Vraag:
Baas belt mijn persoonlijke telefoon buiten werktijd
Axel2D
2017-12-15 19:28:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben 5 maanden bezig met mijn eerste stage als softwareontwikkelaar en ik ben tevreden op mijn huidige plek. Het enige probleem dat ik heb, is wat ik beschouw als een gebrek aan professionaliteit: twee collega's sturen en bellen me buiten werktijd op mijn persoonlijke telefoon.

Nu probeer ik met veel plezier ook buiten nuttig te zijn werkuren (ze bellen me meestal alleen om me wat werkgerelateerde informatie te geven of te krijgen, dus het is echt geen probleem).

Het echte probleem deed zich voor omdat mijn baas me belde toen ik bij een plaats waar geen service beschikbaar was (kon geen oproepen ontvangen of plaatsen, geen internet). Ik zag het telefoontje pas toen ik vertrok, om 23.00 uur, ik ontving het om 21.20 uur.

Ik besloot om niet terug te bellen omdat ik dacht dat het te laat was. De volgende dag, toen ik op kantoor aankwam, belde de baas me en klaagde over het feit dat hij me niet kon bereiken en dat hij me belangrijke informatie moest vertellen die van invloed zou zijn geweest op de volgende werkdag.

Mijn vraag is: Is het acceptabel dat hij mij buiten kantooruren op mijn persoonlijke telefoon belt?

Andere informatie die nuttig kan zijn:

  • Een soortgelijke situatie deed zich voor met een andere collega, en hij klaagde er niet over.
  • Iedereen in het bedrijf, behalve ik, heeft een werktelefoon, maar bedenk dat het niet zou hebben geholpen om er een te krijgen. die specifieke situatie.
  • Ik heb uiteindelijk geen werkdag verspild, ik had toch dingen te doen.

BEWERK: er staat niets in mijn contract dat zegt dat ik 24/7 bereikbaar moet zijn.

TWEEDE BEWERKING: de informatie die hij me gaf ging over ergens anders zijn dan op kantoor (waar ik 95% van de tijd mijn werk doe). Dat betekende dat ik veel eerder wakker moest worden dan normaal, daarom was het belangrijk om de informatie te krijgen voordat ik ging slapen.

Mogelijk duplicaat van [Boss belt persoonlijke telefoon over niet-kritieke dingen buiten kantooruren;hoe te reageren?] (https://workplace.stackexchange.com/questions/90537/boss-calls-personal-phone-about-non-critical-things-after-hours-how-to-respond)
@IDrinkandIKnowThings hoewel ik het ermee eens ben dat dit een duplicaat kan zijn, denk ik eerlijk gezegd dat zijn baas deze cruciale informatie voor hem vond om te ontvangen terwijl de dup eigenlijk alledaagse dingen zijn, zoals het verplaatsen van meubels
Wat ik niet begrijp, is dat als het zo belangrijk was, ze een voicemail hadden moeten achterlaten.In dit geval moest je baas je te pakken krijgen, vermoedelijk omdat het belangrijk was, wat meer dan redelijk is.Het is echter onredelijk om boos te zijn omdat je je niet hebt bereikt, als het zo belangrijk was dat ze vóór 21.00 uur hadden moeten bellen (meer als 17.00-18.00 uur)
Heeft hij voicemail achtergelaten?
Zes antwoorden:
SaggingRufus
2017-12-15 19:50:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is de manier waarop ik dit zou benaderen:

Het hangt een beetje af van de verwachting. Er wordt van mij verwacht dat ik mijn telefoon altijd bij me heb. Als ik buiten dienst ben, wordt van mij verwacht dat ik een vervolg krijg wanneer ik weer in dienst ben. ECHTER werd dit duidelijk aan mij meegedeeld en word ik betaald als ik mijn telefoon moet opnemen tegen overuren.

