Vraag:
Hoe u een collega beleefd kunt vragen om "Google it"
user3041
2013-02-13 00:39:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk in een team van 8 consultants, net als ik. Ik ben het jongste lid van het team en ook degene met de minste ervaring (in ieder geval op CV). Maar 4 van de 8 leden van het team komen me vaak vragen stellen als:

 • Weet je of W3C de font-tag in HTML5 toestaat?
 • Hebben we deze CSS-klasse in onze stylesheets?
 • Weet u welke versie van IE het populairst is.

Al deze vragen kunnen worden beantwoord door een eenvoudige Google (of vinden) zoeken. Die ontwikkelaars hebben meer dan 10 jaar ervaring en sommigen doen meer dan 100.000 per jaar met die baan.

Hoe kan ik ze beleefd vertellen dat ze me niet langer lastig moeten vallen met eenvoudige vragen waar de antwoorden gemakkelijk te vinden zijn op Google of met een eenvoudig zoekcommando?

Ik probeerde te vragen "Heb je erin gezocht?" en het antwoord is altijd: ik heb niets gevonden.

Ik antwoord gewoon "Ik weet het niet" - hoewel ik zou zeggen dat iemand vertellen dat dat niet beleefd moet worden geprobeerd, maar in plaats daarvan met een air van superioriteit en een neerbuigende toon.
Je moet echt heroverwegen of je reageert met "google it". Reageer in plaats daarvan op een manier die hen aanmoedigt om het probleem op te lossen dat ze willen oplossen. Er kan veel meer aan de hand zijn dan de eerste vraag die u wordt gesteld: misschien is er een impliciete context die relevant is voor de vraag die googlen niet gemakkelijk kan beantwoorden? Misschien proberen ze een band met u te ontwikkelen?
Misschien vind je dit een beetje ongepast, maar het is de moeite waard om te lachen: http://lmgtfy.com/?q=most+popular+version+of+ie. Afhankelijk van hoe ontspannen ze zijn, kan het echter de slag slaan (doe het niet met mensen die te gespannen zijn).
"Hebben we deze CSS-klasse in onze stylesheets?" Ernstig? Het antwoord daarop is: hebben we een `grep` in onze` / usr / bin` die `-r` ondersteunt?
Als junior ontwikkelaars me dit aandoen, zal ik vaak Google oproepen en het antwoord vinden terwijl ze kijken, in de hoop dat ze de hint zullen krijgen. Ik verwacht dat hetzelfde beter zou werken voor senioren boven jullie die snel zullen beseffen dat ze beter zouden moeten weten, maar YMMV.
Zoals gewoonlijk ben ik laat met de vraag. Zoek coaching op. Korte versie: antwoord met een vraag die tot het antwoord leidt, in een vorm die impliceert dat ze het al hebben gedaan. Bijv. "Wat stond er in de RFC?".
Eis dat ze verse koffie meenemen als ze je een vraag stellen.
Ik kan niet geloven dat dit niet is gekoppeld aan ... Hoewel het niet precies over het onderwerp gaat, is het redelijk dichtbij ... http://xkcd.com/627/
@MichaelEdenfield en langzaam terwijl je uitlegt waarom je de zoektermen koos die je deed ... In geschikte details.
"Laat me afmaken waar ik aan werk en ik kom eraan om ernaar te kijken". Ga 30-60 minuten later naar hun bureau en als ze er nog niet uit zijn, kun je ze coachen bij het zoeken.
@ThorbjørnRavnAndersen - Motion goedgekeurd, ik ben altijd klaar voor meer koffie
Vroeger vóór de interwebs was het RTFM, maar ik weet het equivalent van vandaag niet.
@RichardU Ik stond op het punt om te zeggen dat ik de RTFM kreeg!behandeling
@RichardU - maken ze zelfs nog handleidingen?
@Omegacron Ik print ze uit vanuit de online pdf's, ga niet van mijn gazon af, stomme kinderen!
Ik kan me hiermee identificeren, alleen niet op de werkplek.Ik help momenteel een vriend met het gebruik van multiprocessing in Python 3 en hij heeft 2 dagen besteed aan het opzoeken terwijl ik er 30 seconden over deed.
@jqa heeft gelijk.Het _probleem_ is de negatieve externaliteit: ze besparen 10 minuten, maar je verliest 20-30 minuten door te worden onderbroken - een verlies dat geen invloed op hen heeft.De oplossing van de econoom is om de externaliteit te internaliseren door te zeggen: "Laat me afmaken waar ik aan werk en kom langs" of "Kun je me 20 minuten geven om af te maken waar ik aan werk en terug te komen?"Op deze manier dragen ze net zoveel van de kosten als u.En als het nog steeds de moeite waard is om 20-30 m te wachten, zoals MilkyWay90 zei, weten ze misschien echt niet hoe ze het goed moeten googlen, en jij kunt ze helpen die vaardigheid / ervaring te ontwikkelen.
Google is je vriend, gebruik het.
@Kprof Ik heb dit eerder gedaan, maar alleen met degenen die ik ken, kunnen een grap en een hint tegelijkertijd nemen.Anderen zijn vaak beledigd.
Zeventien antwoorden:
Monica Cellio
2013-02-13 01:14:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als dit mij overkomt, vraag ik meestal "welke zoektermen heb je geprobeerd?". Op deze manier, als ze hebben zouden proberen te zoeken, zou ik ze misschien kunnen helpen om effectiever te zoeken, en als ze dat niet deden zeggen ze soms "ummm ..." en gaan weg.

