Vraag:
Geldzak als vermist opgegeven terwijl de manager de stad uit was. Nu wordt hem gevraagd om bijna $ 1.000, - terug te betalen. Legaal?
Maria Garza
2018-08-18 19:52:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een winkelmanager bij een lokale Hauling-verhuur. Toen ik de stad uit was, belde een medewerker me om een ​​vermiste geldzak te melden. (Videobeelden tonen een werknemer die $ telt en het in een bankstortzak stopt.) Toen ik weer aan het werk ging, zocht ik tevergeefs naar een geldzak. Gecontroleerd bij bank; tas niet verantwoord. Sprak met superieure re: situatie. Hij belde de politie niet en ik ook niet. Ik was afhankelijk van een meerdere om de leiding te nemen. Nu word ik "vrijwillig" om geld terug te betalen. Legaal? Welk verhaal heb ik? Ik wil mijn baan niet verliezen! Dit gebeurde ongeveer een week geleden in de grote stad Texas!

Is er een bepaalde reden om de politie niet te bellen?Het lijkt voor de hand liggend om te registreren wat er is gebeurd.
Dit hangt af van de locatie, maar ik denk dat het vrij algemeen is dat werknemers niet kunnen worden bestraft voor verlies als ze niet direct verantwoordelijk waren voor het veroorzaken ervan (en zelfs dan zijn ze mogelijk niet aansprakelijk).
Past misschien beter bij law.stackexchange.com
Stickler voor details in Nederland hier, dus geen idee over de wetten van de VS / Texas.Maar: u mist bedrijfseigendommen: schakel de politie in.Zorg ervoor dat de superieuren van je superieuren op de hoogte worden gebracht dat je er politie bij hebt betrokken (nadat je politie hebt ingeschakeld).Wie weet: "zou zo superieur zijn geweest" ...
Was u betrokken bij het verdwijnen van het geld?
Is er een reden waarom de titel zegt "hij is" in plaats van "ik ben"?
Zou het betalen van wat geld niet lijken te impliceren dat u ofwel medeplichtig bent aan de misdaad of enigszins schuldig bent?
Wat is er op de videoshow met het bankdeposito gebeurd nadat de medewerker deze had gevuld?Als dat niet op video staat, waarom dan niet?Wat zegt de medewerker die de tas heeft gevuld, dat er is gebeurd?
Drie antwoorden:
Neo
2018-08-18 20:13:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Legal?

Absoluut niet legaal, tenzij je iets hebt ondertekend waarin staat dat je verantwoordelijk bent voor wat er gebeurt als je niet aanwezig bent. Weiger hiervoor te betalen, schriftelijk of via e-mail. U moet waarschijnlijk ook contact opnemen met een advocaat.

Bel de politie zo snel mogelijk en meld wat er is gebeurd. Laat ze de video zien en laat de supervisor een verzekeringsclaim indienen. Het bedrijf heeft zeker een diefstalverzekering . Geef, indien mogelijk, ook bewijs aan de politie van waar u was toen de diefstal plaatsvond.

Joe Strazzere
2018-08-18 23:36:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nu word ik "vrijwillig" om geld terug te betalen. Legaal? Welk verhaal heb ik? Ik wil mijn baan niet kwijtraken!

Lokale wetten verschillen. En de enige echte manier om te weten of het legaal is of niet, is door met een advocaat te praten, of het door de rechtbank te laten gaan.

Ik kan me niet voorstellen hoe het legaal zou kunnen zijn om je te dwingen verantwoordelijk voor verloren geld zonder u te beschuldigen van diefstal. Een mogelijke oplossing zou zijn om uw werkgever te vertellen dat u niet van plan bent om geld terug te betalen aangezien u het niet hebt aangenomen en dat u hen voor de rechtbank zou dagen.

Natuurlijk kunt u uw baan verliezen. Texas is een werkgelegenheidsstaat naar believen. Dat betekent dat ze je hiervoor kunnen ontslaan, om welke andere reden dan ook, of zonder enige reden. Als ze tot het uiterste gaan, vermoed ik dat ze je toch zullen ontslaan - zelfs als je het geld terugbetaalt.

Tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

Ben Mz
2018-08-19 01:30:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben geen advocaat en ik kan geen advies geven over wat legaal is. Waar ik het over zal hebben, is wat waarschijnlijk en praktisch is wanneer een werkgever en werknemer zich in een dergelijke situatie bevinden.

Als u slechts een werknemer bent (dus geen franchisenemer of een andere soort zakelijke panter), kan je het geld niet laten betalen. Ze kunnen u vragen om het te betalen en u kunt beslissen of u ze wilt betalen. Als ze het betalen van het geld als voorwaarde stellen om u aan het werk te houden, kan dit in sommige rechtsgebieden neerkomen op oneerlijk ontslag. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat u in een naar believen toestand in de Verenigde Staten enige voldoening zult krijgen bij het maken van dat argument.

U moet ze het geld niet betalen. Als winkelmanager bent u van hen de plicht om redelijke maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat er geen geld wordt gestolen. Denk dan waarschijnlijk dat je dit niet hebt gedaan en daarom vroegen ze je om ze te betalen. Werkgevers moeten echter de kosten van de fouten van hun werknemers onder ogen zien. Als u handelswaar heeft gekocht die u niet met winst zou kunnen verkopen, mogen ze ze niet vragen om het verschil te compenseren. Het principe is hetzelfde. Ze kunnen u echter laten gaan als ze denken dat uw slechte prestaties ertoe leiden dat ze geld verliezen.

Wat u moet doen, is hen laten zien dat u stappen onderneemt dat dit niet meer zal gebeuren. Uitzoeken wat er met het geld is gebeurd, zou dit gemakkelijker maken. Het kan ook helpen als u het geld terugkrijgt. Het is vreemd dat u de politie niet hebt betrokken, hoewel ze misschien op de een of andere manier proberen hun reputatie te beschermen. Zelfs als u niet weet hoe het geld is verdwenen, laat hen zien welke stappen u onderneemt om hun geld in de toekomst veilig te houden.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...