Vraag:
Waarom vraagt ​​HR mij om een ​​geboorteakte of paspoort mee te nemen voor een interview?
tpm900
2017-12-08 21:14:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb mijn telefoonscherm ongeveer een week geleden bij het bedrijf voltooid en ze plannen me nu in voor een interview op locatie. Ze vragen me echter mijn geboorteakte of paspoort mee te nemen. Dit is de eerste keer dat mij dit wordt gevraagd als onderdeel van het sollicitatiegesprek. Ze hadden me in het telefoonscherm gevraagd of ik al dan niet Amerikaans staatsburger was, maar dat is mij al meerdere keren gevraagd en ik hoefde nooit mijn geboorteakte te tonen. Wat is het doel van het tonen van een geboorteakte of paspoort voordat het interviewproces is afgerond?

Is dit voor een baan waarvoor een veiligheidsmachtiging vereist is (alleen voor Amerikaanse burgers)?
Is de baan in de VS?Ik heb de VS-tag toegevoegd op basis van wat je in de vraag hebt gezegd, maar bevestig alstublieft.
Het is een certificaat, certificaten zijn er om dingen te bewijzen, iedereen zou kunnen liegen over de vraag of ze een Amerikaans staatsburger zijn of niet.Het kan ook helpen identiteitsdiefstal te voorkomen en hen helpen om feiten over u te controleren (bijv. Of u de naam die u op uw sollicitatie hebt gezet daadwerkelijk heeft en of uw cv correct is).
Is het veelbetekenend dat ze u vragen om "te brengen" in plaats van te "leveren" of "in te dienen"?
Zou het mogelijk zijn om ze gewoon te vragen waarom ze het nodig hebben?
Dit is hetzelfde in het VK: HR moet het originele paspoort of geboorteakte zien om het recht op werk te bewijzen.Vaak volstaat een kopie (aangezien ze toch een kopie moeten bewaren), maar dat is niet de bedoeling.[Britse overheidsrichtlijnen] (https://www.gov.uk/government/publications/right-to-work-checks-employers-guide) Het zou ongebruikelijk zijn om deze te verstrekken voorafgaand aan [of tijdens] een interviewhoewel;normaal gesproken is het op een baan aangeboden.
Zeven antwoorden:
Neo
2017-12-08 21:17:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is het doel van het tonen van een geboorteakte of paspoort voordat het interviewproces is afgerond?

Ze willen dit waarschijnlijk zodat je het formulier kunt invullen om te bewijzen dat je dat bent in aanmerking komen om te werken.

In de Verenigde Staten is dit formulier I-9. Dit is voor hen waarschijnlijk een tijdbesparend mechanisme voordat ze een aanbieding verlengen.

