Vraag:
Hoe ga je om met aanstootgevende grappen van de projectmanager van onze klant?
Bex
2017-10-06 14:20:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk nu ongeveer een maand voor een overheidscontractant als onafhankelijke externe contractant. Ik rapporteer rechtstreeks aan en neem bestellingen op van de overheidsmedewerker met wie ik een interview had voordat ik de baan kreeg en hij was blij dat ik op het aanbod inging.

Dit is een beetje een vreemde situatie, ook al is hij de klant (de overheidsmedewerker) Ik word behandeld alsof ik bijna een nieuwe collega voor hem ben. Hij zegt dat hij mijn goede werk waardeert, hij heeft vertrouwen in mij om een ​​project af te krijgen. Onthoud dat hij een senior is en dat ik jong ben (man van midden 20).

Hier is het probleem. Ik heb gemerkt dat hij het leuk vindt om te praten over ietwat grensverleggende racistische grappen die hij op internet "EN" laat zien aan andere collega's en contractmedewerkers (merk op dat andere collega's deze grappen niet opzoeken, hij laat ze zien aan hen) . Hij probeert het op geen enkele manier met zachte stem te zeggen en gaat bovendien naar andere collega's / aannemerskantoren om daar de grap te vertellen. Ik heb deze grappen opgezocht en merk op dat hij het racistische gedeelte weglaat, maar de rest van de grap zegt. Deze grappen zijn rechtstreeks gericht op mijn etniciteit.

Op kantoor ben ik de enige persoon met deze etniciteit, alle andere overheidsmedewerkers en contractanten hebben dezelfde etnische meerderheid.

Ik begrijp niet waarom hij deze grappen graag vertelt en laat expliciet het etniciteitsgedeelte van de grap weg. Hij kende mijn etniciteit en hoe ik eruit zag en ontmoette me persoonlijk voordat hij me in dienst nam, en hij is erg beleefd en behulpzaam als ik hem werkgerelateerde vragen stel, maar hij maakt nog steeds graag grappen die alleen gericht zijn op mijn etniciteit.

Zijn er opties die ik heb om deze situatie aan te pakken? Hoe bescherm ik mezelf tegen terugslag terwijl ik dit doe?

Ik vraag me af * hoe * hij dat doet, aangezien de meeste racistische grappen sterk afhankelijk zijn van een of ander vooroordeel of stereotype met betrekking tot de specifieke etniciteit voor hun cliché om "te werken".
Bijvoorbeeld: "Een bisschop, een rabbijn en een atheïst ..." grappen zullen zeker niet werken als je ze verandert in "Drie mannen gaan naar een bar ..."
Laat het gewoon over je heen spoelen, het is niets om van streek te raken.Als je in de minderheid bent, is het slechts een deel van het leven.Als je zelfverzekerd bent, geef je het terug, als je je er geen zorgen over maakt, is het alleen maar lawaai.Het enige dat je NIET doet, is in het aas bijten.
Het gedrag van je baas dat je hebt uitgebeeld, is echt tegenstrijdig.Zonder meer informatie (die u waarschijnlijk * hier * niet zou moeten verstrekken), is het onmogelijk om enig nuttig advies te geven.Het is het beste om er met een goede vriend over te praten.
Wat Dominik zegt plus: of praat met een collega-aannemer waarop je kunt vertrouwen (over dat soort zaken) hoe zij naar de situatie kijken.En Kilisi maakt ook een goed punt.Je kunt wel tegen geschoten worden, je moet in staat zijn om met een grap om te gaan.
Dus hij vertelt een algemene grap en de enige reden waarom je weet dat er een aanstootgevende versie van de grap bestaat, is omdat je hem op internet hebt opgezocht?
Ik denk dat een heel belangrijk stuk hier dat alle bestaande antwoorden hebben gemist, is dat de collega's deze grappen _specifiek_ opzoeken om racistisch te zijn, de racistische delen uitwerken en ze vervolgens verspreiden / delen.Dat suggereert veel meer motivatie en intentie dan simpelweg zuivere grappen maken.
@enderland Vraag zegt _ "ietwat borderline racistische grappen die hij op internet vindt" _ - dat klinkt mij niet al te gericht in de oren.
@Fildor het lijkt erop dat iemand de vraag opnieuw heeft geformuleerd, ik zal de oorspronkelijke bewoording van het OP weer aanpassen ..
@enderland Als het verschil tussen "find" en "look-up" de situatie verandert, zegt dat me dat de kans groot is dat het waarschijnlijke niet-native Engels van het OP vertroebelt wat er werkelijk aan de hand is.
A. I. Breveleri, niet één maar meerdere bij verschillende gelegenheden, het was niet slechts één dag.
Dus hij vertelt deze algemene grappen en de enige reden waarom je weet dat etnisch beledigende versies van de grappen bestaan, is omdat je ze allemaal op internet hebt opgezocht?
Bij A. I. merkte Breveleri het pas op nadat hij zich op zijn gemak voelde om het met een accent te zeggen.
AilioygoglCMT oh.Sorry
@Bex Ik ben geïnteresseerd in hoe een ethnische etnische grap eruitziet.De meeste etnische grappen hangen vrij sterk af van stereotypen van een bepaalde groep.Hoewel ik ** exact dezelfde grap ** heb gehoord als een "Polack" -grap in Amerika en een "Lepero" -grap in Spanje, wat ... nogal raar was.
Fwiw, de beste "racistische" grap die ik ooit heb gehoord, is volledig draagbaar."Wat deed de {voeg etniciteit of geslacht hier in} in de cockpit van een 747?"(Wacht op het "wat?")."{He / She} was de piloot, jij {racistische / seksistische} eikel!"
Dus dat is het antwoord van iedereen?was de grap echt racistisch?
Vijf antwoorden:
user44108
2017-10-06 14:51:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is echt moeilijk te beantwoorden.

