project met te zeggen dat we veel uren zullen moeten besteden en mogelijk in het weekend moeten werken te. Dit wordt gezegd zonder het project grondig te beoordelen. Zonder enig ontwerp of planning. Dit is standaard voor hem.

Hoe ga je met deze man om?

negeer gewoon! .. dat is het beste wat je kunt doen als je werk af is
Uit wat je zegt krijg ik het gevoel dat je teamleider niet genoeg ervaring en kwalificatie heeft.
Als hij alleen maar sarcastische opmerkingen maakt en een hoop onnodig weekendwerk voor zichzelf doet, negeer hem dan gewoon. Als hij de macht heeft om echt problemen voor je te veroorzaken, dan gaat hij uiteindelijk of jij moet gaan.
gerelateerde vragen op Prog.SE: [Moeten ontwikkelaars overuren / weekendwerk / geweigerde bonusbetalingen accepteren?] (http://programmers.stackexchange.com/q/101988/31260) en [Wordt er op 9 tot 5 programmeurs neergekeken?] (http://programmers.stackexchange.com/q/114819/31260)
Productieve teamleden werken * slimmer * niet * harder *. Hij klinkt als een dwaas die probeert zichzelf er beter uit te laten zien voor het management zonder echte resultaten.
Besteed een paar stevige weken of zelfs maanden aan het documenteren van alles (wat een toegevoegde waarde is) dat u tijdens normale werkuren doet, zodat u, als u "niet genoeg werkt", kunt wijzen op ** precies ** wat u tijdens uw werk deed. Nog beter als je soortgelijke documentatie van je baas hebt die zegt "dit is wat ik van je verwacht" en ze komen overeen. Stop daarna met zorgen maken. Of zoals @Carson63000 zei, je zult een moeilijke keuze moeten maken.
Hij moet naar dit artikel worden verwezen: http://www.alternet.org/story/154518/why_we_have_to_go_back_to_a_40-hour_work_week_to_keep_our_sanity
het evalueren van de prestaties door de eenvoudige meting van het aantal bestede uren is een duidelijk teken van incompetentie van het management en een gebrek aan inzicht in het team en de dynamiek van elke individuele medewerker. het is een grof voorbeeld van oversimplificatie en waarschijnlijk een indicator van autoritaire stijl. ik zou proberen uit dat team te komen, in of uit het bedrijf
Ik weet dat dit soort reacties op dit moment waarschijnlijk cliché is, maar ik denk dat de beste manier om met dit probleem om te gaan, een nieuwe baan is. Hij heeft duidelijk geen idee wat productief zijn betekent.
Werkte in dat team, kocht de t-shirt!Hoe dan ook, de meest succesvolle leiders ter wereld denken dit: "Agile-processen bevorderen ** duurzame ** ontwikkeling. De sponsors, ontwikkelaars en gebruikers moeten om een constant tempo ** voor onbepaalde tijd ** aan te houden. "En dat kun je niet doen met dagen van 16 uur en geen weekenden! (van http://agilemanifesto.org/principles.html)
Twee antwoorden:
MrFox
2013-02-12 21:13:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Daag zijn perceptie van nuttige Key Performance Indicators (KPI's) uit. Deze kunnen zijn:

  • Aantal bugs in een bepaalde functie
  • Aantal features / commits / regels code (ik vind de laatste twee niet leuk, maar zelfs zij zijn relevanter dan waarmee u nu wordt geconfronteerd) geïmplementeerd in een bepaald tijdsbestek
  • Zakelijke feedback
  • ... alles wat meetbaar is in uw bedrijf

De volgende keer dat hij opmerkingen maakt over dat u niet hard genoeg werkt, vraag dan aan welke van de relevante KPI's niet wordt voldaan. Focus op de resultaten. Hij denkt duidelijk dat teams die 80-urige weken werken, op de lange termijn meer gedaan krijgen. Hij is fout. Je kunt een heleboel artikelen en studies vinden als je het woord 'burn-out' en 'dodenmars' googelt.

Probeer hem te laten begrijpen dat hij het in het begin subtiel mis heeft. Houd er rekening mee dat zijn opmerkingen aan iedereen dat zo en zo niet hard werkt, op de lange termijn schadelijk zullen zijn voor uw carrière, omdat mensen luisteren naar teamleiders. Door hem te negeren, wordt het gemakkelijker voor hem om jullie later de schuld te geven van 'niet hard genoeg werken'. Als hij erin slaagt je als 'lui' te bestempelen, zal het management niet hetzelfde naar je luisteren als anders. Met andere woorden, u moet dit probleem wel aanpakken.

Als u hem niet kunt laten begrijpen, moet u hem bespreken. U kunt wat tijd vragen met een manager om het recente project te bespreken, en het ter sprake brengen door te zeggen: "Ik maak me zorgen over de productiviteit van ons team. Het voelt vooral alsof we constant bereid zijn om zeer lange dagen te werken en ik merk dat het is nadelig voor de kwaliteit van het product. " De manager zal waarschijnlijk zeggen "Echt waar? Maar jullie hebben heel goed gepresteerd! Waarom voel je dat je gerustgesteld bent?" en dan kun je praten over de opmerkingen van de teamleider.

Laat dit soort dingen niet wegglijden.

Dit is een goed antwoord, maar als je "dodenmars" googelt, zul je merken dat dit betekenissen heeft die ik een beetje drastisch zou vinden voor de huidige situatie
AJ Henderson
2013-02-12 20:48:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als hij je directe manager is, zou ik me grote zorgen maken en zou ik er persoonlijk naar kijken om a) overgeplaatst te worden naar een ander team of b) een andere baan te zoeken als zijn houding alomtegenwoordig is in de organisatie.

Als hij gewoon een van de meerdere teamleiders is waaraan u rapporteert, negeer hem dan of praat met een andere leidinggevende over het probleem als u zich daar prettig bij voelt. Helaas, aangezien hij u lijkt te zien als "verslappen", is het onwaarschijnlijk dat hij uw pogingen om hem te corrigeren als iets anders zal zien dan uw "luiheid" te rechtvaardigen.

Het is echt een probleem dat moet worden aangepakt door een collega of een supervisor van hem. Hoe / of u dat kunt doen in uw werkomgeving is sterk afhankelijk van uw relaties en het niveau van comfort met uw collega's.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...