Vraag:
Zullen ze me na het ondertekenen van een contract tijd geven om dingen af ​​te wikkelen in mijn huidige baan?
Libereco
2015-05-12 17:27:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een lang sollicitatieproces doorlopen, nu bijna twee maanden, voor een baan bij een grote multinational.

Vorige week namen ze contact met me op om de psycho-technische evaluatie te plannen; en het lijkt erop dat ik in de laatste fase van de race zit.

Maar nu maak ik me een beetje zorgen, want ik dacht aan wat er zou gebeuren als ze me inhuren.

Is er een kans dat ze me zeggen: "Oké, je begint meteen", of geven ze me een paar weken de tijd om dingen af ​​te wikkelen in mijn huidige baan?

Het proces is lang geduurd, maar ik nooit enige vorm van bevestiging gehad; Ik had elk moment uit het proces kunnen worden verwijderd, dus ik had bij mijn huidige baan geen behoefte om iets te zeggen.

Nu wacht ik op wat, naar ik hoop, het laatste gesprek zal zijn. Wat denken jullie van, of weten jullie, hoe multinationals omgaan met het wervingsproces?

Moet ik iets zeggen op mijn werk? Ik wil er echt niet over praten tenzij het 100% bevestigd is, maar is er een kans dat ze willen dat ik meteen aan het werk ga?

Interviewproces van twee maanden?!? !! Zijn ze serieus !?
Het contract dat u ondertekent, bevat een startdatum, waarmee u akkoord kunt gaan (d.w.z. ondertekenen) of waarover u kunt onderhandelen, net als elk ander deel van het contract.
Wat zegt uw huidige contract? Ik woon in het VK en nadat ik net een nieuwe baan heb aangenomen, heb ik mijn opzegging ingediend en ben contractueel verplicht om nog vier weken bij mijn bestaande baan te werken voordat ik aan mijn nieuwe kan beginnen.
Twee maanden om te beslissen om iemand in dienst te nemen is duur voor hen (de moeite waard om jarenlang niet de verkeerde persoon te moeten betalen). Naast de kosten voor het uitvoeren van de wervingsprocessen, zijn alle kosten die gepaard gaan met het niet starten van een paar weken waarschijnlijk te verwaarlozen - dus ik verwacht dat ze flexibel zijn.
U kunt ook overwegen of u al dan niet ter plekke kunt stoppen als u de baan krijgt. Sommige bedrijven hebben opties ingebouwd in de arbeidsovereenkomst die voorkomen dat een werknemer abrupt vertrekt, en vereisen dat ze een 'x' aantal dagen na het opzegtermijn blijven. Meestal kan hiervan worden afgezien, maar ik heb veel gevallen gezien waarin dit niet het geval is, en sommige werknemers worden tot drie maanden vastgehouden nadat ze opzegging.
De vraag stelt vreemden op internet om het toekomstige gedrag van mensen die je kent te voorspellen en wij niet. Als u wilt weten hoe mensen u kent en wij zullen ons in de toekomst niet gedragen, dan kunt u ze vragen; we kunnen niet.
@JackTwain Het kostte me ~ 3 maanden om aangenomen te worden op een staatspositie als aannemer in de VS. Het duurt een ~ jaar om direct (min of meer) aangenomen te worden. 2 maanden kunnen buiten normaal zijn, maar niet extreem. Ik nam de baan aan vanwege de voordelen, de sfeer en het was het wachten meer dan waard. Toen ik eenmaal de baan kreeg, waren ze meer dan bereid om de extra opzegtermijn van twee weken te wachten die ik bij mijn vorige baan had ingediend. Per slot van rekening ... je hebt 2 maanden, waarom niet 3? En opzeggen bij een vorige baan ... vertelt hen dat je hen in de toekomst dezelfde overweging zult geven (als / wanneer het erop aankomt).
Hebben ze op geen enkel moment tijdens dit sollicitatieproces van twee maanden gevraagd wat uw opzegtermijn is bij uw huidige baan?
Vier antwoorden:
Joe Strazzere
2015-05-12 17:46:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is er een kans dat ze me zeggen: "Oké, je begint meteen", of geven ze me een paar weken de tijd om dingen af ​​te handelen in mijn huidige baan?