De mogelijkheid van de eerste open houden is belangrijk; zelfs als ik sterk vermoed dat ze het niet hebben geprobeerd, zal ik doen alsof ze het deden. Op die manier, als ze dat deden, zie ik er niet slecht uit.

Wat, grappig genoeg, bijna is wat er gebeurt als mensen vragen stellen over Stack Overflow zonder iets te hebben geprobeerd.
Wauw - ik wou dat ik in staat was tot zo'n tact! :)
@AdamRackis, het kan worden geleerd. Ik reageerde niet altijd zo. :-)
Ik hou echt van dit en doe het zelf, omdat je behulpzaam bent zonder echt werk voor hen te doen. "Probeer te zoeken naar W3C Html5-lettertype - ja, dat zou het moeten doen". U kunt het zelfs in een e-mail doen. Als ze blijven volhouden dat het niet werkt en u het probleem wilt pushen, kunt u een bladwijzer maken voor de Google-zoekopdracht en zo specifiek zijn als u wilt, zoals 'de officiële standaard moet bovenaan staan' of 'Ik denk dat dit is wat u was zoeken naar". Je moet rekening houden met echte fouten, maar ik vind dit geweldig - ik zeg dit als de (voormalige) officiële Googler voor mijn huishouden en oude werkplek.
+1. "Laat me je zoekopdracht zien" is mijn typische antwoord, of "laat me het eens proberen".
Wat ik leuk vind aan dit antwoord, is dat het uitgaat van goede bedoelingen, maar het doet op een manier waardoor ze zich slecht voelen als er geen goede bedoelingen waren. Het feit dat je * wat * zoektermen vraagt ​​in plaats van * als * ze zochten, houdt een onderliggende veronderstelling in dat ze je * mogelijk * niet zouden zijn komen vragen of ze niet al hadden gegoogeld ... * toch *? ;)
Het zou mooi zijn als dit antwoord de mogelijkheid bevat om ze gewoon * te beantwoorden *.
@DCShannon die de vraag niet zou beantwoorden, en het is ook niet mijn aanbeveling.Als je het voor hen blijft doen, zullen ze het blijven vragen;het OP probeert de vragensteller aan te moedigen om het eerst te proberen.
@MonicaCellio Je kunt beide doen, en als ze je zoveel vragen stellen, is dat nadelig voor je werk, dan kun je naar een supervisor.Ik vind de meeste antwoorden op deze pagina niet meewerkend en onbeleefd, hoewel deze beter is dan de meeste.
@DCShannon als er geen antwoord is dat dekt wat u wilt zeggen, overweeg dan om zelf een antwoord toe te voegen.Alleen omdat het OP een antwoord heeft geaccepteerd, wil nog niet zeggen dat meer niet welkom is.
@BrianH +1 voor (voormalige) officiële Googler voor mijn huishouden.Mijn moeder is nu een Googling-professional :)
bethlakshmi
2013-02-13 01:02:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien interpreteer ik hier te veel, maar van je drie voorbeelden lijkt er maar één dat het vindbaar is door een simpele zoekopdracht ...

 • W3C staat HTML5 toe - ja , dat is een snelle zoektocht ... en gezien de aard van je werk, zou ik voorstellen om W3C bovenaan elke bronnenlijst te plaatsen, het team per e-mail en een aantal andere massale assimilatie-acties te plaatsen - als je Als webontwikkelaar is W3C waarschijnlijk een van uw best beoordeelde sites. :)

 • Hebben we deze CSS-klasse in onze stylesheets - ik weet niet hoe je dat gaat vinden in Google? Het is zeker gemakkelijk doorzoekbaar in uw codebase, maar als uw stylesheets doorzoekbaar zijn op internet, werkt u aan open source of aan iets wilds.

 • Weet u welke versie van IE het populairst is? U kunt alleen op internet antwoorden als u het hebt over de brede populatie van "alle internetgebruikers" of "internetgebruikers die enorm populaire sites raken "- een kwestie van statistieken als deze heeft veel te maken met de vraag of de gegevens de doelgroep ondersteunen waarop u probeert te anticiperen. Als u het zelfs maar een klein beetje schuin houdt, vindt u misschien een ander antwoord dan wat "iedereen" doet.

