Vraag:
Accepteer je CV-feedback tijdens een sollicitatiegesprek?
Johannesberg
2015-11-18 19:44:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na elk interview zal de interviewer altijd vragen "Heb je nog vragen voor mij?". Ik vroeg me af of het gepast zou zijn om feedback te vragen over je cv / cv of zou het als iets negatiefs komen?

Voorbeelden:

  1. Denk je dat mijn cv is weerspiegelt mijn persoonlijkheid?
  2. Denk je dat mijn cv een nauwkeurige weergave is?
  3. Hoe wordt mijn cv vergeleken met die van anderen die je hebt ontvangen?

De De belangrijkste reden is dat ik tijdens een paar interviews net zo goed feedback kan krijgen van de proffs in plaats van vrienden en familie te vragen.

Houd er rekening mee dat als u werd uitgenodigd voor een interview, dit betekent dat uw cv voor dat bedrijf "werkte". Ze geven je misschien nog steeds geen aanbod, maar ze vonden je cv leuk genoeg om je uit te nodigen om binnen te komen.
IMO, cv's zijn als kunst, iedereen ziet ze anders. Bij het updaten van mijn cv laat ik het altijd zien aan vrienden / collega's voor feedback. * Iedereen * geeft een andere mening, vaak met elkaar in strijd. Ik realiseerde me dat het beste is om een ​​cv in te dienen waar ik *** mee ben.
Vijf antwoorden:
Justin Cave
2015-11-18 20:28:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het zou niet gepast zijn voor een interviewer om uw cv te vergelijken met het cv van andere mensen, net zoals het ongepast zou zijn om uw sollicitatiegesprek met andere kandidaten te bespreken.

Verder is het zeker mogelijk vragen. In de overgrote meerderheid van de gevallen krijgt u echter geen bruikbare reactie en laat u waarschijnlijk geen goede indruk achter bij de interviewer. De HR-afdeling van een bedrijf zou interviewers over het algemeen vertellen om geen feedback te geven, omdat dat alleen tot verdriet kan leiden als iemand feedback verkeerd interpreteert. Interviewers willen over het algemeen ook vermijden dat ze een kandidaat bekritiseren. Als ze de kandidaat uiteindelijk de baan aanbieden, willen ze niet dat de laatste indruk van het interview kritiek is. Als ze de baan niet aanbieden, willen ze geen ruzie krijgen met een kandidaat die wil uitleggen waarom de kritiek niet juist is, of om een ​​nieuwe kans te vragen om de indruk die ze hebben achtergelaten te corrigeren. En dan zijn er nog mensen die zouden proberen een interviewer in een lang, uitgesponnen CV-consultatieproces te slepen.

Naast het feit dat u waarschijnlijk geen goede feedback krijgt, maakt het stellen van de vraag over het algemeen een slechte indruk. Als je een 16-jarige bent die boodschappen doet, wil je waarschijnlijk graag verbeteren. Aan de andere kant, als je een professional bent en je hebt vragen over hoe je jezelf presenteert, is de verwachting dat je kunt bedenken hoe je daarmee om moet gaan. Misschien wil je met het carrièrebureau van je universiteit praten over het maken van een cv. Misschien wil je feedback krijgen van vrienden en collega's die tijd kunnen investeren om een ​​echte recensie te schrijven. Misschien wilt u voor hulp een professionele cv-schrijver raadplegen. Willekeurige interviewers om feedback vragen, is voor de meeste kandidaten geen goed idee.

enderland
2015-11-18 20:51:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Let op tijdens het interview. Je krijgt veel feedback, alleen niet direct.

Vind antwoorden op je vragen door na te denken over het volgende ...

Denk je dat mijn cv mijn persoonlijkheid weerspiegelt ?

Stelt de interviewer vragen die verwarrend lijken? Vindt u dat u vaak uw persoonlijkheid moet "invoegen"? Of heb je het van nature over dingen die je persoonlijkheid weerspiegelen?

Denk je dat mijn cv een juiste representatie is?

Moet je proberen te verduidelijken of de indruk van de interviewer van u corrigeren? Moet u "dus, hier is informatie over mij" die de interviewer nog niet wist? Waarom heb je dit moeten doen?

Vind je dat je je cv moet samenvatten om ervoor te zorgen dat de interviewer begrijpt wie je bent?

Hoe vaak stelt een interviewer een vraag dat slaat nergens op op basis van je achtergrond / ervaring, vanwege wat ze op je cv lezen?

Hoe wordt mijn cv vergeleken met die van anderen die je hebt ontvangen?

Heb je de baan gekregen? Hoe zit het met een sollicitatiegesprek?


Ik denk dat het veel effectiever zal zijn om de motivaties voor degenen die u interviewen te begrijpen dan rechtstreeks vragen. Eerlijk gezegd zullen de meeste managers niet in staat zijn om u hoe dan ook zinvolle antwoorden op die vragen te geven - het evalueren van een cv is moeilijk, meer dan "slecht", "ok" en "goed".

Dawny33
2015-11-18 20:56:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yes, some of your example question are appropriate, and some are not.

Do you think my CV is reflecting my personality?

