Vraag:
Het interview is telefonisch opgezet, heb geen e-mail van de interviewer. Is het ok om hun e-mail online te vinden om een ​​vervolgmail te sturen?
Andrew Whatever
2016-06-02 03:01:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet dat er verschillende meningen zijn over vervolgmails na interviews. Ik heb de neiging om de kant van "doe het" te kiezen, omdat het waarschijnlijk geen pijn zal doen en in sommige gevallen zou je misschien iets belangrijks kunnen toevoegen dat je in het interview niet hebt gekregen.

Wat ik denk is in dit geval van toepassing. Ik heb eerder op de dag een interview gehad voor een elementaire onderwijspositie en een van de gestelde vragen was hoe ik een specifiek STEM-programma zou implementeren waarvan ze zouden willen dat ik lesgeef. Ik had nog nooit van het programma gehoord, en het stond ook niet in de vacature, dus ik weet niet zeker hoe ik ervan had gehoord. Ik was eerlijk over het feit dat ik er nog nooit van had gehoord, en gaf toen een soort algemeen antwoord over hoe ik een STEM-programma zou implementeren zonder echt het specifieke programma dat ze gebruiken aan te pakken. Om eerlijk te zijn, ik liep een beetje rond zonder veel te zeggen en het voelde als het dieptepunt van een verder solide interview voor mij.

Nu ik thuis ben, heb ik het programma kunnen onderzoeken ze gebruiken en hebben een veel beter idee van waar ze voor gaan en hoe ik het zou implementeren. Ik dacht er toch aan om een ​​vervolgmail te sturen, dus ik dacht dat ik misschien ook een beetje zou schrijven om de interviewer (directeur van de school) te informeren dat ik naar het programma heb gekeken en hem een ​​aantal ideeën zou geven die ik heb om het te implementeren . (Ik zou het kort houden, een paar regels, ik weet dat niemand een essay wil lezen in een vervolgmail.)

Het probleem is dat ik zijn e-mail niet heb. Alles werd geregeld via de telefoon. Omdat hij de directeur van een openbare school was, was zijn e-mail echter gemakkelijk genoeg te vinden, omdat hij op de startpagina van de website van de school staat.

Ik vraag me af of het als vreemd zou worden beschouwd of onprofessioneel voor mij om een ​​vervolg-e-mail naar dat e-mailaccount te sturen, omdat deze nooit persoonlijk aan mij is gegeven. Is dit een gangbare praktijk of wordt er afgekeurd?

Zolang hun adres zich op een ietwat voor de hand liggende, openbare plaats bevindt, zou dit in orde moeten zijn. Hij moet e-mails verwachten van mensen aan wie hij in zijn werk niet persoonlijk zijn adres heeft gegeven. Het zal zeker geen pijn doen.
Zes antwoorden:
jcmack
2016-06-03 22:28:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit toont naar mijn mening initiatief. De e-mail van de directeur staat op de openbare website van de school, dus ze verwachten dat jij en anderen hem / haar / hen gemakkelijk kunnen bereiken.

Zeg ook gewoon dat je een manier hebt bedacht om het STEM-programma te implementeren en er verder over wilt praten. Geef uw plan niet zomaar weg, want dat wordt een van uw beste verkoopargumenten.

+1 voor de eerste alinea.Als ik je voor de tweede keer een +1 zou kunnen geven, zou ik dat doen.
Dayl Robert Hudson
2016-06-04 14:38:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat te doen als je het e-mailadres van de interviewer niet hebt

Ik zeg dit altijd, maar het zijn niet altijd de grote dingen bij het zoeken naar werk die mensen ongerust maken. Er zijn onderweg ook heel kleine momenten die volkomen verwarrend zijn. Deze kwam laatst met een klant. Ze ging op een 2e ronde interview en kon het e-mailadres van de interviewer niet krijgen. Omdat ze is

Deze kwam onlangs met een klant. Ze ging op een 2e ronde interview en kon het e-mailadres van de interviewer niet krijgen. Omdat ze met mij samenwerkt, weet ze dat het belangrijk is om altijd een bedankbriefje te sturen en dus vroeg ze zich af wat ze moest doen.

Optie 1: als je andere werknemers kent ' e-mailadressen en u weet de voor- en achternaam van de persoon die u heeft geïnterviewd, u kunt het raden.

Sluit gewoon de voor- en naam van uw interviewer aan op de e-mailformule en altviool, u bent klaar om uw bedankje te sturen je merkt. Als de e-mail om de een of andere reden onjuist is, krijg je een terugstuiting en weet je dat je een andere tactiek moet proberen.

Optie 2: vraag het gewoon aan de persoon die de interviews heeft gecoördineerd .

Over het algemeen is dit een rekruterings- of HR-persoon en zij zullen deze informatie graag doorgeven. Je kunt zoiets als het onderstaande zeggen:

Hallo [contact plannen], Heel erg bedankt voor het opzetten van mijn interview vandaag. Het was een geweldige ontmoeting met [persoon] en ik heb echt genoten van ons gesprek. Ik heb geen kans gekregen om [zijn / haar] e-mailadres te krijgen en ik vroeg me af of je het zou willen doorgeven zodat ik een bedankbriefje kan sturen. Nogmaals bedankt en ik kijk er naar uit om te horen over de volgende stappen in het proces!

Optie 3: e-mail datzelfde planningscontact en vraag hem of haar te slagen samen met een notitie die u aan de e-mail toevoegt

Dit is een goede optie als het lijkt alsof de persoon met wie je hebt geïnterviewd, om de een of andere reden niet wilde dat je zijn of haar contactgegevens had. In dat geval kun je de rekruterings- / HR-contactpersoon e-mailen en zoiets als het onderstaande zeggen:

Hallo [contactpersoon plannen], Heel erg bedankt voor het opzetten van mijn interview vandaag. Ik hoopte dat je het bedankbriefje hieronder aan [interviewer] zou kunnen doorgeven. Ik heb echt genoten van ons gesprek en ik kijk ernaar uit om te horen over de volgende stappen in het proces!