Ik wijs hierop, omdat het soms nuttig is om te overwegen of ze andere redenen hebben van verder vragen en het onvermogen om Google te gebruiken. Als u een kantoor heeft waar het antwoord is "Google? Nog nooit van gehoord!" en je doet aan webontwikkeling ... ren, ren snel weg.

Andere redenen om te vragen zijn:

 • ze willen weten dat JIJ diep over het probleem kunt nadenken en meer dan vijf minuten kunt bedenken. van-onderzoek antwoord.

 • ze hebben een situatie waarin het echt gemakkelijker is om de jongere te vragen - met zelf 12 jaar ervaring word ik zo vaak opgeroepen voor architectuur en zakelijke bijeenkomsten dat ik waarschijnlijker Outlook en Visio open heb dan welke CM-tool of SDE dan ook - dus als je het open hebt en je hebt snelle toegang om onze CSS-repository te doorzoeken, ga ik je vragen om 5 minuten te nemen, wanneer ik er 30 nodig heb om de mijne op te zetten en aan de slag te gaan.

 • dit vergt eigenlijk wat aandacht en oordeel - er kan een correct antwoord op internet staan, maar er kunnen ook 15 "juiste" antwoorden zijn, en het zal wat graafwerk vergen om de juiste keuze voor uw team te vinden. Ze vragen niet om een ​​taak van 5 minuten, ze willen dat iemand intelligent is om het antwoord daadwerkelijk te onderzoeken. Google is niet de absolute waarheid, het is een big data-index. Als de gegevens slecht zijn, is het antwoord verkeerd.

 • Ik weet het niet, maar ik wed dat je het doet ... - als ik denk dat iemand het letterlijk van de boven hun hoofd en kunnen me antwoorden zonder een slag over te slaan, zal ik het vragen. Ja, ik zou het kunnen googlen, maar googelen duurt 10 minuten, je vragen onderweg duurt 3 ... Ik vraag het je.

Als je echt aan het slaan bent een epidemie van Answers Best Found on Google - dan zou je een senior engineer kunnen raken die drastisch buiten het bereik is. Als het om een ​​enkele persoon gaat, vraag dan aan uw eigen manager wat hier aan de hand is. Waarom vraagt ​​een oudere man je om eenvoudige antwoorden? Het onderbreekt je voortgang en zonder duidelijke reden.

Maar als je dit van meerdere mensen krijgt, raad ik je aan naar de trends te kijken en te zien waarom het steeds weer opduikt. Vraag ernaar, maar stel de holistische vraag - u ziet een geval waarin u veel eenvoudige vragen wordt gesteld die gemakkelijk te vinden zijn op typische webontwikkelingssites - is er een reden waarom anderen geen succes vinden?

Het CSS-gedeelte is een eenvoudige zoekfunctie die u in de meeste toepassingen kunt openen met Ctrl-F ... het is net zo eenvoudig als Google.
+1 een mooi grondig antwoord zoals altijd. Allemaal de koningin van The Workplace!
4 senior webontwikkelaars hebben geen contact meer!
`als ik denk dat iemand het letterlijk uit zijn hoofd kent en mij kan antwoorden zonder een tel over te slaan` - Het probleem is natuurlijk als je [iemand in een flow-toestand onderbreekt] (http://www.hadermann.be / blog / 46 / the-hidden-cost-of-interrupting-knowledge-workers /) om 2-3 minuten te besparen, kost het hem misschien 20-30 minuten om terug te keren naar de zeer productieve stroomtoestand. Ik haat het absoluut als mijn stroom wordt onderbroken, omdat iemand anders een minuut of twee probeert te besparen.
@MrJinPengyou Niet per se - het grootste deel van de tijd is CSS verdeeld over een dozijn of meer bestanden. Maar ja, het zou gewoon een `grep` verwijderd moeten zijn ...
Jullie zijn te lief! Maar er zijn genoeg mensen die het beter doen. Serieus - het beloont mijn geloof in de mensheid dat er VEEL antwoorden zijn die geweldig zijn, gemaakt door heel veel mensen.
Overeengekomen over het feit dat de zoekopdracht eenvoudig is. Maar luchtig antwoorden "google it!" want een niet-Google-probleem is niet de beste manier om vrienden te maken. En besef dat hoewel ik O'Reilly-boeken over sed, awk en grep bezat vóór HTML 4.0 een realiteit was ... de kans dat ik een fatsoenlijke grep kan schrijven voor een CSS-les op een dag dat ik wekenlang visio heb getekend en UML-diagrammen in 20 minuten is een dag waarop we me een Super Genius kunnen noemen. Het beantwoorden van een snelle vraag is niets vergeleken met de contextschakelaar van het uploaden van de verschillende opdrachtvlaggen van een grep.
@bethlakshmi - Als een senior ontwikkelaar zulke voor de hand liggende vragen stelt, dan is hij / zij zeker een FAKE. Er is geen enkele manier waarop een ontwikkelaar met 1 of 2+ jaar ervaring zulke simpele dingen niet zal googlen.
@Steam: Een ontwikkelaar met "1" OF "2+" jaar ervaring is _ elke_ ontwikkelaar, als mijn logische eenheid klopt;)
@Zoredache In het geval van het OP is de persoon die om het antwoord wordt gevraagd echter de junior. Sommige senioren zullen zich redelijk gerechtvaardigd voelen om de stroom van iemand die zich onder hun post bevindt te onderbreken, alleen maar om in die van hen te blijven. Ongeacht mijn persoonlijke mening over de kwestie, er moet een argument worden aangedragen voor hun standpunt: het zijn tenslotte senioren, dus vermoedelijk kan hun tijd op productievere manieren worden besteed dan aan het googelen van trivialiteiten.
Simon O'Doherty
2013-02-15 12:29:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zult merken dat als je mensen het antwoord geeft, ze altijd bij je terugkomen. Het is ook beledigend om hen LMGTFY te vertellen, ook al is het het voor de hand liggende antwoord. Het zegt meteen dat ze uw tijd niet waard zijn. Het ondermijnt ook uw geloofwaardigheid als u dit doet, omdat ze zullen denken dat u het antwoord niet weet.

