Vraag:
Hoe moet ik een populair teamlid aanspreken dat vertrekt?
Code Project
2018-07-24 21:58:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had een "go to" -man die mijn team verliet. Deze man kwam altijd met nieuwe frameworks, technologie en alle technische dingen. Hoe dan ook, hij wist niet echt van deze technische stack en altijd alles te veel ontworpen. Omdat hij de dingen niet wist en meer van technische dingen hield, paste hij zoveel dingen op de verkeerde plaats toe. Hij schreef het ene codepatroon op de ene plaats en het andere op een andere.

Deze man wordt gerespecteerd door veel junior ingenieurs in mijn team en ik heb het gevoel dat ze denken dat we een goed teamlid verloren hebben, wat duidelijk niet het geval. Nadat hij vertrok (ongeveer een week geleden), is onze werkvoortgang veel sneller vergeleken met toen hij in het team werkte en hier en daar code aanraakte.

Ik wil niet dat een van mijn teamleden het gevoel heeft dat we alles verliezen. Mijn team is zelfs veel productiever zonder deze man. Moet ik dit in een teamvergadering bespreken door feiten en redenen te noemen waarom hij afwezig was? of moet ik gewoon niets zeggen? Wat kun je het beste doen in een situatie als deze?

Update
De reden dat ik dacht dat ik dit moest aanpakken, was omdat hij een 'go to'-man was voor weinig ingenieurs. Hij praatte alsof hij alles wist, maar hij wist het niet. Ik wilde gewoon niet dat deze jongens zich slecht voelden.

Wat ik deed was, ik wachtte tot een wekelijkse teamvergadering en vertelde iedereen dat ze geweldig werk hadden geleverd en dat ik zo trots op ze was. Een paar jongens die zijn code oppikten, realiseerden zich dat het een slecht ontwerp of te veel ontwerp was.

Gebaseerd op hoe je deze persoon beschrijft, hoe is hij de * "ga naar" * man?Tenzij je een soort woordspeling maakt over * goto * -opdrachten en het wordt geassocieerd met spaghetticode.
Ja, [gewoonlijk] (https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/go-to) een "ga naar" -persoon wordt "gebruikt om de * beste persoon te beschrijven die een bepaald probleem * of een bepaaldding, of de beste plaats om een bepaald ding of een bepaalde dienst te krijgen ".Dus precies het tegenovergestelde van hoe u het lijkt te gebruiken.
Als u het woord "werknemer" gebruikt, betekent dit dat u de manager bent?
@Dan misschien (misschien wel), OP was de "ga naar" persoon van deze man, dus waarom de "mijn ga naar werknemer" (d.w.z .: deze persoon ging constant met OP om te controleren of te bespreken)
Dat gezegd hebbende, wat heb je tot nu toe hieraan gedaan?Heeft u al met uw werknemers gepraat sinds deze man vertrok?
* "Nadat hij vertrok (ongeveer een week geleden), is onze werkvoortgang veel sneller in vergelijking met toen hij in het team werkte en hier en daar code aanraakte." * - Ook, nu ik eraan denk, als hij al gestopt is en iedereenproductief is, waarom moet u iets uitleggen?
@dan je wilt geen olifanten in de kamer maken.Altijd goed om aan te pakken.Ik haat het als mensen vertrekken en het management doet alsof er niets is gebeurd.Deze man was de go-to-man voor het team dat het klinkt.Hij had hun respect, ook al was hij een beetje voorbij.Ik weet dat ik een paar keer ben geweest, en dingen veranderen en jij evolueert je stapel.Verandering kan op veel manieren goed zijn, het klinkt alsof dit vertrek een goede was.
@Dan precies mijn punt.Het is niet nodig om die persoon vuil te maken.Spreken met als doel te motiveren is een * heel ander verhaal * (waar Bill vrij goed op ingaat), maar daarnaast zouden de verbeteringen voor zich moeten spreken.
@BillLeeper Er is niets gebeurd.Mensen vertrekken.Dit gebeurt de hele tijd.De omzet is normaal.Dus ik ben bij Dan en zou graag willen weten waarom OP vindt dat hier iets moet worden aangepakt.OP, heb je de bal laten vallen met het vertrek van deze persoon of zoiets?
Heeft u voldoende technische ervaring om het werk van deze ex-werknemer te beoordelen?Zonder zin te hebben om in stereotypen te vervallen, hebben managers vaak geen technische ervaring of zeer beperkte technische ervaring en begrijpen daarom sommige van de beslissingen die programmeurs nemen niet volledig.
Het is niet duidelijk van de vraag, en kan van grote invloed zijn op het beste antwoord: heeft deze werknemer ervoor gekozen om te vertrekken of is hij ontslagen?
Zeven antwoorden:
Bill Leeper
2018-07-24 22:08:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als manager is het uw taak om te voorkomen dat uw medewerkers worden afgeleid. Als ik het was, zou ik de slechte punten of de slechte code van deze persoon niet noemen. Moedig tegelijkertijd de slechte dingen die hij deed ook niet aan.