Een paar andere tips

Pas altijd je bedankbriefjes aan op de interviewer en de inhoud van je gesprek - hier meer over Als je met meerdere mensen hebt geïnterviewd, moet je nog steeds individuele aantekeningen aan elke interviewer schrijven Stuur je bedankbriefje dezelfde dag als het interview of uiterlijk de dag erna Als je je afvraagt als u een handgeschreven notitie moet e-mailen of verzenden, raad ik e-mail aan, simpelweg omdat het sneller is. Als je denkt dat een handgeschreven notitie een lange weg zal gaan, kun je naast je e-mail ook een snail mail bedankbriefje sturen als vervolg - zorg er wel voor dat je iets andere dingen zegt in de 2 notities!

Opmerking 1: Er is hier veel gedegen advies, maar je beantwoordt de gestelde vraag niet echt van tevoren en direct, wat betekent dat het oké is om een e-mailadres uit een online bron te halen.Ik zou kunnen concluderen dat uw antwoord ja zou zijn, maar het is altijd beter om het als eerste punt in uw antwoord duidelijk te maken.Houd er echter rekening mee dat uw ervaring en bijdrage op prijs wordt gesteld.
Opmerking 2: op SE-sites is het over het algemeen beter om vetgedrukte letters te gebruiken in plaats van alleen hoofdletters.Wat maakt het uit als mensen je punt nog steeds snappen?Het is waar dat het punt nog steeds wordt gemaakt, maar mensen hebben de neiging om onbewust positiever te reageren op standaardformulieren, tenzij het veranderen ervan een doel dient.Het mooie woord zou zijn: het is niet idiomatisch om alleen hoofdletters te gebruiken op SE-sites.Sorry voor de laatste zin, ik haat het om fraai klinkende woorden te gebruiken.maar ik ken geen ander woord dat het uitdrukt.
TechnicalEmployee
2016-06-04 02:50:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat als zijn e-mail op de website van de school staat, het volkomen acceptabel is.

Dat gezegd hebbende, is hij op LinkedIn of iets vergelijkbaars met waar je "verbinding" kunt maken en het bericht op die manier kunt verzenden?

Of er is altijd een oude post. Zo werden bedankbriefjes voor interviews in de donkere eeuwen teruggestuurd.

Sascha
2018-03-17 20:27:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn simpele antwoord (als technisch interviewer) is:

  • als het hele interviewproces wordt afgehandeld door HR, praat / e-mail dan met HR. Over het algemeen geldt dat als de interviewer u niet heeft aangeboden om contact met hem / haar op te nemen, doe dat dan niet.

De redenering hierachter is dat een interviewer vaak niet degene is die het proces aanstuurt.

Als het echter duidelijk is dat er geen HR was, of dat de HR die niet verantwoordelijk is voor het proces, kan het verhaal anders zijn (en dat hangt in dit geval af van je onderbuikgevoel!).

tymtam
2016-06-02 08:22:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De reactie hangt sterk af van de persoon - sommigen zullen onder de indruk zijn van uw initiatief, sommigen zullen schrikken of beledigd zijn.

U kunt altijd de school bellen en a) uw situatie uitleggen, vraag om de e-mail, orb) laat het bericht achter bij de receptioniste.

Veel succes!

bharal
2018-03-15 03:05:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je bent zo dichtbij.

Het is prima om zo veel mogelijk contact op te nemen met de interviewer, dus ik vind het niet raar, zoals anderen hebben opgemerkt.

Wat ik wel raar vind, is dat je maar één ... of twee regels schrijft. Dat is gewoon dom.

Als je er een heel essay over kunt schrijven, doe dat dan. Ze huren je letterlijk in om dit programma uit te voeren, dus waarom zou je niet naar de extra meters gaan en ze opschrijven hoe je het zou uitvoeren? Het laat zien dat je toegewijd bent, initiatief hebt, allerlei andere dingen. Ik bedoel, ze willen natuurlijk een essay lezen over hoe je het zou implementeren, ze willen het doen!

Niemand vindt het erg als je in een oogwenk X of Y kunt doen. Ze vinden het echter erg dat je het kunt en dat de ideeën die je uitdrukt logisch zijn.

Ik heb een vriend gehad die uit vreselijke interviews kwam - echt vergelijkbaar met die van jou - en schrijf een pagina, goed doordacht powerpointplan over het onderwerp dat ze niet begrepen. Die vriend is nu een senior executive bij een bank - simpelweg omdat van u op hoog niveau wordt verwacht dat u nuttige items produceert.

Dus ja, zoek ze op. Maar probeer ook het beste antwoord te geven - nee, een beter antwoord eigenlijk, aangezien je duidelijk meer tijd hebt - dan je zou kunnen hebben bij het interview.

"Het maakt niemand echt uit of je in een oogwenk X of Y kunt doen."Waarom hebben ze dan in de eerste plaats een persoonlijk interview?Als ze het OP een essaytest hadden willen geven om mee naar huis te nemen, hadden ze dat kunnen doen.Als ze echt niet weten hoe ze het moeten implementeren, dan zullen ze waarschijnlijk een essay op prijs stellen, maar ze vragen waarschijnlijk om te zien hoe het OP zou reageren, niet omdat ze zelf geen idee hebben.
@Acccumulation ze werken met OP, dus ze willen persoonlijk zien hoe OP is.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...