Vraag:
Bedrijfsdirecteur die naar mijn scherm keek, maakte een negatieve opmerking over mijn prestatie; hoe pak ik dit aan?
LittleFighter
2019-12-17 02:22:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn bureau staat recht voor een vergaderruimte met een grote glazen wand en iedereen kan mijn scherm zien (twee schermen).

Af en toe kijk ik op nieuws- of eigendomswebsites of heb ik wat muziek op de achtergrond. Iedereen doet het, het is natuurlijk. Ik ben een softwareontwikkelaar en breng minstens 10 uur op dat kantoor door. Eigenlijk leef ik erin.

Een van de directeuren (ik weet niet wie) moet tijdens een vergadering gedurende een lange tijd naar mijn scherm hebben gekeken en vervolgens bij mijn manager geklaagd hebben dat ik niet genoeg werk doe. Ik vatte dit op als een belediging en voelde dat mijn privacy werd geschonden. Betekent dit intimidatie?

Mijn manager vertelde me dat ik niet in de "zwarte boeken" sta (vroeg ik hem) en dat ik het maar beter minder moest doen, maar eerlijk gezegd voelde ik me een beetje geïntimideerd door dit alles. Ik wil niet dat dit problemen veroorzaakt bij mijn evaluatie. Ik dacht erover om met HR te praten, maar ik ben bang of ik de boot zal laten wiegen en mezelf in de voet zal schieten.

Eventuele suggesties om dit aan te pakken? Of zal ik het even laten rusten?

Opmerkingen zijn niet voor uitgebreide discussie;dit gesprek is [verplaatst naar chat] (https://chat.stackexchange.com/rooms/102293/discussion-on-question-by-littlefighter-company-director-looking-at-my-screen-m).
Als softwareontwikkelaar realiseer je je dat alle sites, spotify, youtube enzovoort zichtbaar zijn voor IT omdat ze het internetgebruik bijhouden en ze die informatie kunnen geven aan iedereen die de rechten heeft om ernaar te vragen.U bent aan het werk met bedrijfstools.Er mag geen privacy worden geschonden.
Zeven antwoorden:
Tymoteusz Paul
2019-12-17 02:34:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een van de regisseurs (ik weet niet wie) moet tijdens een vergadering langdurig naar mijn scherm hebben gekeken en vervolgens bij mijn manager geklaagd hebben dat ik niet genoeg werk doe.

Je hebt directe en eerlijke feedback - je schermruimte moet worden gedekt door meer werkmateriaal en minder door nieuws, muziek, video's, enz. Of het een geldige is wanneer het tegen de ontwikkelaar wordt geheven, doet niet echt zaak, tenzij je dan wilt gaan, zoek die klagende regisseur op en poets het samen met hem op. Zorg ervoor dat je je cv bijwerkt voordat je dit doet en bel misschien een paar recruiters, want je zult na die uitwisseling op zoek gaan naar werk, vooral als je intimidatie suggereert.

Ik vatte dit op als een belediging en voelde dat mijn privacy werd geschonden.

Waarom? U bevindt zich op een werkplek en gebruikt werkcomputers op een plek waarvan u weet dat mensen naar uw scherm kunnen kijken. U verwacht in die situatie weinig privacy.

Eventuele suggesties hoe u dit kunt aanpakken? Of zal ik het even laten rusten?

Het laatste, sterk. Misschien blader je door het nieuws op je telefoon, die je plat op het bureau of zoiets kunt leggen. Op deze manier straalt het in ieder geval niet een vergaderruimte binnen.

Gezien worden op je telefoon zal waarschijnlijk een slechter resultaat hebben dan betrapt worden op het kijken naar niet-werkgerelateerde dingen
Ik zou niet zeggen dat dat overal waar is, mijn laatste baas liet ons liever onze whatsapp aan de telefoon checken dan whatsapp web op de pc te gebruiken.Niet zeker over zijn redenering, maar waarschijnlijk zoals @Tymoteusz Paul zei, is het niet zo zichtbaar voor anderen wat je doet.
@kirbby Als u uw telefoon normaal niet voor uw werk gebruikt, wordt er 100% van uitgegaan dat u privé-dingen doet, waardoor OP in de eerste plaats problemen kreeg.Ik neem aan dat het erger is als ze niet kunnen zien wat de inhoud is - ik denk niet dat het raar zou zijn om aan te nemen dat OP games speelde
Ik denk dat ik gewoon rustig doorga en geen problemen zal veroorzaken, zodat ik niet elke ochtend terug hoef te komen in een negatieve omgeving.Constant te zien zijn vanwege waar ik zit, betekent niet dat ik een show neerzet die iedereen kan zien.Op de werkplek is het gebruikelijk dat de meeste mensen in de stilte roddelen, dus ik denk dat het het beste is om ze niet het recht te geven.Wat betreft de telefoons, zoals sommige anderen hier noemden, vind ik persoonlijk het gebruik van de telefoon op het werk meer afleidend en omslachtig.Gelukkig voor mij ben ik geen Facebook-verslaafde ...
@LittleFighter Stop ook met het maken van overuren, tenzij uitdrukkelijk gevraagd en voldoende beloond.Het helpt niemand.
Mars
2019-12-17 06:58:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je hebt 100% ongelijk

Zelfs als je beweert dat het normaal is, zal geen enkele regisseur verwachten dat je privédingen doet op werk-pc's tijdens werkuren.