De juiste manier om hiermee om te gaan is het GROW-model. Het wordt gebruikt als coachingsmethode.

The GROW staat voor.

 • Doel . Stel het doel vast dat ze willen bereiken.
 • Realiteit . Bepaal de huidige realiteit van de situatie.
 • Opties . Welke opties kunnen ze nemen om hun doelen te bereiken?
 • Manier . Wat is de weg vooruit van de gestelde vragen?

Meer details hierover hier.

http://www.mindtools.com/pages/article/newLDR_89.htm

Kortom, geef ze niet het antwoord, maar vraag ze vragen die zullen leiden tot het antwoord dat ze willen en hen helpen om zich op dat antwoord te richten.

Voorbeelden.

 • A1: "Wat stond er in de W3C-specificatie? Zo niet, naar welke andere documentatie heb je gekeken?"
 • A2: "welke stylesheets heb je tot dusver onderzocht? Welke pagina's hebben die stylesheets gebruikt? Hebben ze de stijl overschreven?"
 • A3: "Op welke statistiek wil je deze baseren? Waar denk je dat je die statistiek vandaan zou kunnen halen?"

Dat zul je na een tijdje merken mensen komen pas naar je toe als ze op al je mogelijke vragen hebben geanticipeerd. Ook het GROW-model kan helpen bij het vinden van een oplossing voor iemand, zelfs als je het antwoord niet weet.

Je moet echt de stappen van het GROW-model citeren en misschien een korte uitleg over hoe het het OP zal helpen.
Rachel
2013-02-13 02:08:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vertel ze de Zoekwoorden om naar Google te gaan in plaats van ze het daadwerkelijke antwoord te geven, en uiteindelijk zullen ze eerst naar Google gaan omdat ze weten dat je ze daar toch gewoon naartoe stuurt.

Het werkt komt me goed uit als mensen om extra hulp vragen in reacties op Stack Overflow, of me e-mailen voor technische ondersteuning van mijn blog. In plaats van ze dan het antwoord te geven, vertel ik ze zoiets als Als je Google "W3C HTML5 font tag" gebruikt, zou je je antwoord in een van de top zoekresultaten moeten vinden .

Het is verrassend hoeveel mensen niet effectief kunnen googlen, en ze hebben gewoon wat begeleiding nodig bij het kiezen van goede zoekwoorden.

Het lijkt een beetje op dat oude spreekwoord:

Geef een man een vis en je geeft hem een ​​dag te eten. Leer een man vissen en je geeft hem zijn hele leven te eten.

Akkoord. Google geeft alleen goede antwoorden als je goede vragen stelt.
Gewoon een FYI, [het spreekwoord is aantoonbaar niet Chinees] (https://en.wiktionary.org/wiki/give_a_man_a_fish_and_you_feed_him_for_a_day._Teach_a_man_to_fish_and_you_feed_him_for_a_lifetime)
'Geef een man een vis en je geeft hem een ​​dag te eten. Leer hem internet te gebruiken om schattige kattenplaatjes te zoeken, en je hebt zijn productiviteit een leven lang verpest.'
Ik geef de voorkeur aan de versie "Bouw voor een man een vuur en hij zal het een dag warm hebben. Zet een man in brand en hij zal de rest van zijn leven warm zijn."
Geef een man een antwoord en hij denkt een dag na. Leer hem op internet te zoeken en laat hem een ​​schattige kattenvideo zien, en je hebt zijn productiviteit al maanden verpest.
MadcoreTom
2013-02-13 07:28:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laat ze zien hoe je het antwoord vindt.