En mogelijk zijn ze in het verleden verbrand door een aanbod te doen aan iemand die toen geen documenten kon overleggen waaruit bleek dat ze legaal in de VS mochten werken.
Is het niet in strijd met [I-9 / USCIS-regels / Immigration and Nationality Act] (https://www.uscis.gov/i-9-central/employee-rights-resources/preventing-discrimination)?'Werkgevers mogen niet: eisen dat een werknemer specifieke documenten overlegt, ** vragen om arbeidsvergunningsdocumenten te zien voordat iemand een baanaanbieding accepteert ** (...)'.Dit druist in tegen beide geciteerde regels.
@MaciejPiechotka Die informatie verdient het om een eigen antwoord te zijn, niet alleen een opmerking, omdat het andere, belangrijke problemen aan het licht brengt.
Het zou voor hen zowel een tijdbesparend mechanisme als tegen de wet kunnen zijn.Het is mogelijk dat de HR-persoon waarmee OP samenwerkt, niet begrijpt dat ze nog niet om deze documenten mogen vragen.
@MaciejPiechotka, van [EEOC.gov] (https://www.eeoc.gov/laws/practices/inquiries_citizenship.cfm) "Federale wetgeving verbiedt werkgevers ook om de Form I-9 en E-Verify-processen uit te voeren voordat de werknemer eenaanbod van werk. "** Dit gedrag lijkt illegaal te zijn, ** OP zou moeten overwegen om een juridische professional te raadplegen
@Makyen Ik zal het later vandaag doen.
Ik zou een afbeelding [zoals deze] (http://mckinsol.com/files/i-9-list-of-acceptable-documents.jpg) toevoegen om het punt naar voren te brengen: een lijst met acceptabele documenten om te bewijzen dat uin aanmerking komen om te werken.
@wnnmaw Het uitvoeren van het formulier I-9 is illegaal voordat de werknemer het aanbod van werk heeft aanvaard.Maar wat weerhoudt het bedrijf ervan om een bod uit te brengen en vervolgens de formulieren daar te doen?Waarom zou u de potentiële werknemer niet vragen om zijn geboorteakte mee te nemen voor het geval u besluit hem een baan aan te bieden?Het is niet alsof er kosten of schade voor de potentiële werknemer zijn verbonden aan het brengen ervan.En het is leuk om te weten of uw potentiële werknemers koppige muilezels zijn voordat u ze in dienst neemt ....
@kingledion Omdat de werknemer misschien geen Amerikaanse geboorteakte heeft en het nogal ongebruikelijk is om ter plaatse een baan aan te bieden / te accepteren.Het bedrijf stelt zich waarschijnlijk open voor rechtszaken wegens discriminatie als ze een aanvrager hebben afgewezen die bijvoorbeeld een EAD of groene kaart heeft gepresenteerd of om opheldering heeft gevraagd via e-mail.
@MaciejPiechotka: De baan in deze vraag stelt vragen over burgerschap;iemand met een groene kaart kan niet worden aangenomen.Ze zouden voldoen aan de identificatievereisten van de I-9, maar niet aan de vereiste van burgerschap.
@wnnmaw: Het eisen van een bewijs van staatsburgerschap is niet illegaal.Het gedrag dat illegaal zou zijn, is slechts een speculatie in dit antwoord.Het is mogelijk dat het antwoord juist is en het bedrijf ongelijk, maar het omgekeerde lijkt waarschijnlijker.
@BenVoigt Afhankelijk van de functie-eisen (in het bijzonder of een veiligheidsmachtiging vereist is), [het beperken van werkgelegenheid tot burgers zou wel eens illegaal kunnen zijn] (https://www.workplacefairness.org/immigration-status#2).
@BenVoigt OP vermeldt niets dat erop zou wijzen dat het werk elke vorm van veiligheidsmachtiging inhoudt die ik een kans zou geven aan zowel een veiligheidsmachtiging als een poging om illegale beschuldiging uit te voeren (mogelijk vanwege het verkeerd begrijpen van het I-9-proces in plaats van actieve kwaadwilligheid).
Ik denk dat jullie dit overdrijven.Als u meteen iemand moet inhuren, en u weet bijna zeker dat u dat aanbod gaat uitbreiden, omdat u in de problemen zit en u meteen iemand nodig heeft.Of misschien is het het feit dat uw HR-persoon die verantwoordelijk is voor de federale database voor i-9s, van plan is vroeg op kerstvakantie te gaan.U vraagt de kandidaat gewoon om te komen opdagen met alle juiste documentatie voor het geval dat.
Geboorteakte of paspoort komt niet eens in de buurt van de hele lijst met geldige I-9-documenten.Bovendien is de geboorteakte niet voldoende om de I-9 in te vullen.Ik denk niet dat deze speculatie wordt ondersteund door de gevraagde documenten.
@StephanBranczyk - Vragen om documentatie met betrekking tot het invullen van een I-9-formulier voorafgaand aan het aanbieden van een baan is illegaal "TENZIJ het Amerikaanse staatsburgerschap vereist is door wet, regelgeving, uitvoerend bevel of overheidscontract".
@DavidHammen, Nee. Het is illegaal.Erom vragen is het niet.Voor zover hij weet, kan hem aan het einde van dat interview een baan worden aangeboden.En als hij zo'n baanaanbieding accepteert, hoeven ze alleen de documenten te scannen die hij heeft meegenomen naar het interview.
@StephanBranczyk "Het is illegaal. Erom vragen is het niet."[USCIS] (https://www.uscis.gov/i-9-central/employee-rights-resources/preventing-discrimination) lijkt het daar niet mee eens te zijn: "Vraag naar arbeidsvergunningsdocumenten voordat iemand een baanaanbieding accepteert".Oké, ze vragen technisch om mee te nemen in plaats van te vragen om te worden getoond, maar ik denk niet dat dit onderscheid in dit geval van belang is.
@MaciejPiechotka, In dit geval doet het er wel toe, want als ze hem interviewen, hem een baan aanbieden, accepteert hij, en dan vragen ze om die documenten na dat alles.Dan betekent het dat ze geen enkele wet hebben overtreden.
Thomas Owens
2017-12-08 21:43:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het antwoord van Mister Positive biedt één mogelijkheid, ik heb een andere gezien. Afhankelijk van de branche en het werk van de organisatie, kunnen ze naleving van wet- en regelgeving vereisen met betrekking tot de export van de dingen waaraan ze werken. Alles buiten de lobby vereist mogelijk controles. Het is noodzakelijk om te weten wat uw staatsburgerschap is om ervoor te zorgen dat u in de instelling kunt zijn en welke controles nodig zijn.