Het kan natuurlijk zijn om dit soort dingen te doen (in uw bedrijf), maar er wordt duidelijk van u verwacht dat u het verbergt.

Je bureaulocatie is waardeloos. Je hebt het korte uiteinde van de stok en je kunt je niet gemakkelijk verstoppen.
Het enige dat je kunt doen, is opletten wanneer er vergaderingen plaatsvinden en je op die momenten 100% concentreren. Jij kan ook proberen uw bureau te verplaatsen (maar u moet wachten tot alles is afgekoeld voordat u erom vraagt, zodat de verbinding niet duidelijk is).

In de werkende wereld zijn er momenten dat u om te doen alsof je professioneel bent. Wat denk je dat de gevolgen zouden zijn als een cliënt degene was die het opmerkte en ernaar vroeg dat je tijdens het werk gek werd? Deze keer heb je je reputatie geschaad, de volgende keer zou je het hele bedrijf kunnen schaden. De regisseurs laten je in dat scenario niet af met een waarschuwing.


De andere antwoorden zijn hier gevaarlijk. Het gebruik van je telefoon of het bedekken van je scherm heeft alleen het tegenovergestelde effect.
・ Als je tijdens de volgende vergadering op je telefoon zit, zullen ze het merken en zullen de zaken escaleren.
・ De regisseur die het probleem ter sprake bracht, zal waarschijnlijk de komende tijd op uw scherm kijken. Als u privacyschermfilters gebruikt, zal worden opgemerkt, wordt u waarschijnlijk verteld om deze te verwijderen en wordt u verder onderzocht. Het zal overkomen als je heel hard probeert te verslappen, ondanks dat je zojuist bent gewaarschuwd.


Om al het "het is niet 100% fout" aan te pakken! opmerkingen:
Er kunnen enkele uitzonderingen zijn, maar je weet pas dat jij / je regisseur de uitzondering bent als het te laat is. Ze staan ​​het misschien zelfs toe - dat betekent niet dat dit uw imago niet beïnvloedt.

Het advies is hier 100% altijd hetzelfde : Laat je er niet door zien.

Ja, mijn locatie is echt slecht en helaas lijken de mensen in de vergaderruimte meer geïnteresseerd te zijn in het werk van andere mensen dan in hun eigen werk .. Ik denk dat ik een tijdje op mijn rug moet passen en mezelf moet beschermen .. waardoor eenophef hierover zou me nog meer in de spotlight kunnen zetten.Bepaalde collega's van mij hier vertelden me dat het niet hun zaken zouden moeten zijn wat ik aan mijn bureau doe, zolang ik doe wat ik moet doen, maar ik zal me laag houden - voor mijn eigen bestwil.
@LittleFighter Zou niet zo lang moeten zijn als u uw werk gedaan krijgt, maar wat * zou moeten zijn * is niet altijd wat * is *.Succes!Probeer van stoel te wisselen!
Alle programmeurs die ik ken, lezen (technische) nieuwssites.Er is een nuance wanneer en hoe lang, maar we doen het allemaal.Het is onmogelijk om 100% van de tijd te focussen en / of soms vereist een probleem dat je geest het een beetje rust geeft (ondercoucieus gebruiken).
Het was een reactie op "Je hebt 100% ongelijk" :)
"Geen enkele regisseur zal verwachten ..." Wel, er zijn veel regisseurs die dit volkomen normaal vinden en alleen verwachten dat je de verantwoordelijkheid neemt om tijdig te leveren wat er gevraagd wordt.Er zijn regisseurs die tafelvoetbal, videogames enzovoort op de werkplek plaatsen.Er zijn veel plaatsen waar "rooktijd" niet ook buiten de klok valt ... dus waarom zou dit als 100% verkeerd worden beschouwd?
@LaurentS.Akkoord.Ik ken een (inmiddels gepensioneerde) directeur bij een grote internationale bank, die in zijn rapportagelijn updates en links voor de Tour de France naar collega-wielerliefhebbers stuurde.Dus niet alleen * verwachten *, maar actief * aanmoedigen * en meedoen!
Je kunt zoveel je wilt zeggen dat hij ongelijk heeft, dit zal niet veranderen dat iedereen het doet en non-stop 10 uur werken is simpelweg onmogelijk voor ieder mens, een vulkaan zou het kunnen, geen mens.Niet eens in de buurt.
@Mars dan heeft hij niet 100% ongelijk.
@Mars Ik zie waar je heen gaat, maar hij heeft niet helemaal ongelijk.Als zijn werkplek tegenover een vergaderruimte staat, is het waarschijnlijk verstandig om deze te verplaatsen.Mensen vervelen zich tijdens vergaderingen en kunnen afgeleid raken of slechte "indrukken" krijgen.
@LittleFighter Het is heel goed mogelijk dat u op dat bureau werd gezet, OMDAT u waarschijnlijk niet werkte.In dat geval heeft u nu bewezen dat ze gelijk hebben.U bevindt zich nu in de situatie waarin u het vertrouwen van uw baas bent kwijtgeraakt.Misschien was de vraag die u had moeten stellen "hoe krijg ik het terug" in plaats van "hoe ga ik door met niet werken".Dit antwoord lijkt dat grotendeels te beantwoorden.
@Mars Noem misschien helemaal geen percentage.Mensen die "100%" lezen in een niet-technische tekst, denken niet dat het een rigoureus percentage is dat op de een of andere manier afgerond is, ze denken dat het "volledig, absoluut, zonder uitzondering" betekent.
@JiK Ik zal dat in gedachten houden voor toekomstige antwoorden.In dit geval denk ik dat het een onderscheid is zonder verschil.Ik heb ook de neiging om een hekel te hebben aan zwart-witantwoorden die geen ruimte laten voor uitzonderingen, maar in dit geval weten we de uitkomst al.Bovendien zou ik nooit iemand zeggen dat "hey, er is een kans dat een directeur van uw bedrijf het niet erg vindt en niet wordt afgeleid door u te zien ontspannen terwijl ze in een vergadering zijn."
DarkCygnus
2019-12-17 02:31:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Betekent dit intimidatie?