Alles is mogelijk, maar in bijna elke landinstelling zal er een formele (en misschien wettelijk verplichte) of informele opzegtermijn zijn.

In de VS, in mijn vakgebied, is het gebruikelijk om minstens twee weken voor vertrek. Vrijwel elke werkgever zou die opzegtermijn respecteren en u ten minste twee weken de tijd geven om zaken te regelen.

Wacht tot u een formeel aanbod krijgt. Onderhandel vervolgens over de details - inclusief uw startdatum. Bedenk, voordat u onderhandelt, hoeveel opzegtermijn u het liefste zou hebben.

Terence Eden
2015-05-12 17:34:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt er nogal van af in welk land u zich bevindt. Ik heb bijvoorbeeld een opzegtermijn van drie maanden - wat redelijk standaard is in het VK.

Hebben ze u nooit gevraagd wat uw opmerking periode is?

Als ze u willen aannemen, hebben ze geen reden om te klagen over wat de normale opzegtermijn ook is in uw land.

Wat gebeurt er normaal gesproken, als ze u willen , sturen ze u een contract en onderhandelt u over uw loon, uitkering en startdatum. Zodra je wederzijds aanvaardbare cijfers hebt bereikt (ze betalen je bijvoorbeeld extra als je ontslag neemt voordat de bonus van je huidige baan is uitbetaald), dan dien je je ontslag in.

3 maanden is niet standaard voor het VK. Het is meestal 1 maand, maar dan groeit het met jaren dienstverband. Ik denk dat de wettelijke opzegtermijn 1 maand is, dan gaat die na een jaar elk jaar met 1 week op tot een maximum van 3 maanden.
@DanHanly U verwart de kennisgeving van de werkgever en de werknemer. Volgens de wet moet een werkgever een opzegtermijn van één week geven, plus één week voor elk volledig gewerkt jaar na het eerste, met een maximum van 12 weken in totaal. Een werknemer moet wettelijk minimaal een week van tevoren opzeggen, maar een arbeidsovereenkomst kan dat bedrag verhogen; Ik weet niet zeker of er een maximum is. (Bron: [ACAS] (http://www.acas.org.uk/index.aspx?articleid=4096).)
Sorry, ik had moeten zeggen "redelijk standaard voor grote technologiebedrijven in het VK."
Pavel
2015-05-12 19:50:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vraag het eenvoudig aan het nieuwe bedrijf. Als het sollicitatiegesprek zo lang duurt, moet er voldoende gelegenheid zijn. Welk antwoord komt, vertelt u iets over het bedrijf naast de feitelijke informatie die u nodig heeft. Onthoud: het sollicitatieproces is tweerichtingsverkeer.

In mijn vakgebied (software engineering) in de Europese landen kijk ik graag naar wervingsprocessen, het is vrij gebruikelijk om de kandidaat eenvoudigweg te vragen vanaf welke datum hij wil graag beginnen. Tenzij u zich in een specifiek veld of een hoge doorlooptijd bevindt, zijn bedrijven meestal vrij flexibel in termen van weken of een evenement per maand heen en weer. Ik heb mijn contract persoonlijk ongeveer acht maanden vóór mijn eerste werkdag ondertekend, de datum werd afgesproken voordat ik het contract ondertekende.

Tim B
2015-05-12 23:05:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een ding om te onthouden is dat bedrijven over het algemeen graag denken dat hun werknemers verantwoordelijk zullen zijn. Als u zich omdraait naar een bedrijf en bijvoorbeeld zegt "Ik zou graag meteen beginnen, want ik wil hier heel graag beginnen, maar ik zit midden in een project bij mijn huidige bedrijf en zou kunnen gebruiken 6 weken om dat af te maken, zodat ik ze niet in de steek laat ".

Dan laat je zien dat je het leuk vindt om dingen af ​​te maken, dat je trots bent op de resultaten van je werk, en dat ze hopelijk kunnen verwachten dat je ze niet in de steek laat als of wanneer het tijd is om weer verder te gaan.

Dat zijn allemaal positieve eigenschappen van een werknemer, geen negatieve.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...