Iets in de trant van:

Bob was echt een geweldige programmeur en hij zal enorm worden gemist . Hij heeft ervoor gekozen om een ​​andere kans te grijpen en we wensen hem het beste. Ik ben erg trots op jullie als team en hoe jullie samenkomen om onze tijdlijnen in beweging te houden en door te gaan met het geweldige werk waartoe jullie in staat zijn.

Dit zegt niet iets specifieks, maar prijst tegelijkertijd uw team. Na verloop van tijd kun je een deel van de rotzooi voorzichtig ontrafelen en de zaken aanscherpen.

Zodra het stof is neergedaald, is het tijd om de bespreking van verschillende coderingsnormen te introduceren. Breng ze niet van bovenaf naar beneden, maar moedig het team aan om ze te ontwikkelen en vraag ze vervolgens om elkaar verantwoordelijk te houden. Dit zou enkele van de problemen die u had moeten verhelpen.

Je zou kunnen zeggen dat hij "echt een geweldige programmeur was" als je niet echt gelooft dat dat het geval is.De rest van de verklaring is goed;het kan werken zonder onnodige lof te geven.Of prijs hem voor meer specifieke dingen die beslist * waar waren, zoals zijn enthousiasme.
+1 In het beste geval kunt u het zelfvertrouwen van uw team vergroten als ze zien dat ze het verlies van dit "waardevolle lid" qua productiviteit echt goed hebben opgevangen.Na verloop van tijd zullen ze begrijpen dat deze persoon eigenlijk niet erg nuttig was.Je moet er gewoon voor zorgen dat niemand "het gat wil vullen" door wild en links nieuwe dingen in te zetten.
Myles
2018-07-24 22:44:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Door er iets negatiefs over te zeggen, loop je het risico er bekrompen uit te zien. Als leider kun je veel beter resultaten gewoon voor zichzelf laten spreken en het team met hun eigen theorie over de oorzaak laten komen. Als u prestatiestatistieken heeft die u in de gaten houdt, kunt u het team zeker feliciteren met 'een duidelijke verbetering in metriek X in de afgelopen Y-weken' om dat idee te bevorderen, maar vermeld absoluut niets als uw indruk van verbetering puur anekdotisch is .

DarkCygnus
2018-07-24 22:07:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moet ik dit in een teamvergadering bespreken door feiten en redenen te noemen waarom hij afwezig was? of moet ik gewoon niets zeggen? Wat kun je het beste doen in een situatie als deze?

Ik denk niet dat het nodig is.

Als de voortgang veel sneller gaat zoals u het beschrijft, zullen ze ook de verbeteringen opmerken en hun eigen conclusies trekken.

Een vergadering bellen of iets dergelijks om in feite te zeggen "Voel je niet verkeerd dat hij vertrok, we zijn nu veel beter en efficiënter" is niet iets dat ik zou aanraden (omdat het in feite zijn reputatie opzettelijk vuil maakt).

Misschien was hij niet de beste programmeur die er is, maar uit uw bericht kan ik zien dat hij erg enthousiast en enthousiast was, en zelfs uw "go to" -persoon, dus ik zou zeggen dat u geef hem daarvoor de eer en laat uw professionele relatie gewoon soepel eindigen.

JazzmanJim
2018-07-24 23:00:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hadden er hier een voordat ik begon. Hield van nieuwe frameworks, ontwerppatronen en tools. Begreep ze echt niet.