Ik laat ze kijken hoe ik hun vraag in Google typ of de codebase doorzoek (ik vraag ze om naar mijn bureau te komen, of ik loop naar die van hen). Ik laat ze zien hoe gemakkelijk het is en het brengt ze meestal in verlegenheid. Als het moeilijk te vinden is, heb je ze in ieder geval niet gezegd dat ze weg moeten gaan en het opnieuw moeten proberen.

Als ze hun interesse verliezen of weglopen, doe er dan niets aan, negeer het gewoon . Het is belangrijk dat ze leren hoe gemakkelijk het is.

Soms vragen ze het je gewoon uit gemak, in welk geval het goed is om ze te vertellen dat je het niet zeker weet.

Ik heb zo vaak gedaan zonder het principe te beseffen, werkt goed.
Zoredache
2013-02-13 07:03:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind het niet erg om de meeste snelle vragen te beantwoorden, als ik niet actief gefocust ben op een project.

Ik denk dat het kernprobleem hier is dat veel mensen vergeten of niet weten dat een 2-3 Een minuutonderbreking kan 10-30 minuten duren om te herstellen, afhankelijk van hoe complex het project is waaraan u werkt. Onderwijs en dit doorgeven aan uw leeftijdsgenoten kan veel helpen, en u kunt wellicht strategieën ontwikkelen waarbij u begrijpt dat een onderbreking veel duurder kan zijn in de tijd dan ze hebben bespaard door zelf Google / search / grep te gebruiken.

Ik denk dat veel van de suggesties in het artikel - De verborgen kosten van het onderbreken van kenniswerkers hier van toepassing zijn.

 • Laat niet-urgente vragen behandelen in een niet-onderbrekende way
  • Vragen die gemakkelijk door Google of grep hadden kunnen worden opgelost, passen naar mijn ervaring 95% van de tijd in deze categorie.
  • Als een persoon op je moet wachten, lees dan / als ze een e-mail beantwoorden, kunnen ze de zoekopdracht gewoon zelf doen.
 • Plan een goed moment waarop je gestoord kunt worden.
  • Zodat je kunt omzeil deze eenvoudige vragen gemakkelijk door te zeggen of het geen noodgeval is, praat dan om 4:00 uur.
 • Gebruik 'Niet storen'-signalen
  • Communiceer duidelijk wanneer je bent gefocust op iets om te versterken waar je niet in zou moeten zitten schrik om iemand 2-3 minuten te besparen.
atconway
2013-02-13 09:58:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een software-engineer en er is hier geen lang, uitgesponnen, al te ingewikkeld antwoord vereist.

Stel de verwachting vast - herhaal in de volgende teamvergadering de complexiteit van ons vakgebied en hoeveel van het gaat alleen om R&D. Er is een evenwicht tussen het lastig vallen van leeftijdsgenoten met eenvoudige vragen en 2 dagen besteden aan het onderzoeken van iets waar een teamlid mee had kunnen helpen en waarmee tijd werd bespaard. In jouw geval ben je zwaar in het "niet genoeg tijd besteden aan onderzoek", dus zorg ervoor dat je duidelijk maakt dat iedereen zijn eigen vragen eerste moet onderzoeken voordat ze de hulp van anderen inroepen.

Ik heb dit persoonlijk behandeld en soms moet je direct zijn over de reactie. Dans niet rond en vind deze super sluwe manier om overdreven beleefd te zijn en zonneschijn te blazen waar dat niet nodig is. Wij als ingenieurs worden betaald om oplossingen te onderzoeken en op te lossen. Dit hoort bij ons werk, punt uit. Junior ingenieurs moeten misschien 1 of 2 keer worden verteld en het goede voorbeeld geven, maar onderweg moet een meer directe benadering worden gebruikt. Immers, als een software-engineer Google niet op zijn minst een vraag kan onderzoeken, wil je dan echt dat ze code schrijven voor een oplossing waarvoor je verantwoordelijk bent? Ik zeg nee, dus help deze personen te begeleiden en voeg er dan aan toe om heel direct over de kwestie te zijn als je al hebt uitgelegd dat het doen van R&D op vragen voorafgaand aan het zoeken naar hulp een vereiste is voor de baan.

Yatharth Agarwal
2019-02-24 04:59:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De bron van het probleem is de negatieve externaliteit.

Ze besparen 10 miljoen, maar je verliest 20-30 miljoen als ze je flow onderbreken - een verlies dat ze niet ervaren, en daarom niet denken over.