Aangezien dit zo is geen werktelefoon en er lijkt geen verwachting te zijn dat je 24/7 bereikbaar bent (op basis van de informatie in de vraag), ik denk dat je je baas moet benaderen en zoiets als dit moet zeggen:

Het spijt me dat ik niet beschikbaar was om uw oproep te beantwoorden (op XX DATE). Ik ben onduidelijk wat mijn verwachting is. Moet ik 24/7 bereikbaar zijn? Ik heb in mijn persoonlijke tijd werkgerelateerde oproepen aangenomen als een gunst voor mijn collega's, maar ik had niet de indruk dat dit verplicht was. Als het verplicht is dat ik altijd bereikbaar ben, wil ik graag een bedrijfstelefoon aanvragen en compensatie voor het werk dat ik buiten kantoor heb verzet. Als het niet verplicht is, stuur me dan de volgende keer een sms met de tekst "bel me, ik heb morgen belangrijke informatie over je werklast" en ik bel je terug wanneer ik kan.

uiteraard afhankelijk van uw contract is dit misschien geen optie. Als je een salarismedewerker bent en er specifiek in je contract staat dat je dit soort oproepen moet beantwoorden, dan zal mijn antwoord je niet helpen.

+1: dit opent de mogelijkheid om 24/7 bereikbaar te zijn, maar stelt duidelijk eerlijke voorwaarden * a priori *, en maakt verder duidelijk dat het niet tolereerbaar is.
Ik vind dit antwoord leuk, maar ik zou de baas ook aanraden om gewoon een voicemail achter te laten als de informatie bijzonder dringend is.
@Bobson Ik wilde dat opnemen, maar ik dacht dat de meeste mensen gewoon zouden sms'en.
Ik dacht meer aan "laat een voicemail (of sms) achter met de informatie die ik nodig heb" in plaats van "laat een voicemail (of sms) achter met de mededeling dat ik mij moet bellen".
Ben het eens met @Bobson.Waarom zou iemand niet gewoon een voicemail / sms / wat dan ook achterlaten met dat soort informatie, zodat de persoon het heeft wanneer ze het bericht kunnen ontvangen en niemand de telefoontag hoeft af te spelen?
@senschen Luisteren mensen nog steeds naar voicemails?Ik zeker niet (als het belangrijk is, zou ik verwachten dat mensen me op andere manieren proberen te bereiken).Ik ben het ermee eens dat het verzenden van de feitelijke informatie in een sms / e-mail beter was geweest, maar misschien wilde de baas zeker weten dat OP de informatie ontving, dus vroegen ze om zeker te worden teruggebeld.(Ik denk niet dat dat op enigerlei wijze ok is gezien de situatie, maar het zou kunnen verklaren waarom ze geen voicemail / sms hebben achtergelaten)
@tim Ik doe.Vooral als ik kan zien dat de gemiste oproep en voicemail van mijn baas komen.Persoonlijk krijg ik telefoontjes als dingen belangrijk zijn, en sms'jes als dat niet zo is.Voor iets heel belangrijks (niet zeker of de situatie van OP in aanmerking komt of niet, waarschijnlijk wel?), Zijn beide niet uit de pas, vooral als ik (of degene die ik bel) in staat ben om een tekst te lezen, maar detelefoon of ontvang voicemail.Dat wil zeggen, een telefoontje met of zonder voicemail, en dan een vervolgtekst met de relevante belangrijke informatie en eventueel een verzoek om teruggebeld te worden.
Neo
2017-12-15 20:10:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn vraag is: is het acceptabel dat hij doet alsof hij me buiten werktijd op mijn persoonlijke telefoon kan bellen?

Nee , dit is op basis van mijn ervaring geen acceptabel gedrag. Er zijn noodsituaties die buiten de norm passen , maar voor triviale / niet-noodgevallen moet de verwachting zijn dat u zaken tijdens kantooruren afhandelt.

Als u dit met uw baas, en het wordt noodzakelijk geacht dat u 24/7 bereikbaar bent, wilt u misschien meer geld , een bedrijfstelefoon of misschien zelfs beide vragen.

Of, meer geld * en * een bedrijfstelefoon, altijd hoog :)
Chris H
2017-12-15 21:55:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

SMS is een onderschatte vorm van zakelijke communicatie. Je baas had gemakkelijk kunnen sms'en om te zeggen "wees alsjeblieft morgen op kantoor X om Y uur" (of dat een redelijk verzoek is of niet, is een andere vraag). Ze hadden ook een sms kunnen sturen om u te vragen uw zakelijke e-mails zo snel mogelijk te controleren, ervan uitgaande dat u bekend bent dat u er mobiele toegang toe hebt. Een voicemail met nuttige informatie zou in veel gevallen ook werken.

