Vraag:
Is het onprofessioneel om een ​​korte broek te dragen op het werk?
Jaun892
2019-07-04 19:43:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De algemene kleding voor mijn werkplek is een overhemd en een broek (geen stropdas, hoewel sommige mensen dat wel doen). Op vrijdag is het een beetje een "verkleed" -dag waarop sommige mensen ervoor kiezen om een ​​T-shirt en een spijkerbroek te dragen.

Zou het onprofessioneel zijn om een ​​korte broek te dragen op het werk? Ik heb het niet over WWE-sportshorts, geschikte slimme shorts? Niemand anders op het werk heeft een korte broek gedragen, dus daar kan ik het niet op baseren.

Mijn werkplek lijkt geen dresscode te hebben (ik heb er toch nog nooit een gezien), dus als ik of iemand anders dat wel was om korte broeken te dragen, konden ze niet beweren dat het in strijd was met de dresscode.

Ik werkte met een man van de Californische kust die niet eens een lange broek had.We kochten een paar voor hem toen we naar een conservatieve klant gingen.
Waar bevindt u zich en wat is de aard van uw werk?
Als je de eerste / enige persoon wilt zijn die iets doet, is dat altijd een risico.Hoe het zal worden ontvangen, zou voor ons erg moeilijk te voorspellen zijn.Op basis van je kennis van het bedrijf en de cultuur kun je dit waarschijnlijk beter voorspellen.Hoewel het nogal een sprong is van een formeel overhemd en broek naar korte broek.
Vijf antwoorden:
Volker Siegel
2019-07-04 21:43:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is een afzonderlijk risico waarmee u rekening moet houden bij het werken aan software of hardware, onafhankelijk van het volgen van een kledingvoorschrift.

Ik beschrijf het hier als een anekdote omdat ik het echt heb zien gebeuren.

We moesten onze software op het systeem van de klant installeren. Het was een conservatieve klant, zoals een bank. En een warme dag. Mijn collega verscheen in korte broek. Helemaal ongepast, maar de receptie nam het met humor , en de serverbeheerder bleek een bebaarde "echte admin" te zijn - geen probleem daar.

Dus het was het ergste geval: korte broeken niet bij het bedrijf, maar bij de conservatieve klant. De eerste keer verschijnen. En het werkte perfect!

Maar toen werkte het niet goed .
De computer waaraan we moesten werken bevond zich in de hoofdserverruimte. Die zat vol met computers. En had een heel, heel sterke airconditioning, voor de ene kamer apart.
Het kon ons niet schelen dat het geluid van de airconditioning zeker boven de beroepsgrenzen voor kantoorwerk lag.

Maar het was koud, heel koud. Veel te koud voor korte broeken. Dus bracht hij een paar uur naast me door met ijskoud. (Ik vond het onaangenaam koud met een lange broek.)

Als je op een onbekende plek met computers werkt, is het absoluut realistisch om onverwacht in een serverruimte terecht te komen. Ze zijn normaal koud, maar ok in kantoorkleding - en enigszins oncomfortabel in korte broeken.

(Ik zei al dat het een beheerder was met de juiste baard: Hoeveel koelt de serverruimte? Zo koud als ik kan krijgen, zonder budgetlimiet om je zorgen over te maken)

Zelfs als het niet zo erg is:

  • Er moet rekening worden gehouden met de mogelijkheid om op een koude plek terecht te komen .

En als je plotseling

  • op een plek bent waar korte broeken duidelijk ongepast zijn, geen paniek .

Als je met een collega bent die een pak met stropdas draagt, kun je mogelijk de rol van "de techneut" spelen - wat gepaard gaat met een beetje gekheid.

Ed Heal
2019-07-04 19:50:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mensen in mijn kantoor dragen korte broeken. Maar wat uw specifieke functie betreft, kan niemand het zeker zeggen. Waarom niet vragen? Of draag ze gewoon en neem een ​​broek voor het geval dat.

Sabine
2019-07-04 19:49:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als iedereen altijd een hemd en een broek draagt ​​(sommige zelfs met stropdas), zou het ongepast zijn om een ​​korte broek op het werk te dragen en zou je afgekeurd worden.

Ik zeg niet dat ik het eens ben met dat beleid, maar zo gaat het in veel kantoren.

OP zei dat vrijdag echter verkleed is, vermoedelijk vraagt hij alleen naar vrijdag.
Soms leidt dat tot een ommekeer;Bij mij thuis verschijnen enkele van de oude oorlogspaarden in korte broeken en T-shirts en sommige kinderen verkleden zich heel netjes, gewoon om er anders uit te zien.Het is echter allemaal leuk.
@Bee Ik heb het niet zo gelezen :) Maar ik veronderstel dat dat inderdaad het geval zou kunnen zijn
Nimesh Neema
2019-07-04 19:52:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe zou je reageren als je onverwachts iemand in korte broek ziet verschijnen?

Houd dat in gedachten en neem een ​​beslissing over hoe je je verkleedt voor casual vrijdagen.

De reactie kan variëren afhankelijk van de lokale cultuur en regio. Kan variëren van maakt niet uit tot afgekeurd .

De huidige werkplek in het algemeen is inclusiever en liberaler geworden dan in het verleden.Mensen met wie we werken, zijn verspreid over een groter leeftijdsspectrum, ras- en geslachtsspectrum, taal en cultuur, enzovoort.
Dit is riskant, want 'hoe zou ik reageren' werkt alleen als je normaal genoeg bent om hetzelfde te reageren als iedereen.In dat geval hoeft u deze vraag waarschijnlijk niet te stellen.
joeqwerty
2019-07-04 20:47:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zou het onprofessioneel zijn om korte broeken te dragen op het werk?

Een nauwkeurig antwoord op deze vraag is volledig contextafhankelijk en specifiek voor JOUW bedrijf. Wat is het beleid bij UW bedrijf? We weten het niet. Vraag uw manager of HR-persoon of het gepast is.

Er is een vlag voor dit soort dingen.Dit antwoord lijkt me een ietwat agressieve toon.
Het is niet agressief.Ik benadruk het feit dat dit alleen correct kan worden beantwoord door de manager van het OP of de HR-afdeling.
Stel misschien specifieke stappen voor die het OP kan nemen om bij zijn / haar bedrijf te achterhalen wat aanvaardbaar is.Dit is een eenregelig antwoord zoals geschreven.
Ik deed.In mijn antwoord vermeld ik duidelijk "Vraag uw manager of HR-persoon of het gepast is."Ik bedoel, ik snap het niet.Waarom is een duidelijk, eenvoudig, kort antwoord hier niet op zijn plaats?Iedereen wil altijd alles ingewikkeld en ingewikkeld maken.Dat is het niet.Het antwoord is een antwoord in één regel, omdat het een eenvoudig probleem is met een eenvoudige oplossing."Vraag uw manager of HR-persoon."


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...