De oplossing van de econoom is om de externaliteit te internaliseren. Zeg "Laat me afmaken waar ik aan werk en kom over 20-30 miljoen langs" of "Kunt u mij 20m geven om af te maken waar ik aan werk en terug te komen?"

Op deze manier dragen zij net zo veel van de tijdskosten als u. En als het nog de moeite waard is om 20 tot 30 minuten te wachten, is het misschien niet zozeer gebrek aan moeite, maar ze weten echt niet goed hoe ze moeten beginnen. Zoals MilkyWay90 in de commentaren zei:

Ik help momenteel een vriend om multiprocessing in Python 3 te gebruiken en hij heeft 2 dagen besteed aan het opzoeken terwijl ik er 30 seconden over deed.

Op deze manier kun je de mensen met weinig moeite eruit filteren en (ervan uitgaande dat je geneigd bent) de echte mensen coachen in het beantwoorden van hun eigen vragen.

Michael
2014-07-27 00:04:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga dit beantwoorden in de veronderstelling dat iets dat waar is voor mij, ook waar is voor jou; namelijk dat mentoring deel uitmaakt van je werk, ongeacht je leeftijd in relatie tot je collega's.

Wanneer dit gebeurt, zie ik het als een kans om een ​​gesprek over het onderwerp te voeren. (Naar mijn ervaring kwamen ze daarom om mij te vragen in plaats van het op te zoeken.) Zolang ik dat gesprek maar een minuut of twee kan timeboxen, is het een goede manier voor mij om wat tijd door te brengen met een collega over iets te praten dat interesseert me.

Als ze iets vragen dat ik niet weet, gebruik ik zelf Google terwijl ze aan mijn bureau zitten, en hebben we een kort gesprek over de resultaten.

Hoe dan ook, we winnen allebei - mijn collega verlaat mijn bureau met het gevoel beter geïnformeerd te zijn (over mijn mening, als er niets anders is), en ik heb meer geleerd over de mening en het ervaringsniveau van mijn collega, wat goed van pas zal komen wanneer ik een deel van mijn werk moet verdelen over mijn collega's.

Steam
2014-07-26 21:34:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ze je gewoon proberen te testen of gewoon kijken wat je van plan bent, dan kun je, zoals de anderen al zeiden, het probleem voor hen googlen en hen de weg wijzen. Als ze je echter nog steeds benaderen, zelfs als je je werk op tijd aflevert en er is geen reden voor iemand om je te controleren, dan heb je mogelijk grotere problemen in je team.

Als senior ontwikkelaars blijven vragen u dergelijke vragen zonder logische reden, dan moeten ze nep zijn. Ga naar de HR en laat hun cv en achtergrond controleren als je dat nog niet hebt gedaan.

Het is oké als kinderen in de klas van 101 programmeren dergelijke vragen stellen, omdat ze waarschijnlijk niet op de hoogte zijn van het woord internetforum . Iedereen met meer dan 1 jaar ervaring moet weten dat Google veel helpt.

Je zou de film "I love you phillip morris" moeten zien, een komische film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het laat zien hoe sommige mensen goed zijn in het verbergen van grote leugens.

Steven kan het niet verdragen gescheiden te worden van Phillip. Nadat hij is vrijgelaten, helpt hij Phillip uit de gevangenis te bevrijden door zich voor te doen als advocaat, en vervolgens rijkdom te verwerven door op frauduleuze wijze een positie te verwerven als chief financial officer van een groot medisch managementbedrijf genaamd USAMM.

Steven Jay Russell

Mawg says reinstate Monica
2015-05-15 14:38:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik probeerde te vragen "Heb je erin gezocht?" en het antwoord is altijd: ik heb niets gevonden

dus voer de zoekopdracht uit terwijl ze daar staan ​​te kijken.

Of stel dat u bij hen terugkomt en een linkformulier I Googled That For You e-mailt.

Na een paar van beide, bijna iedereen zal stoppen met vragen. Als iemand nog steeds volhardt, zeg dan dat je het niet weet, of zeg dat je weer bij hem / haar komt ... en doe het niet.

keshlam
2015-05-16 01:40:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb hier in de loop der jaren verschillende antwoorden op gekregen:

Een bord aan de muur met mijn "adviesprijzen" voor veelgestelde vragen.

Een lijst met van toepassing zijnde standaardantwoorden te veel problemen. (Vergezeld van het tariefoverzicht voor advies als speciale kortingen voor standaardantwoorden

Een lijst met standaardantwoorden op vragen in mijn vakgebied (een FAQ-document).