De term voor Google is "ITAR-naleving".
Ik denk dat dit waarschijnlijker is dan voortijdige evaluatie van werkvergunning voor gewoon werk.Ik ben een permanente inwoner van de VS.Voor Amerikaanse werkvergunning laat ik mijn groene kaart zien, die zowel een bewijs is van identiteit als toestemming om in de VS te werken.Er zijn gebouwen en faciliteiten in de VS waar ik niet binnen kan komen, en banen waarvoor het Amerikaanse staatsburgerschap vereist is.
@MonicaCellio Een snelle zoekactie toont aan dat het de informatie beperkt tot 'US Persons', inclusief permanente inwoners en politieke asielzoekers.Het zou een veel beperktere veiligheidsmachtiging moeten zijn dan ITAR.
Maciej Piechotka
2017-12-09 05:00:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals anderen hebben opgemerkt, kan het een poging zijn om het proces van I-9 - elektronische verificatie dat u in aanmerking komt om in de VS te werken, te versnellen. Als dit echter het geval is, hebben ze een paar dingen verkeerd gedaan.

Er kunnen verschillende vereisten zijn voor banen die een veiligheidsmachtiging of zoiets vereisen. Ik ken ze niet, maar je zou het waarschijnlijk weten van de vacature.

Ik zie niet wat er mis kan gaan voor de werknemer als ze zijn geboorteakte tonen, tenzij de werkgever beslist om u hierdoor te discrimineren (ik verwacht dat de werkgever meer aansprakelijk wordt gesteld omdat deze irrelevante beschermde informatie krijgt die ze mogelijk kunnen discrimineren), maar dan ik ben geen advocaat .

Het vragen om specifieke documenten en deze controleren voordat u een baan aanbiedt, zou een middel kunnen zijn om heimelijk te discrimineren tegen andere mensen, niet alleen het OP.
Dan
2017-12-09 00:46:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zie hier: https://www.uscis.gov/us-citizenship/proof-us-citizenship-and-identification-bij-aanvraag-job

beantwoordt uw vraag.

Het zegt heel duidelijk dat het van toepassing is op net ingehuurde werknemers, niet op potentiële:

Elke werkgever in de Verenigde Staten moet verifiëren dat elke nieuwe ingehuurde werknemer kan legaal in dienst zijn in de Verenigde Staten. Een Amerikaans staatsburger kan verschillende bewijzen overleggen om aan deze vereiste te voldoen:

Dus het roept de vraag op waarom u wordt gevraagd om dit te verstrekken voordat wordt aangenomen. Het is onduidelijk wie "zij" zijn in je vraag en ik neem aan dat je in contact bent met een HR-vertegenwoordiger en dat je mogelijk een interview hebt gehad met een manager van de afdeling waarvoor je solliciteerde. Het kan zijn dat HR het verkeerde bericht van de manager heeft gekregen en ervan uitgaat dat u een nieuwe medewerker bent. Het kan ook betekenen dat je de baan hebt gekregen, maar ze hebben het je nooit verteld.

Eerlijk gezegd zou ik dit in twijfel trekken, want het zou een slordige werkplek kunnen betekenen als ze niet weten wat er aan de hand is.

Ik vermoed dat je dit te lang overdenkt: als ze deze informatie nodig hebben voor 'nieuw aangeworven' werknemers, kunnen ze de kosten (hoe klein ook) vermijden om een aanbod na te streven en door te geven aan iemand die uiteindelijk niet in aanmerking komt, en tegelijkertijdtijd verminderen papierwerk * na * de aanstelling als ze deze informatie al hebben geverifieerd.
@GalacticCowboy [Een andere website] (https://www.uscis.gov/i-9-central/employee-rights-resources/preventing-discrimination) vermeld in de opmerking van iemand anders stelt ook dat het illegaal is om * "Vragen om werk te zienautorisatiedocumenten voordat iemand een baanaanbieding accepteert "*.
Dan, ik ben het ermee eens.Op uw link staat: "Amerikaanse geboorteakte ** samen met ** een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto."als een van de twee keuzes.Het is mij maar één keer gevraagd en ze hebben fotokopieën.Het is een van die "we weten wat we willen, wil je het doen" dingen.Houd je spullen vast tot het tijd is, alles is een hefboomwerking als ze een lijst hebben die blijft groeien;daarom rotzooit niemand met mensen, tenzij ze denken dat ze dat kunnen.
WBT
2017-12-09 05:25:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is de meest liefdadige verklaring: als het interview goed verloopt, hopen ze misschien dat je aan het einde van het bezoek bent aangemeld als nieuwe werknemer. Ik zou dit niet bijzonder verrassend vinden voor bijvoorbeeld een baan in de detailhandel.