Hoewel je dit gedrag zou kunnen melden, zouden je collega's kunnen beweren dat het verwijderen van het racistische aspect van de grappen ze impliciet niet-racistisch maakt. De handeling van het melden ervan zal uiteraard een ietwat giftige werkomgeving creëren die je ambtstermijn binnen het team zou kunnen bekorten.

Je zou kunnen proberen een beetje passief-agressief te zijn door luid te hoesten terwijl het een duidelijk 'niet' racistische grap wordt gedeeld. Dit zal de aandacht op je vestigen en kan ze een beetje ongemakkelijk maken.

Of je kunt er meteen mee naar buiten komen en zeggen: "Ja, ik heb deze eerder gehoord, bedankt dat je het racistische deel hebt weggelaten, Ik waardeer het ".

Er lijkt een cultuur te bestaan ​​binnen dit team die waarschijnlijk al zo lang bestaat dat dit passieve racisme deel uitmaakt van normale zaken. Het zal enige moeite kosten om zich aan de moderne wereld aan te passen.

Realistisch gezien is er echter waarschijnlijk niet veel dat je kunt doen met dit soort ingesleten gedrag, zonder dat je voor jezelf ongewenste gevolgen ondervindt. . Als deze jongens al heel lang in deze omgeving zijn, weten ze waarschijnlijk niets anders, en het simpelweg wegsnijden van de racistische delen van de grappen is waarschijnlijk het beste wat ze kunnen doen. Ze zitten vast in de kleedkamer.

De keuze is echt aan jou. Je kunt ermee leven voor de rest van je contract, je kunt doorgaan en er iets aan doen, of je kunt proberen hun gedrag geleidelijk te veranderen in de hoop dat je ze naar de moderne wereld en het huidige (en acceptabele) sleept manier van denken.

Hehe, passieve agressiviteit kan soms werken, maar ... is het niet gemakkelijker om hem eerlijk te confronteren en te vragen wat er aan de hand is met de over-the-edge grappen?
Ik denk dat met deze collega zeggen "bedankt voor het uitschakelen van het racistische deel" niet goed zou werken.Als hij dom genoeg is om te denken dat het acceptabel is om hardop racistische grappen te delen zolang de specifieke race is verwijderd, zal hij die uitspraak waarschijnlijk opvatten als een aanmoediging dat wat hij doet oké is.
Ik denk dat dit een geschikter antwoord zou zijn als het OP dit niet had gezegd: "dat hij op internet opzoekt met andere collega's" - het klinkt alsof de collega's van het OP opzettelijk racistische grappen opzoeken en ze vervolgens binnenhaleneen manier die bedoeld is om de spot te drijven met het OP.
"hij vindt" - er staat "hij vindt" ... * OP * zocht ze op.
@Fildor Ik zette de oorspronkelijke bewoording van het OP terug in de vraag, die de zin had die ik citeerde.
@enderland Ik heb mijn bericht bijgewerkt.Andere regeringsmedewerkers / aannemers zoeken deze grappen niet op.HIJ, de regeringsmedewerker, doet het en zegt ze hardop.
motosubatsu
2017-10-06 19:02:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik keur niet goed wat hij doet, want racisme is verkeerd, of het nu een grapje is of niet, echter er zijn enkele factoren die aantonen dat hij in ieder geval niet helemaal onwetend is, wat goed is omdat iemand daar verbetering in te brengen zal een stuk gemakkelijker zijn dan proberen de schaal van een door de wol geverfde dweperij te kraken. En zoals je in de vraag aangaat, heeft hij je aangenomen omdat hij je etniciteit kent en je werk lijkt te waarderen, dus ik denk dat dit meer een geval van 'ongepaste humor' is dan iemand met echte racistische overtuigingen (nogmaals, ik ben niet sterk > zijn gedrag verdedigen of afwijzen)

Door de expliciet racistische delen uit te werken, laat hij zien dat hij weet dat er een lijn getrokken moet worden, het klinkt alsof hij die niet op de juiste plaats heeft getekend. Omdat je niet zijn collega bent, maar een externe aannemer, heb je niet de opties om dit als een klacht of iets dergelijks te behandelen, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat je dat in dit geval toch hoeft te doen.