Een lijst met standaard plaatsen om zoek naar antwoorden op het soort vragen dat mij werd gesteld (verwijzingen naar andere veelgestelde vragen en de documenten of tools die ik zou gebruiken om te beantwoorden als ik het niet direct wist)

Een lijst met interne bedrijfsdiscussies groepen en wiki's en dergelijke die worden ondersteund door een gemeenschap - beter voor hen omdat ze eerder een breder scala aan antwoorden krijgen, beter voor mij omdat iemand anders het misschien eerder beantwoordt dan ik moet doen, beter voor het bedrijf aangezien de antwoorden waarschijnlijk meer dan één persoon tegelijk opleiden.

Als die het probleem niet oplossen, kunnen ze in de probleemwachtrij gaan en wachten tot ik ze kan bereiken ... of teruggaan naar de advieskosten grafiek.

PixelGraph
2015-05-16 18:32:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is hier een kans

Ik vraag alleen om informatie van teamleden wier mening ik waardeer. Collega's die routinematig naar u op zoek zijn voor antwoorden, geven aan dat ze u deskundig vinden en uw advies respecteren. Dit is een goede positie om in te zitten. Je hebt hier de kans om een ​​reputatie op te bouwen als een zeer deskundig lid van het team. Dat kan je op een goede manier opvallen.

Hoe u kunt voorkomen dat u hun werk voor hen doet

Maar er zijn momenten waarop uw collega's gewoon uw tijd verspillen of misbruik van u maken. In dit geval heeft u de volgende opties:

 1. Stuur een link naar Google-zoekresultaten . Dit geeft de hint dat ze zelf 10 seconden hadden kunnen zoeken naar deze info. De link naar de zoekresultaten van Google geeft het bericht dat ze het zelf hadden kunnen opzoeken EN dat je niet bereid bent om de resultaten voor hen te sorteren , maar dat hoef je eigenlijk niet allemaal te zeggen . De link zegt het voor je. Ik betwijfel of ze je blijven vragen of je dit een paar keer doet.

 2. Antwoord dat je het erg druk hebt en geef ze een idee waar ze zelf moeten zoeken (bijv. 'Sorry dat ik het niet doe' ik heb geen tijd om zelf te kijken, maar ik ben echt overspoeld. Ik raad je aan om snel naar de stylesheet te kijken). Ze komen misschien terug met de vraag waarnaar ze moeten zoeken, wat een andere tactiek is om je hun werk te laten doen Als ik zou voorstellen dat mijn teamlid zelf naar de stylesheet zou kijken en ze antwoordden en vroegen waar ik naar moest zoeken, zou ik waarschijnlijk een grapje maken en zeggen: "Ik benijd niet dat je door die puinhoop moet zoeken. Sorry dat ik je niet kan helpen. "

 3. Negeer het verzoek. Negeer natuurlijk een verzoek van een manager niet, maar als je een lui teamlid hebt dat je tijd verspilt, reageer dan gewoon niet. Je bent hun geen werk verschuldigd dat je niet direct aan een project kunt factureren en je hebt de verantwoordelijkheid jegens de opdrachtgever en het project om je tijd efficiënt te besteden. Als het teamlid opvolgt, stuur dan snel een antwoord dat je te overspoeld bent om nu te kijken. Ik raad aan om een ​​grapje te maken, indien mogelijk en indien van toepassing (bijv. "Ik ben bijna een fout aan het oplossen en ik ben bang dat als ik mijn ogen van de code afneem, ik nooit mijn weg uit deze oneindige IF-voorwaarde zal vinden. . ")

Caleb
2017-04-14 19:10:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe kan ik ze beleefd vertellen dat ze me niet langer lastig moeten vallen met eenvoudige vragen waarvan de antwoorden gemakkelijk te vinden zijn op Google of met een eenvoudig zoekcommando?

Ze vragen u omdat ze denken dat u het antwoord misschien al weet, niet omdat ze nog nooit een zoekmachine hebben gebruikt. U hoeft dus alleen maar een direct, eerlijk antwoord te geven:

"Ik weet het niet."

Stop met beledigd te zijn dat iemand u misschien lastig valt met een vraag die zij kunnen er waarschijnlijk zelf achter komen en zich gevleid voelen dat ze u beschouwen als deskundig en betrouwbaar genoeg om het antwoord dat u hen geeft als correct te accepteren.

Ik weet hoe frustrerend het kan zijn als mensen onderbreken je constant met vragen die ze zelf zouden kunnen beantwoorden, maar het probleem met dergelijke onderbrekingen is vaak dat je je gedwongen voelt om te stoppen met wat je doet en het antwoord zelf op te zoeken. Laat de bovenstaande zin van drie woorden u de vrijheid geven: u hoeft het antwoord niet te geven als u het niet weet, en Ik weet het niet minimaliseert de impact op wat u aan het doen was . Als je toevallig het antwoord wel weet zonder het op te hoeven zoeken, dan heb je de kans om behulpzaam te zijn en je collega waarschijnlijk enkele minuten te besparen om door de zoekresultaten te spitten.

