Vraag:
Starten / verhuizen naar een nieuw kantoor: hoe zorg je ervoor dat het team het gevoel krijgt dat er rekening wordt gehouden met hun input, zonder dit om te zetten in een ontwerp van de commissie?
dukeofgaming
2014-12-09 17:37:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geef leiding aan een team van 10 ingenieurs, en na 3 jaar verhuizen we eindelijk ons ​​ingenieursbureau buiten de fabriek.

Iedereen kijkt er naar uit, en ik heb het proces geopend door al mijn planning / besluitvorming in onze bedrijfswiki, maar ik weet niet zeker of dit genoeg is van een open forum om iedereen aan het woord te krijgen.

Tegelijkertijd denk ik dat het kan veranderen in " ontwerp door commissie "of heb het probleem" te veel koks in de keuken "/" fietsenstalling "als ik begin te vragen wat mensen het leukst vinden, waardoor ik niet aan ieders wensen kan voldoen.

Dus, om in welke mate is het gezond om het proces en de besluitvorming open te stellen ?, welke basisregels zijn absoluut essentieel om dit soort situaties niet te veranderen in eerdere problemen? en vooral:

Hoe kan iedereen hebben ze het gevoel dat ze inbreng hebben in het proces?

Vijf antwoorden:
Vietnhi Phuvan
2014-12-09 18:29:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het wordt een kwestie van "ontwerp door commissie" als een feitelijke commissie of een feitelijke committer de ontwerpbeslissingen neemt. Er is in uw geval geen echte commissie, dus het enige risico komt van het team en u treedt op als een de facto commissie:

De eerste stap om dit probleem te verminderen is dat terwijl u input van het team accepteert in term van ideeën, maakt u het iedereen, inclusief uzelf, duidelijk dat de uiteindelijke beslissing over of een van de voorgestelde ideeën wordt geïmplementeerd en hoe deze ideeën worden geïmplementeerd - die beslissing is van u en u alleen.

De tweede stap is ervoor te zorgen dat uw stilistische beslissingen consistent zijn met elkaar en dat ze samen een herkenbaar stilistisch thema vormen. Een pot pourri van inconsistente stilistische beslissingen, dwz die look dat ze willekeurig aan elkaar zijn geregen - die pot pourri zal onvermijdelijk het vermoeden wekken dat de ontwerpkeuzes zijn gemaakt door een commissie die zich bezighoudt met en omgaan en algemene politiek die leidde tot roemloze compromissen op het gebied van ontwerp keuzes.

magnus.westrom
2014-12-09 21:39:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kort antwoord: houd rekening met hun input. Verander het ook niet in ontwerp door commissie.

Langer antwoord:

1. Hoe je ze het gevoel kunt geven dat er rekening wordt gehouden met hun input. Ik ga ervan uit dat je echt bereid bent om met hun input rekening te houden, anders bereik je dit niet. Dan is het gewoon een kwestie van een duidelijk en open proces hebben van hoe u rekening houdt met hun inbreng. Bijvoorbeeld door hen niet alleen te informeren over de beslissingen, maar ook welke factoren je bij deze beslissingen hebt meegewogen. Ze kunnen niet alleen zien dat er met hun input rekening is gehouden, maar ook het grotere plaatje van andere factoren die een rol speelden.

2. Hoe je er geen ontwerp van de commissie van maakt. Enigszins gerelateerd aan het eerste punt. Houd rekening met hun inbreng, maar laat dat niet de enige factor zijn! Misschien kunt u op basis van de input en andere factoren enkele algemene richtlijnen vaststellen. Deze zouden dan een sterkere factor kunnen zijn bij individuele beslissingen dan alleen de specifieke input voor die specifieke vragen.

Patricia Shanahan
2015-10-29 15:37:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer meubels en kantoorindelingen te selecteren die elke bewoner de grootst mogelijke kans geven om zijn eigen werkgebied aan te passen en aan te passen.

Sommige mensen werken bijvoorbeeld het beste met rug naar de gang, voor minder afleiding omdat mensen lopen voorbij. Anderen voelen zich op die manier erg ongemakkelijk en kijken liever naar de gang.

Op de dag dat je intrekt, en een dag of wat daarna, zullen er veel meubels worden gerangschikt, omdat mensen ontwerpen uitwerken die passen bij hen en kopieer ontwerpen die anderen hebben bedacht. Er zal wat tijd worden verspild, maar minder dan in een reeks vergaderingen of stemmen.

Daarna bevindt iedereen zich in een ruimte waarover ze echte controle hadden. Iedereen zal een winnaar zijn en een lay-out krijgen die ze leuk vinden, zonder verliezers.

krubo
2014-12-09 19:24:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad aan om elk personeelslid te vragen om zijn / haar inbreng vertrouwelijk te maken. Dit kan een aanvulling zijn op of in plaats van open vergaderingen en open wiki-bewerking. Om te beginnen, wanneer uw personeelslid u vertrouwelijk een mening geeft, kan het gemakkelijker zijn om te laten zien dat u hun mening op prijs stelt, zelfs als u het niet eens bent met hun aanbeveling. Voor een ander zorgt dit ervoor dat iedereen deelneemt in plaats van alleen degenen die het meest uitgesproken zijn op vergaderingen of productief zijn op wiki.

Ja, groepsbijeenkomsten kunnen snel in commissies veranderen als ze onderling beginnen te discussiëren. Van daaruit om te verwachten dat je de collectieve beslissing respecteert, is de weg te kort. Hoe zit het met een gesloten webpoll als u een duidelijke keuze heeft tussen 2 tegengestelde opties? Niet meer dan 2 duidelijke en contrasterende opties of het is chaos omdat iemand zijn eigen wil toevoegen, dus dit is niet goed voor het kiezen van de koffiemachine.
Wesley Long
2015-10-29 23:09:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn aanbevolen aanpak zou zijn om te beginnen met het stellen van verwachtingen. Zoals Vietnhi zei, maak duidelijk dat u de leiding heeft en dat u de beslissingen neemt.

Een geldige benadering is om hun input te "rantsoeneren". Vraag elk teamlid om je 3 dingen te sturen die ze heel graag in het nieuwe kantoor zouden willen hebben, en 3 dingen die ze liever niet op het nieuwe kantoor zouden hebben. Laat ze elk hun items privé naar u sturen. Als iemand meer dan 3 in een categorie verstuurt, geef dan alles af na drie.

Zet dan in je Wiki, een prikbord of waar dan ook alle items van elke inzending op. Voeg er geen namen aan toe, alleen de items. Sommige zijn niet compatibel met elkaar. Sommige zullen niet mogelijk zijn vanwege beperkte middelen, en maak duidelijk welke om die redenen niet blijven hangen.

Laat het team als team nadenken over hoe de ideeën moeten worden gerangschikt, en ga er dan mee akkoord, voor zover de tijd en middelen het toelaten. Geef ze dit venster op de planning en regel de rest zelf. Het zal het leven een stuk eenvoudiger maken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...