Het klinkt alsof je een goede verstandhouding met hem hebt en dat hij je werkrelatie zo op prijs stelt dat je hier gebruik van kunt maken en probeer met hem te praten. Iets als:

Hallo ["Joke" -vertellende collega], ik waardeer het dat je hebt geprobeerd me niet te beledigen met je grappen door mijn etniciteit eruit te houden. Ik merk echter dat sommige / de meeste (verwijder indien van toepassing) van de tijd nog steeds een beetje beledigend worden. Anders vind ik het heel leuk om met je samen te werken en ik hoop dat ik geen ongelijk heb als ik denk dat je waardeert wat ik hier aan het werk breng, dus is er een manier om de raciale humor op kantoor om me heen te verzachten?

Ervan uitgaande dat hij geen klootzak is, zal hij het waarschijnlijk aan boord nemen, ik verwacht een paar vergissingen als hij gewend is om deze grappen te zeggen als onderdeel van een al lang bestaande cultuur en je moet hem er misschien aan herinneren dat ze zijn niet oké, maar als hij het ze nog steeds vaker vertelt dan dat (en belangrijker, als het vaak genoeg is om je lastig te vallen), dan kun je verdere stappen ondernemen, je kunt met zijn manager praten:

Hallo ["Joke", vertellende collega-manager], zoals je waarschijnlijk weet ["Joke" -vertellende collega] neigt naar raciale humor en hoewel ik weet dat hij niet beledigend tegen me probeert te zijn, voel ik me er nog steeds niet goed bij . Ik heb er eerder met hem over gesproken, maar het is voortgezet, kun je even met hem praten of wil je dat ik er nog iets aan doe?

Ik weet zeker dat je ik hoef je niet te vertellen dat het verhogen van het kan een beetje averechts werken als je collega een eikel is (ik zeg niet dat dat eerlijk is, maar het leven is dat zelden) maar als ze er slecht op reageren, zegt dat waarschijnlijk dat je toch niet echt met deze persoon wilt werken.

"Door de expliciet racistische delen uit te werken, laat hij zien dat hij weet dat er een grens getrokken moet worden" - als de collega's van het OP grappen opzoeken die specifiek op het OP gericht zijn, weet ik niet zeker of dit echt waar is.
Ik ben het eens met @enderland.Wat je interpreteert als "Als ik het racegedeelte verwijder, is het niet beledigend meer, toch?"Ik interpreteer als "Als ik het racedeel verwijder, kan ik er geen problemen voor krijgen!"
@DavidK oh, daar ben ik het helemaal mee eens!Ik suggereerde niet dat ze niet meer aanstootgevend waren, maar het is duidelijk dat hij om de een of andere reden aan het bewerken is, of het nu niet in de problemen wil komen of het OP niet wil beledigen, hoe dan ook trekt hij een lijn * ergens * en dat geefthet OP een voetstuk om hem * die lijn * te laten verplaatsen * naar een plek waar hij blij mee is.
@motosubatsu kan het moeilijk zijn om die lijn te laten trekken.Zoals anderen hier een goed punt hebben genoemd waar ik niet aan dacht.Als hij deze grappen al een tijdje zegt voordat ik aan boord kwam, wat zal hem dan bezwijken.
Ik weet niet waar het OP vandaan schrijft, maar in de VS kan een aannemer in ieder geval nog steeds met succes een klacht indienen als een werknemer van de Amerikaanse overheid of een andere aannemer een vijandige werkomgeving creëert, vooral als het om discriminatie gaat.
@Paul Ik werk ter plaatse op een basis in de Verenigde Staten.
@Bex, dan rapporteren aan de IG of iets dergelijks is voor jou een goede optie.
akaioi
2017-10-06 20:02:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou het aanpakken. Niet op een manier van "ik krijg je helemaal raciaal", maar op een toon van afgematte semi-ergernis.

"Kom op Bill, we moeten wat beter materiaal voor je regelen. "

Als je zelf een grappenmaker bent, breng dan je eigen voorraad aan.

Historische opmerking: ik ben Methuselaicly oud, dus ik herinner me toen de boekwinkel (a) bestond, en (b) rij na rij etnische moppenboeken had, netjes gesorteerd op etniciteit / religie / haarkleur. Verbazingwekkend hoe tijden veranderen in slechts één leven ...

rath
2017-10-06 20:33:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik begrijp niet waarom hij deze grappen graag vertelt en laat expliciet het etniciteitsgedeelte van de grap weg.