Wat uw meer ervaren collega's weten dat u niet weet, is dat het oké is om dingen niet te weten, en dat de collectieve kennis van het team altijd groter is dan die van enig individueel lid. Als je aandacht besteedt aan hoe ze met elkaar omgaan, zou je kunnen merken dat ze elkaar dezelfde soort vragen stellen die ze jou stellen. Dat is gewoon de aard van teamwerk. Misschien vind je het stellen van hen vragen in plaats van zelf elk antwoord te vinden, je eigen werk versnelt.

DCShannon
2017-02-01 06:59:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Weet u het antwoord uit uw hoofd?

 • Ja? Goed. Beantwoord ze.

 • Nee? Stel dat je het niet zeker weet, vraag wat ze hebben geprobeerd, bied aan om te helpen.

Mensen vragen anderen om hulp als ze denken dat de andere persoon hen kan helpen. Als ze je de hele tijd om kennis vragen, betekent dit dat ze denken dat je goed geïnformeerd bent. Dit is goed.

Als je het uit je hoofd weet, dan hebben ze de juiste zet gedaan om je te vragen. Het is sneller dan kijken, en ze kunnen meer vertrouwen hebben in je antwoord dan wat een willekeurige man op internet ook zegt. Het verifiëren van de informatie die u via een Google-zoekopdracht krijgt, kan even duren. Iemand vragen die je vertrouwt, is veel efficiënter.

Gedurende mijn carrière heb ik vaak vragen gekregen waarop ik het antwoord niet weet, simpelweg vanwege hoe vaak ik doe weet het antwoord op andere vragen. Als ik het niet meteen weet, zegt de persoon meestal gewoon "oh, oké", en probeert dan het zelf uit te zoeken. Als ze het al hebben geprobeerd uit te zoeken en hulp nodig hebben, dan geef ik het ze. Dit zal indien mogelijk bestaan ​​uit advies hoe ze het zelf kunnen vinden.

Als manager zou ik dit advies aan mijn werknemers geven. Weigeren om een ​​vraag te beantwoorden waarvan u het antwoord weet, is niet alleen niet meewerkend, maar ook onbeleefd. Als u te veel tijd besteedt aan het beantwoorden van eenvoudige vragen, moet u dat tegen uw leidinggevende zeggen. Het is hun taak om talent te managen.

PhD
2017-04-13 18:10:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou de volgende schermafbeelding naar je collega sturen en CC de baas. Ik weet zeker dat het zal werken en dat uw baas het probleem zal opvolgen.

enter image description here

Mogelijk met een gesprek met jou over de noodzaak om als team te werken en je collega's te helpen ...
Jason Sebring
2013-02-13 05:15:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wees irritant en neerbuigend

Leg hem in plaats daarvan uit dat weten hoe je informatie kunt vinden belangrijker is dan de informatie zelf en geef hem tips om dit te doen en moedig hem aan om deze zelf te proberen dat hij zelfredzamer kan worden in ons tijdperk van technologische verlichting.

Zorg ervoor dat je spottend grijnst terwijl je dit doet.

Als je zijn vragen blijft beantwoorden terwijl je eraan voldoet, zal dit alleen maar meer aanmoedigen meer vragen, waardoor het ongewenste gedrag mogelijk wordt. Leerzaam zijn in het vinden van informatie zal hetzelfde gedrag ontmoedigen.

Uw toon van "grootser zijn dan u" zal ver gaan om verdere interactie en onderbreking te voorkomen.

Geduldig en aardig zijn is een enorme verspilling van tijd en mijn tegenstemmen hier versterken in feite de effectiviteit van tegen de stroom ingaan wanneer dat gepast is.

Update Duidelijk Ik win hier in omdat het antwoord het meest negatieve is, wat zou betekenen dat het het meest onaangenaam zou zijn. :)

Ik zou voorzichtig zijn om mensen de les te lezen, maar ik ben het er absoluut mee eens dat je ze niet kunt inschakelen.
Ik denk dat dit antwoord hilarisch is en een kern van waarheid bevat.Kortom, zorg ervoor dat de persoon je nooit meer vragen wil stellen (of helemaal niet met je wil praten).Je vergat echter "rol je ogen".
@AdamPlocher je snapt het man.Ik doe dit niet echt, maar technisch zou het werken.Een andere is nadat iemand iets duidelijk maakt door te zeggen: "Nou ... [voeg het tegenpunt in]" om vrienden te verliezen en jezelf te vervreemden.
Ik kan dit zien als een hilarische manier om met mensen om te gaan buiten het werk.Maar wat een professionele omgeving betreft, dit zal je gewoon ontslaan of buitengesloten worden van alle vorderingen in het bedrijf.Om deze reden moet ik naar beneden stemmen, aangezien de context van het probleem aan het werk is.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...