In this case, you might not get a helpful response. If the interviewer is really sincere and honest, you would get an honest answer. But, in most cases, you would get somewhat a cheesy Yes, which wouldn't be really helpful in your pursuit.

If this is a non-technical/ HR interview, then go ahead and ask this.

Do you think my CV is representing accurately?

If by accurately, you mean the skill-set and your summary, then this is a nice question. In most cases, you would get an honest reply as the interviewer has been testing you on this all the time during your interview.

If this is a technical interview, then go ahead and ask this.

How is my CV compared with others' you received?

No, this question is inappropriate, as the interviewer would definitely not want to answer this, and they don't want to answer this to you, specifically.

One of my answers for a similar question might also help you here.

Als je er toch voor wilt gaan en dergelijke vragen in een interview wilt stellen, zou ik aanraden om ze te herformuleren in niet-ja / nee-vragen. Bijv. Stel dat je de interviewer vraagt: "Welke kwalificatie op mijn cv heeft je doen besluiten mij te bellen voor een interview?" - Ik zeg niet dat dit een goede vraag is, maar als je zoiets vraagt, zal het antwoord dat je eruit krijgt (indien aanwezig) waarschijnlijk nuttiger zijn dan een "ja" / "nee" / "sorta" -type antwoord .
@Brandin +1 Een leuke suggestie!
Dit zijn gevaarlijke vragen, omdat ze een negatief antwoord kunnen promoten als de laatste gedachte die de interviewer heeft. Ze denken misschien dat je goed geïnterviewd bent, maar als hun laatste gedachte is "oh maar zijn cv geeft dat niet echt weer", dan is dat een slechte zaak.
AndreiROM
2015-11-19 04:51:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Doe het niet tijdens het interview!

1. Het ter plekke stellen van dat soort vragen zal hoogstwaarschijnlijk een gebrek aan zelfvertrouwen uitdrukken.

Er wordt van je verwacht dat je goed geïnformeerd en zelfbewust bent in een interview. Het vragen om dat soort feedback zal overkomen als het vragen om validatie of bekrachtiging, wanneer jij degene bent die geacht wordt hen hen te overtuigen dat jij de beste bent, en niet andersom!

2. Je plaatst ze ter plaatse.

Ze denken misschien dat je cv behoorlijk slecht is opgemaakt, of helemaal niet wat ze zoeken (je bent wel in de kamer gekomen, maar soms HR forwards gaat ervan uit dat de rekruteringsmanager het misschien niet leuk vindt, enz.). Maar ze zullen je dat waarschijnlijk niet in je gezicht vertellen. Zeer weinig mensen voelen zich op hun gemak om anderen openlijk te bekritiseren, omdat het op de werkvloer als onprofessioneel wordt gezien. In plaats daarvan zullen ze je waarschijnlijk gemeenplaatsen aanbieden: "Oh ja, het is een heel mooi CV", of "Het krijgt alle informatie heel beknopt over", wat misschien niet is wat ze eigenlijk denken.

Advies

Het is gebruikelijk om kort na het interview een bedankmail te schrijven. Stuur dat naar buiten met een kort verzoek om feedback:

Heel erg bedankt dat je de tijd hebt genomen om vandaag met me te praten. Ik ben erg opgewonden over het vooruitzicht om bij jullie team te komen, bla bla bla. Omdat ik altijd op zoek ben naar manieren waarop ik mezelf zou kunnen verbeteren, zou ik graag uw feedback willen vragen over mijn cv en mijn presentatie in het interview. Elke kritiek wordt zeer op prijs gesteld.

Dit geeft de persoon in kwestie de tijd om zijn gedachten te ordenen en een bericht op te stellen waarvan hij / zij u op zijn gemak voelt, in plaats van een platitude eruit te flappen om een ​​ongemakkelijke situatie te vermijden. Tegelijkertijd zullen mensen de neiging hebben eerlijker te zijn in een schriftelijke communicatie dan persoonlijk. Simpel gezegd, als je hun advies niet goed opvolgt, zijn ze niet in de kamer om je reactie te verwerken.

Dat is in ieder geval mijn advies.

Veel succes!

HorusKol
2015-11-19 03:44:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee. Zeer nadrukkelijk nee.

Eerst en vooral zal de interviewer vrijwel zeker elke opmerking of onmiddellijke beoordeling van uw cv of interviewprestaties afwijzen, omdat ze zich gemakkelijk voor juridische problemen zouden kunnen stellen als de geïnterviewde niet succesvol is.

Ten tweede is het interview een tijd om jezelf te verkopen en een idee te krijgen van het bedrijf waarmee je interviewt. Het is niet het moment om tips te krijgen over hoe u uzelf op de markt kunt brengen voor toekomstige sollicitaties.

Ten slotte, door dit in een interview te vragen, geeft u blijk van een gebrek aan vertrouwen in uw presentatie en vaardigheden. En als interviewer zou ik me afvragen hoe nauwkeurig je cv is.

De tijd om feedback te vragen zou zijn als je na interviews niet succesvol bent. Ik zal altijd reageren op verzoeken van eerste feedback.

Als je succes hebt, dan weet je dat je het goed hebt - dus maak je geen zorgen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...