Het probleem was dat hij het oude management verliefd had op zijn 'vaardigheden'. Nieuw management met echte architectonische vaardigheden kwam binnen en 'Bob' * (niet zijn naam) begreep dat hij in de problemen zat. Bob * is net weggegaan en is nooit meer teruggekomen, hij kon de code die hij schreef niet ondersteunen, dus het was aan anderen (een van de redenen waarom ik werd aangenomen) om de rommel die hij achterliet te ontcijferen. Veel van zijn code is zojuist uit stackoverflow gekopieerd. Het probleem was dat hij niet begreep wat hij aan het kopiëren was.

Hoe ga je om met je team? Zeg "Bob * heeft ontslag genomen. Ik weet dat sommigen hem zullen missen. Nu is het aan ons om vooruit te blijven gaan". Iedereen die ervaring heeft, zal weten wat er echt is gebeurd en de junior ontwikkelaars zullen uiteindelijk (wanneer ze een aantal dingen moeten ondersteunen die 'Bob' schreef) waarom het het beste was dat hij wegging.

* Geen aanstoot aan iemand die Bob heet.

Ben Harrison
2018-07-26 19:28:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou ervoor kiezen om heel kort (30 seconden of minder, indien mogelijk) de technische en professionele redenen uit te leggen waarom deze persoon niet goed paste, terwijl ik toch waardeer wie ze zijn als persoon. Begin er dan nooit meer over terwijl je verder gaat met het werk dat voor je ligt.

Hoewel ik het eens ben met de meeste antwoorden hier, geloof ik dat een beetje transparantie veel goed kan doen voor het algemene moreel en de cultuur van de mensen die er nog zijn.

  • Ze hun eigen conclusies laten trekken kan averechts werken en wantrouwen opbouwen.
  • Dit kan een goed precedent scheppen voor junior ontwikkelaars door duidelijk te communiceren wat niet te doen (in dit geval toegeven aan bepaalde egoïstische "ontwikkelaarsverleidingen")
  • Versterk het feit dat dit een team is, en van iedereen wordt verwacht dat hij codeert als een team
  • Verminder de angst dat ze de volgende zouden kunnen zijn (omdat ze opkeken naar en bewondering hadden voor de vaardigheden en benaderingen van deze ontwikkelaar)
  • Herinner de werknemers eraan dat er een stabiele toekomst is, zolang ze er zich bewust van zijn het bedrijf te dienen behoeften
Blijkbaar vertrok 'Bob' op eigen kracht, dus niemand hoeft zich zorgen te maken dat hij de volgende is.Het maakt ook niet echt uit welke conclusies ze trekken.
nick012000
2018-07-25 16:40:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je een agile-programmeerbenadering gebruikt, kun je deze altijd ter sprake brengen tijdens de scrum-retrospectieve bijeenkomst zodra de huidige scrum eindigt. Het bespreken van de gebeurtenissen van de scrum, hoe ze het team hebben beïnvloed en hoe je ze kunt gebruiken om vooruitgang te boeken, is eigenlijk het punt ervan, toch? Het bespreken van dit soort onderwerpen lijkt er goed in te passen.

Ik ben het daar helemaal niet mee eens, aangezien dit nauwelijks positieve resultaten heeft.Dit is een probleem dat eerder had moeten worden geschetst, niet na het vertrek van deze medewerker. Door op zijn tekortkomingen te wijzen, kan dit slecht zijn voor OP, omdat de teamleden misschien het gevoel hebben dat OP achter de rug van de werknemer aan het praten is.
RandomUs1r
2018-07-24 22:27:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Noem de positieve punten en negeer de negatieve punten:

We hebben nieuwe mogelijkheden om nieuwe patronen te introduceren en onze architectuur te verbeteren

als je nog steeds wilt wing it ... of ...

We hebben een nieuwe kans om coderingsstandaarden en best practices te introduceren

Als u wilt beginnen met het opschonen wat u heeft en praktische tips implementeert.

Dat laat het klinken alsof je overleden onderligger een soort macht over je had die je ervan weerhield om te introduceren wat je maar wilde, waardoor je gezag ondermijnde bij degenen die overblijven.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...