Als het voor een functie is waarbij snel aanmelden geen redelijk verwacht resultaat zou zijn van zelfs maar een zeer positief interview, is de meest liefdadige verklaring dat ze proberen om in een vroeg stadium wettelijke toestemming te krijgen om te werken, om vermijd latere vertragingen en / of vermijd door te gaan met het doen van een aanbod aan iemand die niet echt aan het werk kan beginnen en het werk kan doen. Zoals andere antwoorden aangeven, is dit waarschijnlijk onwettig, maar als je begint met een vijandige toon en juridische details citeert, is het helaas onwaarschijnlijk dat je kansen om de baan te krijgen groter worden (en waarschijnlijker).

Misschien kun je de recruiter rechtstreeks vragen waarvoor de documenten nodig zijn en of ze echt nodig zijn tijdens het interview. Zouden ze echt een interview weigeren als je zonder die documenten zou komen opdagen (vooral als je het van tevoren had gevraagd, in plaats van gewoon vergeetachtig of onvoorbereid te lijken)? Waarschijnlijk niet, maar het kan handig zijn om naar de reden te vragen. Ze kunnen het ook begrijpen als u die papieren documenten niet bij de hand heeft en ze uit de opslag moet halen, enz., Ervan uitgaande dat u aangeeft dat u dat met plezier zou kunnen doen voordat u daar aan het werk gaat.

Vindt het interview plaats in een gecontroleerde faciliteit, bijvoorbeeld een onderdeel van de Amerikaanse overheid? Ik ben naar gecontroleerde faciliteiten geweest waar bezoekers hun staatsburgerschap moeten bewijzen om het gebouw en een kantoor / vergaderruimte binnen te komen (voor een interview of enig ander doel), en bezoekers of groepen met niet-staatsburgers betekende dat ze de vergadering moesten veranderen locatie en het overtuigen van de gastheren om hun eigen ruimte te verlaten voor die alternatieve locatie.

Kevin Fegan
2017-12-11 03:34:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

... ze vragen me om mijn geboorteakte of paspoort mee te nemen.

Dat wil niet zeggen dat ze willen dat je dat doet geef het hun vóór het tweede interview en voordat ze je daadwerkelijk inhuren (tenzij ze dat echt hebben gezegd), alleen dat je het meeneemt.

Ik vermoed dat ze misschien willen dat je het hebt met jou voor het geval ze aan het einde van het tweede interview een aanbod willen doen om je in dienst te nemen.

Misschien hebben ze al besloten om je in dienst te nemen, maar als formaliteit zijn ze volgens het beleid verplicht om een ​​tweede gesprek te voeren.

In elk geval (voor toekomstig gebruik) zou je laat ze weten dat je het document beschikbaar hebt, maar vraag je af waarom ze het op dat (tweede interview) tijdstip nodig hebben.

Radu Murzea
2017-12-09 20:41:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een andere mogelijkheid waarom ze om zoiets vragen, is dat ze misschien, voordat ze verder gaan met het daadwerkelijke interview, willen dat je een geheimhoudingsverklaring ondertekent.

Ik heb er nog nooit een getekend en ik heb geen idee welke documenten er nodig zijn voor zoiets, maar het is een mogelijkheid. Hoewel ze dit afaik meestal aan de telefoon of in een e-mailbericht vermelden, een stap die misschien per ongeluk werd overgeslagen.

Als ik jou was, zou ik naar het interview gaan en deze documenten meenemen. Wanneer / als ze erom vroegen, zou ik vragen waarvoor ze nodig zijn en de situatie ter plaatse evalueren. Dit zijn belangrijke documenten die veel persoonlijk identificeerbare informatie bevatten; het is heel redelijk om te onderzoeken waarom ze ze nodig hebben.

Interessant punt.Ik heb een aantal NDA's moeten ondertekenen voor eerder werk en er is nooit om enige vorm van identificatie gevraagd.
@tpm900 u toont ID aan de notaris bij het ondertekenen van dingen die hiervan zullen worden gezien.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...