Ik denk van niet.

De directeur (die volgens mij uw meerdere is) maakte "slechts" een opmerking tegen uw manager over iets dat ze zagen.

Voor zover u ons hebt verteld, de directeur heeft niet beledigd, bedreigd of iets gedaan dat zou kunnen worden opgevat als intimidatie (het feit dat deze opmerkingen u hebben verrast, maakt het niet tot intimidatie).

Eventuele suggesties hoe dit te benaderen? Of zal ik het even laten rusten?

Uw manager heeft al voorgesteld wat u kunt doen, en het was: "Mijn manager vertelde me dat ik niet in de" zwarte boeken "sta (Vroeg ik hem) en dat ik het beter minder kan doen "

Dit naar HR brengen of escaleren voor iets dat geen intimidatie is, is niet iets dat ik zou willen voorstellen u moet doen, omdat het gemakkelijk een averechts effect kan hebben.

Iets dat u ook zou kunnen proberen, is wat privacy- en antireflectieschermfilters gebruiken om te voorkomen dat ongewenste mensen op uw scherm gluren. Dit, samen met uw poging om voorzichtiger te zijn wanneer er vergaderingen zijn, is misschien wel de beste manier van handelen die ik kan voorstellen.

Dit zou echter niet verhinderen dat uw IT-afdeling in staat is (en in hun rechten) uw activiteit te volgen, ongeacht uw schermfilter.

knallfrosch
2019-12-17 15:14:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zal het kort houden, want je situatie heeft nogal wat punten:

  1. Dit was geen intimidatie.
  2. Het is zelden slim om op te treden tegen een bedrijfsdirecteur .
  3. Zolang je dit bureau hebt, let dan op de vergaderuren.
  4. Probeer een ander bureau te krijgen.
  5. Werk minder. Uw gezondheid vernietigen is het niet waard, zeker niet als uw bedrijf uw bijdrage toch niet waardeert.

[de directeur] klaagde bij mijn manager dat ik dit niet doe genoeg werk.

De regisseur weet niets van je werk, geloof me. Hij zag je net tijd doorbrengen met niet-werkgerelateerde dingen en kon dit niet onbetwist laten gaan. De opmerking heeft niets te maken met de uren die je "werkt" of de hoeveelheid werk die je verzet.

Stephan Branczyk
2019-12-17 07:44:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iedereen doet het, het is normaal.

Ik ben een softwareontwikkelaar en dat doe ik niet. En niemand in mijn kantoor heeft dit ooit gedaan (tenzij het lunchtijd is). Ik weet dit vanwege de manier waarop ons kantoor is geconfigureerd. Het is een open plattegrond en het is zo geconfigureerd dat iedereen weet wat iedereen doet.

Als iedereen het doet, is het eigenlijk een groter probleem dan wat de directeur dacht.

... en breng minstens 10 uur door in dat kantoor.

Oké, je wint.