In dezelfde paragraaf,

maar hij maakt nog steeds graag grappen die alleen gericht zijn op mijn etniciteit

Zie je hoe de tweede uitspraak de eerste tegenspreekt?


Storytime (sidenote, sla deze over als je wilt):

Toen Dr.Samuel Johnson klaar was met zijn geweldige lexicografie, het eerste echte Engelse woordenboek, werd hij bezocht door verschillende delegaties van mensen om hem te feliciteren, waaronder een delegatie van de respectabele vrouw van Londen, die naar zijn salon in Fleet Street kwam en zei: "Dr., we willen u feliciteren met uw besluit om alle onfatsoenlijke woorden uit uw woordenboek te verwijderen."

En hij zei: "Dames ik feliciteer je volharding door ze op te zoeken.

Nu, eerder in je Q vermeld je:

Ik heb deze grappen opgezocht en merk op dat hij weglaat het racistische gedeelte b ut zegt de rest van de grap. Deze grappen zijn rechtstreeks gericht op mijn etniciteit.


We hebben de volgende feiten.

  1. Zijn bronmateriaal bevat racistische taal
  2. Hij laat opzettelijk dergelijke taal weg.
  3. Zijn resulterende grap bevat sporen van genoemde taal
  4. Je hebt het materiaal opgezocht
  5. Je hebt besloten aanstoot te nemen aan it

We weten niet wat borderline racist is. Het is vermoedelijk niet racistisch, anders zou jij of iemand anders al actie hebben ondernomen.

Op dit punt zou ik teruggaan naar het bronmateriaal en kijken of er andere grappen zijn die gericht zijn op een andere etniciteit. Als dat het geval is, vergelijk ik elke grap om te zien of de grapjes die op de uwe zijn gericht van hetzelfde type zijn (degene die hij grappig vindt). Als dit niet het geval is, is het mysterie opgelost.

Hiermee is het onderzoekgedeelte afgesloten.


Ik las je vraag terwijl je aanstoot neemt aan een grap omdat het bronmateriaal je etniciteit als de clou gebruikt. Dit is ongeacht het opzettelijk weglaten van dergelijke informatie door uw klant.

De beste manier van handelen is om het los te laten en, nou ja, een grap te leren maken. U of uw etniciteit wordt niet voor de gek gehouden. Ik weet niet waarom je denkt dat het zo is, maar misschien is er iets dat je niet in je tekst overbracht, dus ik moet je het voordeel van twijfel geven.

Aangezien dit een klant is, kun je je het beste aanmelden de hulp van uw manager, of op zijn minst sympathie, in plaats van zelf de eerste actie te ondernemen. Voordat u dat doet, moet u beslissen wat u zoekt:

  • Mogelijk wordt u overgeplaatst naar een ander project, of
  • laat u iemand de klant duidelijk maken dat zijn humor wordt niet op prijs gesteld, of
  • laat hem verwijderen uit het project.

Spreek vervolgens met uw manager en zeg dat u racistische bedoelingen opmerkt in het gevoel voor humor van uw klant. Hier neem ik aan dat je Stap 0 al hebt gedaan, dwz. Documenteer alles TM , dus hier presenteert u het bewijs aan Mgr, en zij nemen het van daaruit.

Om eerlijk te zijn, zijn * etniciteit * woord van de dag meme-grappen.Ik heb de grap opgezocht en kan geen andere etniciteit vinden voor het etniciteitsgedeelte, alleen mijn eigen soort.
Jack
2017-10-06 15:12:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bijt niet in de hand die je voedt, tenzij je hem probeert te ontslaan en zijn positie in te nemen.

Ook al ben je een aannemer, je baas besloot je te behandelen als een van zijn eigen collega's. Hij prijst je en laat je input geven over een project.

Tenzij hij de grappen op je richt of je opzettelijk bespot, word je alleen als wraakzuchtig beschouwd. U zei zelf dat hij de race van de grap verwijdert, zodat hij weet welke grens hij niet kan overschrijden.

Als u uw weldoener zo behandelt, vraag ik me af hoe u de andere leden van het team behandelt?

Eigenlijk weet ik niet eens zeker waarom hij een federale werknemer is, relevant is. Het lijkt erop dat je een gevecht zoekt om uit te kiezen.

Ik raad je aan om hem niet te rapporteren en een dikkere huid te krijgen, dit zal niet goed aflopen voor jou.

Ik wil zijn baan niet. Ik geniet van wat ik doe als aannemer en hou van het bedrijf waar ik voor werk.Ik heb het gevoel dat ik niets te zeggen heb, aangezien ik een aannemer ben van een privébedrijf en hij degene is die ons leidt.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...