Je baas heeft er niet goed over nagedacht (wat blijkt uit het feit dat ze geen actie hebben ondernomen die jullie allebei zou helpen), wat van invloed kan zijn op hoe je reageert.

PoloHoleSet
2017-12-15 22:11:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou voor deze situatie niemand mijn persoonlijke telefoonnummer geven, punt uit.

Voor professionals van wie wordt verwacht dat ze beschikbaar zijn buiten de werkuren, hetzij in ploegendienst of 24/7, moet er een "oproepbare" vergoeding zijn voor het beschikbaar zijn om gecontacteerd te worden, zoals evenals beloning in de stijl van overuren als er werk moet worden verzet.

Er zijn letterlijk duizenden gratis bronnen voor e-mailaccounts. Maak er een exclusief voor werkgerelateerde toegang en deel dat. Vertel het je collega's / bazen

Ik zal dit twee uur nadat het werk is afgelopen en voordat ik naar bed ga om (22.00 - 21.00 - 23.00 uur?) Controleren. Gebruik dit alleen voor noodgevallen, niet voor algemene werkkennis. Dat soort informatie kan op het werk met mij worden gedeeld. Laat alsjeblieft geen 'bel me'-e-mail achter, maar voeg actuele informatie toe aan alle e-mails die je verstuurt.

Zelfs als stagiair zijn ze niet de eigenaar van jou, met lichaam en ziel, 24 / 7. Werk is werk en uw persoonlijke leven is uw persoonlijke leven. Als de behoefte om u te kunnen bereiken voor noodinformatie die ontstaat nadat het werk is beëindigd en u moet bereiken voordat de volgende werkdag begint, dan heeft u hen een manier geboden om dat te doen. Alles daarbuiten is een onnodige inbreuk op de tijd waarvoor ze u niet compenseren.

Peter
2017-12-15 22:23:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is buitengewoon slecht gedrag, maar als stagiair kun je hier niet veel aan doen. Het deel dat het "buitengewoon" slecht maakt, is dat de baas je de schuld geeft van zijn onvermogen om een ​​e-mail te typen als hij je niet kon bellen.

Hoe je verder gaat, hangt af van de follow-up die je gepland hebt na de stage - ben je op zoek naar een baan bij hetzelfde bedrijf, een baan bij dezelfde baas, een goede referentie, of check je gewoon een box zodat je kunt afstuderen? En hoeveel langer duurt de stage - een paar weken of een heel jaar?

Als je een fulltime baan wilt krijgen bij een andere baas bij hetzelfde bedrijf, probeer dan een korte ontmoeting met de toekomstige baas waar u hem om advies vraagt ​​over de situatie ("Hé meneer X, ik heb uw advies nodig over iets dat met werk te maken heeft. Kunt u me laten weten wanneer u 15 minuten over heeft? Bedankt!"). Als je van plan bent om nog een aantal maanden voor de huidige baas te werken, vraag hem dan om opheldering over je verwachte beschikbaarheid en vergoeding. Als je er gewoon nog een paar weken bent, blijf dan uit en blokkeer het aantal van je werkmaatjes van 1900-0800.

* Dit is buitengewoon slecht gedrag * - Citaat vereist
paulj
2017-12-15 22:26:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De volgende dag, toen ik op kantoor aankwam, belde de baas me en klaagde over het feit dat hij me niet kon bereiken en dat hij me belangrijke informatie moest vertellen die van invloed zou zijn geweest op de volgende werkdag .

Je ziet het als klagen en jij en

Ik heb uiteindelijk geen werkdag verspild, ik had toch dingen te doen.

Ten eerste, klaagde hij of berispte hij? Ten tweede, waarom de emotionele behoefte van je baas? Is hij verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat u werk heeft en dat de werkzaamheden prioriteit hebben? Ik heb een vermoeden als stagiair, hij is zeer verantwoordelijk voor uw taken en acties.

Vraag een afspraak aan en zoek uit wat het probleem werkelijk is. Wat maakte hem zo emotioneel dat hij je om 21.00 uur moest bereiken? Als het ervoor zorgt dat de komende weken werken, misschien een evaluatie- en planningssessie op vrijdag? Voel je als stagiair vrij om buiten het werk (school) te beginnen dat veel interactie buiten kantooruren voorkomt, behalve in noodgevallen. Als stagiair betwijfel ik of er een bedrijfstelefoon beschikbaar komt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...