Op mijn werkplek heb ik (gemiddeld) nooit meer dan 40 uur per week gewerkt.

Werkt iedereen op uw kantoor meer dan 50 uur per week?

Eigenlijk leef ik erin.

Je wordt niet lastiggevallen, maar je wordt inderdaad overwerkt.

Eerlijk gezegd, als je in de VS bent, is het een onderscheid zonder veel verschil. Het is niet zo dat je legaal hoe dan ook veel kunt doen.

Als ik jou was, zou ik mijn cv opfrissen en een kleine bolle spiegel op de hoek van een van mijn monitoren plaatsen. En ik ben met Mars op deze. Ik denk dat het plaatsen van privacywachten meer problemen zal veroorzaken dan ze op dit moment waard zijn.

En ik zou me concentreren op mijn productiviteit, niet op de hoeveelheid tijd die ik daar blijf. In feite zou je moeten proberen die uren te verminderen als je kunt. Je berooft jezelf op dit punt. Dit is niet goed voor je. Je moet een leven ontwikkelen buiten je werk.

En je moet je cv bijspijkeren over de onwaarschijnlijke kans dat je ontslagen wordt, of over de kans dat je een betere werkgever kunt vinden met een redelijker werkschema.

10 uur op kantoor is niet bijzonder vreemd als je een uur lunch hebt (en niet buiten eet, zoals velen doen).Het is echt verwarrend dat een werkweek van 40 uur over het algemeen 45 uur is (of in dit geval is een werkweek van 45 uur 50 uur)
Ik word niet ontslagen, ik denk dat iemand zich verveelde in de vergaderruimte en het interessanter vond om naar mijn scherm te kijken.Dat iemand nieuwsgierig en druk bezig was, het is niet alsof niemand anders af en toe op websites surft.Ik zag hier veel mensen browsen op YouTube of fantasy football spelen.Om deze kwestie te laten rusten, denk ik dat ik wat voorzichtiger zal moeten zijn, dat is alles ... PS: Mijn cv is altijd up-to-date!Gelukkig voor mij biedt de plaats waar ik woon (Manchester, VK) volop mogelijkheden.
"Ik zag hier veel mensen browsen op YouTube of fantasy football spelen."Nogmaals, dat is een nog groter probleem dat iedereen het doet.
Het is verbazingwekkend dat je dit niet kunt doen.Ik heb de neiging om mijn concentratie vrij snel (en vaak) te verliezen.
@LittleFighter Zoek dan iets anders, of stop gewoon met overwerken.Afaik het VK heeft een 40-urige werkweek. Gezien een dag van 8 uur zou ik niet zeggen dat het gebruikelijk is om de hele tijd door andere websites te bladeren, maar een paar keer per dag ja (misschien niet voor alle mensen).We zijn allemaal mensen.
@Allure, Nogmaals, het is het zitarrangement met mijn collega's.Thuis of waar dan ook, ik ben precies hetzelfde als jij.
Dmitry Grigoryev
2019-12-17 16:21:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Die opmerking van de regisseur was zeker misplaatst en op zijn best contraproductief (zou hij niet een voorbeeld van hard werken moeten zijn door aandacht te schenken aan de vergadering die hij bijwoonde, in plaats van rond te snuffelen?). Dat gezegd hebbende, je zit gewoon niet in dezelfde gewichtscategorie om er iets aan te doen, dus ik raad je aan het gewoon los te laten.

Ik verwacht geen serieuze problemen, tenzij je manager een idioot die waarde hecht aan "geen plezier op het werk", regeert meer dan je eigenlijke prestatie. Het kan zijn dat hij het incident in uw evaluatie moet weerspiegelen, maar dit zou op de lange termijn onbeduidend moeten zijn. Als het gevolgen heeft, zou ik geneigd zijn om met uw manager te praten over de daadwerkelijke prestatie die u op tafel legt, maar ik zou er niet eerst over beginnen.

Lio Elbammalf
2019-12-17 21:53:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Denk bij het ontvangen van feedback na over de positie van de persoon van wie je het krijgt.

De directeur weet naar alle waarschijnlijkheid weinig van uw baan, maar wat hij wel heeft, is een reputatie die nauwer met het bedrijf is verbonden. Misschien vindt u hun beoordeling oneerlijk, maar als ze met een klant of externe partij in de vergaderruimte achter uw computer zaten, overweeg dan hoe het er voor hen uitziet.

Een ander punt - ik ging door een fase van controle nieuwssites en dergelijke op het werk ... en ook lange werkdagen. Door de tijd die ik aan andere sites besteed te verminderen, krijg ik nu mijn werk gedaan in de tijd waarvoor ik betaald word - iedereen wint. Probeer voor uzelf, niet de regisseur, een zeer gefocuste en productieve maar kortere werkdag te hebben.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...